גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דפנה הרלב: "לא מכרנו את לב קבוצת אביב, אלא חברה בת"

לאחר שגרפו 600 מיליון שקל ממכירת חברת הנדל"ן אוסיף לארקדי גאידמק, מטפחים הרלב ואחיה דורון אביב את אביב ארלון, המשקיעה במרכזים מסחריים בסרביה וארה"ב

ארבע שנים לאחר שהאחים דורון אביב ודפנה הרלב מכרו את השליטה בחברת הנדל"ן אוסיף לארקדי גאידמק, לפי שווי חברה גבוה של מיליארד שקל, מקדישים היום השניים את מרב מאמציהם לבניית החברה הציבורית החדשה שבשליטתם - אביב ארלון (לשעבר יולי שוקי הון).

חברת הנדל"ן הקטנה פעילה בסרביה ובארה"ב וכבר נסחרת בשווי של 110 מיליון שקל. האם יצליחו האחים לשחזר את ההצלחה באוסיף שמכירתה שלשלה לכיסם 600 מיליון שקל? ימים יגידו. בינתיים, בראיון בלעדי ל"גלובס", מספרת הרלב על האקזיט הגדול ועל ההחלטה להמשיך ולפתח פרויקטים חדשים.

אבי המשפחה, משה אביב, הקים את קבוצת הבנייה המשפחתית שנושאת את שמו ב-1963 (ר' מסגרת) ו-30 שנה לאחר מכן רכש את השליטה בחברת ההשקעות הציבורית אוסיף מידי משפחת יגלום וז'אק אלעד (יו"ר הבינלאומי היום).

אביב התעניין באוסיף בזמנו בגלל שתי חלקות קרקע אטרקטיביות שבהן החזיקה: מתחם "בית ידלין" ברמת אביב ג' (שעליו הוקם בהמשך פרויקט "אביב ב-ג'") ו"גבעת עמל" בצפון ת"א (שם דווקא מכרה החברה את חלקה לשותף, אלפרד אקירוב, שבנה במקום את פרויקט מגדלי אקירוב).

נזכיר כי זמן לאחר העברת השליטה באוסיף לידי גאידמק נקלעה אוסיף לסחרור, עד שבסוף שנת 2008 נמכרה באמצעות כונס נכסים מטעם בנק מזרחי-טפחות לחברת ההשקעות ישרס של שלמה אייזנברג.

- מדוע מכרתם את אוסיף?

"קיבלנו פנייה ומבחינתנו לא מכרנו את לב ליבה של קבוצת אביב, אלא חברה בת. חשבנו שזה נכון למכור - אנחנו יזמים: אחד שקונה, מפתח ומוכר בסוף. זה מה שעשינו כל החיים שלנו".

- אוסיף נסחרת כיום בפחות מ-100 מיליון שקל - עשירית מהשווי שלפיו מכרתם אותה.

"באותה עת השווי היה אמיתי, החברה הייתה מאוד נזילה, היו לה הקרקעות הטובות ביותר במדינה והפרויקטים הטובים ביותר".

"מאות מיליונים הלכו לאבדון"

הרלב מעדיפה שלא להתייחס להידרדרות תחת שרביטו של גאידמק, אך מקורבים לה אמרו ל"גלובס": "לצערנו הרב מאות מיליוני שקלים הלכו לאבדון דרך רכישת החברה הקבלנית ארנסון ועסקאות ברוסיה".

- כיצד בכלל נכנסת לעסק מלכתחילה?

"עוד כשהיינו ילדים היינו מגיעים עם אבא לאתרי הבנייה בימי שבת והוא היה מסביר לנו. כל הזמן היינו מודעים ומעורבים בפעילות, ולא היה פרויקט שלא היינו בו. בתחילת הדרך המשרד הראשון היה בבית, וגם אח"כ העבודה הגיעה הביתה. בהמשך היינו עובדים בחופשות, משקים יציקות, עובדים במשרד וכו'. ראינו את המתח כשהיו מכרזים, אתה קולט את זה, זאת האווירה שאתה גדל בה".

