גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אילן טוביהו: "אין היום מקום ל-3 זכיינים בטלוויזיה"

טוביהו, המשנה למנכל רשת, בוועידת ישראל לעסקים: "הכסף שלוקח ערוץ 10 זה הכסף שחסר לתעשייה" ■ גיל סמסונוב: "התקשורת שפכה את התינוק עם המים"

"אין מקום ל-3 זכיינים. הכסף שלוקח ערוץ 10 זה הכסף שחסר לתעשייה" - כך אמר היום (ב') אילן טוביהו, המשנה למנכל זכיינית ערוץ 2 רשת, בדיון על "מדיה בזמן משבר" בוועידת ישראל לעסקים 2011, שהנחתה העיתונאית ואשת הטלוויזיה לינוי בר-גפן.

גיל סמסונוב, שהשתתף בפאנל, התייחס למשבר בשוק הפרסום והמדיה ואמר כי במהלך המחאה החברתית "התקשורת לא ידע לעצור ושפכה את התינוק עם המים, ובכך הביאה על עצמה את המשבר הנוכחי".

לריכוז הידיעות מוועידת ישראל לעסקים 2011 - לחצו כאן

"אנחנו יודעים שהעתיד שלנו הוא בעולם שאנחנו לא חיים בו היום", אמר בפאנל המשנה לעורך ה"ניו-יורק טיימס", ג'ים שכטר. "אני רק עורך, אני בכלל לא עוסק בצד העסקי, אבל הקולגות שלי בתחום העסקי ב'ניו-יורק טיימס' יודעים שהם צריכים להיות חדשניים ויצירתיים מבחינה טכנולוגית", הוסיף.

"העורך שלנו לא יודע מתי נפסיק להדפיס עיתונים ונעביר את הכול לאינטרנט", אמר שכטר, שסיפר גם כי כיום יש ל"טיימס" הרבה יותר קוראים מאי-פעם, וכי העיתון מודפס כיום ביותר מקומות מאי-פעם. "הרבה אנשים ברחבי העולם רוצים לקרוא את ה'ניו-יורק טיימס', אבל זה כמובן לא מספיק, כי השינויים מגיעים, ואנחנו צריכים להיות הכי טובים בכל דבר, באפליקציות בטלפון, באייפד וכו'... אף אחד לא יודע מה באמת יהיה בעתיד. אבל כיום יש לנו 700 אלף איש שמשלמים כסף בעבור ה'טיימס' באינטרנט".

יחד עם זאת הוסיף שכטר כי הוא אינו "חושב שהתקשורת יותר פגיעה מאשר חלקים אחרים באוכלוסייה, כגון חקלאות".

אילן טוביהו, המשנה למנכ"ל זכיינית ערוץ 2 רשת, התייחס לדיון להחלטה שהתקבלה היום בוועדת הכלכלה לא לדחות את תשלום התמלוגים לערוץ 10. לדבריו, "אם מישהו חושב שבערוץ 2 מישהו הרים שמפניות, אז הוא טועה. זה יום עצוב לתעשייה בכלל ולערוץ 2 בפרט. מצבו של ערוץ 10 משקף את מצבו של התעשייה בכלל. ערוץ 10 נקלע לסיטואציה לא פשוטה, אבל צריך להבין שגם קשת ורשת בדרך לשם. אם נמשיך בסיטואציה הזאת של מצב כלכלי רעוע, גם רשת וקשת יגיעו מתישהו לסיטואציה כזאת".

טוביהו הוסיף כי "אנחנו בנקודה מאוד קריטית גם בגלל עניין הרישיונות, מי ייקח רישיון ומתי. מדובר בהחלטות לא פשוטות בכלל. אנחנו הרי מעסיקים אלפי אנשים במעגלים הרחבים".

ד"ר גיל סמסונוב, שותף במשרד הפרסום גליקמן-נטלר-סמסונוב, התייחס גם הוא להחלטה של ועדת הכלכלה בעניין ערוץ 10 ואמר: "אני מצטער על ההחלטה הזאת. יש לנו איטנרס אחד, וזה שיהיו 3 ערוצים. אני מקווה שזה רק משבר, ואני מקווה שבעלי הבית ירצו להמשיך להחזיק בערוץ. אני חושב שבגדול כל הדיון הזה הוא אבסורד. זה מזכיר דיונים בברית-המועצות. למה שוק העיתונות לא תלוי בממשלה, והטלוויזיה כן?".

