גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מצלמות הפוקט עדיין לא יכולות להחליף את המצלמות האיכותיות

"גלובס" בדק 4 מצלמות - וגילה כי הן אינן יכולות עדיין לשמש תחליף למצלמת SLR איכותית, אך יספיקו למי שמעמיד את הניידות מעל לכל ■ סוני, המצלמה היקרה בבדיקה, היא גם זו שנתנה את התמורה הטובה ביותר

ענף המצלמות הקומפקטיות רחב, ומיטב היצרנים מציעים דגמים שיתאימו לכל צרכן באשר הוא - כזה שחשוב לו שהמצלמה לא תהיה גדולה ותיכנס לכיס המכנסיים, כזה שהעיצוב בראש מעייניו, וכזה שמסכים להתפשר מעט על איכות הצילום.

לצורך הכתבה נבדקו 4 מצלמות פוקט שמציצות בימים אלה מהמדפים: אולימפוס Mju-9010, סוני TX1, פוג'י Z300 וסמסונג ST500.

הדבר הראשון שאפשר להבחין בו הוא שרוב היצרניות אימצו את טכנולוגיית המגע, כאשר הממשקים מציעים הפעלה פשוטה. כמו כן, גודל המסכים התרחב גם כאן, כך שמצלמות בעלות ממשק מגע לא יחייבו אתכם לתפעל אותן עם הציפורן.

בדומה לטלפונים סלולריים, היצרניות משלבות יישומים רבים שאמורים לאפשר להן להציע קצת יותר מצילום סטילס. כך למשל, צילום וידיאו באיכות HD הפך כמעט לסטנדרט, לצד תכונה של זיהוי פנים, חיוך ומצמוץ, הנמצא גם כן ברוב הדגמים.

המצלמות עצמן פשוטות מאוד להפעלה, כאשר הן יודעות לזהות כמעט כל מצב צילום באופן אוטומטי, כך שגם משתמש שלא מבין כלום יצליח להוציא תמונות טובות ללא מאמץ מיוחד.

כאשר מציצים לדגמים שעתידים לצאת בתקופה הקרובה, אפשר לראות שטכנולוגיית האינטרנט האלחוטי תגיע לחלק מהמצלמות שיוצאות בישראל. הרעיון הוא לאפשר למשתמש לשלוח את התמונות כקובץ במייל או לעלות אותם לפייסבוק, מבלי שהוא יצטרך מחשב או לשלם כסף על השירות. פשוט הולכים לבית-קפה שיש בו אינטרנט אלחוטי חינם ומעבירים את התמונות לכל החברים, גם כאשר נמצאים מעבר לים. מי שחשוב לו הפיתרון הזה, אולי כדאי לו לחפש דגם מתאים.

מבין מצלמות הפוקט, לא רבות הן אלה שמשלבות גם זום אופטי גבוה. כזאת למשל היא קנון PowerShot sx200, שהושקה כבר בפברואר 2009, ולכן אינה נכללת בכתבה הנוכחית, הסוקרת מצלמות חדשות. מדובר בדגם שמציע זום אופטי X12 ועדשה רחבה, כך שהוא מספק פיתרון טוב למי שמבקש זום גבוה ואפשרות ללכוד שטח גדול בתמונה אחת, מבלי לקנות מצלמת SLR כבדה.

החיסרון בכל המצלמות שבדקנו הוא איכות התמונות. בשורה התחתונה, התוצאה טובה מאוד לצפייה במחשב, במסך גדול וכמובן גם להדפסה לאלבום תמונות מנייר, אולם, אם אתם רגישים יותר לאיכות ורוצים להדפיס את התמונות לפוסטר ענק בסלון - נראה שלא תוכלו להתפשר ולקנות מצלמה קומפקטית, לפחות לא מהדגמים שאנחנו בדקנו.

11

סוני TX1: יפה עם מסך מגע איכותי

סוני TX1

אין ספק כי ה-TX1 של סוני היא אחת ממצלמות הסטילס הקומפקטיות היותר יפות שראינו. מדובר במצלמה דקה ממתכת כסופה, שמגיעה במספר צבעים שנותנים לה לוק מרענן. יש כאן יכולות זיהוי חיוך, מייצב תמונה המונע רעידות וזיהוי תנאי תאורה באופן אוטומטי.

