פודטק

כתבות אחרונות

 
נגה סלע שליו. מנכ''לית חממת הפוד–טק FRESH START / צילום: רמי זרנגר

הסטארט-אפים של קריית שמונה מצאו בית חדש. האם הם יחזרו אי פעם צפונה?

חממת הפודטק Fresh Start שפועלת בקריית שמונה בארבע השנים האחרונות, ו-12 חברות הפורטפוליו שפעלו במעבדות שהקימה, פונו מהעיר עם תחילת המלחמה • המשמעות בפינוי כזה היא פגיעה בהמשכיות עסקית והשאלה המהותית היא מה יקרה לחברות הסטארט-אפ הישראליות אחרי המלחמה, ובפרט לאקוסיסטם הצפוני

נגה סלע שלו 18.04.2024
ענת גרוס שון, משנה למנכ''ל תנובה / צילום: כדיה לוי

ענת גרוס שון, המשנה למנכ"ל תנובה: המלחמה חידדה את הצורך בשמירת ביטחון המזון

המשנה למנכ"ל תנובה, ענת גרוס שון, דיברה בכנס גלובס ותנובה על הדרכים להגברת יציבות מערכת המזון • עוד היא סיפרה על השקעות החברה במחקר ופיתוח

אהרן כץ 04.04.2024
סטייק מתורבת של אלף פארמס. קיבלה את אישור משרד הבריאות בחודש שעבר / צילום: באדיבות אלף פארמס

בשר ללא בשר: זו הייתה אחת ההבטחות הגדולות של השנים האחרונות. לאיפה היא נעלמה?

התחליפים מהצומח נופלים במבחן הטעם, הגרסה המתורבתת נתקלת באתגרים טכנולוגיים, המחירים לצרכן לא אטרקטיביים וגם ההשקעות בירידה דרסטית • בשנים האחרונות קמו בישראל עשרות חברות שהבטיחו לנו בשר ללא בשר וגייסו סכומי עתק, וגם הממשלה הקצתה לכך עשרות מיליוני שקלים • אז איך אנחנו עדיין תקועים עם הטבעול?

גלי וינרב ומיטל וייזברג 16.02.2024
הבשר המתורבת של אלף פארמס / צילום: אלף פארמס

הסטייק המתורבת הראשון אושר לשיווק בישראל

חברת אלף פארמס קיבלה אישור ממשרד הבריאות לשיווק בשר מתורבת בארץ • זהו האישור הראשון מסוגו בישראל, ואחד הראשונים בעולם • מנכ"ל החברה דידיה טוביה: "אנחנו עובדים לא מעט עם האמירויות, והעבודה הזו לא נפגעה כתוצאה מן המלחמה"

גלי וינרב 17.01.2024
איל אפרגן ותמיר טולר. אימג'נדיירי מקבלת כעת את אישור ה-FDA / צילום: איל יצהר

חברת חלבוני החלב הישראלית שהפכה לשלישית בעולם שמקבלת אישור FDA

האישור מאפשר לאימג'נדיירי להתחיל למכור את מוצריה באופן רשמי בשוק האמריקאי  • החברה, שגייסה עד היום כ-30 מיליון דולר, מצטרפת למתחרה רימילק, שקבלה אישור דומה לפני כשנה וחצי

מיטל וייזברג 04.01.2024
חוות הגידול של הינומן בבארי / צילום: הינומן

ענף ההייטק ניסה להתאושש מחוסר הוודאות במשק, ואז הגיעה המלחמה

מאז פרצה המלחמה, יזמים מספרים על דרישות לקיצוץ בהוצאות, הקפאת גיוסים ובקשות לאבטחת פטנט החברה בחו"ל • יזם פינטק: "חברות מפחדות מהתגובות על שיתוף־פעולה עם ישראל"

מיטל וייזברג 01.11.2023
פארק בבילון / צילום: בבילון ספרד

טדי שגיא משקיע 10 מיליון אירו בפארק בספרד

אנשי העסקים טדי שגיא ואפי מלכה מרחיבים את הפעילות הבינלאומית של פארק בבילון וייפתח בחודש הבא את פארק בבילון הראשון בספרד • חממת הפודטק של שטראוס משיקה את מבנה החדשנות שלה ברחובות בהשקעה של מיליוני שקלים • אירועים ומינויים

גלית חתן ומיטל וייזברג 05.09.2023
אמיר זיידמן, סמנכ''ל פיתוח עסקי של חממת הפודטק The Kitchen, בוועידת ההשקעות 2023 של גלובס / צילום: שלומי יוסף

סמנכ"ל The Kitchen של שטראוס: "יש לנו כדור ארץ אחד, וכאן נכנסת לתמונה תעשיית הפודטק"

אמיר זיידמן, סמנכ"ל פיתוח עסקי של חממת הפודטק The Kitchen מקבוצת שטראוס, סיפר בוועידת ההשקעות 2023 של גלובס על מה שחדש בתחום, מדוע פודטק רלוונטי עבור משקיעים, וכיצד הוא קשור לבינה מלאכותית

