גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אמא פולניה זה יתרון: באילו תנאים ניתן לקבל דרכון אירופאי - וכמה זה עולה?

"גלובס" בודק באילו תנאים ניתן לקבל אזרחות בגרמניה, אוסטריה, רומניה ופולין, כמה זמן זה עשוי לקחת, כמה זה עולה לעשות את זה לבד, וכמה גובים על כך עורכי דין שמתמחים בנושא

האיחוד האירופי, שהפך כמעט את כל אירופה למעין מדינה אחת המכבדת דרכונים של כל החברות בה, הביא גם להסרת חלק מהחסמים (בייחוד הנפשיים שבהם) בין הישראלים לאזרחות האירופית. מחזיקי דרכון אירופי זכאים לזכויות רבות, כמו לעבוד באירופה, לגור בה באופן קבוע, ללמוד לימודים אקדמיים חינם (ובגרמניה והולנד אף לקבל דמי מחייה כסטודנט), ולרכוש נכסי נדל"ן כתושב מקומי ולא כמשקיע זר (עובדה העשויה לגרור עימה הטבות מס). יתרון משמעותי נוסף ניתן למצוא בעובדה שדרכונים של חלק ניכר מהמדינות האירופאית מייתרים את הצורך בהנפקת ויזה לארה"ב, ומאפשרים לקבל ויזת עבודה בארה"ב לכל החיים בהליך מזורז ופשוט יחסית.

התנאים לקבלת דרכון אירופי משתנים ממדינה למדינה, משך הזמן בין הגשת הבקשה לבין הנפקת הדרכון משתנה אף הוא, וגם העלות אינה אחידה ועשויה להגיע לאלפי שקלים. העלות מורכבת מתשלום האגרות שדורשות חלק מהשגרירויות, ומתרגום מסמכים רלבנטיים ואישור נוטריוני של התרגומים.

חלק מהמדינות גובות אגרות עבור בקשת אזרחות (הקודמת מספר חודשים להנפקת דרכון). בכל מקרה עלות הנפקת הדרכון בשגרירויות השונות נעה סביב 70 אירו למבוגר.

עלות תרגום המסמכים עשויה להגיע למאות שקלים לכל מבקש (תלוי במספר המסמכים ובאורכם) ועבור האישור הנוטריוני תיאלצו להיפרד מכ-325 שקל לכל מסמך.

יש שתי דרכים עיקריות להנפקת דרכון אירופי. עצמאית - באמצעות פנייה לשגרירות המדינה בישראל, תשלום האגרות הנדרשות והנפקת המסמכים הרלבנטיים, ובאמצעות עורכי דין המתמחים בכך. עורכי הדין פועלים לרוב ישירות מול רשויות המדינה המבוקשת ומסייעים באיתור מסמכים רלבנטיים, שלעיתים קיים קושי באיתורם הן מפאת השנים שחלפו והן מטעמי בירוקרטיה. שכר הטרחה של עורכי הדין עומד על 600-1,000 דולר לאדם. סכום זה עולה אם קיים קושי מהותי בטיפול בתיק ויורד אם מדובר בטיפול בכמה בני משפחה.

גרמניה: יעילות אופיינית

הכלל הבסיסי לזכאות לדרכון גרמני קובע כי הזכות עוברת דרך האב. אם זכאית להעביר את הזכות לאזרחות/דרכון רק לצאצאים שנולדו אחרי שנת 1953.

עו"ד ד"ר יובל חן, המתמחה בדיני האזרחות בגרמניה, מסביר כי העברת האזרחות היא לכל הדורות - גם אם האב הקדמון נפטר. הזכות לאזרחות עוברת בדילוגים, כלומר אין חובה לממש את הזכות כדי להעבירה לדור הבא.

* אילו מסמכים צריך להגיש? טפסים המעידים על הקשר של המבקש עם בעל האזרחות: תעודות לידה, תעודות נישואין, הוכחה שהאדם שממנו אנו שואבים את האזרחות הגרמנית אכן היה בעל אזרחות גרמנית או מסמך המעיד שהאב היה בעל אזרחות גרמנית בעבר (הכוונה ליהודים שחיו בגרמניה והיגרו ממנה בשנות השלושים עקב המלחמה). במידה ולא ניתן להשיג מסמך כזה ניתן לאלתר (באמצעות השגרירות או עורך דין המתמחה בתחום), אפשר להמציא מסמכים אחרים, כגון מסמך המעיד על שירות בצבא גרמניה בתקופת מלחמת העולם הראשונה, או מסמך המעיד על לימודים באוניברסיטה או השתייכות לגילדה מקצועית בגרמניה - שיש בהם להעיד על אזרחות גרמנית.

