גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בטלוויזיה נערכים להתמודדות עם המשבר: הפיתרון המסתמן - פחות השקעה בתכנים

פסטיבל הטלוויזיה הבינלאומי "מיפ", שהסתיים בשבוע שעבר, עמד בסימן המשבר שמאיים על שוק המדיה העולמי והמקומי ; בכירים בענף מדברים על תחושה של סערה מתקרבת, אך סבורים כי הטלוויזיה והאינטרנט יצאו מחוזקים

אודי מירון, מנכ"ל ובעלי ענני תקשורת: "יש תחושה של סערה שמתקרבת"

* האם המפולת הכלכלית העולמית השפיעה על מיפ?

עדיין לא. אולי באווירה ברחובות אבל לא ממש בעסקים".

* ובכל זאת, מה היה השוני במיפ האחרון?

אני חושב שבכל מקום שאנשי עסקים נפגשים היום יש שוני. יש אווירה של אי וודאות ותחושה של סערה שמתקרבת, אבל בינתיים עוד לא ממש מרגישים אותה בפועל".

* בכמה אתה מעריך שירד היקף העסקאות כתוצאה מהמשבר?

"השנה לא היתה ירידה בהיקף העסקאות. אני חושב שהעסקאות במיפ מושפעות הרבה יותר מהתחרות הנקודתית - המיקרו של כל שוק ושוק ולא מהשפעת מאקרו. בתקופה שעולה ערוץ משמעותי חדש המחירים עולים ובתקופה של רוויה, התחרות יורדת וגם המחירים.

"ישראל היא כבר כמה שנים שוק רווי ואין תחרותיות גדולה מדי על התכנים. לכל אחד הנישה שלו והספקים שלו עימם הוא קבע את תגי המחיר, ואין שינויים גדולים. יותר ויותר חברות ישראליות מגיעות למיפ כיצואניות וההשפעה תהיה יותר עליהן. גם כאן אני לא חושב שההשפעה היא גדולה ברמת המאקרו, אלא ברמת התחרות בכל שוק ושוק. ההשפעה על העולם הרב ערוצי תהיה בעוצמת התחרות בין הפלטפורמות ופחות ההשפעה המאקרו כלכלית. ולגבי הערוצים שבנויים על פרסום, הם יושפעו ושם תהיה ירידה וקרוב לוודאי בהתאם גם ירדו מחירי התוכניות".

* איך כל מה שקורה בעולם משפיע וישפיע על שוק המדיה בארץ?

"למרות שרוצים לחבר את זה, צריך להבדיל בין ערוצים שנשענים על פרסום וכאלה שנשענים על דמי מנוי בצורה כזו או אחרת. בערוצים שנשענים על פרסום תהיה השפעה, וההיקפים ירדו כי חברות מפרסמות נכנסות ללחץ לאור כל מה שקורה. בכל מה שקשור לערוצים בדמי מנוי, קרוב לוודאי שהם לא יושפעו. דווקא בתקופות כאלה רואים בטלוויזיה מוצר שמכל האלטרנטיבות נחשב להכי זול. לכן, בעולם הרב ערוצי אני מעריך שלא תהיה השפעה גדולה על הצריכה ולכן גם על העסקאות. אנשים לא ייפרדו מהשירות של HOT ו-yes בגלל המצב הכלכלי".

* פסטיבל מיפ הוא אינדיקציה למה שקורה בתחום בעולם?

ממה שאני קורא, אני בטוח שיש ענפים שהרבה יותר נסערים מהמצב הזה כמו למשל ענף הנדל"ן. שוק הטלוויזיה הוא יחסית פחות מושפע ולכן הוא די מבודד. אם תשאלי אותי אם מיפ הבא יהיה שונה מהמיפ הנוכחי? אני לא מאמין".

אילן טוביהו, המשנה למנכ"ל רשת: "חודש נובמבר יהיה המבחן של שוק המדיה"

* האם המפולת הכלכלית העולמית השפיעה גם על מיפ?

"עולם המדיה והתקשורת הוא חלק בלתי נפרד מהכלכלה העולמית, וודאי שהיתה השפעה גם על מיפ. השנה, השוני התאפיין במספר אופנים, ראשית - בכמות המבקרים. אף חברה לא ביטלה את הגעתה למיפ, אולם צמצמו את מספר הנציגים של כל חברה מכ-7 לשניים. הייתה השפעה גם במשאים ומתנים. כנציגי רשת הגענו לקנות ולראות פורמטים וכן למכור פורמטים. ניהלנו משאים ומתנים משני צידי המתרס, ואני יכול להגיד בוודאות שהמשאים ומתנים היו הרבה יותר זהירים השנה. לדוגמא, ניהלו מו"מ עם חברה אוסטרלית שרצתה לרכוש את הפורמט של 'צחוק מהעבודה', אך באותו שבוע המטבע האוסטרלי נפל ב-30% לעומת הדולר האמריקאי והכל התייקר.

