טלטלה במערכת הפיננסית בבריטניה. הממשלה חשפה אתמול מהלך מהפכני במערכת הרגולציה המקומית, לפיו סמכויות הפיקוח של רשות ניירות ערך בבריטניה (FSA) יילקחו ויועברו לידי הבנק המרכזי, בכך תפורק רשות ני"ע במדינה.
הממשלה החדשה בבריטניה בראשות ראש הממשלה דיוויד קמרון, מתכננת לפרק את הרשות ל-3 חטיבות, כשאחת מהן תהיה אחראית על רגולציה במערכת הבנקים, בכפוף לבנק המרכזי.
התוכנית נחשפה אתמול במסגרת נאומו של שר האוצר הבריטי ג'ורג' אוסבורן בלונדון תחת הכותרת "מערכת רגולטורית שלמדה את הלקחים מהמשבר הפיננסי הגדול בהיסטוריה הבריטית".
הפרטים המדוייקים של השינוי עדיין לא נחשפו, אלא רק המתווה הכללי של התוכנית, שעדיין כפופה לאישור הפרלמנט הבריטי, ושתיושם עד סוף 2012. במסגרת האחריות המוניטרית, הבנק המרכזי ייקח על עצמו מניעת סיכונים עתידיים למערכת הפיננסית הבריטית שעמדה בפני קריסה במשבר האחרון.
יו"ר הבנק המרכזי הבריטי מרווין קינג יעמוד בראש הסוכנות המורחבת החדשה. לדבריו, "השינויים הם מבורכים בדרך לרפורמה במערכת". השינוי צפוי להשפיע על בנקים ענקיים ברחבי העולם, לא רק כאלה הממוקמים בבריטניה, ולהחיל עליהם שורת מגבלות דרקונית.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.