בנוסף יש להראות מסמך המקשר בין מבקש הדרכון לבין אותו אזרח גרמני, על-ידי תעודות לידה, ותעודות שינוי שם אם חל.

* עלויות: השגרירות לא גובה כסף עבור הטיפול בבקשת אזרחות. הגשת בקשה באמצעות עורך דין - כ-600 דולר לאדם (בפנייה של מספר בני משפחה אחת - התעריף יורד).

* כמה זמן? אחרי העברת המסמכים לשגרירות תזומנו לקבלת אזרחות תוך 8-10 חודשים. על-ידי עורך דין ניתן לקצר את ההליכים בכחודשיים.

אוסטריה: תלוי בעיסוק ההורים

הזכאות עוברת דרך גברים בלבד, ולכן אם לדוגמה סבתא התחתנה עם גבר שאינו אזרח אוסטרי, בנה לא ייחשב אוסטרי.

עו"ד ד"ר קטי אלמליח: "בשנת 1982 שונה החוק. מי שנולד אחרי שנה זו זכאי לאזרחות גם אם רק אימו הייתה אזרחית אוסטרית". לדברי אלמליח, האוסטרים שוללים אזרחות במידה ואחד מהאנשים בשרשרת הדורות שירת בצבא קבע (לא כולל עתודה). כלל דומה חל גם על עובדי מדינה, למרות שיש מקרים בהם ניתן לקבל חריגים ולשמור על האזרחות על-פי מתן הסבר נוסף או בקשה מיוחדת.

* אילו מסמכים צריך להגיש? כל המסמכים המעידים על כך שמי שקדם לך היה אזרח אוסטרי ויש להוכיח שאתה צאצא שלו מנישואים. אישורים על מקום מגורים, תעודות לידה דו-לשוניות של כל המבקשים, צילומי דרכון, תעודות נישואין. בנוסף, יש להוכיח שלא נעשה צעד שגרם לאובדן האזרחות, ולכן יש להמציא מסמכים על שירות צבאי, קורות-חיים שיעידו כי לא עבדת בשירות המדינה (וגם לא קודמיך בדור), ואישור על היותך אזרח ישראלי שיפרט על איזה בסיס בחוק הישראלי קיבלת את האזרחות (כדי להוכיח שהאזרחות הישראלית לא ניתנה עקב צעד אקטיבי מצדך).

בניגוד לגרמנים, לאוסטרים יש אפשרות להפעיל שיקול דעת ולא ניתן לנבא ב-100% שבקשת ההתאזרחות תאושר.

* עלויות: האגרות בשגרירות משתנות בהתאם לטפסים שיש לשחזר ונעות בין כ-100 אירו ל-250 אירו. טיפול דרך עורל דין: בין 800 דולר ל-1,400 דולר, תלוי במספר המבקשים.

* כמה זמן? כשנה מרגע הגשת הבקשה. באמצעות עו"ד - התהליך מתקצר משמעותית עד לחצי שנה (לפי המקרה).

רומניה: עד הדור השלישי

בשנת 1991 שונה החוק הרומני, ומאז נקבע כי אדם שנולד ברומניה זכאי לאזרחות, וכך גם מי שנולד בחלקים שהיו שייכים לרומניה לפני מלחמת העולם השנייה (למשל חלקים ממולדובה ואוקראינה).

עו"ד שמעון רייסמן מסביר: "הזכאות היא עד הדור השלישי. אין צורך שהאב/סב יהיו בחיים כדי לממש את האזרחות, אך יש להוכיח שלו היו בחיים הם היו זכאים לאזרחות. יש אפשרות לדלג דור (אין חובה שהדור הקודם יממש את האזרחות כדי להעביר הזכות לדור הבא).

מי שמבקש אזרחות רומנית ולא נולד ברומניה - נדרש לעבור בחינה ברומנית בשגרירות רומניה (נדרשת רומנית סבירה).

* אילו מסמכים צריך להגיש? תעודת לידה של הזכאי בעצמו ו/או של הוריו, תעודת שינוי שם אם היה, תעודת נישואין, תעודת יושר מהמשטרה (גם של רומניה - תקפה רק לשלושה חודשים). יש לספק פרטים על ההורים - היכן נולדו, איפה התגוררו, מתי עזבו. על כל המסמכים להיות מתורגמים לרומנית.

בנוסף, על המבקש לחתום בשגרירות על הצהרה שאין בכוונתך לפגוע ברומניה.

כל המסמכים נשלחים לרומניה, שם מתפרסמת הבקשה בילקוט הפרסומים, על מנת לוודא כי אין התנגדות מצד אף אחד. לאחר מכן הבקשה מועברת לוועדה של משרד המשפטים ברומניה, וזו מוסרת את המלצתה לממשלת רומניה. הממשלה מאשרת את הבקשה בהחלטה מיוחדת.

