אסף ויותם דוקטור, שמשתמשים רק בחומרי גלם ישראליים, הקימו חמ"ל אוכל עם פרוץ המלחמה • זו חידדה עד כמה מסעדת דוק מהותית לקולינריה שלנו
הפדיונות ברבעון הראשון של 2024 גבוהים ב-12% מהרבעון המקביל אשתקד - כך עולה ממדד הפניקס גמא שבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל • כחלק ממגמת "פיצוי" ניכרת עלייה בצריכה החווייתית כמו קוסמטיקה ואופנה, לצד גידול בהוצאות על מסעדות ובתי קפה
מקדונלד'ס ישראל מפעילה 225 מסעדות עם 5,000 עובדים שתנאיהם יישמרו • לפי הערכות בענף, לאחר שיושלם ההסכם, התוכנית של מקדונלד'ס העולמית היא להתקשר בעסקת זכיינות חדשה עם זכיין אחר
עגלת קפה שמגישה מאפה פיסטוק נדיר, מרכז הוליסטי שגם הציניקנים יתמסרו לו, מיזם אמנות נשי ומסעדה שאפשר למצוא בה בננה לוטי משובחת • יום בפרדס חנה כרכור
יואל אמיר, מנכ"ל Coface BDi: "מסעדות ובתי קפה רבים זוכים לסיוע ממשלתי בשל אובדן ניכר בהכנסות בחודשי המלחמה, אולם ברוב המקרים הסיוע מתקבל רק לאחר מספר חודשים, כך שמקומות בעלי תזרים מזומנים בעייתי, ובעיקר העסקים הקטנים בענף, מתקשים להחזיק את הראש מעל המים"
הסניף הראשון של רשת הענק הושק סמוך לדיזנגוף סנטר בתל אביב, אשר הפך מוקד משיכה לרשתות בינלאומיות • האסטרטגיה השיווקית כוללת גם מיקומים נחשקים, בניית חוויה חברתית ויצירת תורים במכוון, אך לא בטוח שכל זה יספיק במצב הכלכלי הנוכחי
כ-5 חודשים לאחר שהורשע בעבירה של המלצה לקו פעולה, בוטלה הרשעתו של תומר מור, מנכ"ל עמותת "מסעדנים חזקים יחד" • בקביעה נכתב כי העבירה הייתה "מעידה חד-פעמית של הנאשם, מבלי שלדברים נלוו תכנון מוקדם"
בית הדין לתחרות אישר את ההסכמות אליהן הגיעו הממונה על התחרות ו-וולט במאי השנה • במסגרת הצו המוסכם, הודתה וולט כי הבליטה באפליקציה מסעדות שעובדות רק עמה באופן שהיה עלול לפגוע בתחרות, וכן כי התנהלותה הייתה מנוגדת לחוק התחרות הכלכלית
גלובס מציג מדד חדש הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בחנויות הפיזיות ובאונליין • נתוני הפניקס גמא מראים ירידה של 73% בתיירות ושל 16% במסעדות
גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בחנות הפיזיות ובאונליין • מנתוני הפניקס גמא עולה כי גם בהשוואה לחנוכה 2022 נרשמה עלייה במכירות
ענף המסעדות הוא מהנפגעים הגדולים מאז פרוץ המלחמה, כשההערכות הן שמדובר בהפסד של 1.2 מיליארד שקל בחודשיים • הירידה בפעילות מעלה את רמת הסיכון של העסקים, שעדיין מחכים לפיצוי מהמדינה • בעל מסעדה: "טרור זה גם לפגוע בעסקים. צריך להילחם על השגרה"
בהודעה למסעדנים נמסר כי "לאור מודל הפיצוי המתגבש, עליכם לשקול שחרור עובדים לחל"ת על־מנת להציל את העסקים שלכם" • התאגדות רשתות המסחר: ממליצים להיערך להוצאה לחל"ת מיום ראשון • לפי נתוני חברת CofaceBDi, בעשרת הימים הראשונים של המלחמה, עמד אובדן ההכנסות בענף על כ-350 מיליון שקל
בעלי מסעדות במרכז מדווחים על ירידה של 95% בהיקף העבודה, אך מגלים הבנה למצב הכאוטי מאז תחילת הלחימה • רבים מהם מתגייסים להכנת משלוחים למפוני העוטף ולחיילים, ובשיחה עם גלובס מציינים: "אין עכשיו דבר כזה 'מסעדנות'. אחרי זה נעשה בקרת נזקים"
בעלי מסעדת "האחים" הפכו את המסעדה למרכז לוגיסטי לייצור והפצה של מזון • כשהמנות ששלחו לבסיס נבטים סורב, כי לא הייתה להם תעודת כשרות, הם החליטו להפוך את המסעדה לכשרה וקיבלו תעודה זמנית - והם לא היחידים • ישראל מתגייסת
"לונה ביסטרו" בנצרת משקפת את התרבות וההיסטוריה הקולינריתשל השפית והבעלים, לונה זרייק, בת לאחת המשפחות המוכרות בעיר
ליאור הציב לעצמו מטרה לשים את סלובניה על מפת האוכל העולמית, ועשה את זה בדרך הכי ישראלית • כיום השוק שהקים מארח 22 אלף איש בכל יום שישי, ביניהם גם אנשי עסקים ושרים בממשלה • עסקים מעולם אחר, פרויקט מיוחד
"הלנה", בהובלת השפים גיא גמזו ודור ברזילי, היא מסעדה תל אביבית המייבאת לעיר את האוכל והגישה של מטבחי איטליה וספרד
"מורן - סלואו דיינינג" בקיבוץ מורן בגליל התחתון מציעה מנות טעימות, טריות ומזינות, על בסיס התוצרת החקלאית האזורית
ליאור שבא עבדה באנגליה במסעדות יוקרתיות ונחשבות וכשחזרה לארץ פתחה את "סאפר קלאב", המבוסס על קונספט אירועים בריטי: קבוצת אנשים זרים סועדים יחדיו סביב שולחן אחד
הסטארט-אפ הישראלי UBQ Materials משתף פעולה עם רשת המזון המהיר מקדונלד'ס שמקימה מסעדה ראשונה מסוגה בעיר סאו פאולו - שנבנית מחומרי בנייה שהיו במקור אשפה ממוחזרת • וגם: דלק ישראל רוכשות את השליטה ברשת מועדוני ההופעות והכרטיסים זאפה • אירועים ומינויים