עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי • על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה • וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה • חדשות השבוע בנדל"ן

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF
הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

משרדים

עסקה גדולה בבניין הספירלה של עזריאלי: משרד נשיץ, ברנדס, אמיר ישכור 11 אלף מ"ר | בלעדי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי, וצפוי לעבור לשם בשנת 2028, לאחר שתושלם הבנייה. מדובר בכחמש קומות, והעסקה כוללת גם חניות. על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה.

האם בקרוב הממ"דים יגדלו? הצעות החוק בנושא עולות שלב
פתרון לבירוקרטיה ולמאבקי הדיירים? הממשלה שוקלת לקנות את הדירות ההרוסות

מגדל הספירלה שבונה עזריאלי בסמוך לשלושת המגדלים המשולש, המרובע והעגול, נבנה על השטח שבו שכן בעבר בית ידיעות אחרונות. עם סיומו יכלול 88 קומות ויגיע לגובה של כמעט 350 מטרים. את עבודות הבנייה מבצעת סולל בונה. על פי עזריאלי, המגדל יכלול שטחי מסחר, משרדים, מגורים ומלון בשטח כולל של כ-150,000 מ"ר, וההשקעה בו תסתכם ב-2.5 מיליארד שקל.

עזריאלי כבר דיווחה עד כה על עסקה גדולה אחת במגדל, שבמסגרתה תשכור חברת הפינטק ראפיד 14,000 מ"ר.

משרד נשיץ ברנדס אמיר יושב כיום בבניין קטן יחסית ברחוב תובל 5 פינת רחוב הסוללים, לא הרחק משם. השבוע פורסם כי שני משרדי עורכי דין חדשים יתמזגו אליו, כך שלאחר המיזוג ימנה 465 עובדים, מהם 312 עורכי דין.

מעזריאלי וממשרד נשיץ, ברנדס, אמיר לא נמסרה תגובה.

קרקעות

הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה

שני מכרזי קרקע למגורים, בתל אביב־יפו וביבנה, אשר נסגרו השבוע, משכו אליהם כמות מתעניינים גדולה במיוחד: על אף שהריבית עודנה גבוהה נראה כי היזמים כבר אינם חוששים להגיש הצעות, ואולי גם אירועי המלחמה עם איראן עשו את שלהם - לאחר כשבועיים ללא מכרזים על קרקעות מדינה. כך או כך, שני המכרזים, עם ארבעה מגרשים בסך הכול, משכו אליהם לא פחות מ־136 הצעות.

המכרז בתל אביב־יפו הוא עבור קרקע בשטח כ־860 מ"ר המיועדת להקמת 16 יחידות דיור במגרש אחד, בצפון יפו, לא רחוק משדרות ירושלים. במכרז זכו יחד החברות די וי ריאליסטייט ומלבורן ישראל יזמות, שישלמו 32.5 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח. למרות שהמחיר נמוך משמעותית מהשומה שנקבעה למגרש, כמעט 50 מיליון שקל, המחיר הממוצע של קרקע לכל יח"ד הוא יותר מ־2 מיליון שקל, גבוה למדי לאזור זה של העיר. למגרש זה הוגשו 30 הצעות שונות.

המכרז ביבנה הוא עבור הקמת 434 יחידות דיור בשכונה החדשה במזרח העיר. כאן מדובר על שלושה מגרשים שונים, שבהם זכו החברות מבנים ונתיבים, רן-אור הנדסה בניה והשקעות ואלמוג ב.ז בנייה והשקעות (של חברת אלמוגים) - כל אחת במגרש אחד.

בסך הכול ישלמו החברות 274.5 מיליון שקל, כולל הוצאות פיתוח, סכום המשקף ממוצע של כ־630 אלף שקל על קרקע לכל יח"ד. המפתיע הוא מספר ההצעות למגרשים אלו: למגרש שבו זכתה אלמוגים הוגשו 41 הצעות, למגרש שבו זכתה רן-אור הוגשו 39 הצעות ולמגרש שבו זכתה מבנים ונתיבים הוגשו עוד 26 הצעות, ובסך הכול 106 הצעות למכרז כולו.