הבורסה בת"א | סיקור שוטף

תל אביב ננעלה בעליות; דלק נכסים זינקה ב-8%, משק אנרגיה ב-7%

מדד ת"א 35 עלה בכ-1.1% • בנק ישראל: "ללא פרמיית הסיכון שמלווה אותנו מתחילת המלחמה, השקל היה צפוי להיסחר ב-3 שקלים לדולר • מיטב: "שוק האג"ח מגלם תרחיש שיש בו סתירות פנימיות" • קופיקס מזנקת בעקבות הצעת הרכש של רמי לוי • עונת הדוחות בעיצומה ווול סטריט שולחת מסר ברור: "טוב" זה כבר לא מספיק טוב

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock
הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

17:25

הבורסה בתל אביב ננעלה בעליות: מדד ת"א 35 עלה בכ-1.1%, כאשר מדד ת"א 90 התקדם בכ-0.4%.

בקרב המדדים הענפיים, בלטו לחיוב מדדי הביטוח והבנקים, שהתקדמו בכ-1.8% ובכ-1.7%, בהתאמה. אחריהם, בלטו לחיוב מדדי הפיננסים והביומד, עם עליות של כ-1.6% וכ-1.3%, בהתאמה. מנגד, בלטו לשלילה מדד הבנייה, שירד בכ-0.6%, כמו גם מדד הנפט והגז, שאיבד מערכו כ-0.5%.

מחזור המסחר הסתכם בכ-3.01 מיליארד שקל.

מניות שבלטו לחיוב בסיום יום המסחר: משק אנרגיה , מיטב השקעות , ישרוטל , אלוני חץ ותמר פטרוליום .

מניות שבלטו לשלילה: פלרם , דלתא מותגים , דוראל אנרגיה , נאוויטס וקנון .

16:50

בשעה זו, מדד ת"א 35 עולה בכ-1%, כאשר מדד ת"א 90 מוסיף לערכו כ-0.1%. מדד הביטוח מוביל את המגמה החיובית, עם עלייה של כ-1.8%, כאשר אחריו בולטים לחיוב מדדי הפיננסים והבנקים, עם עליות של 1.4%.

15:50

מגמה חיובית בתל אביב: מדד ת"א 35 עולה כעת בכ-0.8%, בעוד מדד ת"א 90 מתקדם בכ-0.4%. בקרב המדדים הענפיים, בולטים לחיוב מדדי הבנקים והביטוח, עם עליות של כ-1.1%. גם מדדי הביומד והפיננסים בולטים לחיוב, עם עליות של כ-1%. מנגד, מדד הבנייה נסוג כעת בכ-0.2%.

15:15

מניות התקשורת סלקום ופרטנר הן בין המניות הבולטות לרעה היום במדד ת"א 125. אולי מימוש רווחים לאחר שמתחילת השנה עלו השתיים במעל 40%.

השתיים זינקו לאחרונה כשבשבוע שעבר חברת פלאפון הודיעה על הגשת הצעה לקבוצת אלטיס שבבעלות טייקון המדיה פטריק דרהי לרכישת החברה המתחרה הוט מובייל, תמורת סכום כולל של 2 מיליארד שקל. המכירה הצפויה של הוט נתפסת אצל חלק מהמשקיעים להזדמנות של הרוכש החדש להעלאת מחירי הסלולר.

סבינה לוי, מנהלת מחלקת המחקר בלידר שוקי הון, טוענת כי ייתכן שמאחורי הזינוק במניות התקשורת עומד לאו דווקא תג המחיר הגבוה שניתן בהצעת פלאפון: "הוט מובייל נתפסת כשחקן שהוא טיפה פחות רציונלי בשוק מבחינת התחרות, עם מחירים נמוכים. ייתכן שהדינמיקה הזאת נובעת מניסיון לפצות על חולשות כמו רמת שירות נמוכה יחסית, או שאין לה סיבים בחלק מהמקומות. אבל ברגע שאתה מכניס שחקן אסטרטגי שרוצה הצפת ערך אמיתית ויפעל להשבחת העסק מבפנים, זה יהפוך את ההתנהגות שלה ליותר רציונלית ובריאה, ולא רק שלה אלא של כל הסקטור".

14:38

בשוק החוב נרשמות עליות - הן מדדי אגרות החוב הממשלתי לכל אורך העקום והן מדד האג"ח הקונצרני עולים בעד 0.2%.

