קשיים ראשוניים במו"מ לרכישת הגז הטבעי מעזה. קבוצת בריטיש גז (BG) מעוניינת להגדיל את כמות הגז הטבעי שתספק לחברת החשמל, על חשבון הכמות המיועדת ליצרנים פרטיים.
ל"גלובס" נודע, כי בדיון שהתקיים בשבוע שעבר בלונדון עם נציגי חברת החשמל טענה בריטיש גז כי לא תוכל להתחייב לפיתוח שדה הגז בעזה כל עוד לא תהיה לה התחייבות לרכישת מלוא כמות הגז מהמאגר, בהיקף הנאמד ב-1.5 מיליארד מ"ק גז טבעי לשנה.
עמדתה של בריטיש גז היא בניגוד למתווה עליו החליטו משרדי האוצר והתשתיות לפיו חברת החשמל תרכוש רק כמחצית משדה הגז בעזה (0.8 מיליארד מ"ק) ואילו יתרת הכמות תיועד ליצרנים פרטיים.
בריטיש גז הבהירו בדיונים, כי מבחינתם יש עדיפות שרוכש הגז יהיה מובטח מבחינה מימונית, כלומר שחברת החשמל או המדינה ירכשו את הגז, והם פחות מעוניינים במכירת גז ליצרנים פרטיים שלא ברור מתי ישיגו מימון לפרויקטים.
המו"מ עם בריטיש גז התחדש באחרונה באופן רשמי, זאת לאחר שהמדינה הורתה לחברת החשמל להיכנס למו"מ לרכישת הגז. במקביל, מינתה המדינה את עו"ד מלקולם גרום כיועץ מיוחד לליווי המו"מ על מנת להבטיח שרכישת הגז נעשית בהתאם למתווה שאושר בממשלה.
כפי שפורסם ב"גלובס", במקביל לבריטיש גז פנתה חברת החשמל גם לשאר הספקים - ים תטיס ו-EMG המצרית בבקשה לקבלת הצעות לאספקת כמויות גז נוספות הדרושות לה החל מ-2012.
בחברת החשמל לא הסתירו את רצונם להגדיל את רכישות הגז הטבעי מבריטיש גז מעבר לכמות אותה אישרה הממשלה, אך כאמור טרם ניתן לכך אישור. יחד עם זאת, נבחנת כיום אפשרות לתת לחברת החשמל אופציה להגדלת כמויות הגז אם יחול עיכוב בכניסת היצרנים הפרטיים.
בראש ועדת שמינתה הממשלה לניהול המו"מ עם בריטיש גז עומדים מנכ"ל משרד האוצר, ירום אריאב ומנכ"ל משרד התשתיות, חזי קוגלר.
מחברת החשמל נמסר כי "החברה אינה מעוניינת להגיב". ממשרד האוצר נמסר בתגובה, כי "המו"מ עם בריטיש גז מתנהל בהתאם להחלטת ממשלה לפיה הרכישה של הגז תעשה בחלקה על ידי חברת החשמל וחלקה על ידי המגזר הפרטי ואין שום כוונה לסטות מכך".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.