סתיו ליבנה 14.06.2023
רובוט של BALYO / צילום: BALYO

הרובוטים האוטונומיים עושים סדר: זה הצי שיגיע לישראל

חברת Robotize, מבית חברת ה-IT מיטווך, מביאה לישראל צי רובוטים אוטונומיים • טבעול חתמה על הסכם שיתוף-פעולה עם חברת הפודטק More Foods ותשווק תחליפי בשר • וגם: ביקור אמירתי בבית חולים וולפסון • אירועים ומינויים

גלית חתן, שירה ספיר וגלי וינרב 05.06.2023
הסטייק המתורבת של סטייקהולדר פודס / צילום: שלומי ארביב

למה המשקיעים נטשו את חברות הפודטק המבטיחות

חברות שהתיימרו לפתח חלב, דבש ובשר מתורבתים סומנו כהבטחה גדולה בשוק המניות של תל אביב לפני כשנתיים, אך מאז צנחו מניותיהן בקרוב ל-90% • קופת מזומנים מדולדלת והערת עסק חי בדוחות מעלות ספק באשר ליכולתן להוסיף מזון משובט לתפריט שלנו

גלי וינרב 28.05.2023
המוצר של אימג'ינדרי / צילום: יניב קופל

שיתופי פעולה במקום תחרות: המחלבות רצות לעבר חברות ה"חלב של העתיד"

חברות אימג'נדרי ורימילק, שמייצרות חלב בלי פרות, מנסות להתחרות ביצרניות החלב מהחי מצד אחד, אך מצד שני הן תלויות במחלבות הגדולות שמשקיעות בהן • בחברות מדגישים את ההצלחה שלהן בהפחתת העלויות, אך לדבריהן "יש כמה מרכיבים ש'שותים' את התמחור"

מיטל וייזברג 25.05.2023
צילום: אייל מרגולין

הפינוי של קריית שמונה פוגש את העיר הצפונית דווקא כשהחלו בה ניצני שינוי

משהו קרה בקריית שמונה • בין השיכונים הישנים מתפתלים נחלים עם מים צלולים • עשרות סטארט־אפים מאכלסים בניין חדש ונוצץ ברחוב הראשי • ובקרוב יעברו לגור בה מאות סטודנטים מתל חי • כל זה בזכות קבוצת צעירים שלקחה על עצמה לשנות מהיסוד את העיר הצפונית • אבל את התושבים הוותיקים כל זה לא מרשים: "לא מרגישים שינוי, הציבור פה שבור" • הכתבה פורסמה לראשונה במאי השנה

אלה לוי-וינריב 13.05.2023
אביב וולף וד''ר אורי כוכבי, ''רימילק נולדה להיות חברה בינלאומית המעזה לאתגר את תעשיית החלב המסורתית'' / צילום: אייל טואג

אישור ראשון לשיווק חלב מתרבית תאים. האם הוא יעורר את התחום?

החלבון שפיתחה חברת רימילק יתווסף למוצרי טרה וישווק כנראה בעוד כמה חודשים • בכך ישראל ממצבת את עצמה כאחת המדינות המובילות ברגולציה של חלבון אלטרנטיבי, אך לא כל החברות בתחום נהנות מהשגשוג

גלי וינרב 27.04.2023
יד לבנים, קרית גת / צילום: ערן תורגמן, אדריכלות דן והילה ישראלביץ

הסיפור מאחורי גושי הבטון העקומים בקריית גת

המבנה הייחודי שיבטא את האבל הכבד על חללי צה"ל גם באמצעות המראה החיצוני שלו • איזו עמותה גייסה כספים עם הנסיך אדוארד, הדוכס מאדינבורו • ההשקעה החדשה של דנונה בישראל • וגם חדשות טובות • אירועים ומינויים 

יובל ניסני, שירה ספיר וגלית חתן 24.04.2023
תומר אייזן, מנכ''ל WILK / צילום: אסף דרורי

דנונה וטרה משקיעות בסטארט-אפ WILK

וגם: העולים החדשים מגיעים להייטק, ללמוד מהכישלון של המנהל הקודם וחדשות טובות • אירועים ומינויים

שירה ספיר וגלית חתן 03.04.2023
נוגה סלע שליו. מנכ''לית חממת הפוד–טק FRESH START / צילום: רמי זרנגר

המנכ"לית שחלמה להיות רקדנית והיום מטפחת את חברות המזון של העתיד

"כ–110 חברות בעולם מנסות לייצר בשר ועוף מתורבתים. הגעה לשוק צפויה כבר בשנה-שנתיים הקרובות, אני מעריכה שזה ייקח חמש עד שבע שנים עד צריכה המונית" • שיחה קצרה עם נוגה סלע שליו, מנכ"לית חממת הפודטק FRESH START בקריית שמונה

דורון אביגד 01.04.2023

   1234567891011   

   נמצאו 168 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 11