* מסך: החלק האחורי של המצלמה בנוי בעיקר ממסך מגע גדול באיכות מצוינת. המסך הוא בגודל 3 אינץ', והוא מספק צבעים חדים ונוחות הפעלה נוחה, שלא מכריח להתאמץ בעת הלחיצה על הכפתורים.

* איכות תמונה: התמונה איכותית יחסית לקטגוריה, כאשר הרזולוציה מגיעה ל-10.1 מגה פיקסל. כשיש תנאי תאורה חשוכים, אי-אפשר להגיד שהתמונה היתה מושלמת, כאשר היה לה גרעון קל. העדשה עצמה לא יוצאת החוצה, ומכאן גם התוצאות היחסית נמוכות שלה בביצועי תקריב, כאשר הזום האופטי עומד רק על כפול 4.

* עיצוב וממשק: כאשר המצלמה סגורה, היא בנויה כמעט כמקשה אחת כסופה, ורק כאשר מחליקים את מכסה העדשה הבנויה על רוב החלק הקדמי של המכשיר, מגלים עדשה קטנה של קרל זייס.

* איכות וידיאו: ה-TX1 יודעת לצלם סרטים באיכות של 720p, כאשר התוצאה כאן מוצלחת. הצבעים בסרטים יצאו בצורה חיה, ואיכות הווידיאו יחסית חלקה.

* בשורה התחתונה: המצלמה של סוני היא ללא ספק אחת המוצלחות בקטגוריה של הקומפקטיות, כאשר איכות התמונה שלה טובה והממשק והעיצוב הופכים אותה למוצר נוח למשתמשים. אילו דאגה החברה גם לזום אופטי יותר טוב, היה להם מוצר מנצח.

* מחיר: 2,500 שקל. ניתן להשיג בכסוף, אפור, ורוד, שמפניה וכחול.

אולימפוס Mju-9010: זום גדול ללא מגע

אולימפוס Mju-9010

התכונות הבולטות של הדגם הזה הן רזולוציה גבוהה (14 מגה-פיקסל), זום גדול (X10) וזיכרון פנימי גדול (2 ג'יגה). היא מצוידת בעדשה רחבה (28 מ"מ) ובממשק HDMI, לצד מספר מאפיינים המשפרים את איכות הצילום והתמונה.

* איכות תמונה: רוב הזמן איכות התמונה טובה, אך לא מצוינת. האיכות יורדת כשהצילום מתבצע בתוך החדר או בחשכה. התמונות סובלות מרעש דיגיטלי מסוים, שבא פחות לידי ביטוי בצילום בחוץ באור יום.

כמו בחלק מהדגמים האחרים של אולימפוס, המצלמה לא תמיד מגיבה מספיק מהר.

* איכות וידיאו: חיסרון משמעותי הוא העובדה שלא ניתן להשתמש בזום בעת צילום וידיאו, למרות שתכונה כזאת קיימת כבר במצלמות פוקט לא מעטות. צילום הווידיאו ב-720p, והיצרנית מבטיחה וידיאו איכות HD, אך הסרטונים סבירים מבחינת איכות התמונה ומבחינת הסאונד.

* מסך: המסך יחסית קטן (2.7 אינץ') ואינו מסך מגע. התצוגה על המסך סבירה, אך לא מעולה.

* עיצוב וממשק: המצלמה יפה, אך עבה וכבדה יחסית להיותה מצלמת פוקט. העובדה שהיא אינה דקיקה אינה בהכרח חיסרון, משום שיש שיעדיפו את המבנה המעט מעובה כדי לשפר את האחיזה.

כפתורי הזום קטנים וממוקמים בחלקה העליון, כאשר קל אמנם להגיע אליהם תוך כדי צילום, אך התפעול לא מספיק עדין.

הסוללה נטענת באמצעות חיבורה בכבל USB למחשב - שיטה שאנחנו מצאנו כבעייתית ומגבילה, משום שהיא לא מאפשרת שימוש במצלמה באמצעות סוללה אחרת בזמן הטעינה.

