הותר לפרסום: חברי ארגון פשע הופללו ברצח הכדורגלן אלי אוזן

המשטרה הפלילה 31 עבריינים באמצעות עד מדינה ■ בין העבריינים שהופללו נמצאים גם החשודים במעורבות בתאונת הדרכים בה נהרג הכדורגלן לשעבר אלי אוזן ■ במשטרה חושדים כי אוזן לא נהרג בתאונה אלא נרצח

הותר לפרסום: עד מדינה הפליל 31 עבריינים, שחלקם היו מעורבים על-פי החשד במותו של הכדורגלן אלי אוזן בחודש נובמבר 2009. ימ"ר נגב בשיתוף היאחב"ל עצרו לפני יומיים את החשודים. במשטרה מדגישים כי חקירת מותו של אוזן נמצאת בעיצומה, כך שמסקנות ברורות טרם התקבלו.

עד המדינה, שהיה בעל קשרים עסקיים עם קבוצות פשיעה בדרום ובמרכז הארץ, הפליל את העבריינים. בין העצורים גם חשודים במוערבות במספר פרשיות רצח וניסיונות רצח. כמו כן, כאמור, נחקר גם הקשר בין חלק מהעבריינים לרצח אוזן.

תאונת הדרכים בה נהרג שחקן הפועל באר-שבע לשעבר, אלי אוזן, הפכה לחקירת רצח. במשטרה חושדים כי תאונת הדרכים בה נהרג אוזן היתה למעשה זירת רצח. באותו היום, סמוך לחצות, הגיע דיווח למשטרת באר-שבע על מכונית שהתנגשה בעמוד תאורה ברחוב לוי אשכול בעיר. כוחות מד"א שהגיעו למקום קבעו את מותו של אוזן בן ה-46.

כבר מחקירה ראשונית בזירת התאונה של המשטרה עלה החשש כי לא מדובר בתאונת דרכים רגילה וכי קיים חשד לאירוע פלילי. אחת הסיבות שהעלו את החשד כי מדובר ברצח היתה כמות דם גדולה מהרגיל לתאונות מסוג זה, שהתגלתה במכוניתו של אוזן.

בהערכת מצב שקיים במקום מפקד מחוז דרום, ניצב יוחנן דנינו, יחד עם מפקד ימ"ר נגב, סגן-ניצב יוסי הכהן, ומפקדי משטרה נוספים, הוחלט כי חקירת האירוע תוטל על ימ"ר נגב. בין השאר נבדקת האפשרות שאוזן נורה לפני שנגרמה ההתנגשות.

אוזן, שהתגורר בבאר-שבע, היה שחקן בקבוצת הכדורגל הפועל באר-שבע בשנות ה-80.