גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קרם דה לה קרם: האם מוצרי הקוסמטיקה היקרים יותר יעילים?

מה מכיל קרם פנים שעולה 2,000 שקל, והאם הוא באמת יטפל בקמטים יותר טוב מקרם שעולה 200 שקל? תלוי את מי שואלים

שוק מוצרי הטיפוח היוקרתיים ממשיך לשגשג ולשמור על קהל לקוחות קבוע. השנה הושק מבחר גדול במיוחד של תכשירי טיפוח יקרים, רובם מיועדים לטיפולי אנטי-אייג'ינג, וכולם כמובן מתהדרים במחקרים ממושכים על צמחים נדירים, בפטנטים ייחודים ובמרכיבים חדשניים.

מדובר במחירים שמתחילים ב-800 שקל ומטפסים גם ל-2,800 שקל, כאשר אין הבדל בכמות בינם לבין תכשירים אחרים זולים יותר.

ברשת ניו-פארם, למשל, מדווחים על ביקוש הולך וגדל, וכך גם בסופר-פארם: "הסדרה הבולטת ביותר היא רה-נוטריב של אסתי לאודר, שם אנו עדים לגידול של כ-15% במכירות מתחילת השנה. הביקוש לקרם היוקרתי סיקרט דה-ויי של לנקום גם הוא גדל בשיעור של 10% ב-2011", אומרת הרצליה אשכנזי, מנהלת שיווק סחר קוסמטיקה בסופר-פארם.

גם במשביר מדברים על גידול: "הקהל הישראלי הוא חובב ידוע של המותגים היקרים ביותר. הנסיעות לחו"ל והחשיפה למותגים בעולם מעלות את הביקוש. השנה ישנה עלייה ניכרת בביקוש למוצרים של מותגי היוקרה בהשוואה לשנה שעברה".

מי הלקוחות? "הקוסמטיקה היוקרתית פונה בדרך-כלל לנשים מבוגרות יותר המחפשות את החידושים הטכנולוגיים המתקדמים ביותר בתחום האנטי-אייג'ינג", מסבירה הרצליה אשכנזי, מנהלת שיווק סחר קוסמטיקה בסופר-פארם.

מה מגלם המחיר הגבוה?

כשמדובר על מוצרים של מותגים מובילים כמו שאנל, לה פריירי, לה מר וקריטה, בדיוק כשם שמדובר על מותגים בענפים אחרים (החל מפרארי ועד לבגדים של פראדה ושעונים של פיליפ פטק), חלק גדול מהמחיר הסופי לצרכן מגלם למעשה את הפרמיה על המותג עצמו.

מרכיבים נוספים המגולמים במחיר הם עלויות האריזה היוקרתית והעיצוב המושקע וכן עלויות הפרסום, שכולל לרוב שלטי חוצות, סרטי פרסומת ומודעות עם פרזנטורים מוכרים, כמו שחקני קולנוע מובילים שגם עלותם גבוהה במיוחד.

מעבר לכל אלה, קיימים כמובן הרכיבים עצמם, לצד עלויות המחקר שקדמו להשקת המוצר - ואלה כמובן הסעיפים שמנסות היצרניות להדגיש כשהן נשאלות על המחירים הגבוהים.

"המחקרים הממושכים, המרכיבים הנדירים והטכנולוגיות החדשניות - כל אלה מהווים את הסיבות למחיר הגבוה", מסבירה דליה בר-דוד, מנהלת מערך ההדרכה של אלפא קוסמטיקה, המייבאת לארץ מותגי קוסמטיקה יוקרתיים, ביניהם שאנל, ג'יבנשי, ז'אן פיובר ואליזבת ארדן. "חברות הקוסמטיקה משקיעות הרבה משאבים בחיפושים אחר צמחים נדירים בעלי תכונות רפואיות וטיפוליות, ולאחר מכן במחקרי מעבדה ותהליכי פיתוח וטכנולוגיה חדשניים המשלבים את המרכיבים היעילים עם מרקמים איכותיים, ולכן מחירו של המוצר הסופי גבוה במיוחד".

מנגד טוען פרופ' יהודה אולמן, יו"ר האיגוד לכירורגיה פלסטית ואסתטית ומנהל המחלקה לכירורגיה פלסטית ברמב"ם: "לדעתי, החלק העיקרי במחיר הגבוה של תכשירי היוקרה קשור במיתוג ובפרסום - ופחות במרכיבים ובטכנולוגיות".