הניווט בתפריטים אינטואיטיבי יחסית, והעובדה שהתפריטים הם בעברית בהחלט מהווה יתרון, במיוחד למשתמשים שנרתעים משימוש במצלמה בשל טכנופוביה או חוסר בקיאות בתחום.

* תכונות מעניינות: מייצב תמונה כפול (Dual Image Stabilisation) למניעת טשטוש; i-Auto - מזהה סצנה ומתאים אוטומטית את כיווני המצלמה לאחת מ-5 הסצנות הנפוצות ביותר; Magic Filters - המאפשר לבחור אפקט כמו רישום בעיפרון, ולהוסיפו לצילום; Beauty Mode - המרככת ומאחדת את גוון העור של המצולמים; סיוע בצילום תמונות פנורמה - הן באופן אוטומטי והן באופן ידני; AF Tracking - המצלמה ממשיכה לעקוב אחר האובייקט המצולם גם אם הצלם עצמו מסיט את המצלמה או שהאובייקט זז; YouTube - העברת תמונות וסרטים לאתר YouTube בשתי הקשות בלבד.

* בשורה התחתונה: מדובר במצלמה טובה, אך לא מושלמת. סביר להניח כי התמונות שהיא מפיקה לא יאכזבו את המשתמש הממוצע, אך לא יספקו במאת האחוזים מי שמחפש איכות גבוהה במצלמה קטנה.

* מחיר: 2,000 שקל. להשיג בצבעי אפור כהה ושמפניה.

סמסונג ST500: גם מגע וגם מסך קדמי

סמסונג ST500

אחד הדברים המעצבנים כשנוסעים לטיול לבד או בזוג, הוא חוסר היכולת לצלם את עצמנו. מלבד הפיתרון לנסות להחזיק את המצלמה כמה שיותר רחוק ולקוות שהתמונה תצא בסדר, אנחנו יכולים רק ללכת לבקש מאנשים זרים שיצלמו אותנו ולהתחנן שלא ישאירו את המצלמה שלנו אצלם. בסמסונג מצאו בדיוק את הפיתרון לבעיה הזו - מסך קדמי.

הרעיון הכל-כך פשוט והמאוד גאוני הזה הוא יותר מסתם גימיק, באמצעות נקישה קלה עם האצבע בחלק הקדמי של המצלמה, המסך המשני יתחיל לעבוד. מדובר במסך בגודל 1.5 אינץ', שמציג תמונה באיכות בינונית (על גבי הצג), אבל עושה את העבודה, כאשר הוא גם מזהה פרצופים באופן אוטומטי. הפשטות בהפעלה והפיתרון שהוא נותן לבעיה המציקה הזו בהחלט מביאים לסמסונג את השאפו שמגיע להם על כך.

עם זאת, איכות צג המגע בגודל 3 אינץ' היא נמוכה. מה שמוסיף לתחושה שאנחנו מחזיקים מצלמה זולה. מבחינת ממשק, סמסונג עשו כאן מוצר סביר שעושה את העבודה.

* עיצוב וממשק: מלבד הרעיון של המסך הקדמי, סמסונג לא השכילה לעצב מצלמה שתגרום לנו לחשוק בה (בניגוד לדגם של סוני). ST500 היא אמנם מצלמה קומפקטית ומגיעה במראה שחור מבריק בחלק הקדמי עם נגיעות בצבע אדום, אבל הצד האחורי עשוי מחומר שנראה כמו פלסטיק ונותן תחושה זולה.

* איכות תמונה: ה-ST500 מגיעה עם רזולוציה של 12.2 מגה פיקסל, עדשת שניידר וזום אופטי כפול 4.6. כל יכולות הזיהוי של פנים, חיוך ומצמוץ של אנשים קיימות כאן, כך שהתמונות אמורות לצאת ללא שום הפרעה, אלא אם כן האובייקטים סובלים מהפרעות מיוחדות שהמצלמה לא יודעת לנטרל. איכות התמונה היתה טובה, אולם בתנאי תאורה לא סבירים התוצאות היו מעט מגורענות.

