רשות ני"ע חתמה על הסכם שת"פ עם סין; מה ההשלכות?

ההסכם קובע כי שתי הרשויות יסייעו זו לזו לצורך ביצוע פעולות אכיפה של חוקי ניירות ערך של שתי המדינות ויפתח את שוקי ההון בישראל ובסין להשקעות מצד המוסדיים בשתי המדינות

יו"ר רשות ניירות ערך פרופ' זוהר גושן ויו"ר רשות ני"ע הסינית בסין (CSRC), ד"ר שאנג פו לין חתמו היום (ד') על הסכם לשיתוף פעולה דו-צדדי בתחום האכיפה וחילופי המידע. ההסכם הושג לאחר מגעים שנוהלו באמצעות המחלקה הבינלאומית של הרשות, בראשות עו"ד יעל אלמוג. ההסכם נחתם בבייג'ינג, במהלך ביקור שמקיימים גושן ואלמוג בימים אלה.

ההסכם קובע כי שתי הרשויות יסייעו זו לזו לצורך ביצוע פעולות אכיפה של חוקי ניירות ערך של שתי המדינות. הסיוע יינתן במסגרת פעולות אכיפה מנהליות, כאשר ייתכן סיוע גם למטרות אכיפה אזרחית או פלילית, בכפוף לאישור מראש ובכתב מהרשות המסייעת.

בנוסף, ההסכם מאפשר את פתיחת שוק ההון הישראלי להשקעות של משקיעים מוסדיים סיניים ואת פתיחת שוק ההון בסין בפני משקיעים מוסדיים מישראל. הרגולציה הסינית קובעת כי קיומו הסכם שיתוף פעולה דו-צדדי עם רשות ני"ע זרה הוא תנאי הכרחי למתן אישור לגופים מוסדיים זרים להשקיע בשוק הסיני, ולהיפך. רשות ני"ע רואה חשיבות אסטרטגית בהכשרת השווקים הפיננסיים של ישראל וסין להשקעות הדדיות.

"זהו הסכם בעל חשיבות גדולה לשוק ההון הישראלי", אמר בתגובה גושן. "סין היא מעצמה פיננסית שחשוב לבסס עימה קשרים רגולטורים, כבסיס לפעילות עסקית שקשורה בסין. העובדה שיש לסין עניין בשוק הישראלי מעידה על האטרקטיביות של שוק ההון המקומי, כמו גם על ההכרה הבינלאומית באיכות הרגולציה המופעלת בו".