הרלב כבר אם לחמישה וסבתא לשניים. בחודש שעבר הגיעה לטקס הפתיחה של מרכז מסחרי חדש של החברה בסרביה.

- איך את מצליחה לנהל את הזמן שלך?

"לאנשים שעושים יש יותר זמן, זה חוק חיים - ככל שאתה עושה יותר, יש לך יותר זמן לעשות. אני קמה מאוד מוקדם בבוקר והולכת לישון מאוד מאוחר בערב, מפרידה בין עיקר לטפל ויכולה לעשות כמה דברים בו זמנית, כמו רוב הנשים. יש לי מוטיבציה גבוהה ואני מספיקה לעשות הרבה, ככה החיים שלי יותר מעניינים".

- איך הגעתם לסרביה וארה"ב?

"בשנת 2007 ראינו שאין הרבה מקומות מעניינים להשקעה, המחירים גבוהים ויש הרבה ספקולציות. סרקנו את הגלובוס וראינו שבמערב אירופה ובארה"ב היו תשואות מאוד נמוכות. החלטנו ללכת על סרביה, מקום אחרי מלחמה, מדינה קטנה עם כ-6 מיליון תושבים, דומה לישראל, אנשים משכילים וחרוצים. בגלל בעיות רגולציה לא היו בה בעבר מספיק קרקעות זמינות לבנייה, והחלטנו לא ללכת עם הזרם, אלא לחפש הזדמנויות ומקומות שלא השתוללו בהם".

10,000 מבקרים ביום הראשון

הרלב יצרה קשר עם חברת אלרון של צמד יזמי הנדל"ן איל לב ארי ויפתח אלוני, שצברו ניסיון רב בהונגריה ובאפריקה. בסוף 2009 השתלטו יחדיו על השלד הבורסאי יולי שוקי הון, ושינו את שם החברה ל"אביב ארלון". בהמשך יצקו לתוכה פעילויות קיימות בסרביה ובארה"ב, והמשיכו בפיתוח העסק.

הרלב, שממשיכה לשמש יו"ר קבוצת אביב, מכהנת גם כמנכ"לית משותפת באביב ארלון. אחיה הבכור, דורון אביב, משמש כמנכ"ל קבוצת אביב ויו"ר אביב ארלון. איל לב ארי, המשמש כמנכ"ל משותף באביב ארלון לצד הרלב, מכיר את אביב מחוף הים בהרצליה, בזכות החיבה לשיט שהשניים חולקים. "לאחר מכירת השליטה באוסיף החלטנו שהגיע הזמן לעבוד ביחד", הוא מספר.

שותפו, אלוני, לשעבר קיבוצניק, לוחם ביחידה מובחרת, וארכיטקט שלמד גם פילוסופיה, היה כדבריו "חסר כל" עד גיל 32, עת הכיר את לב ארי. "נסחפתי לעולם העסקים", הוא מסביר איך התגלגל למקומו היום. ומה הקשר לפילוסופיה? "הבנה אנושית זה הבסיס של עולם העסקים".

כיום אלוני מרכז את פעילות החברה בסרביה, הכוללת שני פרויקטים: מרכז מסחרי פעיל בעיירה פאנצ'בו (Pancevo), עם פוטנציאל להרחבה והשבחה וקרקע למגורים במיקום מרכזי בבלגרד (280 יח"ד ו- 6,000 מ"ר מסחרי).

החברה רכשה לפני שלוש שנים 75 דונם בעיירה הנמצאת צפונית מזרחית לבלגרד. עד ספטמבר תושלם בניית קניון פתוח במקום ואכלוס 40% מהשטח, ואז, הם מאמינים, המרכז המסחרי יניב 1.6 מיליון אירו בשנה. סמנכ"ל הכספים, אייל ברטוב, מסביר שכבר היום ההשקעה משקפת תשואה של 9%.