* איכות וידיאו: בהתאם לטרנד, ה-ST500 יודעת לצלם קליפים באיכות 720p, קרי HD ברמה הנמוכה שלו, כאשר איכות האובייקטים בסרטים היו קצת מטושטשים.

* בשורה התחתונה: ה-ST500 מספקת את מה שהיא מבטיחה, איכות תמונה טובה וצילום עצמי עם מסך משני. מצד שני, איכות המסך וצילום הווידיאו הן נקודות התורפה שלה.

* מחיר: 1,600 שקל.

פוג'י Z-300: הפעלה כמעט מלאה במגע

פוג'י Z-300

המצלמה מספקת רזולוציה של 10 מגה-פיקסל ומופעלת באמצעות מסך מגע. הזום האופטי לא גבוה (X5).

איכות תמונה: המצלמה מפיקה תמונות באיכות בינונית עד סבירה, כאשר העדשה שאמורה להיות רחבה, אינה רחבה דיה (38 מ"מ), כך שהטווח שהיא תופסת יחסית קטן בהשוואה למתחרותיה. בצילום של אובייקט זהה ממרחק זהה בכל המצלמות, פוג'י היתה היחידה שאילצה אותנו להתרחק.

תמונות שצולמו באור יום מלא היו סבירות, גם אם לא מושלמות מבחינת החדות, אבל ההתמודדות עם תנאים קצת פחות אידיאליים, כמו אובייקט שעומד בצל ואובייקט שעומד לצדו בשמש, אתגרו את המצלמה והתוצאות היו פחות מוצלחות. גם תמונות שצולמו בתוך הבית היו פחות מוצלחות משל המתחרות, אולי בגלל הנטייה של המצלמה להפעיל את הפלאש האוטומטי בתדירות גבוהה.

* איכות וידיאו: חיסרון בולט ומרגיז הוא היעדר זום במהלך צילום הווידיאו. מעבר לזה, הסרטונים מצולמים באיכות סבירה אך לא מושלמת. הסאונד סביר.

* מסך: המסך גדול יחסית (3 אינץ'), כאשר ההפעלה באמצעות מגע התגלתה כנוחה וידידותית. למעשה, אפילו הצילום מתבצע בלחיצה על המסך, ובאופן מוצלח. איכות התצוגה על המסך סבירה ביותר.

* עיצוב וממשק: העיצוב של המצלמה זכה לתגובות לא אחידות, כאשר יש הסבורים כי הוא מיושן ויש הסבורים בדיוק להפך. פתיחת המצלמה לא אינטואיטיבית ומתבצעת באמצעות החלקת מכסה העדשה כלפי מעלה. מעבר לכך, התפעול יחסית ידידותי, למעט החלקים הנוגעים לאחסון כרטיס הזיכרון ולסוללה. המצלמה לא כבדה (155 גרם) ויחסית קטנה, כך שאין בעיה להסתובב איתה בכיס.

* תכונות מעניינות: חוץ מטכנולוגיית זיהוי פנים (FD) וממייצב תמונה, שכיום הפכו לסטנדרט, היא מציעה זיהוי סצנות אוטומטי (SR) ל-6 מצבי צילום. תכונה זו בעצם מתאימה את תנאי הצילום, את העדשה ואת החשיפה לסצנה שהיא מזהה; מצב צילום חביב, המוכר מהטלפונים הסלולריים, הוא Touch & Shoot: אפשר לגעת על המסך באזור שבו רוצים להתמקד, ובלחיצה נוספת התמונה תצלום.

* בשורה התחתונה: יחסית למחירה מדובר במצלמה שתספק תמורה סבירה. מסך המגע מוצלח אך התמונות פחות, ולא כדאי לסמוך עליה בנסיעה לחו"ל שמחייבת צילום של מונומנטים גדולים או אתרים המצריכים עדשה רחבה.

* מחיר: 1,100 שקל. נמכרת בוורוד, שחור, לבן וסגול.

עוד כתבות

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

כטב''מים / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת וההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"