מניות הנפט-גז מיתנו את הירידות בת"א; רציו זינקה 11.6%

מדד הנדל"ן נפל ב-2% ■ ירידות חדות בעולם עקב המהומות בלוב שגם מזניקות את הנפט ב-9% ■ מניית אל על נפלה 5.4% ■ הריבית הועלתה ב-0.25% ל-2.5%

הבורסה בת"א נסחרה היום (ג') בירידות על רקע הירידות החדות באסיה ובאירופה והצפי לנפילות בפתיחת המסחר בוול סטריט. זאת כאשר מחירו של הנפט מזנק הבוקר ב-9% ל-94 דולר לחבית על רקע מהומות הדמים בלוב. המסחר מתנהל גם בצל רעידת האדמה הקשה שפקדה הלילה את ניו זילנד. בנוסף, המשקיעים באחד-העם מגיבים היום לראשונה להעלאת הריבית במשק אתמול, כשנגיד בנק ישראל סטנלי פישר העלה ב-0.25% את שיעור הריבית ל-2.5%. בזירת המט"ח התחזק הדולר ב-0.9% ל-3.63 ש'. נזכיר כי האופציות על מדד המעו"ף יפקעו ביום ה' הקרוב ונראה כי הירידות המתונות יחסית בבורסה של ת"א מושפעות מכך. בין המניות שוב בלטה היום מניית רציו שזינקה ב-11.6%. בין המדדים שהיו כולם אדומים היום בלט לשלילה מדד הנדל"ן שאיבד כ-2%.

בחודש השני ברציפות, בפעם החמישית בשנה האחרונה, ובהתאם לתחזיות הכלכלנים בשוק ההון - בנק ישראל העלה אתמול את הריבית ב-0.25% ל-2.5%, כשהוא מציין כגורם העיקרי להחלטה את האינפלציה הגבוהה במשק. הנגיד פישר הדגיש שנמשכת "מגמת העלייה בציפיות לאינפלציה לטווחים ארוכים" ורמז על כך שבנק ישראל לא יסבול עלייה בציפיות האינפלציה.

בנק ישראל הזכיר גם את נתוני הצמיחה הגבוהים המעידים על התחממות יתרה של המשק, וכמובן את עליית מחירי הדירות המתמשכת. כזכור, נתוני התמ"ג הצביעו על צמיחה של 7.8% ברבעון האחרון לעומת הצפי ל-4.2%. מדד המחירים לינואר עלה ב-0.2% ובכך הסתכמה האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים ב-3.6% - מעל היעד הממשלתי. "הנתונים מצביעים על האצה בפעילות המקומית", נכתב בהודעת בנק ישראל, שמצביעה על כך שהאינפלציה תחזור לתחום היעד (1%-3%) עד סוף השנה, ושבשוק מצפים לריבית של 3.6%-3.7% עד סוף השנה.

האסדה שהגיעה דחפה את רציו מעלה

מניות הגז - אבנר , דלק קידוחים ורציו המשיכו לרכז עניין לאחר שהבוקר פורסם כי אסדת הקידוח Pride הגיעה למתחם קידוח לוויתן אשר עתידה להחליף את ה-Sedco Express, שקדחה עד כה במאגר. נציין כי השוק דרוך להודעת תוצאות הנפט עד סוף מארס. נזכיר כי אתמול קרא ראש הממשלה בנימין נתניהו לחברי סיעתו לשנס מותניים ולתמוך בהמלצות ועדת ששינסקי שצפויות להגיע לאישור הכנסת בקריאה ראשונה ביום ב' הקרוב. ההערכה היא כי ההמלצות יעברו במלואן עד סוף חודש מארס ואז יהפכו לעובדה מוגמרת.

בנוסף מושפעות השותפויות בפרויקט "תמר" ובהן החברות מקבוצת דלק וגם ישראמקו מדבריו של יו"ר חברת החשמל שאמר היום כי הוא תומך בהכפלת ייצור החשמל מגז טבעי ל-80%.

מנית חברת התעופה הלאומית, אל על נפלה על רקע הזינוק במחירו של הנפט, אשר משפיע באופן ישיר על מחירו של הדלק הסילוני.

כיל המשיכה להתממש לאחר שאתמול ספגה הורדת ההמלצה ע"י פסגות, "לאור צמצום הדיסקאונט והירידה בסיכוי לקפיצת מדרגה נוספת בסחורות החקלאיות ובענף הדשנים". ההמלצה ירדה ל"תשואת שוק", ומחיר היעד נותר 67.5 שקל.

חוזר חדש של בנק ישראל עשוי להגדיל באופן משמעותי את הוצאות הבנקים ואת ההפרשות הנדרשות בגין זכויות העובדים. בנק ישראל יחייב את הבנקים לבחון לגבי כל קבוצת עובדים האם צפוי כי ישולמו להם הטבות מעבר לתנאים החוזיים, ואם כן, על הבנק להביא בחשבון במסגרת החישוב האקטוארי של ההתחייבות. הוצאות הבנקים בגין שכר העובדים מהוות כ-75% מההוצאות. בהקשר זה נציין את לאומי , פועלים , דיסקונט והבינלאומי .

אלביט מערכות משלימה את ההשתלטות שלה על אלישרא ורוכשת את חלקה של אלתא במניות החברה בסכום המוערך בכ-60 מיליון דולר. עם זאת, גורמים המקורבים לנושא הבהירו כי הסכם בעניין טרם נחתם, ובכל מקרה המהלך יהיה כרוך באישור הדירקטוריונים של שתי החברות.

בין המדווחות היום נמצאת חברת סאפיאנס שדיווחה על עלייה של 25% בהכנסות הרבעון הרביעי ל-14.7 מיליון דולר. בשורה התחתונה, סיימה סאפיינס את הרבעון הרביעי של 2010 עם גידול של כ-36% ברווח הנקי (GAAP) לכ-1.7 מיליון דולר.

גילת דיווחה היום כי ב-2010 הכנסותיה עלו ב-2.2% בלבד ביחס ל-2009, ל-233 מיליון דולר. אולם הרבעון הרביעי הצביע על צמיחה נאה יותר ובו נרשמו הכנסות של 66.1 מיליון דולר, גידול של 14% ו-17% לעומת הרבעון המקביל והקודם בהתאמה. בשורה התחתונה גילת רשמה רווח נקי שנתי של 30.6 מיליון דולר, הכולל בעיקר הכנסות חד-פעמיות, כתוצאה ממכירת החזקות בחברה אמריקנית ותשלום שקשור להסכם הפשרה עם קבוצת הרוכשים, בהשתתפות מאיר שמיר, שאמורה היתה לרכוש בה את השליטה.

פרוקוגניה ריכזה עניין מאחר והיום מתקיים בה יום המסחר בזכויות על פי תשקיף המדף שפירסמה חברת הביוטק שבשליטת צחי סולטן וניר פלג, בו היא צפויה לגייס כ-20 מיליון שקל במכירת הזכויות למניות ואופציות.

[לאתר המעו"ף]