טקס פתיחת המרכז המסחרי בחודש שעבר בסרביה לא יצא לפועל כמתוכנן, בעקבות שביתת חקלאים שחסמו את הכביש המוביל אל המקום מבלגרד. הפתיחה הרשמית נדחתה ליום המחרת וזכתה להצלחה: במקום ביקרו ביום הראשון יותר מ-10,000 איש והופקו 5,000 חשבוניות.

הרלב: "רכשנו בסרביה את הנכסים במחיר טוב, קודם השכרנו ורק אח"כ בנינו. לאור ההצלחה בפתיחה אנו מעריכים שבהמשך תהיה היענות גבוהה. מדובר בקניון ראשון מסוגו בסרביה והקהל הרב שבא וקנה מהווה הצלחה". אייל בן ארי מוסיף: "סרביה היא מדינה מוצלחת בתוך הגוש המזרחי ותתקבל לגוש האירו בקרוב בעקבות הסגרת הגנרל ראדיץ'".

האב עלה מסוריה והפך לקבלן מצליח

משה אביב ז"ל יליד חאלב שבסוריה (1932) עלה לישראל בגיל 12 במסגרת עליית הנוער לקבוצת כנרת, ואח"כ לקיבוץ בית אורן. בגיל 16 התגייס לפלמ"ח, שם הכיר את אשתו רחל הכט. בשנת 1956 עברה המשפחה לחולון. ההתחלה הייתה צנועה - בית פרטי קטן של סלון ושני חדרי שינה ברחוב לילנבלום.

אביב התחיל כקבלן קטן לעבודות של תעלות וביוב, ובגיל 31 בלבד הקים את חברת אביב, בשנת 1963. "אבא שלי התחיל לבד, מכלום, וצמח ב-10 אצבעות", אומרת הרלב.

הפרויקט המשמעותי הראשון שבנה היה מנהרה בכיכר המושבות בת"א. הוא סיים לפני הזמן וקיבל בונוס גדול, וזה מה שנתן את הדחיפה לשורה ארוכה של פרויקטים מיוחדים. "המומחיות שלנו הייתה ללכת על פרויקטים מסובכים ומורכבים, שם אפשר היה להרוויח יותר כסף", מספרת הרלב.

עם הפרויקטים הבולטים שבנתה משפחת אביב במשך השנים נמנים הבניין הגבוה בישראל, מגדל משה אביב בר"ג (70 קומות) ופרויקטים רבים ומורכבים באזור גוש דן, כביה"ח אסותא, מרכז ויצמן, סי אנד סאן, אביב ב-ג', כיכר דיזינגוף, איצטדיון רמת גן ופרויקטים רבים באזור הבורסה ליהלומים.

חלק משמעותי מהפרויקטים הסתיימו דווקא בתקופות של שפל בנדל"ן, ובכל זאת רשמו לבסוף הצלחה. "אנו יודעים לעבוד גם בתקופות קשות, לאתר פרויקטים חזקים ולהתנהל פיננסית נכון, כדי שניתן יהיה לצלוח גם ימים קשים", מסבירה הרלב.

אביב היה חובב בעלי חיים מושבע וממקימי ההתאחדות הלאומית לספורט הרכיבה. בשנת 2001 הוא נפטר בגיל 69 בתאונת רכיבה טרגית על סוסתו שאהב "פפוניטה", בחווה של ביתו דפנה בכפר נטר.

"שפל המחירים בארה"ב יימשך"

נוסף לפוטנציאל הגדול שרואה אביב ארלון בסרביה בטווח הארוך, עיקר המאמצים של החברה מופנים כיום לארה"ב, השקעות שמוביל לב ארי. ארה"ב שרויה עדיין במשבר הנדל"ן הקשה ביותר שידעה אי פעם - תקופת שפל ואולי גם הזדמנות היסטורית חסרת תקדים לרכישת נדל"ן בכלכלה החזקה בעולם.