איתי זמיר, מנכ"ל מותג אסתי לאודר ולה מר, מנמק את המחירים הגבוהים גם בתהליכי הייצור וברישום הפטנטים, ונותן כדוגמה את מוצרי לה מר: "התרכובות ייחודיות ורשומות כפטנט. כל מוצר ממולא באופן ידני ולא מכני, תהליך שמוסיף גם הוא לעלויות".

משלמים על הקנקן לא פחות מעל מה שיש בו

"להערכתי, חלק מהמחיר הגבוה של התכשירים מגולם באריזה היוקרתית, בקמפיינים ובפרזנטורים. כל אלה נותנים מענה לקהל היעד המחפש מוצרי יוקרה שאינם נחלת הכלל, בכל התחומים לא רק בקוסמטיקה", אומרת ד"ר מרינה לנדאו מומחית ברפואת עור.

ואכן, היצרניות לא מכחישות - המחיר הגבוה נובע גם מעלויות האריזה ומהעיצוב היוקרתי - פרטים שאין להם שום קשר לאיכות הקרם: "יש ממד נוסף והוא חוויית השימוש, הכוללת מרקם איכותי ומפנק, ניחוח נעים ואריזות מעוצבות שנדמות לעיתים לתכשיט. כל המכלול הזה תורם להגדרה של תכשיר יוקרתי, וכפועל יוצא גם מייקר אותו", אומרת שפרה פנטנוביץ, מנהלת חטיבת מוצרי היוקרה של לנקום ואיב סאן לורן.

זמיר מוסיף: "אין ספק שלקוחה שמשלמת מחיר גבוה על מוצר, מחפשת גם את האריזה ואת הגימור המושלם שלו".

האם המחיר הגבוה הוא ערובה לתועלת?

בין רופאי העור שאיתם דיברנו הייתה תמימות-דעים: עד כה לא הוכח כי יש יתרון ויעילות רבה יותר בתכשירים היוקרתיים.

פרופ' יהודה אולמן, למשל, לא מוצא הבדל בין סוגי תכשירי הטיפוח השונים: "לא קיים הבדל משמעותי בין סוגי המוצרים השונים, מאחר שמינון החומרים הפעילים לא מספיק גבוה בתכשירים קוסמטיים הנמכרים על המדף ללא מרשם רופא".

ד"ר לנדאו מחדדת: "התכשירים היוקרתיים מזמנים חוויית שימוש אחרת, נעימה ומענגת במיוחד, אך להערכתי, הם לא בהכרח בעלי השפעה יעילה יותר על העור לטווח הארוך לעומת תכשירים אחרים".

ואכן, לדברי הכירורג הפלסטי ד"ר איל וינקלר, אין הוכחות מדעיות ליעילות של תכשירים יוקרתיים: "אני מסכים עם העובדה שהחלק המדעי והמחקרי בתחום תכשירי הקוסמטיקה תופס תאוצה, נצבר ידע בעל משקל, ומושקע בו ממון רב. למרות זאת, אולי תחת מעטה הסודיות המסחרית או מסיבות אחרות, קשה למצוא בספרות המדעית עבודות המוכיחות בצורה מובהקת יתרון לחומרים יותר יקרים על פני מוצרי קוסמטיקה רגילים. לכן איני בטוח שהמחיר היקר קשור דווקא ביעילות מדעית גבוהה יותר של המוצרים", אומר וינקלר, המשמש כמנהל המחלקה לכירורגיה פלסטית במרכז הרפואי שיבא תל-השומר.

גם שפרה פנטוביץ' אומרת כי "מחיר גבוה אינו ערובה לכך שתכשיר הוא בהכרח יעיל יותר", אך מוסיפה כי "בהחלט ניתן לומר שאם רוכשים תכשיר טיפוח יוקרתי, ניתן להיות בטוחים שהוא יעיל ובטוח לשימוש, מאחר שכל מותגי היוקרה הקוסמטיים עוברים בדיקות בטיחות ויעילות שימוש, והם מבוססים על הטכנולוגיות הכי חדשניות ומכילים מרכיבים איכותיים ופעילים".