כלכלני בנק דיסקונט כתבו בסקירתם ש"במהלך השבוע החולף נרשמה עליית תשואות של 6 נ"ב בממוצע לאורך העקום השקלי, תוך צמצום קל בפער השלילי בתשואות האג"ח השקליות ל-10 שנים מול האג"ח האמריקאי ל-14- נקודות בסיס".

"העליה לוותה בעליה בציפיות האינפלציה לאורך כל העקום - 7 נ"ב בממוצע ל-4-10 שנים ו-17 נ"ב לשנתיים. נציין, כי, באמצע יוני, התשואות הצמודות, שעמדו לאורך כל העקום, על רמה חריגה של כ-2.4%, ירדו בחדות, ועומדות היום על כ-2% לשנתיים-שלוש שנים, וכ-1.95% לטווח של 4-10 שנים. לאחרונה העביר בנק ישראל מסרים, כי הריבית הריאלית בשיווי משקל אמורה להתייצב על כ-1.5%, לפיכך, ירידת התשואות הצמודות בעיקר לטווח הקצר, עשויה להימשך".

14:10

גילת טלקום שעוסקת במתן שרותי תקשורת לווינית מזנקת במעל 4% לאחר שהודיעה היום על קצב מכירות שהוא מעל המצופה - לאחר שרכשה 18,000 קווי תשתית סיבים מבזק ולאור קצבי המכירות הנוכחיים של החברה ללקוחות, צפויה החברה להקדים את יעדי השימוש בקווים ולהפעיל את כל הקווים עבור לקוחות החברה שיגוייסו, וזאת עד לתום השנת הנוכחית.

13:58

המסחר בת"א מתנהל כעת בעליות קלות, המניות הגדולות במדד ת"א 35 עולות ב-0.3%, מדד ת"א 90 נסחר ביציבות. בעוד שכל המדדים הענפיים ירוקים, מדד הבנייה משיל היום כ-0.3%.

מאז מבצע "עם כלביא", מדד מניות הבנייה זינק בלא פחות מ־32% - והותיר הרחק מאחור את מדד ת"א־35. המשקיעים מזהים: השוק מגלם ציפייה לירידת ריבית ולביקושים מחודשים לדירות, למרות האטה ניכרת במכירות, מה גם שחצי מההנפקות הראשוניות מתחילת 2025 - של חברות נדל"ן.

גם בשוק החוב נרשמות עליות - הן מדדי אגרות החוב הממשלתי לכל אורך העקום והן מדד האג"ח הקונצרני עולים בעד 0.2%.

13:06

המגמה החיובית בתל אביב נמשכת כשהמדדים המובילים ת"א 35 ות"א 90 עולים ב-0.2%. מדד הבנקים מתאושש לאחר שירד אתמול ב-1.6% ועולה ב-0.7%.

בין 125 המניות הגדולות בת"א בולטות מיטב השקעות , משק אנרגיה ודנאל . ירידות בולטות נרשמות אצל נאוויטס פטר יהש , פלרם וקנון .

11:57

המסחר בת"א מגלה בינתיים אדישות להתקפות צה"ל בתימן ומדדי הדגל ת"א 35 ות"א 90 עולים מעט בעיקר בזכות רוח גבית מהחוזים העתידיים הירוקים בוול סטריט.

מניות טלסיס , מיטב השקעות ואנלייט אנרגיה מובילות את העליות היום.

לפי הודעה לבורסה, בית הזיקוק באשדוד מעלה את הערכת הנזק כתוצאה מאי חזרה לפעילות - האובדן ל-EBITDA מורכך כעת ב-25-20 מיליון דולר, לעומת הערכה לפגיעה של 13-18 מיליון דולר כפי שדווח בשבוע שעבר, הערכה שנבעה מההנחה שהמתקן יחזור לפעול תוך שבוע. בית הזיקוק באשדוד עדיין לא חזר לפעול באופן מלא.

בחברה מבהירים שהערכה זו תלויה במשך הזמן שיחלוף עד להפעלתם הסדירה של
מתקני בית הזיקוק ובהנחה כי ההפעלה הסדירה כאמור תתרחש בתוך כשבוע מהיום (ב'),
עלויות הצעדים התפעוליים והמסחריים בהם נוקטת החברה וסביבת מרווחי הזיקוק.

10:59

לאחר הפתיחה היציבה, המסחר בת"א עבר לירידות קלות. ת"א 35 יורד ב-0.2% ות"א 90 ב-0.2%.

