המסחר בוול סטריט ננעל בעליות קלות; גוגל המריאה 13%

מדד המחירים לצרכן ירד בשיעור של 0.2% לעומת צפי לירידה של 0.1% ■ S&P הכניסה דירוג ארה"ב למעקב והזהירה מסיכוי של 50% להורדתו תוך 90 יום ■ סיטיגרופ עקף התחזיות

וול סטריט חתמה את שבוע המסחר במגמה חיובית עם עלייה של מעל ל-0.5%, לאחר שפתחה היום (ו') את המסחר במגמה חיובית לאחר פרסום נתוני מאקרו ובראשם מדד המחירים לצרכן. הירידה באינפלציה בארה"ב בשיעור גבוה מעט מהצפי, הצליחה לעודד את המשקיעים ולהוביל לפתיחה חיובית. את העליות היום הוביל מדד הנאסד"ק שזינק בכ- 1%נציין כי עונת הדוחות לפי שעה מספקת אופטימיות למשקיעים, גוגל בלטה היום והמריאה בכ-13% לאחר שהציגה אתמול תוצאות חזקות שעקפו את תחזיות האנליסטים. גם זירת המיזוגים והרכישות לאחר עסקת ענק בשוק הסחורות, יוצרה סנטימנט חיובי. ברקע המשיכו הדיונים על סוגיית הקיצוצים בתקציב והעלאת תקרת החוב כאשר הולך וגובר הלחץ להשגת הסכמה וגיבוש תוכנית.

למרות המצב רוח החויבי בוול סטריט היום, בסיכום שבועי רשמו המדדים ירידות של כ-2%, מדד הדאוג'ונס ירד כ-1.4% בסיכום שבועי, מדד ה-S&P ירד כ-2% השבוע ומדד הנאסד"ק איבד 2.5% בסכום שבועי.

הדיונים על הקיצוץ בתקציב ממשיכים גם היום וממקדים את תשומת לב המשקיעים, נשיא ארה"ב, ברק אובמה, הדגיש היום במסיבת עיתונאים כי הזמן הולך ואוזל ויש לגבי בדחיפות תוכנית לקיצוץ והגדלת תקרת החוב. מחוקקים רפובליקנים אמרו היום כי ההצבעה על ההצעה לקיצוץ של 2.4 טריליון דולר תובא לבית המחוקקים בשבוע הבא. היום הדגיש משרד האוצר האמריקני כי תאריך היעד להשגת תוכנית הוא עד ה-2 לאוגוסט.

ברקע לדיונים עדיין ממשיכים להפעיל לחץ התחזיות המרוטת לגבי גורלה של ארה"ב במקרה ולא יושג הסכם על הקיצוץ בתקציב והאיום של חדלות פירעון ממשיך להדהד ברקע, נזכיר כי סוכנות הדירוג הבינלאומית S&P הכניסה את דירוג האשראי של ארה"ב למעקב והזהירה מפני סיכוי של 50% להורדת הדירוג המושלם שלה עקב אי הסכמה להעלות את תקרת החוב ובכלל לצמצם את היקפו הענק של 14.3 טריליון דולר. בקרב הרפובליקנים והדמוקרטים בארה"ב אין עדיין הסכמה משמעותית בנושא ולא נראה כי תהיה כזו בקרוב.

על הכוונת של S&P היום נמצא סקטור הפיננסי בארה"ב: סוכנות הדירוג מזהירה את הבנקים והמוסדות הפיננסיים מפני הורדת דירוג במקרה ובו יחתך דירוג האשראי של ארה"ב.

נתוני מאקרו במוקד

כאמור, נתוני מאקרו נמצאים בלב ההתעניינות של המשקיעים בארה"ב, מדד המחירים לצרכן בארה"ב ירד ב-0.2% בחודש יוני לעומת צפי לירידה של 0.1% ולעומת עלייה של 0.2% בחודש מאי. זאת על רקע הירידה במחירי הסחורות, מחירי המזון, הביגוד כלי הרכב ובעיקר מחירי האנרגיה. מדד הליבה, אשר אינו כולל מחירי מזון ואנרגיה, עלה ב-0.3% בדומה לחודש הקודם, זאת לעומת צפי לעלייה של 0.2%. מחירי האנרגיה צנחו ב-4.4% בחודש יוני, מדובר בירידה החדה ביותר מאז דצמבר 2008.