יהודית בלאוואט, מדריכה ראשית בלה פריירי, טוענת טענה הפוכה: "המחיר הגבוה נגזר מהטכנולוגיות המיוחדות, והוא בהחלט ערובה ליעילות ולתוצאות הניכרות בעור ולשינוי בתפקודו לאחר השימוש. בנוסף, תכשיר יוקרתי ויעיל יכול לתת מענה מקיף במקום שימוש במספר מוצרים בו זמנית".

בנקודה הזאת מסכים איתה איתי זמיר מאסתי לאודר: "מוצרי היוקרה נותנים פתרון למכלול צרכים לנשים המבקשות תוצאה מהירה וטיפול לטווח ארוך. קרם יוקרתי אחד יכול להוות תחליף למספר קרמים ממוקדים בגיל הנכון, שהוא בסביבות 35 פלוס".

בחו"ל המחירים נמוכים יותר

סוד גלוי הוא שמותגי הטיפוח היוקרתיים יקרים יותר בארץ מאשר בחו"ל. נציגי המותגים היוקרתיים טוענים כי הסיבה היא עלויות היבוא והמסים. הפתרון הוא לחפש את המבצעים המוצעים במהלך השנה ומאפשרים להשיג מחירים זהים ולעתים אף נמוכים מאשר בחו"ל. עם זאת, לא כל המותגים מציעים הנחות.

"על רה-נוטריב של אסתי לאודר אין הנחות או מבצעים. גם על הקרם היוקרתי סיקרט דה-ויי של לנקום אין הנחות, אך פעמים רבות הוא נמכר עם מתנות", אומרת אשכנזי מסופר-פארם. לדבריה, על מותגי היוקרה של איב סאן לורן יש לעתים מבצעים של כ-20%, ועל סיסלי עד 30%.

גם במשביר מציעים לעתים הנחות, וכך למשל בימים אלה, לרגל חגיגות יום ההולדת של הרשת, מתקיים מבצע על מוצרי האיפור והטיפוח היוקרתיים, המציע עד 30% הנחה 10% הנחה נוספים על היתרה לחברי קלאב 365. בין המותגים המשתתפים במבצע - "לנקום", "סיסלי" ועוד.

גם ברשת אפריל יש מבצעים על מוצרים יוקרתיים, ואכן יש להם ביקוש. ההנחות כוללות את קריטה, גרלן, סיסלי ולה פררי. על מוצרי שאנל ועל סדרת הרנוטריב של אסתי לאודר אין הנחות, כמו בשאר הרשתות.

עוד כתבות

פגיעה ישירה של טיל איראני בממ''ד בפתח תקווה / צילום: Reuters, Matan Golan

המיקום האופטימלי של הממ"ד: חיצוני, בניגוד לכיוון הטילים

בעקבות המלחמה עם איראן - יש שטוענים, כי אולי הממ"דים אולי הגנו על יושביהם, אך לא במידה מספקת ● המהנדס ד"ר בני ברוש: "מה שקיבלנו עד עכשיו, רקטות וטילים קטנים מעזה ומלבנון - היה נמוך יותר מרמת המוכנות של הממ"דים" ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

שחרור חטופים בעסקה האחרונה / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

טראמפ: ישראל הסכימה לתנאים להפסקת אש ל-60 יום בעזה

קטאר ומצרים יעבירו את ההסכם לחמאס; טראמפ מזהיר: "מקווה שיקבלו את ההסכם" ● הרמטכ"ל זמיר: החמאס ארגון מת, עכשיו צריך לשחרר חטופים ● שגריר ארה"ב מאיים: אולי מפציצי ה-B2 צריכים לבקר בתימן ● 50 חטופים - 635 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

הסיפורים והסכסוכים שחושפים את החורים במתווה לפיצוי המפונים מביתם

המלחמה שמטה את הקרקע תחת רגליהם של בעלי דירות ושוכרים רבים, ובשטח מצטברים מקרים שמתווה הסיוע לא נותן להם מענה ● חוזים מתבטלים ומשכירים נאלצים לשלם משכנתא על נכסים שלא ראויים למגורים ● מפונים מתקשים למצוא דיור חלופי באזורים שנהרסו, עקב הביקוש הגבוה ● האם אנחנו בדרך לגל תביעות? ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

הוספת ממ''ד לבניין בראשון לציון במסגרת תמ''א 38 / צילום: Shutterstock

האם בקרוב הממ"דים יגדלו? הצעות החוק בנושא עולות שלב

הצעת החוק להגדלת שטח הממ"ד אושרה לקריאה ראשונה אחרי הקפאה ארוכה ● ברשויות המקומיות צפויים להתנגד, אלא אם יקבלו פיצוי על אבדן דמי השבחה ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