לאחר קבלת תעודת האזרח, על המבקש להסדיר את מעמדו ע"י רישום השינויים שחלו אצלו מאז הלידה (נישואים וכו'). העדכון צריך להתבצע במקום בו נולד המבקש ברומניה, או במקום בו שהה לאחרונה ברומניה לפני העזיבה. ההליך נועד למנוע מצב של חוסר זהות בין הפרטים במרשם ברומניה למרשם בישראל. ניתן לבצע את העדכון ברומניה על ידי בא כוח ברומניה או דרך עו"ד (לא דרך השגרירות). בסוף התהליך ניתנת תעודת אזרח, ואז אפשר לבקש דרכון.

* עלויות: השגרירות גובה אגרה של כ-600 שקל. הגשת הבקשה על ידי עו"ד - כ-1,000 דולר, כולל התרגומים.

* כמה זמן? באופן עצמאי - עד שנתיים, באמצעות עו"ד 6-8 חודשים.

פולין: תלוי מתי נולדת

חוק האזרחות הפולני שונה מספר פעמים, ולכן משתנה הזכאות לפי התאריך שבו המבקש עזב את פולין. עו"ד מריאולה האוול-טוקר מסבירה כי מי שעזב את פולין בזמן מלחמת העולם השנייה או אחרי 1951, זכאי לאזרחות פולנית רגילה, ויכול להוריש אותה לילדיו. לדבריה, אין חשיבות לשנת העזיבה, אולם יש חשיבות למועד הלידה. מי שנולד בפולין לפני 1901 - הוא וצאצאיו לא יהיו זכאים בגלל שינוי בחוק. "יש אנשים שעזבו בשנות ה-30 והם עדיין זכאים ויש אחרים שהגיעו אחרי מלחמת העולם השנייה ואינם זכאים. בודקים את נסיבות העזיבה". לדבריה, קיימת אי ודאות רק לגבי אנשים שנולדו בפולין ועזבו את פולין (קטינים שעזבו עם הוריהם). בכל מקרה, ברגע שאושרה אזרחות דור ראשון, הדור השני יקבלו בוודאות.

* אילו מסמכים צריך להגיש? תעודת לידה מפולין של נצר המשפחה שבעקבותיו מוגשת הבקשה. אפשר לאשר את קיום תעודת הלידה דרך השגרירות.

בשלב הבא, צריך למלא בשגרירות 7 טפסים של ממשלת פולין, שכוללים שורה ארוכה של שאלונים, ולצרף להם קורות חיים, הכוללים כמה שיותר איזכורים של פולין, ואישור על שירות או אי-שרות בצה"ל. כמו כן, צריך להגיש בשגרירות מסמכים נוספים, שבהם יש הוכחות שמקשרות בין שמו של מבקש האזרחות בלידתו, שהוא לרוב שם לועזי, לבין שמו היום, שהוא לעתים עברי. לשם כך צריך לספק אישורים ממשרד הפנים על שינוי השם.

* עלויות: השגרירות גובה אגרות שונות על כל מסמך, המסתכמות בכ-1,200 שקל. בנוסף לכך, טיפול באמצעות עו"ד עולה כ-1,000 אירו, תלוי בכמות התעודות. המחיר יורד לכמה בני משפחה, אולם בשונה מגרמניה צריך לפתוח תיק נפרד עבור כל בן משפחה.

* כמה זמן? במחוזות עמוסים בפולין, דוגמת ורשה, מדובר בשנה וחצי ויותר, במקומות אחרים סביב שנה.

עוד כתבות

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

קשת שביט, חוקרת בפרויקט Candle של נאס''א / צילום: שמוליק עלמני

"ניצלתי בנס": הצעירה שהגיעה עד לפרויקט השאפתני של נאס"א

בגילה הצעיר במיוחד קשת שביט הספיקה להיות חתומה על מאמר פורץ דרך בשער מגזין Science היוקרתי, ועובדת בפרויקט של נאס"א על מחקר שעתיד לדייק את המידע שיש לנו על כוכבים ● ב-7 באוקטובר היא הייתה בביתה בקיבוץ בארי, כשמחבלים ניסו לחדור אליו: "הוא ספג הרבה כדורים, ניצלתי בנס" ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלו נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

רס''ן דור זימל ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: מת מפצעיו רס"ן במיל' דור זימל, שנפצע מכטב"ם הנפץ בצפון

דור זימל שנפצע אנושות מהתפוצצות הכטב"ם בערב אל-עראמשה מת מפצעיו ● ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס למבוי הסתום בסוגית העסקה לשחרור חטופים ● השר בני גנץ תקף את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר והתייחס בדבריו לציוץ שלו שלשום ● חיל האוויר תקף יעדי טרור של חיזבאללה, מחבל חוסל ומבנים צבאיים הושמדו ● הקונגרס אישר חבילת סיוע של מיליארדי דולרים לישראל, גלנט בירך ● עדכונים שוטפים

אילוסטרציה: Shutterstock

יותר מחצי מהתשואה נמחקה: הסיבות לירידות החדות בוול סטריט, ומה קרה לאנבידיה?