מניית רמי לוי נסחרת בירידה קלה לאחר שאתמול רשת הסופרמרקטים בשליטת רמי לוי ובניהולו המשותף עם בתו יפית אטיאס-לוי, הגישה הצעת רכש לחלקו של הציבור ברשת בתי הקפה המוזלים קופיקס גרופ , זאת במטרה למחוק את החברה מהמסחר בבורסה.

הצעת הרכש היא לחלקו של הציבור בקופיקס (23.7%), כאשר מדובר ב-7.4 מיליון מניות. יתרת ההחזקה היא בידי רשת רמי לוי.המחיר למניה לפיו מציעה הרשת לרכוש את חלקו של הציבור בקופיקס עומד על 4.45 שקלים, זאת בעוד מניית קופיקס ננעלה אתמול בבורסה בשער של 4.36 שקלים - כלומר הפרמיה המוצעת לציבור היא אפסית (2%+). רכישת חלקו של הציבור תעלה ללוי כ-33 מיליון שקל, בהנחה שכלל בעלי המניות יסכימו להצעה.

10:15

אתמול נרשמה קבלת פנים טובה לשלוש חברות חדשות שהונפקו בשבוע האחרון והעלו ל-12 את מספר החברות שהצטרפו השנה לבורסה. דלק נכסים גייסה אתמול כ-173 מיליון שקל, לפי שווי חברה של כ-835 מיליון שקל וזינקה במעל 8%. היום היא מזנקת ב-6% נוספים.

אמפא שגייסה כ-603 מיליון שקל, לפי שווי חברה של כ-3.0 מיליארד שקל, זינקה אתמול בכ-10%. חברת מגידו גייסה כ-181 מיליון שקל, לפי שווי חברה של כ-703 מיליון שקל, היא זינקה ב-29%.

10:10

מניית אנלייט אנרגיה מובילה הבוקר את המניות במדד ת"א 125 לאחר שאתמול החלה חברת האנרגיה המתחדשת בהפעלה מסחרית של הפרויקט ההיברידי הגדול בישראל שמשלב ייצור סולארי על פני מאגר מים ואגירת אנרגיה.

הפרויקט, במאגר בראון ברמת הגולן, משלב אגירת אנרגיה בסוללות בקיבולת של כ-160 מגה־ואט־שעה לצד פרויקט סולארי בהספק משולב של כ-36 מגה־ואט שמותקן מעל מאגר המים בראון. מאגר המים ממוקם בסמוך לקיבוץ מרום גולן, והוא בבעלות אגודת מי גולן, שאחראי על שמירה על פעילותו השוטפת של המאגר.

10:03

המסחר בבורסה המקומית נפתח הבוקר ביציבות וללא שינויים משמעותיים - מדד ת"א 35 ומדד ת"א 90 נסחרים סביב שער הבסיס. מדד הבנקים מתאושש ועולה ב-0.3% לאחר שאתמול השיל 1.6%.

במסחר בשוק המט"ח נרשמת כעת יציבות. הדולר עולה ב-0.05% ל-3.35 שקלים. היורו יורד ב-0.1% ל-3.91 שקלים.

08:09

1. שוק המניות

המסחר בת"א צפוי להיפתח הבוקר במגמה מעורבת, עיני המשקיעים היום יהיו נשואות שוב ובעיקר למו"מ לעסקת החטופים.

אתמול, למרות הדיווחים האופטימיים, אך ללא פריצת דרך משמעותית בדוחא, המסחר בת"א ננעל במגמה מעורבת. מדד ת"א 35 ירד ב־0.1%, מדד הבנקים שזינק במעל 40% מתחילת השנה, בלט לשלילה וירד ב 1.6%. מנגד, מדד ת"א טכנולוגיה עלה ב 1% ומדד ת"א נפט וגז עלה ב 0.8%.

מניות שריכזו עניין אתמול:

אודיוקודס , המספקת פתרונות תקשורת לארגונים, השילה כ-5% לאחר שנסחרה בתנודתיות חריגה בסוף השבוע, בחמישי זינקה בכ־20%, ללא דיווח משמעותי מטעם החברה. בזאקס מצאו שהאופציות על המניה מגלמות צפי לתנועה חריגה במניה.

מניית טקטונה זינקה בכ-20% לאחר שהחברה הפועלת בתחום הבלוקצ'יין והנכסים הדיגיטליים, הודיעה אתמול על הקמת חברה ייעודית שתספק שירותי ניהול וליווי נכסים קריפטוגרפיים ללקוחות כשירים בארץ ובעולם.

