העיצומים בבתי החולים הממשלתיים שהיו מתוכננים להיפתח הבוקר (ה') בשל טענת עובדי המנהל והמשק לעומס עבודה ולמחסור בתקנים, בוטלו בתום פגישה שקיימו נציגי ההסתדרות ומשרד האוצר, בתיווכו של מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' אבי ישראלי. הוסכם כי משרד האוצר יחזיר 40 תקנים עבור עובדי מנהל ומשק בבתי החולים הממשלתיים, מתוך 130 תקנים שקוצצו בשנת 2005. במקביל, ייפתח מו"מ בנוגע לעומס העבודה בבתי החולים ולשיטות ההעסקה שיונהגו בהם.
ההסתדרות הכריזה אתמול (ד') על העיצומים כחלק מסכסוך עבודה שעליו הכריזה כבר בשנת 2007, לאחר שמשרד האוצר ביקש להחזיר תקנים רק אם אלה ימולאו על ידי עובדי קבלן, שלא יוגדרו כעובדי מדינה. יו"ר הסתדרות עובדי המדינה, אריאל יעקובי, אמר על כך כי "תם עידן העבדות", אולם נראה כי באוצר נחושים להביא לפתרון שיכלול גם עובדי קבלן במכסות מסוימות, כאשר ההגדרה השגורה באוצר היא "פתרונות של מיקור חוץ".
יצוין כי כבר בשנת 2005 התריע בפני משרד הבריאות ארגון המנהלים האדמיניסטרטיביים בבתי החולים הממשלתיים, על הירידה בכח האדם של עובדי המינהל והמשק. על פי נתוני הארגון, בעוד שבין השנים 1980-2005 חלה עליה של 31% במצבת כח האדם של הרופאים ביחס של עובד למיטה ועלייה של 56% בקרב האחיות, נרשמה ירידה של 8% בקרב עובדי המנהל והמשק בשנים אלה.
העיצומים שתוכננו בבתי החולים הממשלתיים (כמו שיבא, איכילוב, רמב"ם ועוד), היו אמורים לכלול ביטול ניתוחים שנקבעו מראש (ושאינם דחופים במיוחד), מתכונת שבת וסגירת מרפאות החוץ.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.