גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דרור פז, בעלי אתר הלוחות באינטרנט הומלס, יוצא לקרב: "אני מרוויח יותר מכל אחד ממנהלי האתרים המתחרים"

פז סבור ששון תל ויד2 העתיקו ממנו, שאתר win win נכשל בתחום הלוחות, שהוא יכול למכור את הומלס בשיחת טלפון אחת - ושהוא עושה יותר כסף מכולם ; ראיון מיוחד

"יד2 עשו עבודת העתקה מצוינת ועבודת פרסום טובה, אבל אני לא מרגיש שזה מציב לי תחרות אינטלקטואלית, אלא תחרות מסחרית שמסתכמת במשאבים של פרסום. אין למתחרים יציאות מטורפות שאני אומר: 'כל הכבוד'". ה"פרגון" הזה מגיע ממנכ"ל אתר הלוחות הומלס, דרור פז, בראיון ל"גלובס".

באחרונה החריף הקרב על אתרי הלוחות באינטרנט, בין 3 השחקנים העיקריים: יד2, winwin של ynet ואתר הומלס. על רקע הקרב העסקי, שגולש לעיתים גם למחוזות אישיים, לא פלא שדרור סבור כי "יושבים שם (ביד2 נ' פ') מספיק אנשים טובים בשביל לנהל את זה ועושים עבודה די בסדר, אבל לא יותר מזה".

* אבל מבחן התוצאה קובע. יד2 מוביל את שוק הלוחות הישראלי.

דרור: "אז יש לי שליש מטראפיק ממנו. אז מה? זה זמני. יכול להיות שעכשיו דווקא מתאים לי להיות מספר 2. אני בונה עכשיו ממלכה, לא רק בתחום הלוחות. אני בונה תשתיות מפלצתיות, וגם בניין של 50 קומות, מתחיל בזה שקודם חופרים את החניון. אז היום אני מספר 2 בחשיפה ובטראפיק, זו עובדה. אבל אני מספר 1 ברמה של מובילות השוק, מבחינה טכנולוגית".

* מובילות שוק באינטרנט מודדים בחשיפה, לא?

"זה לא חוכמה. הגלגל כבר הומצא עבור יד2, הם רק עשו את הגלגל גדול יותר. שון תל (מייסד ומנכ"ל יד2, נ' פ') הוא מסוג היזמים המסחריים, ואני מסוג היזמים הממציאים, היוצרים".

דרור מגלה, כי מדובר "במצב זמני בלבד", והוא עובד עכשיו על פיצ'רים חדשניים שהוא מפחד לחשוף, שלא יגנבו ממנו. "אני עובד בתדר אחר - בתדר של קריאייטיב".

"הומלס זה מכונה של כסף מזומן"

דרור (34) הוא עוף מוזר, והוא לא מתבייש בכך. אין לו בעיה לצאת בהצהרות שחצניות, שכן הוא באמת מאמין שהוא יזם אינטרנט מסוג אחר. הוא הקים את הומלס בשנת 2000 ובמהרה החל לדרוש כסף בעבור שימוש בלוחות הפופולאריים שבאתר. "יש לי היסטוריה דיגיטלית שאין להרבה אנשים בישראל. אני לא מכיר עוד מישהו שיצר משהו בעוצמות כאלו בכוחות עצמו ומבלי משקיע. אני גם הראשון, יחד עם אתר מפה, שהבין שאפשר לקחת כסף תמורת מידע שימושי ואיכותי".

אבל, כמה שנים מאוחר יותר הפך דרור לאנדרדוג. אתר יד2 הושק ב-2005 כאתר עצמאי בבעלות משפחת תל, והצליח לכבוש את השוק, בעיקר הודות לעובדה שהוא הציע שירות אלטרנטיבי, ובחינם. יד2, שנחשב לאתר רווחי, הצליח גם לעשות אקזיט: חברת טייגר הולדינס רכשה ב-2008 49% ממניות החברה, עסקה שהעניקה ליד2 שווי שוק של למעלה מ-80 מיליון שקל.

דרור, לעומת זאת, לא הצליח למכור את האתר, למרות הרבה מאוד פרסומים על מגעים, שבחלקם נחשבו כספינים תקשורתיים. "אני יכול עכשיו להרים טלפון, לקבוע פגישה ולמכור את הומלס, אבל אני לא חושב שזה הזמן המתאים לזה. יש הרבה גופים שלא באינטרנט שיהיו מוכנים לשלם את מה שאני רוצה", הוא אומר.

* כמו מי?

"עופר מדיה, נוגה תקשורת או ג. יפית".

בזמנו, דובר על תג מחיר של 15 מיליון דולר להומלס, ודרור לא חושב שהמחיר מוגזם. "הומלס זה מכונה של כסף מזומן".

* אבל עובדה שלא הצלחת למכור.

"הייתי במגעים מתקדמים גם עם וואלה וגם עם ynet, אבל בסוף זה נפל על כסף. אפילו טייגר הולדינגס ניהלה איתנו מגעים ובסוף בחרה ביד2. לא יודע למה. יש כל הזמן דיבורים, זה עסק מאוד מעניין, ועם המנוע הנכון, הוא יכול לממש את הפוטנציאל שלו".

