וול סטריט מסכמת חודש חלומי: הנאסד"ק זינק החודש ב-5.9%

המדדים המובילים בניו-יורק סיימו ללא שינוי ■ בסיכום שבועי חתמו במגמה מעורבת בין ירידה 0.1% לעלייה 1.1% ■ מאקרו: התמ"ג צמח ברבעון השלישי ב-2%; מדד אמון הצרכנים ירד

יום תנודתי נרשם היום (ו') בוול סטריט. לאחר פתיחה שלילית שהתחלפה למגמה מעורבת ולעליות שערים קלות, המדדים המובילים בניו-יורק סיימו את יומו האחרון של שבוע המסחר ללא שינוי. בסיכום שבועי המדדים בניו-יורק סיימו במגמה מעורבת - הדאו איבד השבוע 0.1%, ה-S&P סיים ללא שינוי והנאסד"ק עלה השבוע ב-1.1%. בסיכום חודש אוקטובר המדדים בניו-יורק רשמו עליות חדות: הדאו טיפס ב-3%, סיכם שבוע שני ברציפות של עליות, ורשם את חודש אוקטובר הטוב ביותר שלו מאז 2006. ה-S&P התחזק ב-3.7% והנאסד"ק בלט בעלייה של 5.9%.

ברקע למסחר, נתונים חשובים מזירת המאקרו שפורסמו לפני ואחרי פתיחת המסחר, ושיהיו ברקע למסחר לא רק היום אלא גם בתקופה הקרובה. לפני הפתיחה פורסם כי כלכלת ארה"ב רשמה ברבעון השלישי צמיחה מהירה יותר מזו שרשמה ברבעון השני, אך לא מספקת דיה כדי להתגבר על חולשתו של שוק העבודה ושיעור האבטלה הגבוה. לאחר הפתיחה פורסמו מדד מנהלי הרכש לאזור שיקגו שעקף את התחזיות המוקדמות בשוק, ומדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן שאיכזב ורשם ירידה מפתיעה באוקוטובר.

התמ"ג בארה"ב צמח ברבעון השלישי ב-2%, קצב מהיר יותר מברבעון השני, אז צמחה כלכלת ארה"ב ב-1.7%. אנליסטים בוול סטריט צפו לצמיחה של 2.1% ברבעון השלישי במונחים שנתיים. הצמיחה בתמ"ג באה הודות לעלייה של 2.6% בצריכה הפרטית בארה"ב (שמהווה כ-70% מהתמ"ג) לרמה הגבוהה ביותר מאז הרבעון הרביעי של 2006.

מדד מנהלי הרכש של אזור שיקגו (PMI) עלה בחודש אוקטובר לרמה של 60.6 נקודות, לעומת התחזיות המוקדמות בשוק לירידה ל-57.5 נקודות מ-60.4 נקודות בחודש ספטמבר. לעומתו, מדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן ירד בחודש אוקטובר ל-67.7 נקודות, מרמה של 68.2 נקודות בחודש הקודם. הצפי בשוק היה לעלייה לרמה של 68.5 נקודות. לשם השוואה, המדד עמד על 88 נקודות בממוצע לפני המשבר האחרון.

עלות התעסוקה עלתה ברבעון השלישי ב-0.4%, עלות השכר עלתה ב-1.5%, עלות תשלומי הפיצויים ב-1.9% ועלות ההטבות והבונוסים עלתה ב-2.7%.

לצד נתוני המאקרו, ברקע גם הדריכות לקראת הודעת ה'פד' בשבוע הבא באשר לפרטי תכנית החילוץ הצפויה וגובה הסיוע שיעמיד הבנק המרכזי במטרה להזניק את הכלכלה האמריקנית. בימים האחרונים פורסמו הערכות נמוכות מבעבר באשר לסכומים שיוקצו למטרה זו - עובדה אשר מצד אחד מעוררת דאגה רבה בשווקים ומצד שני יוצרת גם אווירה חיובית שכן היא מעידה על אמון מסויים מצד הבנק הפדרלי במערכת הכלכלית עצמה וביכולתה לצאת מהמשבר ללא התערבות חיצונית מופרזת.

נתון נוסף אליו מתייחסים המשקיעים הוא יום הבחירות לקונגרס בארה"ב הצפוי בשבוע הבא, כאשר האנליסטים חלוקים בדעותיהם באשר להשפעתו הצפויה על שוק המניות: בעוד כלכלנים בתחילת השבוע טענו כי המצב הצפוי בו הנשיא הוא דמוקרטי והפרלמנט לעומתו -רפובליקני הוא אופטימלי עבור המשקיעים ועל כן צפוי ראלי בשווקים - הכלכלן נוריאל רוביני פירסם היום טור בעיתון "פייננשל טיימס" בו הוא טוען כי מצב שכזה משול ל"תאונת רכבת פיסקלית" בכלכלת ארה"ב שכן הוא ימנע מאובמה את האפשרות להעביר רפורמות נחוצות לטיפול בגירעון התקציבי של המעצמה הכלכלית הגדולה בעולם.

מניית היום: FMR מזנקת במחזור הגבוה פי 40 מהממוצע

עניין רב צפויה מרכזת היום מיקרוסופט בעקבות פרסום תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי אתמול לאחר נעילת המסחר בניו יורק. בשורה העליונה רשמה מיקרוסופט זינוק בהכנסות לרמה של 16.2 מיליארד דולר ברבעון לעומת 12.92 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד. הרווח למניה עמד על 62 סנט לעומת 40 סנט ברבעון המקביל. החברה רשמה רווח נקי של 5.4 מיליארד דולר ברבעון האחרון לעומת 3.6 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד. התוצאות עקפו את התחזית הממוצעת של האנליסטים המסקרים את החברה, שעמדה על רווח של 55 סנט למניה על הכנסות של 15.8 מיליארד דולר.

טבע מוסיפה להגיב לעסקה עליה הודיעה אמש, במסגרתה רכשה את חטיבת בריאות האישה של מרק הגרמנית. מרק עצמה נסחרת על רקע דו"חות שפירסמה היום שאמנם היכו את תחזיות האנליסטים אבל הצביעו על נפילה של 90% ברווחיה.

מניית 3M יורדת גם היום, לאחר שצנחה אמש קרוב ל-6% בעקבות הודעה לפיה החברה חותכת משמעותית את תחזית הרווח שלה לשנה הנוכחית.