בזמן המלחמה מול איראן: הבורסה אישרה את המעבר למסחר בימי שישי

לפני כשבועיים החליט דירקטוריון הבורסה על שינוי התקנון - באופן שהמסחר בה יתקיים החל מהשנה הבאה בימים שני עד שישי, במקום ראשון עד חמישי כיום ● IBI: "זהו מהלך חשוב הן בהיבט של חיבור שוק ההון הישראלי והבורסה לני״ע לעולם והן מבחינת בפעילות חבר הבורסה מול הלקוחות" ● איגוד בתי ההשקעות: "מדובר במהלך מורכב הכרוך בשורה של סוגיות רגולטוריות ותפעוליות שטרם הוסדרו"

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: עמוס בן גרשום לע''מ

ראש הממשלה ביטל דיון בהקמת שדה תעופה ברמת דוד

המועצה הארצית לתכנון ובניה לא תדון היום בהקמת שדה התעופה ברמת דוד שבעמק יזרעאל והליכי התכנון יעוכבו ● הביטול מגיע אחרי שסגן השר אלמוג כהן התפטר מהממשלה במחאה על התכנון לקדם שדה תעופה בצפון ולא בדרום

אילון מאסק / צילום: Shutterstock

ניסיון לחזור למירוץ ה-AI: גיוס הענק של של אילון מאסק

בנק ההשקעות מורגן סטנלי הודיע כי סטארט-אפ הבינה המלאכותית xAI, שלפי מאסק, שוויו מוערך בכ-80 מיליארד דולר, גייס 10 מיליארד דולר בחוב ובמניות ● גיוס ההון יאפשר לחברה לקדם את מודל ה-AI של החברה, Grok, ולהשיג יתרון מול המתחרות שלה, OpenAI ו-Anthropic

אלעד טנא / צילום: איה אפרים

ידיעות אחרונות במגעים עם העורך הראשי של מקור ראשון לתפקיד בכיר בקבוצה

אחרי שעורך העל של הקבוצה, אבי משולם, הודיע על סיום תפקידו, בקבוצת התקשורת מנהלים מגעים עם אלעד טנא - העורך הראשי של מקור ראשון מקבוצת ישראל היום ● לטנא יש רקורד בתקשורת הישראלית ואף בידיעות אחרונות עצמה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; טסלה ואנבידיה ירדו ומשכו את נאסד"ק למטה

נאסד"ק ירד ב-0.8% ● תשואות האג"ח האמריקאיות טיפסו לאחר שפאוול אמר שלולא מלחמת הסחר, הריבית בארה"ב הייתה יורדת ● נעילה מעורבת באירופה ● הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים • S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות • גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

מטוס F-15 של חיל האוויר האמריקאי / צילום: Reuters, Mark Cosgrove

מערכת ישראלית תשמש את הצבא האמריקאי

לגלובס נודע כי מערכת של חברת TSG הישראלית תוטמע בצבא האמריקאי, כחלק מעסקה בגובה מאות אלפי דולרים

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר / צילום: ap, Tsafrir Abayov

בעקבות רפורמת הנשק של בן גביר: כמות התלונות על המשרד לביטחון לאומי גדלו פי 6

רפורמת הנשק של השר בן גביר הביאה לגל של 370 אלף בקשת לרישיון נשק מתחילת המלחמה, שהביאה לעומס בירוקרטי יוצא דופן ● 1,436 תלונות על המשרד לביטחון לאומי הוגשו בשנה החולפת, לעומת 226 תלונות בלבד בשנה שעברה ● רבות מהתלונות הן של חיילים בחזית שלא הצליחו להוציא רישיון נשק אזרחי

איור: גיל ג'יבלי

"המדינה שלנו זקוקה לאלטרנטיבה": הסכסוך בין טראמפ למאסק עולה שלב

איל ההון תקף ברשת החברתית X את חוק התקציב הענק והשנוי במחלוקת של הנשיא, ושוב איים בהקמת מפלגה מתחרה ● התגובה של טראמפ לא איחרה לבוא: "מאסק קיבל יותר סובסידיות מכל אדם אחר בהיסטוריה" ● החוק צפוי להגדיל את הגירעון האמריקאי ב־3.8 טריליון דולר

