מאחורי אחת הקפיצות המרשימות ביותר בדוחות האחרונים של אנבידיה, מסתתר סיפור ישראלי מובהק. חטיבת הנטוורקינג של החברה, חטיבה שמרכזה בישראל ונשענת ברובה על טכנולוגיות שפיתחה מלאנוקס מיקנעם, שנרכשה על־ידי אנבידיה לפני כחמש שנים, רשמה ברבעון החולף הכנסות שיא של 5 מיליארד דולר.
● הנתון שאיכזב, והשיאים ששוב נשברו: מאחורי הדוחות של אנבידיה
● חדשות ההייטק | מהנדסים אמרו למודל AI שיוחלף - והוא ניסה לסחוט אותם באיומים
מדובר בזינוק של 64% לעומת הרבעון הקודם, ושל 56% לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה. הקפיצה הזו הופכת את חטיבת הנטוורקינג לאחת ממנועי ההכנסות המרכזיים של אנבידיה - שנייה רק לחטיבת השבבים הגרפיים (GPU), ולפני תחומים מסורתיים, כמו גיימינג ורכב אוטונומי.
גם אילון מאסק נשען על המגע הישראלי
חטיבת הנטוורקינג אמונה על פיתוח טכנולוגיות שמאפשרות למחשבים "לדבר" זה עם זה במהירות שיא - משימה חיונית במיוחד בעידן הבינה המלאכותית, בו מאות ואף אלפי מעבדים נדרשים לפעול יחד. אם המעבדים הם המוח, חטיבת הנטוורקינג מספקת את מערכת העצבים - כלומר, זו שמוודאת שהנתונים זורמים במהירות וביעילות בין רכיבי החישוב.
הצמיחה הנוכחית נובעת בעיקר משני קווי מוצרים שפותחו ברובם בישראל: סדרת Spectrum-X, מערך תקשורת ייעודי למערכות בינה מלאכותית שמאפשר למודלים עצומים "לרוץ" על גבי שרתים ביעילות מקסימלית; וטכנולוגיית NVLINK, שמאפשרת לחבר עשרות מעבדים גרפיים ליחידת מחשוב אחת אדירה - יכולת קריטית לאימון מודלים מתקדמים של GenAI (בינה מלאכותית יוצרת).
שני המוצרים האלה כבר משולבים בפרויקטים המרכזיים של תקופת ה-AI: בין היתר, הם מרכיבים את Israel-1, פרויקט מחשב־העל של אנבידיה בישראל, ואת "קולוסוס", מחשב העל של חברת xAI של אילון מאסק. בשיחת המשקיעים שנערכה לאחר פרסום הדוחות, חשפה אנבידיה כי מוצרי Spectrum-X לבדם כבר הגיעו לקצב מכירות שנתי של 8 מיליארד דולר - מה שמעיד, בין היתר, על הביקוש הגובר לתשתיות רשת מותאמות לעולמות AI.
נזכיר כי במרץ 2019, הודיעה אנבידיה על רכישת מלאנוקס עבור כ־7 מיליארד דולר, באחת מעסקאות הרכישה הגדולות ביותר של חברה ישראלית. בהמשך, נודע שתהליך המכירה היה תחרותי מאוד, וכי שבע חברות התחרו על רכישת מלאנוקס, העוסקת בפיתוח וייצור של ציוד תקשורת להעברת נתונים מהירה.
מייסד ומנכ"ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, ומייסד ומנכ"ל מלאנוקס, איל וולדמן (שקיבל כרבע מיליארד דולר במכירה) דיברו על הנושא במסיבת עיתונאים זמן קצר לאחר ההודעה על הרכישה. הואנג סיפר בחיוך כי "זה היה תהליך מאוד תחרותי. הבנקאים אמרו שלא ראו דבר כזה. איל מנהל מו"מ מאוד קשוח - הייתי צריך להתקשר אליו כל יום להגיד לו שאני אוהב אותו". המיזוג הושלם אחרי למעלה משנה, באפריל 2020.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.