מניית פרטנר זינקה אתמול בכ-5%, המנייה צפויה לקבל ביקושים גדולים מקרנות הסל בעדכון המשקלים הקרוב שיתרחש ב-7 לאוגוסט.

מימון ישיר ירדה לאחר שהודיעה על תכנית התייעלות שבמסגרתה יפוטרו 12% מעובדי מגזר הלוואות הרכב (מעל 100 עובדים).

הנפקות מניות ואג"ח, מיזוגים ורכישות: סצנת הנדל"ן שמזיזה את הבורסה בת"א

אתמול נרשמה קבלת פנים טובה לשלוש חברות חדשות שהונפקו בשבוע האחרון והעלו ל-12 את מספר החברות שהצטרפו השנה לבורסה. אהוד ניר, כלכלן ביחידת המחקר של הבורסה לניירות ערך ציין אתמול שאמפא שגייסה כ-603 מיליון שקל, לפי שווי חברה של כ-3.0 מיליארד שקל, זינקה אתמול בכ-10%. חברת מגידו גייסה כ-181 מיליון שקל, לפי שווי חברה של כ-703 מיליון שקל, היא זינקה ב-29%.

דלק נכסים שגייסה כ-173 מיליון שקל, לפי שווי חברה של כ-835 מיליון שקל זינקה במעל 8%, שתי האחרונות מצטרפות לעוד שש חברות שהפכו מחברות אג"ח לחברות מניות השנה.

מניות קטנות טומנות פוטנציאל גדול, ובמחירי מציאה. תעשו להן מקום בתיק שלכם

באסיה הבוקר מגמה חיובית לאחר שבנק העם של סין הותיר את הריבית הבסיסית ברמת שפל היסטורית, מדד שנגחאי ומדד הנג סנג עולים ב-0.3%, מדד הניקיי היפני יורד ב-0.2% ומדד הקוספי בדרום קוריאה משיל 0.5%.

בוול סטריט יפתח אחר הצהריים שבוע סוער: לצד מלחמת הסחר התוססת, שתיים מ"שבע המופלאות" (אלפאבית וטסלה) ידווחו השבוע על תוצאות הרבעון השני, בינתיים הבוקר - החוזים העתידיים נסחרים ללא כיוון מסויים ובעלייה קטנה של 0.1%.

בוול סטריט ג'ורנל כותבים שהבינה המלאכותית מפצלת את גורלן של "שבע המופלאות", "הן מתחילות להתרחק זו מזו. עדיין לא בדרך לפרידה מוחלטת, אבל כמה מהן רשמו התקדמות משמעותית יותר בתחום הבינה המלאכותית, מה שמתחיל ליצור פערים ביניהן, לפחות מבחינת הביצועים היחסיים של מניותיהן לאחרונה".

המונח "שבע המופלאות" מתייחס לענקיות הטכנולוגיה, אנבידיה, מטא, אלפאבית, אמזון, טסלה, אפל ומיקרוסופט. "הן בטיפול זוגי," אמר דן מורגן, מנהל תיקים בכיר ב-Synovus Trust, בהתייחסו לדרכים השונות שבהן נעות כעת מניות שבע המופלאות. הן שלטו בשוק המניות בשנים האחרונות, בזכות תפקידן המרכזי בעתיד הכלכלה והמשקל המשמעותי שלהן במדד S&P 500.

השנה, מציינים בוול סטריט ג'ורנל, מניות אנבידיה, מטא ומיקרוסופט זינקו בכ-20% או יותר, בעוד שמניות אפל ואלפאבית ירדו ב-16% וב-2%, בהתאמה. "זה היה בלתי נמנע. הן לא יכולות לרוץ יחד לנצח - כל אחת עוסקת בדברים שונים," אמר ג'יימי קוקס, שותף מנהל ב-Harris Financial Group.

אחד הגורמים המרכזיים לכך ששבע החברות הללו קובצו יחד מלכתחילה היה שהן הובילו את מהפכת הבינה המלאכותית, כך אמר מייקל הרטנט, אסטרטג בבנק אוף אמריקה, שנחשב למי שטבע את המונח "שבע המופלאות" בשנת 2023. אך "כרגע, אנחנו רואים פערים די משמעותיים בנתונים הבסיסיים".

בשבוע שעבר מדדי המניות בניו יורק המשיכו לטפס ולרשום שיאים, תוך שהם נתמכים בנתונים כלכליים חיוביים. בסיכום שבועי, מדד S&P 500 עלה ב-0.6%, נאסד"ק בלט עם עלייה של 1.5%, בעוד מדד דאו ג'ונס רשם ירידה קלה של 0.1%.