אילוסטרציה: Shutterstock

פסק הדין החדש שכל זוג נשוי צריך להכיר. וההשלכות

בית המשפט העליון קבע השבוע באופן תקדימי כי ניתן לחלק בין בני זוג המתגרשים גם נכס שהיה שייך לאחד מהם לפני הנישואים ● כל מה שכדאי לדעת על הסכסוך שמאחורי ההלכה החדשה, ההשלכות וגם - למה מעכשיו "חייבים לעשות הסכם ממון"

טל יעקובסון, מנכ''ל פריון / צילום: אוהד דיין

איך לדבר על שיווק בשפה שסמנכ"לי כספים מבינים, והקשר ל-AI

תעשיית הפרסום הדיגיטלי צמאה לא רק ליצירתיות, אלא גם לאופטימיזציה ומדידה עסקית, אומר טל יעקובסון מנכ"ל פריון, שרכשה את Greenbids המתמחה ברכש מדיה מבוסס בינה מלאכותית ● "עכשיו אנחנו בשוק של 750 מיליארד דולר, שמחבר קריאייטיב, מדיה וטכנולוגיה"

שלמה אליהו, אהרון פרנקל, אלון עמרם / צילום: עמית באום מתוך ויקיפדיה, עינת לברון, תמר מצפי

בעקבות הזינוק בבורסה בת"א: גל מימושי מניות בהיקף של כמעט 3 מיליארד שקל ע"י בעלי עניין

עליות השערים החדות בבורסה הובילו בשבועיים האחרונים לגל מימושים ע"י בעלי שליטה ומנהלים, בעיקר בחברות נדל"ן ופיננסים ● האם מדובר באיתות למשקיעים הקטנים שהשוק עלה יותר מדי וגם להם כדאי לממש? לא כולם מסכימים: "גם בעלי עניין יכולים להיות מופתעים"

שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל / צילום: תמר מצפי

לחץ המכירות על מניית מגדל השתחרר, ואליהו כבר מורווח מעל 3 מיליארד שקל

מימוש אופציות על־ידי גופים מוסדיים הכביד עד לאחרונה על מניית מגדל ● בעל השליטה, שלמה אליהו, יכול כעת לחייך, אך השקעה במדד הביטוח הייתה מניבה לו תשואה של פי כמה וכמה

מנכ''ל הבורסה לני''ע, איתי בן זאב / צילום: ניקי וסטהפל

שתי בעלות המניות הגדולות בבורסה לני"ע מוכרות מניות ב-700 מיליון שקל

קרן מאניקיי האוסטרלית וקרן נובו נורדיסק, שתי בעלות המניות הגדולות של הבורסה לניירות ערך, מוכרות חלק גדול מהחזקותיהן בסכום מצטבר של 700 מיליון שקל

מערכת ההגנה האווירית SPYDER בתצורת All in One / צילום: רפאל

המערכת שמאחורי עסקת הענק של רפאל, ולמה היא לא ממש פועלת בישראל?

רומניה תרכוש את מערכת ההגנה האווירית ספיידר של רפאל, בעסקה בשווי של כ־2.2 מיליארד דולר ● העובדה שמכירתה לא דורשת אישור אמריקאי, לצד התאמתה לאיומים מתמרנים כמו מל"טים וטילים בליסטיים, הופכת אותה למבוקשת במיוחד בשוק הביטחוני הנוכחי

מתקרבים לגיל פרישה? החיסכון שיכול לתת לכם קצבה פטורה ממס

"תיקון 190" נשמע טכני, אך הוא מאפשר ניהול כסף פרטי דרך קופת גמל - עם שיעור מס שונה, גמישות בהשקעה וגם כמה מגבלות שחשוב להכיר ● למי הוא מתאים ומתי זה משתלם? לפני שמפקידים - חשוב להבין את כל המשמעויות

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר ושרת האוצר רייצ'ל ריבס / צילום: ap, POOL

הטבת מס בת 200 שנה בוטלה והמיליונרים נוטשים את בריטניה

כ־16 אלף מיליונרים זרים עזבו את בריטניה מאז תחילת השנה, בעקבות ביטול הטבת המס בת 200 שנה שפטרה אותם מתשלום על הכנסות מחוץ למדינה ● כעת שרת האוצר רייצ'ל ריבס שוקלת לצמצם את הרפורמה - שהייתה הבטחת בחירות מרכזית של מפלגת הלייבור