* אולי פשוט איבדת את המומנטום למכירה?

"אני לא חושב, כי יש התעניינות מצד גופים. אני היחיד בשוק הזה שיש לו 100% מהמניות של החברה, ואני נותן בראש. הומלס הוא אתר רווחי, כמעט מיום הקמתו, והוא מגלגל כמה מיליוני שקלים בשנה. אני מרוויח יותר מכל אחד ממנהלי האתרים המתחרים, ואני גם לא מאמין לכל הפרסומים בהם כתוב שיד2 עושה 3 מיליון שקל בחודש. אני עסק פרטי וטוב לי".

* כמה גולשים משלמים מדי חודש?

"זה תלוי עונתית, אבל מדובר בכמה אלפים מדי חודש, וכל תושבי תל אביב מחפשים עבודות זמניות (מודעות דרושים ניתנות גם בתשלום, נ' פ') בהומלס".

על-פי נתוני גוגל טרנדס לחודש ינואר, בכל אופן, מספר המבקרים באתר מדי יום עומד על כ-25 אלף, בהשוואה לכ-140 אלף שמבקרים ביד2 מדי יום.

* אתה יכול להסביר לי מדוע גולש יעדיף לשלם בהומלס כאשר הוא מקבל את אותו שירות בחינם ביד2?

"זה ברור למה. מכיוון שכאשר אנשים משלמים על מנת לפרסם מודעה בהומלס, הגולשים יכולים לדעת בבטחה שמאחורי המודעה עומדים אנשים רציניים, שלא סתם מפרסמים מודעה בשביל לבדוק את השוק, אלא באמת מעוניינים לבצע עסקה".

בהתאם לכך, הומלס העלתה קמפיין טלוויזיוני שהתבסס על הסלוגן: 'לרציניים בלבד'. דרור סבור שהקמפיין פועל את פעולתו: "אני כבר רואה את הלחץ אצל המתחרים".

דרור סבור גם כי להומלס יש "פשוט חותמת של קארמה טובה. אני מכיר זוגות שהכירו באתר. האנשים הטובים מגיעים להומלס, והקהל העיקרי מגיע מרמה סוציו-אקונומית גבוהה יותר. חוץ מזה, שהומלס היא מערכת מאוד שרידה ורזה, ועובדים בה רק 10 איש. אין לי יותר מדי מה להשקיע בה, היא עובדת מעצמה". לדבריו, גם המיתון לא פוגע במוכנות של הגולשים לשלם.

"לאתר הלוחות Win Win אין ערך מוסף"

ככל שהראיון נמשך, דרור מתגלה כחשדן לא קטן. הוא בטוח שהאתרים המתחרים מעתיקים ממנו מודעות, ואפילו מרגלים אחריו וגונבים לו פיצ'רים שעדיין נמצאים בפיתוח. "אני לא רוצה להיתפס כפרנואיד, אבל אני לא בוכה לך שגונבים ממני. אני מודיע לך שגונבים ממני", הוא מצהיר.

גם בצרה הזו, מתברר, אשמה ארה"ב. "אני יודע שאני טיפוס מתלהב אבל אני בנאדם טוב, ויש בעסק הזה הרבה מאוד אלימות עסקית. ובשיטה הקפיטליסטית אי אפשר להיות הוגן והמתחרים גונבים. יש את אלו שיגידו שזה צירוף מקרים, אבל אני אומר מה פתאום. אני בנאדם אחד שמתמודד מול גופי עיתונות וגופים לא עצמאיים, שיש מאחוריהם כסף".

* זה לא משגע אותך ששון תל זוכה לקרדיט ונחשב לאחד מיזמי האינטרנט הצעירים המוצלחים, ואתה נשארת בצד?

"ממש לא. הוא איש עסקים טוב, והוא העתיק את המוצר שלי אחד לאחד בצורה טובה. אבל גם בבנגקוק אפשר למצוא שעון רולקס מזויף שנראה טוב ואפילו נמכר יותר, אבל זה לא המוצר האמיתי. שיהיה לו לבריאות, ושיקבל סופרלטיבים. אני לא מעריך אותו, אבל זה לא ברמה האישית כמובן. אני אמרתי פעם לשון: 'אתה איש לוחות - אתה עושה לוחות באינטרנט. אני איש אינטרנט - אני עושה באינטרנט גם לוחות".

* אנחנו כל הזמן מדברים על יד2. מה לגבי WinWin של ynet. אותו אתה לא סופר כמתחרה?

"אני לא מתיימר להגיד שאני לא סופר אתר של גוף כזה גדול, אבל אני כן אומר שאני סופר אותו רק בגלל נוני (מוזס, שעומד בראש קבוצת 'ידיעות אחרונות', נ"פ). אני לא מעריך את האתר - אין לו שום ערף מוסף, שום ייחוד, ואני ממליץ להם להמשיך ככה".