לב ארי: "בנדל"ן צריך להביט על תקופה בינונית עד ארוכה. החלטנו ללכת על עסקאות בארה"ב, שהן מורכבות יותר מבחינת הרכישה: מיקום טוב אבל גם תשואה. אנו קונים נכסים שהם ב'דיסטרס' מימוני (קשיים בהחזר החוב בזמן, א' ש'). זהו נכס שמתקשה להחזיר את קרן ההלוואה, בגלל שהוא לא יכול לעשות מימון מחדש, או שמתקשה להחזיר ריבית בגלל תזרים מזומנים לא מספיק.

"בעל החוב שמוציא את הנכס לשוק עושה מימוש מהיר ולרוב במחיר נמוך יותר. מבחינתנו צריך לבוא עם מזומן כי זה תהליך מכירה מהיר".

לאביב שלושה נכסים בארה"ב: בשיקגו (סנטורי), בפלורידה (בוניטה) וכן היא הבעלים של חוב של נכס בסיאטל (Federal Commons). החודש חתמה החברה על רכישת נכס רביעי במספר בקולומבוס, אוהיו, תמורת 13.4 מיליון דולר.

הנכסים הנרכשים בארה"ב מזכירים את הנכסים של גזית גלוב - מרכזים מסחריים פתוחים מעוגני סופרמרקט וחנויות לצורכי יום-יום של תושבים שגרים בסביבה.

הרלב: "זה מקום נכון להשקיע ברמות הסיכונים שרצינו לקחת - נכסים מניבים, בעיקר מרכזים מסחריים. הטיימינג היום נכון להשקיע בנדל"ן בארה"ב.

היום ארה"ב נמצאת בנקודת שפל בתחום הנדל"ן, והיא צפויה להיות ארוכה באופן יחסי, בגלל עודף של מימון שניתן לנכסים. כשיש מימון עודף אז יש קושי לשרת את החוב, והנכסים מגיעים לשוק. אנחנו בנקודה מאוד נוחה לכניסה לשוק".

לב ארי מגלה אופטימיות לגבי המשך הדרך, ומעריך שהשנה תצליח החברה לרכוש בארה"ב עוד שלושה נכסים מהסוג הזה. "לא צריך לעשות היום מאמץ גדול כדי להבין לאן כדאי ללכת. יש לנו מספיק מה לקנות בארה"ב, ולשם החברה הולכת - אמריקה מספיק גדולה בשבילנו. אנו פועלים להרחבת הפעילות על-ידי מימון בנקאי".

המחירים גבוהים ויש הרבה ספקולציות. סרקנו את הגלובוס וראינו שבמערב אירופה ובארה"ב היו תשואות מאוד נמוכות. החלטנו ללכת על סרביה, מקום אחרי מלחמה, מדינה קטנה עם כ-6 מיליון תושבים, דומה לישראל, אנשים משכילים וחרוצים. בגלל בעיות רגולציה לא היו בה בעבר מספיק קרקעות זמינות לבנייה, והחלטנו לא ללכת עם הזרם, אלא לחפש הזדמנויות ומקומות שלא השתוללו בהם".

10,000 מבקרים ביום הראשון

הרלב יצרה קשר עם חברת אלרון של צמד יזמי הנדל"ן איל לב ארי ויפתח אלוני, שצברו ניסיון רב בהונגריה ובאפריקה. בסוף 2009 השתלטו יחדיו על השלד הבורסאי יולי שוקי הון, ושינו את שם החברה ל"אביב ארלון". בהמשך יצקו לתוכה פעילויות קיימות בסרביה ובארה"ב, והמשיכו בפיתוח העסק.

הרלב, שממשיכה לשמש מנכ"לית קבוצת אביב, מכהנת גם כמנכ"לית משותפת באביב ארלון. אחיה הבכור, דורון אביב, משמש כיו"ר קבוצת אביב ויו"ר אביב ארלון. איל לב ארי, המשמש כמנכ"ל משותף באביב ארלון לצד הרלב, מכיר את אביב מחוף הים בהרצליה, בזכות החיבה לשיט שהשניים חולקים. "לאחר מכירת השליטה באוסיף החלטנו שהגיע הזמן לעבוד ביחד", הוא מספר.

