בתום יום אחד של שביתה, ישובו הבוקר (ה') האחיות בבתי החולים לעבודה סדירה. זאת בעקבות סיכום שגיבשו הלילה נציגי ההסתדרות ומשרד האוצר, לפיו יתווספו 190 תקנים חדשים לאחיות במחלקות הפנימיות.
מוקדם יותר אתמול הודו גורמים במשרד האוצר כי דרישתן של האחיות לתוספת תקנים מוצדקת, אולם הם קבלו על כך שהן פתחו בשביתה בעיצומו של המו"מ, בעיצומה של התפרצות השפעת ומבלי שהוכרז סכסוך עבודה כנדרש. שיעור האחיות בישראל ביחס לאלף נפש הוא מהנמוכים במדינות המערביות. היחס בישראל עומד על 5.7 אחיות לאלף נפש, לעומת 9.6 לפי הממוצע של ארגון ה-OECD ו-32 בנורווגיה.
באוצר התנגדו בתוקף לדרישת האחיות להגביל את המכסות בבתי החולים, כך שחולים שלא נמצאים במצב קריטי לא יתקבלו במקרה של חריגה מרף תפוסה מסוים. לשיטת האוצר מדובר בגישה לא אתית ובלתי אחראית כלפי ציבור החולים, ובמשרד הבהירו כי הם מוכנים להבטיח לעשות הכל כדי לנתב חולים לבתי חולים אחרים במקרים של תפוסות גבוהות ולמצוא פתרונות נוספים.
בהסתדרות האחיות, בראשות אילנה כהן, מקווים כי תוספת התקנים תביא לכך שהתפוסה בבתי החולים תרד כעת בהדרגה. עם זאת, גורמים באוצר מציינים כי בישראל קיים מחסור חמור באחיות, כך שגם לאחר תוספת התקנים לא בטוח שיהיה בזמן הקרוב מי שיאייש אותם. המחסור באחיות נובע מהאופי המורכב והתובעני של המקצוע, שאין בצדו תגמול בהתאם.
תורם של הרופאים
אחרי שהאחיות קיבלו את מבוקשן, הגיע תורם של הרופאים. ההסתדרות הרפואית ומשרד האוצר פתחו לאחרונה במו"מ על הסכם עבודה חדש, במסגרתו דורשים הרופאים תוספת תקנים, תמרוץ רופאים במקצועות נדרשים, תמרוץ רופאים בפריפריה ותוספות שכר לכלל ציבור הרופאים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.