הדולר התחזק השבוע ב-1.2%; היציג נקבע ב-3.439 שקלים

הדולר היציג התחזק היום ב-0.2% ■ האירו נחלש בכ-0.1% בסיכום יומי ושבועי: היציג ב-4.8612 שקלים ■ מדד המחירים לצרכן לחודש יוני צפוי לעלות ב-0.3%-0.5%

מגמה מעורבת לשקל ביום המסחר הבין-בנקאי במט"ח האחרון לשבוע הנוכחי. הדולר היציג התחזק מול השקל ב-0.2% ונקבע ב-3.439 שקלים. בסיכום שבועי הדולר עלה ב-1.2% מול המטבע המקומי. האירו היציג נחלש היום בכ-0.1% ל-4.86 שקלים, וזהו גם שיעור ההיחלשות השבועית שלו.

הדולר מתחזק גם בזירת המט"ח העולמית מול המטבעות המובילים: האירו נחלש מולו בכ-0.1% לשער של 1.4155 דולר לאירו, הליש"ט נחלשת ב-0.3% ל-1.611 דולר, ומול הין היפני הדולר מוסיף 0.1% ל-79.125 ין לדולר.

היום יפורסם מדד המחירים לצרכן לחודש יוני, והוא צפוי לעלות ב-0.3%-0.5%. כלכלני הבנק הבינלאומי אומרים היום כי מגמת ההיחלשות של הדולר אשר החלה ביום רביעי בעקבות ציפיות המשקיעים לפרסום של תוכנית תמריצים שלישית בארה"ב, נבלמה אמש לאחר עדותו של יו"ר הפדרל ריזרב, ברננקי, שאמר שזה לא הזמן לרכישות אג"ח נוספות.

גם האיתותים השליליים מארה"ב ברקע למסחר במט"ח: סוכנות הדירוג הבינלאומית S&P הכניסה את דירוג האשראי של ארה"ב למעקב והזהירה מפני סיכוי של 50% להורדת הדירוג המושלם שלה עקב אי הסכמה להעלות את תקרת החוב ובכלל לצמצם את היקפו הענק של 14.3 טריליון דולר. בקרב הרפובליקנים והדמוקרטים בארה"ב אין עדיין הסכמה משמעותית בנושא ולא נראה כי תהיה כזו בקרוב. "אי-הוודאות בשווקים מוסיפה לחזק את המטבעות הנחשבים לנכסים בטוחים - כמו הדולר כמובן", אומרים בבינלאומי.

בבנק הפועלים מעריכים כי השקל צפוי להמשיך ולהיסחר בתקופה הקרובה בהשפעת ההתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות בעולם. הכלכלנים ממליצים להחזיק מט"ח בשיעור של כ-10%, תוך פיזור מטבעי הכולל דולר ארה"ב, אירו וליש"ט במטרה לצמצם את הסיכון. "השקל יושפע מגורמים מקומיים מנוגדים. מחד, הגורם העיקרי התומך בהיחלשות השקל הוא התערבויות בנק ישראל במסחר במגוון דרכים ותהליך מיסוי אחזקות זרים במק"מ ואג"ח ממשלתיות. מאידך, יש את העובדה כי כלכלת ישראל יציבה והציפיות להעלאות ריבית נוספות, אם כי מתונות, ע"י בנק ישראל ובעקבותיהן, הרחבת הפער בין הריבית השקלית לריבית הדולרית", לדבריהם.