שותפו, אלוני, לשעבר קיבוצניק, לוחם ביחידה מובחרת, וארכיטקט שלמד גם פילוסופיה, היה כדבריו "חסר כל" עד גיל 32, עת הכיר את לב ארי. "נסחפתי לעולם העסקים", הוא מסביר איך התגלגל למקומו היום. ומה הקשר לפילוסופיה? "הבנה אנושית זה הבסיס של עולם העסקים".

כיום אלוני מרכז את פעילות החברה בסרביה, הכוללת שני פרויקטים: מרכז מסחרי פעיל בעיירה פאנצ'בו (Pancevo), עם פוטנציאל להרחבה והשבחה וקרקע למגורים במיקום מרכזי בבלגרד (280 יח"ד ו- 6,000 מ"ר מסחרי).

החברה רכשה לפני שלוש שנים 75 דונם בעיירה הנמצאת צפונית מזרחית לבלגרד. עד ספטמבר תושלם בניית קניון פתוח במקום בתפוסה מלאה תוך ניצול 40% מהשטח, ואז, הם מאמינים, המרכז המסחרי יניב 1.6 מיליון אירו בשנה. סמנכ"ל הכספים, אייל ברטוב, מסביר שכבר היום ההשקעה משקפת תשואה של 9%.

טקס פתיחת המרכז המסחרי בחודש שעבר בסרביה לא יצא לפועל כמתוכנן, בעקבות שביתת חקלאים שחסמו את הכביש המוביל אל המקום מבלגרד. הפתיחה הרשמית נדחתה ליום המחרת וזכתה להצלחה: במקום ביקרו ביום הראשון יותר מ-10,000 איש והופקו 5,000 חשבוניות.

הרלב: "רכשנו בסרביה את הנכסים במחיר טוב, קודם השכרנו ורק אח"כ בנינו. לאור ההצלחה בפתיחה אנו מעריכים שבהמשך תהיה היענות גבוהה. מדובר בקניון ראשון מסוגו בסרביה והקהל הרב שבא וקנה מהווה הצלחה". אייל בן ארי מוסיף: "סרביה היא מדינה מוצלחת בתוך הגוש המזרחי ותתקבל לגוש האירו בקרוב בעקבות הסגרת הגנרל ראדיץ'".

הכותב היה אורח החברה בסרביה

עוד כתבות

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

אחרי קריירה בת עשורים בתעשיית השבבים מוריס צ'אנג יכול היה לפרוש ● אבל אז הוא בחר להקים את חברת TSMC – והפך לאדם שתרם יותר מכול לפיתוח הטכנולוגיה החיונית בעולם ● ההצלחה שזכה לה לא הייתה למרות גילו, אלא בזכות גילו ● האם הוא חריג? מחקר מגלה: הסיכוי שמייסדים בני 50 יצליחו גבוה פי שניים מזה של בני 30

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן ● אזעקות בצפון: מטרה חשודה הופלה מעל מנרה ו-2 טילי נ"ט שוגרו לעבר הקיבוץ ● היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון ● מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה ● עדכונים שוטפים

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

מבנים צבאיים ותשתיות טרור של חיזבאללה הותקפו בידי חיל האוויר

דיווח: גורמים במשרד החוץ במזכר פנימי לבלינקן - "ישראל מפרה את החוק הבין-לאומי" • המטח של חיזבאללה למירון: ככל הנראה בתגובה לחיסול 2 מחבלי הארגון מוקדם יותר בדרום לבנון, 14 אזרחים לבנונים נפצעו בתקיפות • משפחות חטופים הדליקו כתובות אש על איילון צפון • עדכונים בולטים 

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר