גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אילן טוביהו: "אין היום מקום ל-3 זכיינים בטלוויזיה"

טוביהו, המשנה למנכל רשת, בוועידת ישראל לעסקים: "הכסף שלוקח ערוץ 10 זה הכסף שחסר לתעשייה" ■ גיל סמסונוב: "התקשורת שפכה את התינוק עם המים"

"אין מקום ל-3 זכיינים. הכסף שלוקח ערוץ 10 זה הכסף שחסר לתעשייה" - כך אמר היום (ב') אילן טוביהו, המשנה למנכל זכיינית ערוץ 2 רשת, בדיון על "מדיה בזמן משבר" בוועידת ישראל לעסקים 2011, שהנחתה העיתונאית ואשת הטלוויזיה לינוי בר-גפן.

גיל סמסונוב, שהשתתף בפאנל, התייחס למשבר בשוק הפרסום והמדיה ואמר כי במהלך המחאה החברתית "התקשורת לא ידע לעצור ושפכה את התינוק עם המים, ובכך הביאה על עצמה את המשבר הנוכחי".

לריכוז הידיעות מוועידת ישראל לעסקים 2011 - לחצו כאן

"אנחנו יודעים שהעתיד שלנו הוא בעולם שאנחנו לא חיים בו היום", אמר בפאנל המשנה לעורך ה"ניו-יורק טיימס", ג'ים שכטר. "אני רק עורך, אני בכלל לא עוסק בצד העסקי, אבל הקולגות שלי בתחום העסקי ב'ניו-יורק טיימס' יודעים שהם צריכים להיות חדשניים ויצירתיים מבחינה טכנולוגית", הוסיף.

"העורך שלנו לא יודע מתי נפסיק להדפיס עיתונים ונעביר את הכול לאינטרנט", אמר שכטר, שסיפר גם כי כיום יש ל"טיימס" הרבה יותר קוראים מאי-פעם, וכי העיתון מודפס כיום ביותר מקומות מאי-פעם. "הרבה אנשים ברחבי העולם רוצים לקרוא את ה'ניו-יורק טיימס', אבל זה כמובן לא מספיק, כי השינויים מגיעים, ואנחנו צריכים להיות הכי טובים בכל דבר, באפליקציות בטלפון, באייפד וכו'... אף אחד לא יודע מה באמת יהיה בעתיד. אבל כיום יש לנו 700 אלף איש שמשלמים כסף בעבור ה'טיימס' באינטרנט".

יחד עם זאת הוסיף שכטר כי הוא אינו "חושב שהתקשורת יותר פגיעה מאשר חלקים אחרים באוכלוסייה, כגון חקלאות".

אילן טוביהו, המשנה למנכ"ל זכיינית ערוץ 2 רשת, התייחס לדיון להחלטה שהתקבלה היום בוועדת הכלכלה לא לדחות את תשלום התמלוגים לערוץ 10. לדבריו, "אם מישהו חושב שבערוץ 2 מישהו הרים שמפניות, אז הוא טועה. זה יום עצוב לתעשייה בכלל ולערוץ 2 בפרט. מצבו של ערוץ 10 משקף את מצבו של התעשייה בכלל. ערוץ 10 נקלע לסיטואציה לא פשוטה, אבל צריך להבין שגם קשת ורשת בדרך לשם. אם נמשיך בסיטואציה הזאת של מצב כלכלי רעוע, גם רשת וקשת יגיעו מתישהו לסיטואציה כזאת".

טוביהו הוסיף כי "אנחנו בנקודה מאוד קריטית גם בגלל עניין הרישיונות, מי ייקח רישיון ומתי. מדובר בהחלטות לא פשוטות בכלל. אנחנו הרי מעסיקים אלפי אנשים במעגלים הרחבים".

ד"ר גיל סמסונוב, שותף במשרד הפרסום גליקמן-נטלר-סמסונוב, התייחס גם הוא להחלטה של ועדת הכלכלה בעניין ערוץ 10 ואמר: "אני מצטער על ההחלטה הזאת. יש לנו איטנרס אחד, וזה שיהיו 3 ערוצים. אני מקווה שזה רק משבר, ואני מקווה שבעלי הבית ירצו להמשיך להחזיק בערוץ. אני חושב שבגדול כל הדיון הזה הוא אבסורד. זה מזכיר דיונים בברית-המועצות. למה שוק העיתונות לא תלוי בממשלה, והטלוויזיה כן?".

לדברי סמסונוב, "העידן של הרישיונות הוא העידן שצריך לעניין אותנו. צריך לקבוע כמה עקרונות ברזל, וצריך לעמוד בהם ולעבור לרישיונות. אנחנו צעד לפני הרישיונות, והוא אמור לשחרר אותנו מכל מיני השפעות".

לדברי טוביהו, "אני בזמנו סגרתי את טלעד. הרמנו אז קול צעקה למה סוגרים ערוץ, אבל הרגוליציה החליטה. למה זה לא נפתר עד היום? מישהו זוכר כמה שרי תקשורת היו בשנים האחרונות? אף אחד לא מטפל בענף הענק הזה לעומק. בחודשים האחרונים התעשייה הזאת פיטרה מאות אנשים. רשת פיטרה 400 אנשים, שאנחנו אפילו לא יודעים איך קוראים להם. כשאני נאלץ לבטל הפקות, הרבה אנשים הולכים הביתה".