* אז ynet עשתה טעות שלא רכשה את הומלס?

"לא יודע. אם אני הייתי יועץ האינטרנט של ynet, לא הייתי מאשר את WinWin. הם לא עשו עבודה טובה ולא רעה. יש שם כמה פיצ'רים מעניינים, ויש להם כמובן את ההומפייג' של ynet, שזה גם עמוד הבית שלי למרות שהוא מקדם את המתחרה. אבל בתחום הלוחות הם נכשלו. אני בטוח שגם הם יודעים שיש להם משהו לא בסדר בידיים".

עוד כתבות

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שעלתה לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות בת"א לקראת החלטת הריבית; מניית אמות משילה 5%, אלוט מזנקת ב-10%

ת"א 35 יורד ב-0.2% ● ירידות באסיה ובחוזים בוול סטריט ● בנק הפועלים: הפחד מפספוס הזדמנויות מניע עתה את בורסת ת"א ● בנק ישראל לצפוי להותיר היום את הריבית ללא שינוי, אך עיני השוק נשואות לתחזיות ● "השאננות זוחלת פנימה": כלכלנים מזהירים שהימורים ספקולטיביים דוחפים את הראלי בוול סטריט ● וגם, אנליסטים מובילים בעולם ממליצים שלוש מניות

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

מעצמה ביטחונית: המניות שהציפו לפימי רווחים של כ־3 מיליארד שקל

בפחות משנה מימשה קרן ההשקעות מניות בחמש חברות תעשייה ביטחוניות שבשליטתה תמורת מיליארד שקל וברווחים עצומים ● איתות למשקיעים? הקרן נותרה עם החזקה משמעותית בחברות

איראן רוצה לרכוש מטוסי קרב, וישראל מבקשת מסין: "תרסני אותה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: ישראל חוששת מזה שסין תמכור מטוסים מתקדמים לאיראן, מה עמד מאחורי החלטה של סין לא להתערב לטובת איראן בזמן המלחמה והעיתונאית הלבנונית שקוראת לנורמליזציה בין לבנון וישראל ● כותרות העיתונים בעולם

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבנקים רוצים לחלק יותר דיבידנד ושני בעלי שליטה ייהנו מכך במיוחד

עם עודפי הון של 27 מיליארד שקל, הבנקים מעוניינים שבנק ישראל יעלה את שיעור הדיבידנד המשולם לבעלי המניות מדי רבעון מ־40% ל־50% ● מהם הנימוקים בעד ונגד המהלך, מהי עמדת המפקח על הבנקים והאם ומתי הוא ייצא לפועל?

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

טלפון עם eSIM / צילום: Shutterstock

מתכננים לטוס לחו"ל? כך תבחרו חבילת אינטרנט

כדי לבחור חבילת אינטרנט שתתאים לכם בחו"ל, צריך לקחת בחשבון את נפח הגלישה הדרוש, האם יש צורך גם בשיחות, משך השהות ומספר המדינות שבהן תהיו ● לפניכם הפתרונות הזמינים לכל אפשרות

מגדלי משרדים בתל אביב / צילום: Shutterstock

המספרים שמגלים עד כמה קשה לקנות דירה בתל אביב

פער משמעותי בין יוקר המחיה בתל אביב לאיכות החיים בה: לפי דירוג של דויטשה בנק, העיר ניצבת במקום השמיני ברשימת הערים היקרות בעולם ובולטת לרעה גם עם מחירי הדיור, אך מדורגת רק במקום ה-28 באיכות חיים ● אלו הפרמטרים שבחן הבנק

הגופים המוסדיים היו הגופים הפעילים ביותר בשוק המניות בשבוע החולף

המגמה התהפכה: כספים זורמים מחו״ל לישראל. אלה המספרים

יוני הפך לאחד החודשים החזקים בבורסת תל אביב, גם הודות להזזת כספי משקיעים מקרנות נאמנות המשקיעות במדד S&P 500 אל הבורסה המקומית ● לידר: "קשה לראות תפנית שלילית משמעותית או תיקון בשוק" ● במגדל מזהים הזדמנות במניות נדל"ן מסחרי ותקשורת

יאיר נחמד, מנכ''ל נאייקס ויו''ר הדירקטוריון / צילום: דוד זיסר

נאייקס מפטרת קרוב ל-6% מעובדיה, רובם בישראל

חברת הפינטק תפטר כ-70 עובדים, רובם בישראל ● לפי החברה, הרכישות האחרונות שביצעה יצרו חפיפות בתפקידים מסוימים ● מניית החברה זינקה בכ-53% מאז השפל האחרון באפריל על רקע מלחמת הסחר

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

בנייני משרדים בתל אביב. מסתמנת בעת האחרונה מגמה חדשה בשוק / צילום: Shutterstock

חברות ההייטק הגדולות נוטשות את השכירות ובוחרות בבעלות

מאנבידיה עד קופת חולים מאוחדת: חברות גדולות במשק עוברות בעת האחרונה ממודל של השכרת שטחי משרדים לרכישתם ● מה עומד מאחורי המגמה?

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?