{25} {26} {29} {30} {27} {28}
משקיעים: יוניון טק, מייקל וסוזן דל, מנלו ונצ'רס, לול ונצ'רס, אייט רואדס, aMoon, גרינפילד ו-ION.
שנת הקמה: 2020 עובדים: 180 גיוס הון: 128 מיליון דולר
אלאוס (Eleos) החזיקה מוצר ביד וחוזים חתומים עם לקוחות, עוד לפני שהחברה קרמה עור וגידים. היא הוקמה על ידי שלושה חברים שהכירו בחיל האוויר, והתגבשו לחברה במסגרת תוכנית Zell ליזמות באוניברסיטת רייכמן. "כולנו הכרנו חברים ובני משפחה המתמודדים עם בעיות נפשיות שונות", אומר אלון יופה, מנכ"ל החברה. לכן הוחלט להתמקד בתחום הזה, בעיקר בארה"ב.
הלקוח הקלאסי של החברה הוא לא הדמות של אסי דיין בסדרת הטלוויזיה "בטיפול", עם שבעה קליינטים אותם הוא מלווה לאורך שנים, אלא פסיכיאטר או פסיכולוג של מערכת בריאות, בדרך כלל ציבורית, שרואה 40־50 מטופלים בשבוע לפגישה קצרה.
הכלי של אלאוס מבצע ניתוח של שפה טבעית מקבצי אודיו של טיפולים, ומבצע עבור המטפלים חלק משמעותי מהתיעוד שנדרש מהם. תקציר זה מסייע גם להתמודד עם הבירוקרטיה, וגם להפיק תובנות מן הררי המידע ולעבד אותו, וכך לייעל גם את הפגישה הבאה. חלק מהלקוחות של החברה עובדים עבור ביטוח Medicaid הממשלתי, המשרת את האנשים העניים ביותר בארה"ב. "שמחנו שאלה הלקוחות שלנו, כי בדרך כלל לוקח המון זמן עד שטכנולוגיה מתחילה להשפיע על השכבות החלשות, וכאן זה קרה מייד".
לא היה לכם רקע בתחום בריאות הנפש. איך ניגשתם להבין את השוק?"התחלנו לראיין מטפלים אמריקאים. איך הגענו אליהם? פשוט פנינו, שיחה אחרי שיחה. אחוז ההיענות היה בהתחלה מאוד נמוך. אין פה קסמים, רק עבודה קשה וחוצפה.
"הצרכים שהם הגדירו היו העומס המנהלתי, והרצון לכמת את אפקטיביות הטיפול. בעולם בריאות הנפש, השיחות הן בעצם הטיפול, ולכן ניתוח השיחות היה הפתרון". השיחות אינן מוקלטות ואינן נשמרות במערכת, הניתוח נעשה תוך כדי השיחה.
עם מוצר, אבל עדיין לא ממש חברה, פנתה הקבוצה למשקיעים. "הם לא ממש הבינו. זה היה לפני הקורונה, ששינתה את היחס לבריאות הנפש, ולפני הבשלת הבינה המלאכותית למצב בו היא נמצאת היום. אבל היינו מחוברים לשטח והבנו שזה הולך להגיע", אומר יופה. המשקיעים הראשונים היו קבוצה של משקיעים פרטיים אליהם הגיעה החברה דרך קשרים אישיים ודרך תוכנית Zell. "וכבר בשנה הראשונה היו לנו הכנסות משמעותיות". היום רושמת החברה הכנסות של עשרות מיליוני דולרים.
כאמור, החברה התמקדה מן היום הראשון רק בשוק האמריקאי, ודרור אפילו עבר לגור שם. "לא התפתינו לפיילוטים בישראל, שבה המערכת פועלת אחרת לגמרי ולכן אינה רלוונטית". רק עכשיו, אחרי שהצליחה בארה"ב, אלאוס פוזלת גם לישראל. יופה מעריך את שוק בריאות הנפש בעשרות מיליארדי דולרים, ורואה את אלאוס כטכנולוגיה סביבה תתרחש האינטגרציה שלו לדיגיטל.
מי המתחרים שלכם?"אפליקציות שפה שאינן ייעודיות אינן יכולות להתחרות בנו, שכן אנחנו מנתחים הכי הרבה שיחות טיפוליות בעולם. ישנם כלים לנתח ולתעד שיחה רפואית, אך הם לא ייעודיים לבריאות הנפש, וגם מתקיימים בסביבות מאוד סטריליות.
"אחת הבעיות שנתקלנו בהן היא שחלק מהטיפול בכלל לא מתרחש בקליניקה, למשל אם מטפלת אוספת חסר בית ברכב שלה ולוקחת אותו לבדיקה רפואית, אז אנחנו צריכים להביא פתרון שהוא נייד, ויכול להתמודד עם אתגרי אודיו וסביבות שאין בהן קליטה, כי יש לנו אפילו לקוחה אחת שמטפלת באיש שגר באוטובוס באמצע היער, והיא הקשר האנושי היחיד שלו לעולם.
"בנוסף, חלק מהטיפול בשיחה הזו יהיה במבט, בהחזקת יד. כך גם בטיפול בילדים. פיתחנו כלי עבור המטפלים להוסיף בקלות מלל משלהם לתיעוד. עובדים אצלנו בחברה קלינאים וקלינאיות שעוזרים לנו לשפר את המוצר כל הזמן. ובסופו של דבר, הכי חשוב הוא שאנחנו רואים שעם הכלי, המטופלים עצמם אכן משתפרים, פי 3-4 יותר מהר מאשר בלעדיו".