"כמו כן, בעבר מכירת פורמט הייתה לתקופת אופציה של 6 חודשים, היום כבר מבקשים להאריך את האופציה ל-9 חודשים".

* בכמה אתה מעריך שירד היקף העסקאות כתוצאה מכך?

"קשה לומר. זה לא עסקאות שחותמים תוך 5 דקות. רק בעתיד נוכל לדעת אם הייתה ירידה בהיקף העסקאות במיפ השנה".

* איך כל מה שקורה בעולם משפיע וישפיע על שוק המדיה בארץ?

"כרגע, נראה שיש הבדל גדול בין ישראל לעולם. הכלכלה של ישראל הרבה יותר חזקה ממה שקורה במדינות אחרות והשקל הוא היום אחד המטבעות החזקים בעולם. אפקט המשבר העולמי עדיין לא מורגש, אך כל חברה נערכת לתסריטים כאלה או אחרים, וכך גם אנחנו. הייתי מציע שגם הרגולציה תהיה עם היד על הדופק לגבי מה שקורה בעולם, כי אם היא לא תעשה זאת - שוק הטלוויזיה בישראל יקרוס הרבה יותר מהר ממה שהם חושבים".

* תוך כמה זמן נתחיל להרגיש בזה?

"לטעמי, חודש נובמבר יהיה חודש המבחן שלנו, מכיוון שעד כה היו חופשות החגים. השאלה האם הרגיעה העונתית של אוקטובר תימשך גם בנובמבר. אני בוחן את הדברים ומנהל שיחות עם מנכ"לים ופרסומאים, וגם הם בסימן שאלה גדול. גם הם מחכים לראות כיצד יעבור נובמבר".

* פסטיבל מיפ לדעתך זו האינדיקציה למה שקורה בתחום בעולם?

"כן, זה הפסטיבל הכי חשוב בעולם. רואים עד כמה החברות משקיעות שם בדוכנים, בכמות האנשים, ברמת הפרזנטציות. מיפ קובע כיצד תיראה הטלוויזיה העולמית בשנה שנתיים הקרובות".

נדב פלטי, נשיא ומנכ"ל דורי מדיה: "כל לוח השידורים עומד להשתנות"

* האם המפולת הכלכלית העולמית השפיעה על מיפ?

"כן ולא. באווירה ובשיחות הסלון אז וודאי שכן. מצד שני, מהנתונים הרשמיים של רד מידם, החברה שאחראית על מיפ, עולה כי זו הייתה שנת שיא מבחינת משתתפים: הנתונים הרשמיים מדברים על השתתפות של 8% יותר קניינים. לנו, דורי מדיה, היו יותר פגישות מבעבר. מצד שני, חברות גדולות שהגיעו למיפ טי.וי שהתקיים באפריל עם נציגות גדולה, שלחו במיפ הנוכחי רק את מי שיש לו באמת מה לעשות שם, מי שלא היה מחובר באופן ישיר וספציפית - לא הגיע".

* מה היה השוני מפסטיבלים קודמים?

"השוני התבטא באופן גס מחוץ להיכל התערוכה. בתי-הקפה והלובי במלונות שבדרך כלל מלאים בבכירי התעשייה היו ריקים יחסית".

* בכמה אתה מעריך שירדו היקף העסקאות כתוצאה מכך?

"הם ירדו, והכסף שיהיה לטובת התעשייה יקטן. יהיו תכנים שירוויחו מזה ותכנים שיפגעו מזה, אבל מה שבטוח, כל לוח השידורים ישתנה. כמות הכסף שתושקע בתוכן תקטן, תכנים מסוימים ייעלמו, חלק ירדו באופן דרמטי ויהיו כאלה שיעלו. אני מעריך שהמשבר ייקח לפחות שנתיים, אולם בטווח הרחוק הטלוויזיה והאינטרנט לא יפגעו שכן בשעת משבר אנשים יוצאים פחות מהבית ומוציאים פחות כסף בחוץ. בטווח הקצר כולם יפגעו, גם המדיה, אך זה יקרה עד אפריל 2009, ולאחר מכן שוק המדיה יתייצב. ההכנסות של חברות הטלוויזיה הגדולות שקונות את כל החומרים, יצטמצמו, והם יצטרכו למצוא עלות-תועלת נכונה יותר עבורם. התוכניות היותר היקרות ייעלמו או ירדו במינון, ותוכניות יותר זולות, שנותנות באופן יחסי רייטינג טוב, יהיו מבוקשות. בקטגוריה הזו נמצאות הטלנובולות, אך גם שם יחפשו את היותר מתוחכמות שיותר מתאימות לשוק המערבי".