עונת הדוחות בעיצומה ווול סטריט שולחת מסר ברור: "טוב" זה כבר לא מספיק טוב. צריכה חזקה תומכת אומנם ברווחיות החברות, אך בשוק המניות - התגובה שקטה יחסית, מה שמעיד כי רוב החדשות הטובות כבר מגולמות במחירים, והמשקיעים מענישים כל אכזבה.

המסחר בשבוע האחרון חיזק את התחושה הזו, כאשר בנקים גדולים כמו ג'יי.פי.מורגן ובנק אוף אמריקה סיימו את השבוע בעליות מינוריות בלבד - למרות תוצאות חזקות ותחזית חיובית.

נטפליקס , ירדה ב-5% ביום שישי, למרות שהחברה עקפה את התחזיות בשורת ההכנסות והרווח והעלתה את התחזית השנתית שלה. "תוצאות טובות ותחזית חיובית פשוט לא מספיקים מול הציפיות הגבוהות", כתב האנליסט ראלף שאקרט מ-William Blair בתגובה לדו"ח של נטפליקס.

ככל שעונת הדו"חות נמשכת, השוק מתמודד עם תמחורים גבוהים ותחושת גוברת שגם תוצאות חזקות לא בהכרח מצדיקות את רמות המחירים הנוכחיות. "הסיכון הגדול ביותר כרגע הוא השווי," אמר הכלכלן הראשי ב-Annex Wealth Management, בריאן ג'ייקובסן, ליאהו פייננס ביום שישי. "היסודות (הפונדמנטליים) משתפרים, אבל השאלה היא כמה אתה משלם עליהם?". "אני מצפה להרבה תנודתיות," אמר ג'ייקובסן. "חברות שיפספסו את התחזיות ייענשו בצורה חמורה מהרגיל. למשקיעים אין סבלנות לסטיות אפילו קטנות מהציפיות".

מארק מלק, מנהל השקעות ראשי ב-Siebert Financial, אמר כי ככל שעונת הדו"חות תמשיך, יהיה קל יותר לראות כיצד תעשיות הרגישות למכסים מסתדרות בסביבה הנוכחית. "כל הדגלים (הכלכליים) מראים כיוון חיובי - כרגע," הוא אמר, אך הדגיש את חוסר הוודאות לקראת גל הדו"חות הבא. לדבריו, האינפלציה שנובעת מהמכסים עלולה להפוך למכשול רציני. "זה או יפגע ברווחי החברות - או שיתגלגל ישירות לצרכנים," הוא הסביר. "השוק מנסה לעכל את כל זה, ובינתיים עושה עבודה טובה - אבל כנראה שצפוי עוד טוויסט בקרוב".

בשבוע הקרוב צפויים להתפרסם דו"חות של ענקיות טכנולוגיה כמו אלפאבית (גוגל) וטסלה , תאגיד התעשייה האניוול אינטרנשיונל , יצרנית הכימיקלים דאו , החברות הביטחוניות לוקהיד מרטין ונורת'רופ גרומן , ויצרנית הרכב ג'נרל מוטורס - בין היתר. גם אינטל תדווח השבוע.

2. שוקי האג"ח

בשוק החוב המקומי, מדדי התל בונד הקונצרניים עלו קלות ביום א'. גם מדד תל גוב שקלי 10 + נסחר בעליות קלות. מתן שטרית, הכלכלן הראשי של קבוצת הפניקס, כתב כי בכל הנוגע לתמחור הריבית, לאחר שמדד יוני הפתיע כלפי מעלה, המשקיעים הורידו מעט את הציפיות להפחתת ריבית. "ההסתברות להפחתה בספטמבר עומדת על כ־60%, ובמבט שנה קדימה מתמחרים כמעט 3 הפחתות (רמת ריבית של 3.77%)".

יותר טוב מהשקעה בנדל"ן? "באג"ח הארוכות אפשר יהיה לקבל השנה 10%"

אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של מיטב כתב ש"שוק האג"ח מגלם תרחיש שיש בו סתירות פנימיות. ציפיות האינפלציה לשנה הגלומות עומדות על כ-1.9%. לפיכך, הריבית הריאלית הנוכחית שנגזרת מהפער בין הריבית הנוכחית של בנק ישראל לבין ציפיות האינפלציה לשנה עומדת על כ-2.6% מרסנת למדי בהשוואה לממוצע של כ-0% מאז שנת 2008, אך היא יכולה להיות מוצדקת לאור האינפלציה הגבוהה מהיעד".

