הדולר ננעל היום (ד') בירידה של 0.24% לשער יציג של 3.748 שקלים. האירו המשיך להיחלש וננעל בירידה של 0.23% לשער יציג של 4.75 שקלים. בעולם האירו מתחזק ב-0.25% לשער של 1.268 דולר לאירו, וזאת לאחר שקודם לכן נחלש.
בורסות אירופה נסחרות היום בעליות שערים לאחר שראש ממשלת ספרד, לואיס זפטארו, הודיע על קיצוצים עמוקים בתקציב כדי לצמצם את הגירעון המדאיג של המדינה. התוכנית החדשה של זפטארו מיועדת כאמור לצמצם את הגירעון, העומד על 11% מהתמ"ג, לרמה של 4.7% עד סוף שנת 2011. זאת, לאחר שספרד כבר הודיעה לאחרונה כי בכוונתה להעמיק את הקיצוצים התקציביים שלה ולצמצם את הגירעון ב-6.3 מיליארד דולר השנה ובהיקף כפול בשנה הבאה.
"כל אחת מהמדינות בגוש האירו צריכה לעמול קשה על מנת לארגן מחדש את חובותיה ולהפחית את הגרעונות. המשקיעים נותרים סקפטיים בנוגע לסיכויי ההצלחה של האירו בטווח הבינוני והארוך", אמר לבלומברג נובוקאיי קובו, מנהל חדר מסחר ב-BBH בטוקיו.
מחדר המסחר של הראל פיננסים נמסר כי אתמול ראינו עוד התערבות אנמית של בנק ישראל במסחר במט"ח, שהצליחה להרים רק במעט את הדולר/שקל ולפרק זמן קצר. ככל הנראה הנגיד תמה מדוע השוק מתמחר את הדולר מתחת לרמה של 3.78-80, רמות שראינו ביום שישי, כאשר האירו/דולר נסחר ברמות דומות לאלו של היום. "בינתיים, לא רואים בשוק קניות המוניות של דולרים ע"י גופים זרים, שכזכור מכרו דולרים לאורך החודשים האחרונים".
בזירת המאקרו, היום דווח כי הכלכלה של גרמניה צמחה באופן מפתיע במהלך שלושת החודשים הראשונים של השנה, הודות לעליית הייצוא והשקעות של חברות. הלשכה הפדרלית לסטטיסטיקה בוויסבאדן דיווחה היום כי התוצר המקומי הגולמי של גרמניה, המותאם להשפעות עונתיות, עלה ב-0.2% ברבעון הראשון של 2010 בהשוואה לרבעון הרביעי אשתקד, אז הוא גם עלה בשיעור מתוקן של 0.2%. התמ"ג המותאם עלה ב-1.6% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד.
הצמיחה הרבעונית של הכלכלה הגדולה ביותר באירופה הכתה את תחזיות האנליסטים שצפו שהיא תסבול מקיפאון ברבעון הראשון של השנה. למרות שהחורף הקשה ביותר מאז 14 שנה דיכא הבנייה, דיווחים אחרונים מצביעים על כך שהכלכלה הגרמנית חזרה לחיים ואתרי הבנייה מחדשים את פעילותם עם בואו של האביב.
אתמול נפל האירו ב-2.3% מול השקל. מארק בלקה, דירקטור בקרן המטבע הבינלאומית (IMF), אמר כי קרן הייצוב האירופית אינה "פתרון לטווח ארוך" למשבר החובות באירופה. בלקה דיבר בפאנל כלכלי שנערך אמש בבריסל, ואמר כי "לקרן הייצוב יש את הפוטנציאל להרגיע את השווקים לעת עתה", אך הדגיש כי "ללא שום ספק אני לא חושב שמדובר בפתרון ארוך טווח, אז אל תתייחסו לכך כאילו מדובר בתרופה לבעיות באירופה. הקרן היא בבחינת מורפיום כדי לייצב את החולה, והטיפול האמיתי עוד יגיע".
בלקה רמז בכך כי על המדינות עמוסות החובות באירופה (ספרד, פורטוגל, אירלנד, איטליה ויוון) לקצץ באופן מהותי בתקציבים הממשלתיים ולהוריד את הגירעונות באופן ניכר. אחרת, קרן הייצוב האירופית תהיה בבחינת העמסת חובות ותו לא.
ג'ון ליפסקי, דירקטור נוסף ב-IMF, אמר גם הוא שקרן הייצוב היא "צעד חשוב" אך במקביל הדגיש כי המדינות עמוסות החובות באירופה צריכות להעמיק את הקיצוצים להם הן נדרשות, על מנת להפחית את הגירעונות שלהן. ליפסקי אמר בראיון לסוכנות בלומברג, כי "יש להמתין ולראות כעת מה יעשו מדינות אחרות שצריכות לנקוט בצעדי קיצוצים".
[לאתר המט"ח][לטבלת שערי חליפין]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.