קרן אפולו להשקעות בנדל"ן הסכימה להאריך בשישה ימים את תאריך היעד לפתרון הסכסוך בין בעל השליטה באפריקה ישראל , לב לבייב, לבין שותפו בבניין Apthorp בניו יורק, איש העסקים מוריס מאן, כך נודע ל"גלובס". הקרן היתה אמורה להכריז היום על הלוואת המזנין שהעניקה לרכישת הבניין ולפיתוחו כחדלת פירעון, אבל לצדדים ניתנה אפשרות לפתור את הסכסוך עד ה-15 בינואר.
כזכור, בשבוע שעבר הגיש לבייב מסמכים לבית המשפט העליון של מדינת ניו יורק, בהם הוא כינה את מאן כמי ש"השתולל" במסגרת תפקידו כמנהל הפרויקט ובזבז את כספי הפרויקט על הוצאותיו המשפטיות האישיות.
לבייב ביקש מבית המשפט להורות למאן לשתף פעולה בהליך בוררות. בנוסף, בשבוע שעבר פרסמנו כי לבייב האיץ בבית המשפט להעביר את נושא המריבה לדיון בפני בית הדין הרבני לבוררות, "בית דין של אמריקה", בכדי להימנע מעיקול הבניין.
מהמסמכים שהוגשו לבית המשפט עלה בשבוע שעבר כי לבייב מתכנן למכור את ה-Apthorp שבמנהטן תמורת 552 מיליון דולר לאחר שמועצת המנהלים של הפרויקט נתנה את אישורה למכירה, אולם מאן מסרב לה.
גורם באפולו אמר ל"גלובס", כי נכון להיום (שישי בערב) ההלוואה איננה חדלת פירעון ושהצדדים קיבלו הארכה עד ה-15 בינואר ליישב את המחלוקת ביניהם לפני שההלוואה תוכרז כחדלת פירעון.
עוד נודע כי שני הצדדים כבר החלו בתהליכים לפתרון הסכסוך. בנוסף, אתר עסקים ניו יורקי מדווח היום כי שופט בית המשפט הורה למאן להיענות לבקשת לבייב לשתף פעולה בהליך הבוררות.
בהסכם רכישת הבניין צוין כי כל בוררות בין הצדדים חייבת לעלות לדיון בפני בית דין רבני, אולם בינתיים שוררת אי הסכמה בין הצדדים בנוגע לבית הדין הספציפי אליו הם ייגשו.
במארס 2007 רכשה אפריקה ישראל 50% מהפרויקט לפי 426 מיליון דולר. לפי המסמכים שהוגשו לבית המשפט בשבוע שעבר נמצא היום הפרויקט בקשיים כספיים.
במסמכים המשפטיים נכתב כי הפרויקט נמצא בסכנת חדלות פירעון ושרק יחידה אחת נמכרה בששת החודשים מאז שהוכרז על תחילת הפרויקט בהשקעה הנאמד במיליארד דולר. באי כוחו של לבייב טוענים בין השאר כי מאן התיר לעובדי הפרויקט לגור בדירות הריקות של הבניין.
הסבת בניין Apthorp למגורי יוקרה התחילה כשאנגלו אייריש בנק אישר הלוואה בסך 385 מיליון דולר וקרן אפולו להשקעות בנדל"ן סיפקה הלוואת מזנין בסך 135 מיליון דולר לרכישת הבניין, שיפוצו, פיתוחו ושיווקו. בקיץ היזמים החלו להציע את דירות היוקרה בסכומי עתק.
עם נפילתו של שוק הנדל"ן החלה קרן אפולו להתנגד לתקציב הפרויקט וטענה כי התוכנית העסקית אינה הגיונית בשל משבר האשראי. באוגוסט אפולו דרשה להחזיר לה חלק מההלוואה. הנהלת הפרויקט, בראשות מאן, הגישה תביעה בסך 500 מיליון דולר בטענה כי הבקשה איננה הולמת והיא בבחינת כופר. הנהלת הפרויקט טענה עוד כי בקשתה של אפולו היא ניסיון להשתלט על הפרויקט במחיר מציאה.
מאן משך את התביעה במהרה אבל הדבר עיצבן את לבייב, מה שהביא אותו להתחיל במהלכים לסלק את מאן כמנהל הפרויקט.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.