מדד הפחד מתקרב לשיא, S&P 500 נמצא ברצף הירידות הארוך ביותר מאז 2022, והשבוע האחרון היה הגרוע ביותר של הנאסד"ק מאז 2022 ● מה עומד מאחורי המגמה? האינפלציה, המצב הגיאו-פוליטי המורכב וגם הפסימיות בנוגע לענף השבבים

איסמאעיל הנייה / צילום: ap, Lebanese Official Government

מומחים מסבירים: אלו הסיבות שבגללן בכירי חמאס שוקלים לעזוב את קטאר

בסוף השבוע האחרון, התפרסמו דיווחים על כך שההנהגה הפוליטית של חמאס שוקלת לעזוב את קטאר ולהעתיק את בסיסה לעומאן או לטורקיה ● שני חוקרים בכירים במכון למחקרי ביטחון לאומי מסבירים מה עומד מאחורי הדיווחים, ואיך הדבר קשור לתפקיד שממלאת קטר במשא ומתן לשחרור החטופים

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין, ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העלית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

איזה נשק ישראל תקנה בתקציב של 14 מיליארד דולר?

הסיוע האמריקאי לישראל שאושר בבית הנבחרים עומד על כ-26 מיליארד דולר, מתוכו 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

סקטור השבבים יורד / צילום: Shutterstock

אנבידיה יורדת למקום החמישי בשווי שוק: מה עובר על הסקטור הלוהט בוול סטריט?

ביום אחד איבדה החברה הלוהטת של וול סטריט 10% מערכה, והיא רק דוגמה לסגמנט השלילי שאפיין את שוק השבבים כולו ● אנליסטים מנתחים את הסיבות: מנתוני מאקרו בעייתיים שמכבידים על השוק כולו ועד ל"תיקון" בתחום, שנהנה מפריחה משמעותית בשנה האחרונה

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

היחסים עם ישראל ישתנו ללא היכר? ארה"ב צפויה לאמץ צעד דרמטי ואלה המשמעויות

בית הנבחרים האמריקאי אישר אתמול סיוע צבאי עצום ממדים לישראל, אך במקביל ארה"ב עשויה גם להעניש את ישראל ● ההחלה הממשמשת ובאה של 'חוק לייהי' על פעולות צבאיות של ישראל נגד אוכלוסייה פלסטינית שקולה כנגד הפחתה של דירוג האשראי המוסרי ● בינואר, הסנאט דחה את עצם הרעיון להעמיד את ישראל למבחן זכויות אדם ● עכשיו היא עומדת להיענש על פגיעה בהן

בעולם מתפעלים מישראל: "הראתה שהיא יכולה לתקוף מתי שהיא רוצה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: בוושינגטון פוסט מתפעלים מהמתקפה שמיוחסת לישראל באיראן, ובאיראן מנסים להקטין את האפקט שלה וגם: אייפ"ק פותח בקמפיין נגד פוליטיקאים אנטי-ישראלים בבחירות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

במשרד המשפטים סבורים כי התיקון יעודד הגשה של תובענות ייצוגיות ראויות / אילוסטרציה: Shutterstock, Morakot Kawinchan

הסוף למסחרה? משרד המשפטים מקדם חוק שמבקש לטלטל את מוסד התובענות הייצוגיות

ברקע הסערה הציבורית בנוגע לתובענות ייצוגיות, משרד המשפטים הפיץ תזכיר חוק בנושא ● בתזכיר מוצע להגביל את מספר התובענות הייצוגיות שיכול אדם להגיש בשנה, לקבוע תקרות ברורות לגמול ושכר הטרחה, וגם לאפשר לשופטים לפסוק הוצאות משפט אישיות לחובתם של עורכי הדין במקרים של תביעות סרק

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כאב הראש החדש של האחים אמיר בשופרסל

‎בבקשה לתובענה ייצוגית, נטען כי האחים אמיר ביקשו לרכוש את השליטה בשופרסל באופן שיפטור אותם מלשלם לציבור את מלא פרמיית השליטה, כדי לא להיקלע לתחרות על השליטה בחברה ● התובעים מעריכים את הנזק בסכום הנע בין 232-146 מיליון שקלים