היחסים עולים על שרטון: נטעלי שם-טוב פונה במכתב עורך דין נגד חדשות 13, לאחר היעדרות מהמסך

לדברי המגישה נטעלי שם-טוב, חברת חדשות 13 לא עמדה בתניות החוזיות בין הצדדים על רצועות השידור שלה • בנוסף, במכתב צוין כי היא הופלתה, הושמצה והודרה מקצועית • הדירקטוריון צפוי להתכנס בשבוע הבא לדון בסוגיה

נטעלי שם-טוב בחדשות 13 / צילום: צילום מסך
נטעלי שם-טוב בחדשות 13 / צילום: צילום מסך

נטעלי שם-טוב פנתה במכתב לדירקטוריון חדשות 13 במכתב התראה, וזאת בטרם תפנה לערכאה משפטית - כך נודע לגלובס. שם-טוב טוענת לאי-עמידה בחוזה העסקה שלה, סביבת עבודה לא ראויה ואפליה, לאחר שלא הסכימה לפעולה בניגוד להשקפת עולמה.

במכתבה ציינה שם-טוב את המנכ"לית הזמנית של חדשות 13, טלי בן עובדיה, בתור מי שהחריפה את הטון נגדה.

טלטלה ב"ידיעות אחרונות": אחרי אבי משולם - גם עורכת העיתון סיגל בוכריס-רגב הודיעה על עזיבה
פובליסיס ישראל מקימה חברת שיווק מבוסס דאטה, בשיתוף Braz

לגלובס נודע כי בדירקטוריון חדשות 13 צפויים לקיים דיום בשבוע הבא לגבי הטענות שהועלו במכתב. גורמים בערוץ מסרו כי לדירקטוריון חדשות 13 אין סמכות להחליט בסוגיה הזו, וכי הדבר נמצא בסמכותה של המנכ"לית, ואי-אפשר להתערב בכך.

למרות זאת, לפי תקנון חברת חדשות 13, בין סמכויות הדירקטוריון "לפתוח, לנהל, להגן, להתפשר או לזנוח כל הליכים משפטיים מטעם או נגד החברה או נגד פקידיה או הנוגעים באופן אחר לענייניה". כלומר, מהרגע שנשלח מכתב עורך דין, בסמכות הדירקטוריון לעסוק ולנהל את המקרה.

לדברי שם-טוב, חברת חדשות 13 לא עמדה בתניות החוזיות בין הצדדים, כמו רצועות שהבטיחו לה. לטענתה, בהנהלה לא נתנו לה להגיש את התוכנית "המטה" במוצאי שבת, ובן עובדיה אף העלתה תוכנית פוליטית בהנחיית מגישים אחרים. בנוסף, שם-טוב טענה כי בעת שהגישה את מהדורת שישי, המערכת עבדה זמן רב ללא עורך ומפיק קבועים, בחוסרים באנשי הפקה וכתבים ובבעיות נוספות.

במכתב הוזכר כיצד הודיעו לשם-טוב בצל המתקפה באיראן כי היא אינה מתוכננת להגיש את מהדורת יום שישי, ונדרשת במקום זאת לשדר את הרצועה בשעה 15:00. במקומה הציבו את המגישים הקבועים של המהדורה, אודי סגל ודוריה למפל. יצוין כי לא רק בערוץ 13 ביצעו שינויי שיבוץ על המסך בזמן מלחמה, אך הדברים לא הידרדרו לכדי מאבק משפטי.

שם-טוב עמדה על הזכות שלה להנחות דווקא את אולפן מהדורת שישי, ובכל זאת נדחתה על הסף. מכאן, נטען במכתב כי "מערכת החדשות ניתקה קשר עם מרשתי ממועד תחילת מבצע 'עם כלביא'". במובן הזה טוען עורך דינה של שם-טוב כי "בן עובדיה החליטה לנצל את פרוץ מבצע 'עם כלביא' על-מנת לכרסם עוד במה שנותר מתפקידה המקורי של מרשתי, ולמעשה רוקנה את תפקידה מכל תוכן".

"מסכת התנהגויות בלתי ראויות"

"הכרסום בתפקידה של מרשתי בא כאמור לאחר מסכת התנהגויות בלתי ראויות, לרבות אפלייתה של מרשתי, השמצתה בפני עובדים ומנהלים בחברה, הדרתה המקצועית וקיום סביבת עבודה עוינת מצדה של הגברת בן עובדיה, שכללה כאמור סירוב מתמיד לקיום שיח ישיר עם מרשתי", כך נכתב.

שם-טוב עברה מחדשות 12 והתחילה לעבוד בחדשות 13 ביולי 2023 עם חוזה של 3 שנים עד יולי 2026. היא הגיעה לערוץ בתקופת המנכ"ל אבירם אלעד בתור מגישת חדשות - לטענת שם-טוב, גם כמגישת "מהדורת שישי" וגם כמגישת התוכנית "המטה" במוצאי שבת.

בין שם-טוב להנהלת חדשות 13 קיימים מתחים מזה תקופה ארוכה, לא רק סביב הגשת המשדר בשישי בערב בצל המלחמה מול איראן. שם-טוב מהווה דמות שונה בנוף חדשות 13 ביחס לשאר העיתונאים האחרים, זאת בשל השקפות העולם שלה. אחד הפערים בינה לבין שאר העובדים בחברה היה סביב מינויה של יוליה שמאלוב-ברקוביץ' למנכ"לית חדשות 13, מינוי שנבלם על-ידי העובדים, ומה שהוביל למינויה הזמני של בן עובדיה למנכ"לית. שם-טוב הייתה בין העיתונאיות היחידות שלא חתמו על מכתב העובדים נגד מינויה של שמאלוב-ברקוביץ'.

מחדשות 13 נמסר בתגובה: "מצער ולא מקובל שבזמן שחבריה של נטעלי שם-טוב התרוצצו תחת מטחי טילים כדי לתת שירות מיטבי לצופים - היא לא התייצבה לעבודתה. שליחות עיתונאית בזמן מלחמה היא משימה קדושה ואינה תלויה בשום תנאי".

עו"ד יניב ימפולסקי, עורך דינה של שם-טוב, מסר: "צר לנו שמנכ"לית זמנית הביאה בפעולותיה למצב בו השיח צריך להתנהל במישור המשפטי. בכל מקרה אנו סומכים את ידינו בדירקטוריון חברת החדשות שיתכנס במהרה ויברר את טענותינו עד תומן".