מאז דיווחה
סיסקו על תוצאות הרבעון הרביעי לפני כחודש, חזרו למשוך את תשומת הלב תוכניות הצמיחה האגרסיביות של החברה, שיש לה בקופה כ-30 מיליארד דולר המיועדים להתרחבות. התוכניות האלה, שמציתות את הדמיון בשוק הטכנולוגיה המדכא של היום, השכיחו בשבועות האחרונים את שאר התוכניות של סיסקו, לקיצוצים נוספים במצבת כוח האדם.
ביום ה' האחרון נודע כי סיסקו החלה בפיטורי מאות עובדים בסניפיה סביב העולם. ההתחלה הייתה בעמק הסיליקון, שם פיטרה החברה בשבוע שעבר כ-250 עובדים. המנכ"ל, ג'ון צ'יימברס, אמר בשיחת הוועידה כי בנוסף לקיצוצים של כ-1,000 עובדים שבוצעו ב-2008, עשויה החברה לפטר 1,500-2,000 עובדים נוספים מתוך כ-65 אלף המועסקים בשורותיה.
אחד המקומות שצפוי לספוג חלק מהקיצוץ הוא בפעילות החברה בישראל ועשרות מעובדי הפיתוח במרכז שלה בנתניה מקבלים בימים אלה הודעה על הפסקת עבודתם. המפוטרים הם בחלקם עובדים שהצטרפו לסיסקו בעקבות מסע הרכישות שלה בשנים 2004-2005, כלומר בעיקר זה שכולל את החברות ריברהד, אקטונה, שיר נטוורקס ו-P-Cube. מרכז הפיתוח בישראל המעסיק כ-600 עובדים, יפוטרו בסך הכול 7%-10% - כלומר, 40-60 עובדים.
זו לא הפעם הראשונה שסיסקו מפטרת במרכז הפיתוח הישראלי בתקופה של משבר. בשנים2001-2002 פיטרה החברה עשרות אנשים מהחברות אותן רכשה בשנים לפני-כן. למעשה, בחברה הודו בעבר כי הרכישה של שלוש מתוך ארבע החברות שנרכשו בשנת 2000 - אינפוגיר, פנטקום והיינקס - לא הייתה מוצלחת.
מחברת סיסקו נמסר בתגובה כי "סיסקו בוחנת באופן קבוע את השקעותיה העסקיות, משאביה ומערך העובדים כחלק מתהליך הניהול בחברה. השינוי הארגוני החדש הינו חלק מתהליך מתמשך של הצבת יעדים בחברה והערכות מחודשות של המשאבים, כפי שנדון בהצהרתו של נשיא החברה, ג'ון צ'יימברס, בסוף הרבעון השני של שנת 2009. סיסקו מעסיקה מאות עובדים בישראל במרכז פיתוח מהגדולים של החברה מחוץ לארה"ב. החברה רואה את המשך פעילותה בישראל כחלק מהותי משותפות ארוכת טווח המאמינה בחדשנות, ביצירתיות, ובעובד הישראלי".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.