"אולם, גם בעוד שנה הריבית הריאלית הנגזרת גבוהה מאוד. לפי התחזית של בנק ישראל והתחזיות הגלומות בשווקים, ריבית בנק ישראל צפויה בעוד שנה לרדת לכ-3.75%. ציפיות האינפלציה לשנה בעוד שנה (נגזרות מהאינפלציה הגלומה לשנתיים ולשנה) עדיין אמורות להישאר ללא שינוי משמעותי ברמה של כ-1.9%. לפיכך, גם בעוד שנה הריבית הריאלית צפויה להיות הרבה יותר גבוהה מהנהוג בעבר ברמה של כ- 1.85%, למרות שהאינפלציה בפועל והציפיות כבר יהיו במרכז יעד האינפלציה. ברמות אלה של האינפלציה לא נדרשת ריבית ריאלית גבוהה מכ-1%, עדיין גבוהה בהרבה מהממוצע ההיסטורי", כתב זבז'ינסקי, "נראה שהשווקים מתמחרים ריבית בנק ישראל גבוהה מדי בעוד שנה ו/או שתמחור ציפיות האינפלציה הגלומות נמוך מדי".

"שתי האפשרויות יכולות להיות רלוונטיות. להערכתנו, ריבית בנק ישראל בעוד שנה צפויה להיות נמוכה ממה שמגלמים השווקים ומהתחזית של בנק ישראל (התחזית שלנו 3.25%). כמו כן, לדעתנו, ציפיות האינפלציה הגלומות בטווחים הקצרים פשוט נמוכות מדי".

"המסקנה היא שהשווקים מגלמים חוסר עקביות - אם הם צודקים ביחס לתחזיות הריבית - הציפיות שלהם לאינפלציה כנראה נמוכות מדי, ואם הם צודקים ביחס לאינפלציה - הציפיות לריבית גבוהות מדי".

3. שוקי הסחורות והמטבעות

במסחר במטבע חוץ, השקל נחלש בשבוע החולף ביחס לדולר בכ־0.9%, ועמד ביום שישי על רמה של 3.35 שקלים. גם מול האירו השקל נחלש ועמד בסוף השבוע האחרון על 3.9 שקלים. הבוקר השקל מתחזק מעט ונסחר ב-3.349 שקלים לדולר.

נגיד בנק ישראל התייחס לשער השקל במצגת שהעביר בכנס האגודה הישראלית לכלכלה ביום חמישי האחרון. "הפיחות העודף מצטמצם, אך עדיין קיים - בבנק ישראל ממשיכים לעקוב מקרוב אחר השקל באמצעות מודל פשוט יחסית, הקושר את הדולר-שקל למדד הנאסד"ק. על פי המודל, ללא פרמיית הסיכון שמלווה אותנו מתחילת המלחמה, השע"ח היה צפוי להיסחר ב-3.0 שקלים לדולר, נמוך בכ-30-35 אגורות מהשער הנוכחי. אף שמדובר במודל פשטני (ואולי יותר מידי), הוא ממחיש את השפעת הסיכון הגיאופוליטי על שער החליפין".

כלכלני יוליוס בר צופים הקפריזות של קובעי המדיניות ממשיכות לאתגר את ערכו של הדולר האמריקאי. "הדולר האמריקאי נחלש בכ־15% מאז השיא שנרשם בספטמבר 2022, כאשר מדיניות לא עקבית מצד ארצות הברית ממשיכה לאתגר את ערכו ומעמיקה את מגמת הירידה בשוק. בשל הנטייה של הדולר להיחלש כשארצות הברית נתפסת כמקור לסלידה מסיכונים, טרם ניתן לקבוע אם מעמדו כמטבע "חוף מבטחים" נפגע באופן מהותי".

"סביר שהדולר ימשיך להיחלש נוכח תחושת פסימיות גוברת בשווקים, על רקע מדיניות כלכלית בלתי עקבית וגידול בלחצים פיסקאליים. צעדים נוספים שיערערו את החוסן המוסדי של ארה״ב או את זכויות הקניין עלולים לשלול מהדולר את מעמדו כמטבע בטוח".

