ביומו האחרון של שבוע המסחר הבין-בנקאי בזירת המט"ח המקומית השקל נסחר בכיוונים מנוגדים מול שני המטבעות הזרים המובילים - הדולר והאירו.
שערו היציג של המטבע האמריקני המשיך את מגמתו מאתמול והתחזק מול השקל ב-0.1% לשער של 3.733 שקלים. גם האירו המשיך את מגמת ההיחלשות מאתמול ושערו היציג איבד 0.2% מערכו ל-5.0857 שקלים. בסיכום שבועי הדולר עלה ב-0.4% והאירו נחלש ב-0.35%.
במסחר העולמי במט"ח הדולר נסחר בהתחזקות של כ-0.3% מול האירו תמורת 1.357 דולר לאירו, ומתחזק מול הליש"ט בכ-0.7% לשער של 1.513 דולר.
השבוע הדולר התקרב לשער של 3.71 שקלים, מה שהוביל את בנק ישראל להתערב בשבוע האחרון בשוק 3 פעמים ולרכוש דולרים כדי לא לתת לשער המטבע ליפול מתחת לשפל של יותר מחודש. ביום רביעי הבנק רכש כ-100 מיליון דולר סביב שער 3.715 שקלים, וב-7 הימים האחרונים רכש כ-400 מיליון דולר. זאת, לאחר שרכש רק 209 מיליון דולר בחודש ינואר כולו.
בבנק לאומי מעריכים, כי שערו של הדולר יושפע בתקופה הקרובה מתפיסת הסיכון של המשקיעים. "תפיסת סיכון זו תושפע מיכולתם של שווקי המניות לשמור על רמות השיא בהם הם מצויים כעת. כך, הצלחתם של השווקים לשמור על הרמות הנוכחיות ואף לטפס מעבר להן תגדיל את נכונות המשקיעים לקחת סיכונים, מה שיפגע במטבע האמריקני, ולהיפך", לדבריהם.
כלכלני בנק הפועלים מעריכים כי השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, בהשפעת התפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות בעולם. כמו כן, יושפע השקל מגורמים מקומיים מנוגדים - רכישת דולרים אפשרית על ידי בנק ישראל מחד, ומאידך ניתן למנות את הכלכלה היציבה בישראל והציפיות להעלאת ריבית נוספת ע"י בנק ישראל ובעקבותיה, הרחבת הפער בין הריבית השקלית והדולרית. לאור זאת, בבנק ממליצים להחזיק מט"ח בשיעור של כ-10% מהתיק, תוך פיזור מטבעי כולל באירו, ליש"ט ודולר, במטרה לצמצם את הסיכון.
[לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.