תזונה

כתבות אחרונות

 

4 המאפיות הגדולות הפחיתו את כמות הנתרן בלחם

משרד הבריאות מתכנן הפחתה הדרגתית משמעותית בנתרן בלחם עד 2017

אפרת אהרוני 19.02.2014

אוכלים חטיפים? שימו לב מה באמת אתם מכניסים לגוף

בניגוד מוחלט לטרנד המזון הבריא, ענף החטיפים פורח ומשגשג ■ בדיקת "גלובס" מגלה שבתפוצ'יפס ובכיפלי כמות השומן היא הגבוהה ביותר, בפרינגלס יש כמות עצומה של קלוריות, ובבייגלה יש הרבה יותר מדי מלח

אפרת אהרוני 11.02.2014

הסינים נוטשים את המזון המהיר וחוזרים לאוכל מסורתי

הביקוש האדיר הפך את היצוא הניו זילנדי של בשר כבש לסין לעסק של 550 מיליון דולר ב-2013, גידול של פי חמישה לעומת 2010

שירות גלובס 09.02.2014

מזון בריאות: המגמות הבולטות בתחום התזונה ב-2014

איך יופחת הסוכר במוצרים ב-60% בלי לאבד מהטעם, איך נוקתה הסויה מהאשמה בסרטן השד, וכמה אנשים רעבים נוכל להאכיל אם נפסיק לאכול בקר?

גלי וינרב 08.02.2014

התחליפים לאקסטזי, הרואין ומריחואנה שתמצאו בסופר

אגוז מוסקט יכול להשפיע על המוח שלכם בדיוק כמו אקסטזי במינון נמוך ■ שוקולד גורם לאופוריה בדומה להרואין ■ קפה מאט את קצב הזדקנות המוח בדומה למריחואנה ■ כמעט לכל סם יש מקבילה תזונתית. תשאלו את חוקר המוח גרי וונק ■ מיוחד ל"ליידי גלובס"

זיו ביילין 05.02.2014

מדינת ישראל בדרך לגמילה כואבת אך הכרחית ממלח

בחסות המזון התעשייתי, האדם המערבי התמכר למלח וכיום הוא צורך כפול מהכמות המומלצת ■ תוכנית לאומית תנסה להוריד את צריכת הנתרן עד 2020 ■ עכשיו רק צריך למצוא תקציב ולשכנע את היצרניות לשווק מוצרים טעימים פחות

רנן נצר 01.02.2014

לידיעת ההורים: דגני הבוקר שאתם נותנים לילדים לא ממש מזינים

דגני הבוקר הפופולריים מכילים הרבה יותר מדי סוכר, פחות מדי סיבים תזונתיים ואפילו מלח ■ "גלובס" בדק מה מכילים המוצרים הפופולריים על המדף

אפרת אהרוני 19.01.2014

כך השילו 450,000 ק"ג ב-4 שנים בעיר השמנה בארה"ב

יום אחד גילו תושבי אוקלהומה סיטי שהם חיים באחת הערים השמנות בארה"ב. אז ראש העיר, מיק קורנט, שענה בעצמו להגדרה הרפואית של "שמן", החליט להוציא את כל העיר לדיאטה ■ כך נלחמים במגפת ההשמנה בלי שלטי חוצות פוגעניים

ורד קלנר, ניו-יורק 16.01.2014

לראשונה בישראל: תו בריאות ללחם

כדי לקבל תו "אפשריבריא", על הלחם לכלול 80% קמח מלא ■ רשת ארומה ישראל תהיה הראשונה לקבל את התו

אפרת אהרוני 15.01.2014

סקר: רבע מהישראלים הפחיתו אכילת בשר, 10% הפכו לצמחונים

מחצית מהישראלים שינו לאחרונה הרגלי תזונה - כך עולה מסקר פאנלס לרגל העונה החדשה של "מאסטר שף" ■ גם במסעדות הבינו שלא מדובר בטרנד חולף

אפרת אהרוני 02.01.2014
ויטמינים | האונה השמאלית

הגיע הזמן לזרוק את המולטי-ויטמינים?

מחקר שפורסם באחרונה טוען כי צריכת מולטי-ויטמינים, המכילים נוגדי חמצון, לא יעילה במניעת מחלות לב, סרטן ודמנציה ■ האם באמת הגיע הזמן להשליך אותם לפח, והאם הרדיקלים החופשיים שאנחנו נלחמים בהם הם תמיד אויב?

גלי וינרב 28.12.2013

מזון גרוע הוא איום לציבור

20% מילדי כיתה א' שמנים מדי, בכיתה ז' הם כבר משליש מהכיתה

אביב לביא 10.12.2013

טבע מסתערת על שוק של 80 מיליארד דולר בשנה

PGT Healthcare, שיתוף הפעולה בין חברת פרוקטר אנד גמבל וטבע, חובר ל-Swisse Wellness, אשר מובילה את שוק הוויטמינים, המינרלים והתוספים באוסטרליה ■ PGT Healthcare מייצר ומשווק מעל ל-200 מותגי בריאות

הלל קורן 19.11.2013

מחקר: עובדים שאוכלים מזון בריא פרודוקטיביים יותר

תוכנית בריאות הכוללת פעילות גופנית ותזונה יכולה להחזיר עד פי 6 מההשקעה בה, עלויות רפואיות של העובד יורדות, וכן העלות של היעדרויות מהעבודה ■ חלק מהמעסיקים בישראל כבר מיישמים ומעודדים

דפנה ברמלי-גולן 18.11.2013

הדבר הבא במהפכת התזונה: דיאטת חיידקים

פרופ' ערן סגל וד"ר ערן אלינב ממכון ויצמן רוצים להוביל את מהפכת התזונה המותאמת אישית, המבוססת על תמהיל חיידקי המעיים שלנו ■ בסופו של ניסוי גדול שהם משיקים בימים אלה, לפחות חלקנו יוכל אולי להגיד שלום לאופנת הדגנים המלאים ולניסיונות הגמילה ממתוקים

גלי וינרב 12.10.2013

   1234567891011121314   

   נמצאו 210 כתבות   |   עמוד 10 מתוך 14