הביטקוין ריכז עניין בסוף השבוע האחרון לאחר שהקונגרס בארה"ב העביר את החוק הפדרלי הראשון להסדרת מטבעות יציבים (stablecoins) - מטבע דיגיטלי שמוצמד לדולר או למטבע מסורתי אחר. החוק, שנקרא Genius Act, עבר בסנאט כבר ביוני, וכעת צפוי להפוך לחוק הקריפטו הראשון אי פעם בארה"ב, שצפוי להיחתם על ידי הנשיא טראמפ, שכבר אותת כי יתמוך בו. בתגובה לחדשות, קפץ המטבע לרמה של 122 אלף דולר בסוף השבוע, הבוקר נסחר הביטקוין במעט מעל 118 אלף דולר ובעלייה של 0.5%, האת'ריום עולה ב-3% ל-3,760 דולר.

בעקבות החוקים החדשים, שווי השוק הכולל של נכסי הקריפטו חצה את רף ה-4 טריליון דולר, בעקבות ראלי באלטקוינים (מטבעות חלופיים לביטקוין) ותנופה מצד מהלך חקיקתי בארה״ב שמטרתו להסדיר את התחום. פאדי אבואלפה, ראש מחלקת המחקר ב-Copper, אופטימי: "הדרך של ביטקוין ל-150,000 דולר נראית יותר ויותר בלתי נמנעת", והוסיף כי אם זרימת ההשקעות הנוכחית תימשך, ייתכן שביטקוין יפרוץ את רף ה-140,000 כבר עד ספטמבר".

4. מאקרו

בארה"ב פורסם ביום שישי האחרון סקר אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן לחודש יולי שעלה קלות אך הצביע על מסקנה בולטת - החשש מאינפלציה טרם התפוגג. רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי במזרחי טפחות מסביר כי, "החששות הללו הם נחלת משקי הבית והבנק הפדרלי גם יחד ונוגעים לדוגמא בסימני השאלה לגבי התצורה הסופית של הסכמי הסחר בין ארצות הברית למדינות השונות ולהשלכותיהם על מדדי המחירים ליצרן ולצרכן, על הרכב סחר החוץ ועל זמינותם ועלותם של שורה ארוכה של מוצרים ושירותים".

מדד המחירים לצרכן (CPI) עלה ב-0.3% ביוני, כאשר הקצב השנתי האיץ מ-2.4% ל-2.7%. ההאצה השנתית במחירי מוצרי הליבה מ-0.3% ל-0.7% הובילה לכותרות על "אפקט המכסים", אך לראייתנו, אין כאן משהו דרמטי. למעשה, הסיפור המשמעותי יותר טמון דווקא בהתמתנות המתמשכת של סעיף הדיור - רכיב משמעותי במדד, אשר צפוי להמשיך לשמש כוח דיס-אינפלציוני ולסייע בבלימת לחצי המחירים. במקביל, מדד המחירים ליצרן (PPI) הפיג את החשש מהשפעת המכסים, כשנותר ללא שינוי, והקצב השנתי ירד מ-2.7% ל-2.3%.

בישראל צפויים השבוע להתפרסם נתוני התעסוקה והאבטלה לחודש יוני. בארה"ב יתפרסמו נתוני מכירות הבתים, ובאירופה תרכז עניין החלטת הריבית של ה־ECB ביום חמישי, שצפוי להותיר את הריבית על כנה.

5. תחזית

עונת הדו"חות לרבעון השני בעיצומה, והמשקיעים עוקבים מקרוב אחר ביצועי החברות המובילות. עם זאת, סוגיות כמו מכסים ואתגרים נוספים עדיין מטרידות את המשקיעים בוול סטריט.

בעוד שמשקיעים פרטיים מתמקדים לעיתים קרובות במספרים הרבעוניים, אנליסטים בכירים בוול סטריט שומרים על מבט רחב יותר - ומעריכים את יכולתן של חברות להתמודד עם קשיים בטווח הקצר ולהניב תשואות לאורך זמן. על פי פלטפורמת TipRanks, שמדרגת אנליסטים לפי הצלחות עבר, אלו שלוש מניות שמועדפות כרגע על ידי אנליסטים מובילים.

1. Uber

ראשונה ברשימה היא ענקית התחבורה והשילוח, אובר טכנולוג'יס , שצפויה לפרסם את תוצאות הרבעון השני שלה ב-6 באוגוסט. אובר היא ההחזקה הגדולה ביותר של קרן הגידור פרשינג סקוור אותה מנהל המיליארד היהודי ביל אקמן.

