גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אגודת העיתונאים: שיבושים ברשת ב' עקב פיטורי העובדים

(עדכון) - עובדי רשות השידור מתכננים עיצומים עקב הכוונה לפטר עובדים ■ בשלב הראשון שובשו יומני החדשות ברשת ב' ■ ח"כ נחמן שי: "הפיטורים ברשות מעלים חשש ללחצים פוליטיים"

אגודות העיתונאים בירושלים ובתל-אביב יחלו לנקוט בעיצומים החל מהיום (א') בשעות אחר-הצהריים. בפגישה שנערכה הבוקר בהשתתפות חברי האגודות הוחלט לשבש את יומני החדשות ברשת ב' וכן לקיים היום ב-15:30 אסיפת מחאה של העובדים נגד כוונת הרשות לפטר עשרות עובדים מהרדיו והטלוויזיה. עוד הוחלט כי ביום ראשון הקרוב יתכנסו עובדי הרשות לישיבת חירום.

בעקבות מהעיצומים, שידורי יומן הכלכלה ברשת ב' הסתיימו היום בשעה 16:15 במקום ב-16:45. מנחם פרידמן סיים את השידור באמירה כי לבקשת אגודות העיתונאים וועדי העובדים מסתיים שידור יומן הכלכלה לנוכח פיטורי עובדים.

ראשי האגודה, יחד עם העיתונאים כרמית ראובן, דיקלה אהרון, אפרת וייס, שי זילבר ומירית הושמן, נכנסו לחדרם של אמיר גילת ומיקי מירו כדי לנסות ולהבין מה סיבת הפיטורים. בתגובה נאמר לעיתונאים כי מי שהוזמן לשימוע ישמע בשימוע.

באגודות מותחים ביקורת על חוסר הרגישות בצורת הפיטורים - ללא מסירת מידע מוקדם, ללא עדכון האגודות והוועדים, כאשר חלק מהכתבים שמעו בתקשורת על זימונים לשימוע לפני פיטורים.

אגודות העיתונאים בירושלים ובתל-אביב נפגשו הבוקר במטרה להחליט על אופי העיצומים ברשות השידור, בהם יחלו לנקוט כבר בימים הקרובים בעקבות החלטת ההנהלה לפטר כ-15-20 עובדים "חדשים", התעלמות ההנהלה מפניות האגודות בשבועות האחרונים וכן בשל אי-קבלת פיצויי השחיקה שקיבלו כלל העובדים במגזר הציבורי.

"לא ניתן להפוך אותנו לעובדי קבלן", אמר ל"גלובס" דני זקן, יו"ר אגודת העיתונאים בירושלים.

בשבוע שעבר קיבלו עשרות עובדים ברשות השידור, מהם כ-15-20 עיתונאים, שמועסקים ברשות מתחת ל-3 שנים, מכתב ובו זימון לשימוע לפני פיטורים. "רשות השידור נדרשת להתייעל בשל מצבה הכלכלי", נכתב לעובדים. "במסגרת זו בוחנת הרשות לצמצם את היקף העסקת כוח-האדם. לפיכך נשקלת האפשרות לסיים את חוזה העבודה בינך ובין הרשות".

בין העובדים שקיבלו מכתבי שימוע יש עורכים, מפיקים וכתבים שהתברגו בתפקידי מפתח בתוכניות דגל וזכו לשבחים על עבודתם העיתונאית, ובהם מירית הושמנד, עורכת התוכנית היומית "סדר יום" עם קרן נויבך; כרמית ראובן, כתבת הבריאות ברשת ב'; כתבת המשטרה, אפרת וייס; הכתב בירושלים, שי זילבר; ודקלה אהרון, המשמשת כתבת כללית.

"זה נראה כאילו מישהו ברשות השידור נפל על הראש והחליט לפטר דווקא את העובדים הכי אפקטיביים וזולים", אמר יו"ר אגודת העיתונאים בירושלים, דני זקן. "המהלך הזה פוגע באיכות העבודה העיתונאית ברשות, ולכן לא ניתן ליישם אותו".

בישיבה שקיימו היום אגודות העיתונאים בירושלים נידונו צעדים אופרטיביים של העובדים בימים הקרובים. בין היתר דנו עובדי הרשות בכך שינקטו עיצומים הכוללים הפסקות שידורים ברדיו ובטלוויזיה, צעדים משפטיים, השבתה כללית של הרשות, הקמה מחדש של "הלובי למען השידור הציבורי" בכנסת ועוד.

לבסוף הוחלט, כאמור, כי כצעד ראשוני ישובשו יומני החדשות ברשת ב', וכן תתקיים אסיפת מחאה של העובדים על המהלכים החד-צדדיים הכוללים פיטורים.

הישיבה שהתקיימה היום מתקיימת כשבועיים לאחר פגישה קודמת של נציגי הוועדים ברשות השידור. מהלך הפגישה נקבע כי יו"ר האגודה, דני זקן, יכתוב מכתב ליו"ר הרשות, אמיר גילת, ולחברי הוועד המנהל, ובו דרישה כי העובדים יקבלו את "פיצויי השחיקה בהיקפים שנקבעו בהסכמי השכר הארציים" וכן את "יישום הסעיפים בהסכמים הנוגעים לעיתונאי הרשות, ובהם מענק חד-פעמי, תוספת נקודות זיכוי, השוואת תנאים בין פנסיה תקציבית לצוברת ועוד". לדברי האגודה, משלא התקבלה תגובה מהוועד המנהל וכן עקב הפיטורים, הוחלט לקיים היום פגישה.

נחמן שי: חשש ללחצים פוליטיים

מרשות השידור נמסר בתגובה: "רשות השידור נמצאת בתהליך בדיקה של התייעלות פנימית, ובמסגרת זו זומנו עובדים לשימוע וכל אגפי רשות השידור".

בתוך כך, ח"כ ד"ר נחמן שי (קדימה) דורש מועדת החינוך של הכנסת לדון בדחיפות בנושא פיטורי עובדים ברשות השידור. ח"כ שי העלה הצעה דחופה לסדר היום של הוועדה.

"הפיטורים ברשות השידור, שהיא גוף ממלכתי, מעלים חשש ללחצים פוליטיים בניהול הרשות ובהחלטותיה. מן הראוי שהחלטות אלה ייבדקו על-ידי גורם עצמאי, כמו מבקר המדינה, על מנת להבטיח התנהלות תקינה וראויה", אמר שי.

עוד כתבות

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

הבכירה הבריטית שרוצה להשקיע במערכות הגנה: "תלמדו מישראל"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"