לדברי סמסונוב, "העידן של הרישיונות הוא העידן שצריך לעניין אותנו. צריך לקבוע כמה עקרונות ברזל, וצריך לעמוד בהם ולעבור לרישיונות. אנחנו צעד לפני הרישיונות, והוא אמור לשחרר אותנו מכל מיני השפעות".

לדברי טוביהו, "אני בזמנו סגרתי את טלעד. הרמנו אז קול צעקה למה סוגרים ערוץ, אבל הרגוליציה החליטה. למה זה לא נפתר עד היום? מישהו זוכר כמה שרי תקשורת היו בשנים האחרונות? אף אחד לא מטפל בענף הענק הזה לעומק. בחודשים האחרונים התעשייה הזאת פיטרה מאות אנשים. רשת פיטרה 400 אנשים, שאנחנו אפילו לא יודעים איך קוראים להם. כשאני נאלץ לבטל הפקות, הרבה אנשים הולכים הביתה".

ערן גפן, מייסד ומנכ"ל של FANGAGER, הסביר בדיון את הסיבה למשבר בתעשייה. "למה שמשיהו ירצה להשקיע כסף בעסק שלא מרוויח לו כסף? המניה של ה'ניו-יורק טיימס' ירדה בשנים האחרונות מ-4 מיליארד דולר למיליארד דולר בלבד. בגוגל המציאו שיטה אחרת לחבר בין מפרסמים לצרכנים, והם הצליחו לעשות 150-200 מיליון דולר. המדיה בנויה על הפרסום, ולכן היא בבעיה קשה. העיתונים מרוויחים מ-3 דברים: מנויים, פרסום ומודעות דרושים. אין יותר צורך היום בדרושים בעיתונים, המנויים פוחתים, והפרסום הפך לבעייתי".

"כל הכלכלה מתרחבת, ושוק הפרסום קטן. המודל העסקי של התקשורת הוא רעוע, ולכן רק מי שהמציאו את הפתרונות החדשים - גוגל, פייסבוק, יו-טיוב - מצליחים להרוויח", הוסיף גפן.

בניסיון להרגיע את הביקורת שנשמעת באחרונה על השוק בישראל אמר סמסונוב: "צריך לזכור שיש לנו כלכלה מדהימה. עד לפני חצי שנה היא עמדה מול ארה"ב שנמצאת במיתון כבר 3 שנים. באירופה יש ירידות כבר שנים. גם התקשורת".

סמסונוב התייחס למחאה החברתית שמואשמת באחרונה באחריות למיתון בשוק הפרסום והמדיה, ואמר כי לדעתו "המפגינים ברוטשילד עשו עבודה מצויינת". ואולם, סמסונוב טען גם כי האשמה בעיקר מוטלת על התקשורת, ש"לא ידעה מתי לעצור ורואה הכול בצבעים של שחור או לבן".

לדברי סמסונוב, "אצלנו לא יודעים לעצור, ולכן שפכנו את התינוק עם המים והבאנו על עצמנו את המיתון".

סמסונוב הדגיש כי הוא אינו "מדבר נגד המחאה. יש לי טענה לתקשורת, שלא ידעה מתי לעצור, בזה שהיא קבעה שהכל שחור. התקשורת אמרה לא-אמת".

סמסונוב הוסיף כי הוא "ממליץ לאנשי עסקים לא להתראיין, כי הם יחטפו. כיום מי שמוציא את הראש מהבונקר - חוטף ומיד. אני מרגיש שבחודש האחרון יש שינוי לטובה, ואני מקווה שזאת מגמה".