אנליסט מארק מהני מבית ההשקעות Evercore ציין כי הוא צופה גידול של 17% בהזמנות ברוטו (Gross Bookings) - לרמה של 46.8 מיליארד דולר, מעט מעל התחזיות הממוצעות ולפי טווח התחזית של החברה.

לגבי ההכנסות, מהני צופה גידול של 18%, מעל התחזיות של וול סטריט, ורווח תפעולי מותאם (EBITDA) של 2.09 מיליארד דולר - בהתאם לקונצנזוס. תחזיותיו נשענות על בדיקות תעשייתיות חיוביות, נתוני צד שלישי, וסבב פגישות עם הנהלת אובר. כמו כן, הסקר השנתי של Evercore על תחום שיתוף הנסיעות תומך בתחזית החיובית.

למרות העלייה החדה במניה מתחילת השנה, מהני ממשיך לראות באובר מניה מועדפת, בזכות מספר גורמים: צמיחה גבוהה מהצפוי בפעילויות התחבורה והמשלוחים, שיפורים במדדי שימוש עיקריים, וההשקה המרשימה של שיתוף פעולה עם Waymo באוסטין.

"המפתח לתזה ארוכת הטווח שלנו הוא שיהיו 'עוד אוסטינים' - כלומר שיתופי פעולה מוצלחים נוספים בתחום הרובוטקסי עם חברות נוספות מעבר ל-Waymo, ב-12 עד 18 החודשים הקרובים," אמר מהני. הוא חזר על המלצת "קנייה" עם מחיר יעד של 115 דולר, כ-28% מעל מחירה כיום.

2. אלפאבית

בסקירה מוקדמת לרבעון השני בתחום האינטרנט, אנליסט דאג אנמות' (Doug Anmuth) מג'יי.פי.מורגן חזר על המלצת "קנייה" לאלפאבית (גוגל) והעלה את מחיר היעד ל-200 דולר, ב-7.5% מעל מחירה כעת.

אנמות' הסביר שהעלאת התחזיות שלו מבוססת על בדיקות חיוביות בערוצים ובנתוני צד שלישי, לצד שינויים מטבעיים חיוביים. הוא מבסס את מחיר היעד החדש על מכפיל של כ-20 על רווח למניה חזוי של 9.89 דולר לשנת 2026 לפי תקני GAAP.

לדבריו, אלפאבית ראויה למכפיל גבוה ממדד S&P 500 בגלל שהיא אחת מהחברות הבודדות במדד עם צמיחה דו-ספרתית גם בהכנסות וגם ברווחים. "אנחנו מאמינים שהיסודות של אלפאבית חזקים, ושהיא תמשיך להוביל ולהרוויח מהמעבר לעולם דיגיטלי יותר וממהפכת הבינה המלאכותית," ציין אנמות’.

הוא גם הדגיש את הפוטנציאל שבמנועי הצמיחה של החברה - חיפוש ו-YouTube, כאשר ה-AI מייעל את ההחזר על ההשקעה של מפרסמים. תחומים שאינם פרסום, כמו הענן ומנויי YouTube, מציגים פוטנציאל גידול משמעותי. גם חברות כמו Waymo ו-Verily נחשבות לאופציה להפתעות חיוביות בעתיד.

3. מטא

אנמות' אופטימי גם לגבי מטה והעלה את מחיר היעד למניית מטא פלטפורמס (פייסבוק) ל-795 דולר לפני פרסום הדו"חות, ב-13% מעל מחירה כעת.

תחזיתו מבוססת על מכפיל של כ-27 על רווח חזוי של 29.53 דולר למניה בשנת 2026.
לדבריו, השווי הגבוה לעומת מדד S&P 500 מוצדק בזכות צמיחה יציבה בהכנסות והתייעלות בהוצאות.

"אנחנו מאמינים שהשליטה של מטה ברשתות החברתיות, המיצוב התחרותי החזק שלה, וההתמקדות בחוויית המשתמש הופכים אותה לחברה איתנה לטווח הארוך," כתב. הוא ציין כי מטא נהנית מצמיחה מהירה ורווחיות גבוהה, החברה גם מציעה ערך רב למפרסמים בזכות יכולות טרגוט מתקדמות.

לפי אנמות', מטה תשקיע בשני מנועי הצמיחה המרכזיים של הטכנולוגיה - AI והמטאוורס - תוך שמירה על משמעת תקציבית. למרות השקעות מסיביות בתשתיות, הוא צופה צמיחה חזקה בהכנסות וברווחיות עד 2026, תוך שמירה על החזר גבוה על ההשקעה.