השקל נסחר היום (ו') ביומו האחרון של שבוע המסחר המקומי במט"ח בכיוונים מנוגדים ביחס לשני המטבעות הזרים המובילים - הדולר והאירו. שערו היציג של המטבע האמריקני נקבע בעלייה של 0.5% ל-3.7 שקלים - שיא של 7 חודשים מאז פברואר השנה. האירו היציג נחלש ב-0.8% לשער של 5.128 שקלים.
בזירת המט"ח העולמית הדולר נסחר במגמה מעורבת מול המטבעות המובילים: האירו נחלש מולו ב-0.4% ל-1.382 דולר לאירו, הלי"שט עולה ב-0.1% ל-1.597 דולר לליש"ט, ומול הין היפני נסחר בעלייה קלה לשער של 77.593 ין לדולר.
ברקע למסחר במט"ח, דבריו של יו"ר הפדרל ריזרב בן ברננקי, שאכזב אמש את המשקיעים בארה"ב ובשאר בורסות העולם. ברננקי לא התייחס (שוב) לתוכנית הרחבה כמותית שלישית (QE3), בטענה שציפיות האינפלציה בארה"ב "נשארות יציבות". עם זאת, יו"ר הפד העביר מסר מרגיע באומרו כי אין להורדת הדירוג של ארה"ב ע"י S&P השפעה מרחיקת לכת (לסיפור המלא).
הלילה נחשפה תוכנית התמריצים החדשה בארה"ב של הנשיא ברק אובמה, בהיקף של 450 מיליארד דולר, לצמצום האבטלה ולדחיפת הצמיחה במשק האמריקני. עיקרי התוכנית: קיצוצים במסים, סיוע לרשויות ברמת המדינות, בניית תשתיות, מתן פיצויי אבטלה ועידוד יצירת משרות. כמעט מחצית מהסכום, 240 מיליארד דולר, תביא מהארכת קיצוץ במס מעסיקים ומס הכנסה שמוטל על שכירים (לסיפור המלא).
הפועלים: להחזיק מט"ח ב-10% מתיק ההשקעות - תוך פיזור מטבעי
בבנק הפועלים מעריכים בסקירת סוף השבוע שלהם, כי "השקל צפוי להמשיך ולהיסחר בתקופה הקרובה בהשפעת ההתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם, כולל בישראל". הכלכלנים מליצים להחזיק מט"ח בשיעור של כ-10%, תוך פיזור מטבעי הכולל דולר, אירו וליש"ט - במטרה לצמצם את הסיכון.
לדברי כלכלני הפועלים, "נראה כי גבר הלחץ על השקל מגורמים מקומיים: על רקע האטה מסוימת בצמיחת המשק, המחאה החברתית והשלכותיה האפשרויות, נראה כי צפויה עצירה של שרשרת העלאות הריבית ע"י בנק ישראל ויתכן אף שנראה הורדת ריבית בחודשים הקרובים ובעקבות זאת, צמצום הפער בין הריבית השקלית לריבית הדולרית".
כלכלני לאומי מציינים, כי "לאחר שבשבוע שעבר נרשם תיקון למגמת ההיחלשות שמאפיינת את השקל כבר כמה שבועות, השבוע שב השקל להיחלש. ניתן לייחס זאת בעיקר להרעה בסביבה הגיאופוליטית המקומית. הכלכלנים מעריכים כי בטווח הקרוב צפוי השקל להיסחר מול הדולר על רקע מגמת המסחר בעולם, אך ההתפתחויות הגיאופוליטיות יהיו אלו שיתנו את הטון. כמו כן, המשך המגמה השלילית בשוק המניות וירידות נוספות באפיק הצמוד יתמכו בהיחלשות נוספת של השקל ולהיפך".
אתמול בזירה המקומית פורסם ע"י בנק ישראל כי נפח המסחר הכולל במטבע חוץ בחודש אוגוסט הסתכם בכ-134 מיליארד דולר, בהשוואה לכ-117 מיליארד דולר ביולי וכ-129 מיליארד דולר ביוני. נפח המסחר היומי הממוצע עמד על כ-6 מיליארד דולר, בהשוואה לכ-5.6 מ' ד' בחודש יולי וכ- 6.2 מיליארד דולר ביוני. חלקם היחסי של תושבי חוץ בנפח המסחר הכולל ירד בכ-4% ועמד על כ-43% באוגוסט. סטיית התקן של השינוי בשער החליפין - המייצגת את התנודתיות בפועל בשער החליפין - עלתה בחודש אוגוסט לרמה של כ-11.2%, בהשוואה לכ-9.1% בחודש יולי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.