"עשינו לא מעטו דיונים בחברת רשת בתקופת המחאה החברתית", סיפר טוביהו. "שאלנו את עצמנו איך כגוף תקשורת מתייחסים למחאה כזאת, כי המחאה כמעט הרגה אותנו. אני חושב דווקא שגילינו, אנחנו וערוץ 10, בגרות מדהימה. זה כמעט הביא אותנו למצב של סגירה. חברות החדשות סיקרו אותה ללא הפסקה".

בתגובה אמרה לינוי בר-גפן כי "התקשורת סיקרה את המחאה, עד לשלב מסוים שבו המחאה פגעה בפרסום וברווחים". טוביהו ביטל את דבריה של בר-גפן ואמר כי הוא אינו מסכים עם הדברים, וכי התקשורת לא פעלה ממניעים אלה במהלך תקופת המחאה.

לדברי טוביהו, "אנחנו מרגישים שהמפרסמים מתחילם לחזור, תנובה, שטראוס ויוניליוור חוזרות. אנחנו יצאנו מהמגננה והתחלנו לתקוף. חיפשנו מפרסמים קטנים שפעם אפילו לא חלמו לפרסם בטלוויזיה והיום הם מפרסמים. אני נמשיך לדבוק בהם גם כשנצא מהמשבר. מי שהיו איתנו בתקופה הקשה - אנחנו נהיה איתו בעתיד".

בתגובה לשאלת בר-גפן לגבי מיזוג בין רשת לערוץ 10, ענה טוביהו כי מדובר בהחלטה של בעלי המניות. טוביהו הוסיף מיד גם כי בשלב זה "אין מקום ל-3 זכיינים. הכסף שלוקח ערוץ 10 זה הכסף שחסר לתעשייה".

עוד כתבות

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט / צילום: ap, Seth Wenig

בארה"ב מאיימים: ללא הסכמים עד סוף החודש, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהוטלו באפריל

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר בריאיון לרשת פוקס כי אם מדינות לא יגיעו להסכם חדש עם ארצות הברית עד 1 באוגוסט, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהטיל הנשיא דונלד טראמפ באפריל ● לדברי בסנט, "זה הולך לדחוף את העניינים קדימה בימים ובשבועות הקרובים"

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבנקים רוצים לחלק יותר דיבידנד ושני בעלי שליטה ייהנו מכך במיוחד

עם עודפי הון של 27 מיליארד שקל, הבנקים מעוניינים שבנק ישראל יעלה את שיעור הדיבידנד המשולם לבעלי המניות מדי רבעון מ־40% ל־50% ● מהם הנימוקים בעד ונגד המהלך, מהי עמדת המפקח על הבנקים והאם ומתי הוא ייצא לפועל?

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

ישי דוידי / צילום: כדיה לוי

מעצמה ביטחונית: המניות שהציפו לפימי רווחים של כ־3 מיליארד שקל

בפחות משנה מימשה קרן ההשקעות מניות בחמש חברות תעשייה ביטחוניות שבשליטתה תמורת מיליארד שקל וברווחים עצומים ● איתות למשקיעים? הקרן נותרה עם החזקה משמעותית בחברות

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

"המשך הסטת כספים מחו"ל יכול לתדלק את הראלי הבא בשוק המקומי"

יוני הפך לאחד החודשים החזקים בבורסת תל אביב, גם הודות להזזת כספי משקיעים מקרנות נאמנות המשקיעות במדד S&P 500 אל הבורסה המקומית ● לידר: "קשה לראות תפנית שלילית משמעותית או תיקון בשוק" ● במגדל מזהים הזדמנות במניות נדל"ן מסחרי ותקשורת

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

תקיפות של חייל האוויר הישראלי בתימן (ארכיון) / צילום: ap

"פצצות עוצמתיות": צה"ל תקף תשתיות טרור של החות'ים בתימן

"מבצע דגל שחור": 20 מטוסי קרב השתתפו במבצע בתימן הלילה, ותקפו באמצעות יותר מ-50 חימושים ● שעות לאחר התקיפה: 2 טילים שוגרו מתימן לשטח ישראל - תוצאות היירוט בבדיקה ● טראמפ בשיחה עם כתבים: ניתן להגיע לעסקה בעזה עוד השבוע ● 50 חטופים - 640 ימים בשביעדכונים שוטפים