* איך כל מה שקורה בעולם משפיע וישפיע על שוק המדיה בארץ?

"בסוף היום, אנחנו בעצם תמונת מראה של מה שקורה בעולם. נכון שכרגע המצב הכלכלי שלנו יותר טוב ממה שקורה בעולם, אך ההשפעות יגיעו גם הנה. כמו כל ענף, גם בתחום המדיה, מנהלים יצטרכו לראות איך מקצצים בהוצאות בתקופה הקרובה".

* פסטיבל מיפ מבחינתך הוא האינדיקציה למה שקורה בתחום בעולם?

"בהחלט כן. מיפ קום ומיפ טיוי הן שתי התערוכות החשובות בעולם בתחום. בתערוכה השלישית בגודלה, NATPE, שתתקיים בסוף ינואר בלאס ווגאס כבר נרגיש את המשבר בצורה גדולה יותר".

אורי שנער, מנכ"ל ונשיא אניבום: "נראה את ההשפעה כבר בתחילת 2009"

* האם המפולת הכלכלית העולמית השפיעה על מיפ?

"מאוד השפיעה. משנת 1982 אני במיפ, והייתי בכ-50 תערוכות של מיפ גם כקונה וגם כמוכר. רמת הנוכחות במיפ האחרון הייתה הרבה יותר דלילה משנים קודמות. מעבר לזה, גם מהמפגשים שהיו לי עם אנשים, הייתה תחושת קיפאון, הייתה תחושה של לשבת על הגדר, שיודעים שיש זעזוע גדול בעולם ועדיין לא יודעים מה יהיו ההשלכות שלו, וזה לא משנה אם אתה יצרן תוכן או זכיין".

* בכמה אתה מעריך שירד היקף העסקאות כתוצאה מכך?

"קשה לדעת. יש מיתוס שאומר שיש עסקאות במיפ, וזה לא נכון. במיפ קורים שני דברים: או שמתחילים תהליך או עושים פולו-אפ וסוגרים תהליך. הפעם התחילו הרבה פחות עסקאות והרבה דברים שחשבו שיקרו אוטוטו לא קורים. בנוסף, אנשים שחשבו שהם עומדים לסגור עסקה ב-X וסגרו אותה ב-X פחות 30%-40%".

* איך כל מה שקורה בעולם משפיע וישפיע על שוק המדיה בארץ?

"מצד אחד יכול להיות שצריכת מדיה מסוימת תגדל, גם טלוויזיה וגם אינטרנט. מהצד שני יש סיכוי שתהיה ב-2009 פגיעה בתקציבי פרסום. הרבה יותר קל לקצץ ב-20% מתקציב פרסום מאשר לפטר עובדים או להוריד שכרם. יש רגישות במשבר כלכלי לתקציבי פרסום ויהיו לזה השלכות רוחב גם במעבר של תקציבים למידיות אחרות. יהיה צורך לעשות תוכניות יותר זולות בפחות כסף ופחות התחייבויות לטווח ארוך כמו שמתחייב בסדרות דרמה והפקה מקורית. החשיבה תהיה לטווח יותר קצר ודרך הסתכלות מהחור של הדולר".

* תוך כמה זמן נתחיל להרגיש בזה?

"אני חושב שבתחילת 2009 יראו כבר את הסימנים הראשונים של זה. בהרבה מאוד דברים העיכוב הוא לא רק בתגובה של פירמות לתהליך. יש הרבה תוכניות בטלוויזיה שהם במלאי ובפיתוח ולכן יהיו דברים שנראה את ההשפעות רק בעוד 9-10 חודשים אך כתהליך נתחיל לראות את זה כבר בתחילת 2009".

* פסטיבל מיפ מבחינתך הוא האינדיקציה למה שקורה בתחום בעולם?

"אני חושב שמיפ זה ססמוגרף. שבועיים לפני מיפ הייתי בלוס אנג'לס וניו יורק, והתגובות היו זהות. אנשים היו בסוג של הלם, סוג של לא מבינים מאיפה זה בא. אמריקה שמאוד עסוקה בעצמה חושבת שזה משבר אמריקאי, אך במיפ, שם פוגשים אנשים מכל העולם מבינים שאין פינה שהסערה הזו לא פוגעת בה".

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?