מאז מתקפת החמאס מתגוררים חברי קיבוץ סעד במלון. "היצע המזון הוא אינסופי, אבל זו לא ארוחה משפחתית", הם מספרים • ביוזמה משותפת הצליחו לארגן קיטצ'ן טראקס ולייצר בהן מטבחים ביתיים • "זה חלק מבניית החוסן בתוך אי־ודאות מתמשכת", מסביר אחד ממובילי המהלך • ישראל מתגייסת
הוּלוּ־אָגֵרְש (רבקה) ברקולי־בינסיי מיהוד, נשואה + 4 ילדים • יזמת והבעלים של האתר "סוד הקסם של המטבח האתיופי" • "גדלתי על האוכל הכי בריא שיש בעולם, מדוע לא לאמץ אותו בצורה מלאה כאורח החיים שלי?" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
לפעמים זו ארוחת שף אינטימית, לפעמים סדנת בישול או אפייה בביתם הפרטי של שפים וקונדיטורים או ערב יין בהדרכת סומלייה • ברחבי הארץ צצים פופ-אפים עיליים ליודעי דבר
אורחים לא-קרואים? ארוחת שאריות שזקוקה למייקאובר? אלה האוצרות שהמזווה שלכם צריך להצטייד בהם ליום פקודה
טעם של מדורה: סצנת המעושנים הישראלית תוססת גם בלי קשר לל"ג בעומר • המלצות לאוכל מעושן משובח מפרדס חנה ועד ירושלים, וגם מדריך ביתי לעישון בסיר על הגז
ביום העצמאות ה-74 ביקשנו לשרטט את שולחן החג הישראלי המשותף לכולם • פנינו לכ-120 שפים, מסעדנים, חוקרים, עיתונאים ואנשי קולינריה מכל קצוות הארץ, מכל העדות והדתות שמרכיבות את הפסיפס הישראלי - ושאלנו אותם שאלה אחת: מהי המנה הכי ישראלית בעיניך? התשובות שהתקבלו מציגות לא פעם גם את התפיסה מהו בית, מהם זיכרונות ילדות ואיך נראה כור היתוך
נאיה שודה מגני תקווה, בת 40, נשואה ואם לשתיים • בעלת Taste of India - עסק לבישול אוכל הודי ביתי, הפועל באמצעות אתר פרטי ובאמצעות אתר יאמי • "בייבי שעבדתי עליו כל החיים נהרס ביום אחד" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
כך תיפטרו מעודפי המצות שנשארו בסוף החג, וגם תכינו מנות קלות ומהירות שילדים אוהבים - ואפילו תסגרו פינה של עוד ארוחת בוקר מאוחרת בחול המועד
לכבוד הסתיו שהגיע קבלו 3 מתכונים של השף עידו פיינר לרטבי פסטה על בסיס שמן זית, מהשמן הראשון של המסיק, שמגיע השבוע לשווקים וידוע בטעמו העוצמתי • ככה אוכלים באיטליה בעונה הזו
עוף, אחד המרכיבים הכי פופולריים ומשתפי פעולה במטבח הישראלי • 3 מתכונים קלים ומתגמלים: עוף בלימון, עוף בחרדל בסגנון צרפתי וסלט עוף תאילנדי קל וצבעוני
במסגרת הגל העולמי של אוכל שחוזר לשורשים ומשמר מתכונים מסורתיים, יש בארץ שפע הזדמנויות להתחבר אל האורפאלי, האידישאי והספניולי הפנימי
בימים שאחרי החג מתמלא המקרר בכל מיני שאריות. חלה שהתייבשה? כמה ירקות אפויים? חצי בקבוק תירוש או יין? כולם יכולים להמציא את עצמם מחדש בארוחת שאריות מהודרת
לשכנע אנשים לעבור לבישול בחשמל אינו עניין פשוט; כירות גז זוכות להחרגה מאיסורים על חיבור בניינים חדשים לרשת הגז
מה יותר מנחם מפסטה ממולאת ממשפחת הרביולי הענפה? בייחוד כשהיא בעבודת יד ועם מילוי יצירתי • פסטה מוכנה לבית, כמו במסעדה - כובעים קטנים של נחת
מאומלט כמו בפריז ועד פנקייק הסופלה היפני שחורך את הרשת • 4 מתכונים מושקעים לשבת בבוקר או לבראנץ' עם ילדים בחופשה
בתום השבעה על סבתא נעמי נכנס רועי ירושלמי למטבח שלה ובישל בכלים הישנים את המנות הקבועות מארוחות השבת בביתה • טעמים של זיכרונות ילדות וקצת של ארץ ישראל של פעם
עם הירידה שחלה לאחרונה במחירי השמפניה מסתמנת עלייה בצריכה הביתית, שתגבר מן הסתם לקראת הסילבסטר • עם מה שנשאר בבקבוק אפשר לבשל, וכך נהנות גם המנות מאבק הכוכבים שלה • ויש גם מתכון
אחרי שנים של שלטון פסטה בלתי מעורער במטבח הישראלי, מתוך איזו תפיסה מוטעית ש"אורז קשה להכין", בתקופת הסגר האחרונה הוא חוזר לככב, ובצדק
דן פרמן הוא בעלים של "תזונה לחיים בריאים", יבואנית כלי הבישול הבריאותיים של Salad master • "אם זה היה בידיי ביטוח לאומי הכול היה עובד נפלא, אבל אנחנו נפלנו על רשות המסים, שיש להם מערכת שיודעת רק לקחת" • "גלובס" שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
המעקודה הטוניסאית, סוג של פשטידה עם ביצים טרופות, אחות לעיג'ה העיראקית ובת דודה של הטורטייה הספרדית, היא קלאסיקה צפון-אפריקאית שאוכלים בתקופת החגים • בגרסאות המתוחכמות שלה היא מוגשת גם במסעדות יוקרה