הפניקס הביעה אי-אמון במנהלי ההשקעות

האם הפניקס היא רק סנונית ראשונה מבין המוסדיים המצטרפת לשיטת המדדים?

ככל שענף תעודות הסל בישראל הפך לפופולארי יותר, כך הוויכוח בשאלה מה עדיף יותר - השקעה פאסיבית או אקטיבית - הלך והחריף. מנהלי ההשקעות שהרגישו שתעודות הסל מאיימות על מעמדם טענו כי יש ערך מוסף לניהול השקעות, ואילו מנהלי תעודות הסל טענו כי מנהלי ההשקעות לא מצליחים ולא יצליחו להכות את ביצועי המדד לאורך זמן.

הוויכוח הינו לגיטימי, שכן לא ניתן עדיין לומר באופן מובהק שתעודות הסל תמיד מכות את ביצועי קרנות הנאמנות. לכן התחרות עודנה נמשכת. אולם, אם עד כה ראינו בעיקר את מנהלי תעודות הסל תומכים בשיטת ההיצמדות למדדים, וכאשר משקיע מוסדי גדול כמו הפניקס מצטרף לאסכולה, מאזן הכוחות בין הגישות עשוי להשתנות. כעת גם עולה השאלה, האם הפניקס בעצם מודים בכישלון שיטת ניהול ההשקעות הנוכחית.

לא ברור עדיין אם הפניקס היא רק סנונית ראשונה מבין המוסדיים שמצטרפת לשיטת המדדים, או שמא מדובר בתופעה יחידה. בינתיים הקולגות של הפניקס נרתעות מהגישה החדשה שלה.

"ההחלטה של הפניקס היא בעצם הבעת אי-אמון במנהלי ההשקעות", אמר גורם בכיר בשוק ההון. "הפניקס בעצם אומרים שאין להם יומרה לעשותSTOCK PICKING ו-BOND PICKING וכן אנליזה", הוסיף.

"ההודעה של הפניקס היא כמו שמנהלי השקעות יגידו ללקוחות - אנחנו נכשלנו ביכולת להחליט עבורך. לכן אנו נותנים לך את המרכיבים, ואתה תרכיב לך את הארוחה שמתאימה לך", אמר גורם בכיר אחר. "על כתפינו נחה האחריות של ניהול השקעות, גם בהיבט המאקרו וגם בהיבט המיקרו. בתמורה לכך גם דרשנו דמי ניהול. אך הכישלון של חלק מהגופים בניהול הכסף של הלקוחות, מביא אותם להסיר מעליהם את האחריות", הוסיף.

"מן הראוי כי מנהלים של מוצרים פנסיוניים ינצלו את מערכי ההשקעות הגדולים והמפותחים שלהם, מערכי המחקר והידע, ואת הממשק היום יומי שלהם עם השווקים", ציין אותו גורם.