בג"ץ השאיר את היועמ"שית בודדה במערכה, לפחות כרגע

רפפורט לא מצמץ - והרוויח • בג"ץ לא נתן גב ליועמ"שית • ואימפריית ההשפעה של קטאר מסוכנת • זרקוק על כמה עניינים שעל הפרק

גם זה קרה פה / צילומים: איל יצהר, נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת, AP-Kirsty Wigglesworth
גם זה קרה פה / צילומים: איל יצהר, נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת, AP-Kirsty Wigglesworth

מכירת וויז | ה"בועה" שהתפוצצה לאקזיט הגדול ביותר שהיה בישראל

"האם אסף רפפורט ממשיך לבלף?", תהו כותרות בעיתונים כלכליים בקיץ 2024. אחרים לעגו ל"שווי הדמיוני" של החברה, ל"מכפילי ההכנסות המנופחים", כי הרי מי יסרב להצעת רכש כזו.

"גאון לא אומר לגוגל לא ב-23 מיליארד דולר", כתב אחד המבקרים. "גאון משדר לשוק שהוא אומר לא לגוגל ב-23 מיליארד דולר, והשוק קונה את זה". ורפפורט לא מצמץ.

החברה שנולדה ב-2020, בשיאה של מגפה עולמית, הרימה גבות רבות כמעט לכל אורך הדרך. הגיוסים הגבוהים מתחילת ימיה, או העובדה שהיא נהפכה לחד קרן כשנה אחרי הקמתה - האם החברה לא צומחת מהר מדי? אולי זו בועה?

מייסדי וויז. מימין: רועי רזניק, עמי לוטבק, אסף רפפורט, וינון קוסטיקה / צילום: אבישג שאר ישוב
 מייסדי וויז. מימין: רועי רזניק, עמי לוטבק, אסף רפפורט, וינון קוסטיקה / צילום: אבישג שאר ישוב

וכעת, שבעה חודשים בלבד לאחר ההצעה ההיא מגוגל, ארבעת החברים מצטרפים למועדון המיליארדרים העולמי - בדולרים - אחרי שהפכו לענקית אבטחת ענן שגוגל לא יכלה לוותר עליה. וויז משאירה את האקזיט של מובילאיי (15 מיליארד דולר) הרחק מאחור, ונמכרת לגוגל ב-32 מיליארד דולר במזומן - האקזיט הגדול בתולדות ישראל. ה"בועה" התגלתה כחזון מדויק, המכפיל "המטורף" הוכיח את עצמו, והסירוב "הבלתי הגיוני" חשף אסטרטגיה שהניבה לכיסי המייסדים 9 מיליארד דולר נוספים, ולא מעט גם כסף לקופת המדינה.

מיטל וייזברג

פיטורי ראש השב"כ | בג"ץ השאיר את היועמ"שית בודדה במערכה, לפחות כרגע

בג"ץ דחה השבוע על הסף עתירה שביקשה למנוע מהממשלה לדון בפיטורי ראש השב"כ, רונן בר. השופטים קבעו כי העתירה מוקדמת מדי, וכי יש לאפשר לממשלה לדון ולהחליט בנושא.

בכך, העניקו השופטים גילה כנפי-שטייניץ, נועם סולברג ורות רונן, אור ירוק לראש הממשלה נתניהו לצאת לדרך עם הליך הפיטורים.

ההחלטה התקבלה בניגוד לעמדתה של היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה. זו הבהירה עוד קודם לכן לראש הממשלה כי אינו רשאי לפעול בנושא לפני שייבדקו חוקיות המהלך וניגודי העניינים של נתניהו עצמו. היועמ"שית אף הדגישה כי תפקיד ראש השב"כ אינו משרת אמון אישית.

אלא שבמקום להעניק לה גיבוי, בג"ץ בחר לעצום את עיניו. השופטת כנפי-שטייניץ אפילו ציינה כי אחרי שהשרים ישמעו בישיבה את היועמ"שית, הם עשויים להחליט שלא לפטר את בר. הו, התמימות.

פיטורי בר צפויים לעלות בממשלה בחמישי בערב, ובינתיים נשארנו עם החלטה נוספת של בג"ץ שהותירה את היועמ"שית בודדה במערכה. כך היה באחרונה גם בהכשרת המינויים של רואי כחלון למ"מ נציב שירות המדינה, ושל אודליה מינס למ"מ יו"ר הרשות השנייה. הדברים אולי ישתנו בהמשך, אך כרגע זוהי נורת אזהרה מהבהבת עבור כל מי שמשליך את יהבו על בג"ץ שיגן על שומרי הסף.

עמירם גיל

קטאר-גייט | השיטה הקטארית צריכה להדאיג כל ישראלי

בעוד אנחנו נרעשים מהאפשרות שקטאר העבירה כספים ליועץ בסביבת ראש הממשלה, אולי בתיווכו של יועץ נוסף, זה אירוע שצריך לשים בקונטקסט. לא משנה מה יהיו התוצאות הפליליות, מה שניצב מתחת לסיפור הזה הוא השיטה של קטאר.

קטאר משתמשת ברווחי העתק שלה מגז ונפט כדי לקנות לה מעמד והשפעה במערב, ולקדם אג'נדות אנטי-ישראליות ואפילו אנטי-מערביות. היא קנתה אחוזים בנדל"ן במערב וקבוצות ספורט פופולריות בארה"ב (כולל השקעה בקבוצת ה-NBA וושינגטון וויזארדס), ומקדמת דרך איגודי מורים תכני לימוד פרו-פלסטיניים לילדים בגילאי יסודי. גם באוניברסיטאות, קטאר מקדמת תכנים נגד ישראל ואג'נדות שנוחות למשטר בדוחה.

חלק ניכר מהפרעות האנטי-ישראליות בקמפוסים בארה"ב ניתנים לייחוס להשפעה הקטארית. גם אם לא מדובר במדינת אויב בהגדרה החוקית הרשמית, המסר מקטאר בצהרי ה-7.10 היה שישראל אשמה "בהסלמה", לאחר שחמאס שנהנה מחסות קטארית (בהסכמה ישראלית) פלש לישראל וטבח בתושביה.

אמיר קטר, שייח תמים בין חמד אל טאני / צילום: ap, Vyacheslav Prokofyev
 אמיר קטר, שייח תמים בין חמד אל טאני / צילום: ap, Vyacheslav Prokofyev

אפילו אם הדבר נעשה בתום לב מהצד שלנו, בדיעבד נראה שקטאר ניצלה את ישראל כדי להשיג השפעה בעזה, השפעה שהיא מנצלת עכשיו כמתווכת בעסקת החטופים. אסור להקל ראש באימפריית ההשפעה שבנו הקטארים, ואפילו אם אין בכך שום דבר פלילי - הזרועות שהם שולחים ללשכת ראש הממשלה צריכות להדאיג כל ישראלי ציוני.

עידן ארץ

תמונת השבוע

חברי תנועת ''הפונצ'וס האדומים'' דורשים מממשלת בוליביה לטפל במשבר הכלכלי, לה פאס, השבוע / צילום: Reuters, קלאודיה מוראלס
 חברי תנועת ''הפונצ'וס האדומים'' דורשים מממשלת בוליביה לטפל במשבר הכלכלי, לה פאס, השבוע / צילום: Reuters, קלאודיה מוראלס