הפניקס משיקה חיסכון פנסיוני אישי באמצעות מדדים: תסיט את השקעותיה מניהול ישיר לניהול אוטומטי לפי התאמת סיכון אישית

השינוי, שיתייחס לכל אפיקי החיסכון לטווח ארוך, יכלול השקעה רק במדדים סחירים בארץ ובחו"ל בעיקר בדרך של תעודות סל ומוצרים עוקבי מדדים, במטרה לחקות את תשואת השוק ; היו"ר, ד"ר אהוד שפירא: "העובדה שמנהלי ההשקעות בחיסכון לטווח ארוך לא מכים את מדדי השוק נכונה בכל העולם

קבוצת הביטוח והפיננסים הפניקס , בניהול יהלי שפי ובראשות ד"ר אהוד שפירא, הודיעה היום על שינוי אסטרטגי באופן ניהול ההשקעות בכל אפיקי החיסכון לטווח ארוך בקבוצה. מהות השינוי נוגעת לכוונת החברה להסית את השקעותיה בחיסכון הפנסיוני - בביטוחי המנהלים, קרנות הפנסיה וקופות הגמל - מהשקעות ישירות בניהול הקבוצה לניהול השקעות מבוסס מדדים לפי התאמת סיכון אישית לכל המבוטחים והעמיתים שמשתנה לאורך זמן באופן אוטומטי.

זאת, באמצעות השקעה רק במדדים סחירים בארץ ובחו"ל בעיקר בדרך של תעודות סל ומוצרים עוקבי מדדים, במטרה לחקות את תשואת השוק, ובניגוד לתפיסת ההשקעות הקיימת כיום, בהפניקס וביתר הגופים הפנסיונים, שכוללת השקעות ישירות, ניסיון לתזמן את העליות והירידות בשווקי ההון ורכיב גבוה של השקעה בנכסים לא סחירים. במקביל, החברה תספק למצטרפים למסלול ניהול ההשקעות החדש שלה מעין חיסכון אישי בשיטת ה-LIFE CYCLE שמתאים עצמו אוטומטית לגילו ולרמת הסיכון המתאימה (והרצויה) של החוסך.

"נציע תיק פנסיוני אישי מבוסס מדדים וננהל עבור כל לקוח חיסכון אישי שמותאם לאופיו לפי הגיל, טעמי הסיכון ועוד", אמר היום המנכ"ל שפי בהצגת "שיטת הפניקס", לדבריו, לניהול השקעות בעולם הפנסיוני. "אנו מקדימים את התקנות שהאוצר עשוי להכתיב לשוק בעתיד ואנו צופים שזו תהיה השיטה השלטת בשוק", אמר והסביר את ההיגיון מאחורי השינוי המהותי בכך ש"מחקרים מראים שלחיסכון לטווח ארוך המדדים הם ההשקעה הטובה ביותר".

מהודעת הפניקס עולה כי החל מאפריל הקרוב היא תחל לשווק למבוטחיה בביטוחי המנהלים החדשים שתמכור, אפשרות לניהול החיסכון במסלול החדש - תיק פנסיוני אישי מבוסס מדדים. במקביל הפניקס תפנה לכל מבוטחיה בביטוחי המנהלים שנרכשו מאז שנת 2004 (פוליסות מסלולי ההשקעה) בהצעה כי יעברו למסלול החדש. במקביל תמשיך החברה להציע גם ללקוחות חדשים ניהול השקעות 'רגיל' באמצעות מסלולי ההשקעות שלה. בשלב מאוחר יותר הפניקס מתכננת להרחיב את החיסכון האישי בהיצמדות למדדים גם לקרנות הפנסיה וקופות הגמל שלה.

בהקשר זה ציין היו"ר ד"ר שפירא, כי "יש בעיה של חשיפה שלנו למנפיק מסוים במסגרת תקנות ההשקעה לגופים מוסדיים, ולכן הסבירות היא שבארץ לא נרכוש תעודות סל אלא ננהל בעצמנו את התעודות וההיצמדות למדדים. בחו"ל כן נרכוש תעודות סל", הוסיף.

לדברי שפירא, "העובדה שמנהלי ההשקעות בחיסכון לטווח ארוך לא מכים את מדדי השוק נכונה בכל העולם".