רונן מנחם, מנהל היחידה לאסטרטגיה והשקעות בבנק מיזרחי, הגיב לנתון האינפלציה האמריקני ואמר כי "התמונה מורכבת, אך לפחות בתקופה הקרובה לא מסתמנים לחצי מחירים בכלכלת ארה"ב וגם המדיניות המוניטארית - כולל גובה הריבית - לא ישתנו".

עוד העריך רונן מנחם כי הפד מתמקד במדד הליבה, שעלה 1.6% ב-12 החודשים האחרונים "קצב זה לא מבשר על לחצי מחירים מחד, או האטה חוזרת (Double-Dip) מנגד. מבחינת הפד, מדובר בנתון התומך בהמשך המדיניות המוניטארית הנוכחית".

עוד בגזרת המאקרו, נתון לא מעודד המצביע על האטה בפעילות היצרנית בניו-יורק. מדד האמפייר סטייט הבוחן את הפעילות הכלכלית באיזור ניו-יורק, נפל שוב בחודש יולי אל מתחת לקו האפס. המדד רשם מינוס 3.8 נקודות לעומת מינוס 7.8 נקודות בחודש יוני. זהו החודש השני שמדד זה נמצא מתחת לאפס. הצניחה במדד מעלה את החששות כי ההאטה במגזר היצרני שהחלה במאי עלולה להיות הסמן להתכווצות הכלכלה ולא רק לנסיגה רכה שלה.

סנטימנט הצרכנים המהווה אינדיקציה לרמת הצריכה של משקי הבית, ירד ל-63.8 נקודות במחצית הראשונה של חודש יולי, כך עולה מסקר של אוניברסיטת מישיגן שפורסם היום. זאת לעומת רמה של 71.5 נקודות בחודש יוני. מדד זה רשם החודש את הרמה הנמוכה ביותר מאז חודש מארס 2009. עוד עולה מהסקר כי רמת האבטלה בארה"ב, התנודתיות בוול סטריט ומחירי האנרגיה הכבידו במידה רבה על סנטימנט המשקיעים.

בורסת הסחורות בניו יורק מרכזת עניין רב היום, מחיר החוזה על הנפט עלה ב-1.6% היום ומחירה של חבית נפט נסגר ב-97.22 דולר. מחיר החוזה על הנפט לחודש אוגוסט השלים עלייה של 1.1% בסיכום שבועי.

הבנקים באירופה הוכיחו עמידות

גם משבר החוב באירופה לא יורד מהכותרות כשעוד ועוד מדינות בגוש נקלעות לחובות כבדים ולא מסוגלות לעמוד בהתחייבויותיהן. היום פורסומו באירופה תוצאות מבחני הלחץ של הבנקים, מה שאמור לשפוך אור על מצב המערכת הפיננסית באירופה. שמונה בנקים בסך הכל נכשלו במחני הלחץ, נזכיר כי בסך הכל עברו 91 בנקים את מבחני הלחץ. חמישה מתוך השמונה שכשלו הם בנקים מספרד, שניים מיוון ואחד מאוסטריה. באירופה נשמעה שביעות רצון מתוצאות מבחני הלחץ. "מבחני הלחץ מוכיחים את עמידותם של הבנקים ואת חוסנם במקרה של זעזועים", כך העריכו נציגי הנציבות האירופית.

גוגל ניפצה את התחזיות

סיטי דיווח על תוצאות הרבעון השני מהם עולה כי הבנק רשם רווח נקי של 3.34 מיליארד דולר, מדובר בעליה של 24% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. סיטיגרופ רשם רווח של 1.09 דולר למניה לעומת 90 סנט למניה בשנה שעברה ולעומת צפי לרווח של 97 סנט למניה. סך כל הכנסות הבנק הסתכמו ב-20.62 מיליארד דולר לעומת הכנסות של 22.07 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד ולעומת צפי להכנסות של 19.87 מיליארד דולר.

גוגל עלתה בשיעור חד לאחר שעקפה אמש את תחזיות האנליסטים בשורה העליונה והתחתונה, כשדיווחה על רווח של 2.51 מיליארד דולר ברבעון השני של השנה, לעומת 1.84 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד. ההכנסות עמדו על 6.92 מיליארד דולר, לעומת צפי להכנסות של 6.54 מיליארד דולר.

בזירת המיזוגים והרכישות, ענקית הכרייה BHP Billiton הודיעה כי תרכוש את חברת הנפט-גז פטרוהוק אנרג'י (Petrohawk Energy) (סימול HK), לפי שווי של 15.1 מיליארד דולר במזומן וחוב.

[לפורטל הפיננסי][לארביטראז]