ערן גפן, מייסד ומנכ"ל של FANGAGER, הסביר בדיון את הסיבה למשבר בתעשייה. "למה שמשיהו ירצה להשקיע כסף בעסק שלא מרוויח לו כסף? המניה של ה'ניו-יורק טיימס' ירדה בשנים האחרונות מ-4 מיליארד דולר למיליארד דולר בלבד. בגוגל המציאו שיטה אחרת לחבר בין מפרסמים לצרכנים, והם הצליחו לעשות 150-200 מיליון דולר. המדיה בנויה על הפרסום, ולכן היא בבעיה קשה. העיתונים מרוויחים מ-3 דברים: מנויים, פרסום ומודעות דרושים. אין יותר צורך היום בדרושים בעיתונים, המנויים פוחתים, והפרסום הפך לבעייתי".

"כל הכלכלה מתרחבת, ושוק הפרסום קטן. המודל העסקי של התקשורת הוא רעוע, ולכן רק מי שהמציאו את הפתרונות החדשים - גוגל, פייסבוק, יו-טיוב - מצליחים להרוויח", הוסיף גפן.

בניסיון להרגיע את הביקורת שנשמעת באחרונה על השוק בישראל אמר סמסונוב: "צריך לזכור שיש לנו כלכלה מדהימה. עד לפני חצי שנה היא עמדה מול ארה"ב שנמצאת במיתון כבר 3 שנים. באירופה יש ירידות כבר שנים. גם התקשורת".

סמסונוב התייחס למחאה החברתית שמואשמת באחרונה באחריות למיתון בשוק הפרסום והמדיה, ואמר כי לדעתו "המפגינים ברוטשילד עשו עבודה מצויינת". ואולם, סמסונוב טען גם כי האשמה בעיקר מוטלת על התקשורת, ש"לא ידעה מתי לעצור ורואה הכול בצבעים של שחור או לבן".

לדברי סמסונוב, "אצלנו לא יודעים לעצור, ולכן שפכנו את התינוק עם המים והבאנו על עצמנו את המיתון".

סמסונוב הדגיש כי הוא אינו "מדבר נגד המחאה. יש לי טענה לתקשורת, שלא ידעה מתי לעצור, בזה שהיא קבעה שהכל שחור. התקשורת אמרה לא-אמת".

סמסונוב הוסיף כי הוא "ממליץ לאנשי עסקים לא להתראיין, כי הם יחטפו. כיום מי שמוציא את הראש מהבונקר - חוטף ומיד. אני מרגיש שבחודש האחרון יש שינוי לטובה, ואני מקווה שזאת מגמה".

"עשינו לא מעטו דיונים בחברת רשת בתקופת המחאה החברתית", סיפר טוביהו. "שאלנו את עצמנו איך כגוף תקשורת מתייחסים למחאה כזאת, כי המחאה כמעט הרגה אותנו. אני חושב דווקא שגילינו, אנחנו וערוץ 10, בגרות מדהימה. זה כמעט הביא אותנו למצב של סגירה. חברות החדשות סיקרו אותה ללא הפסקה".

בתגובה אמרה לינוי בר-גפן כי "התקשורת סיקרה את המחאה, עד לשלב מסוים שבו המחאה פגעה בפרסום וברווחים". טוביהו ביטל את דבריה של בר-גפן ואמר כי הוא אינו מסכים עם הדברים, וכי התקשורת לא פעלה ממניעים אלה במהלך תקופת המחאה.

לדברי טוביהו, "אנחנו מרגישים שהמפרסמים מתחילם לחזור, תנובה, שטראוס ויוניליוור חוזרות. אנחנו יצאנו מהמגננה והתחלנו לתקוף. חיפשנו מפרסמים קטנים שפעם אפילו לא חלמו לפרסם בטלוויזיה והיום הם מפרסמים. אני נמשיך לדבוק בהם גם כשנצא מהמשבר. מי שהיו איתנו בתקופה הקשה - אנחנו נהיה איתו בעתיד".

בתגובה לשאלת בר-גפן לגבי מיזוג בין רשת לערוץ 10, ענה טוביהו כי מדובר בהחלטה של בעלי המניות. טוביהו הוסיף מיד גם כי בשלב זה "אין מקום ל-3 זכיינים. הכסף שלוקח ערוץ 10 זה הכסף שחסר לתעשייה".

עוד כתבות

''גרניקה'' של פיקאסו, דוגמה לביקורת בדיעבד / צילום: ap, Manu Fernandez

החוקרים שמגלים: איזה תפקיד יש לתרבות במלחמה

ממוזיקה ואופנה ועד שירה ואמנות פלסטית, התרבות הישראלית בחצי השנה האחרונה מתכנסת בתוך עצמה ● חוקרים שדיברנו איתם מתעקשים שבניגוד לאימרה על מוזות בזמן מלחמה, הן לא שותקות, אבל גם לא ביקורתיות ● מה תפקיד האופנה בתיעוד, ומה אפשר ללמוד מסיפורם של משורר אנגלי והציור "גרניקה" על המשמעות שיצירות עשויות לקבל בעתיד?

אלכס קארפ, מנכ''ל פלנטיר / צילום: ap, Thibault Camus

ענקית ה-AI הייתה אחת מהמניות האהודות בוול סטריט. ואז היא פרסמה דוחות

פלנטיר, אחת החברות הגדולות בתחומי ה־AI, נסקה בשנה האחרונה ביותר מ־175% והפכה לאחת המניות היקרות בוול סטריט ● עד שהגיעו הדוחות שהביאו לצניחה של 15% במניה

ארסנל נשק בלתי נגמר / צילום: Reuters, Iranian Army/WANA

ארסנל בלתי נגמר: איזה נשק יש עדיין לחיזבאללה?

מפצצות מרגמה, דרך קטיושות וכטב"מים ועד טילי סקאד וטילי שיוט ● האמצעים שהציג חיזבאללה עד כה הם כאין וכאפס לעומת אלה שהוא יכול להפעיל במקרה של מלחמה כוללת בצפון

לוחמי צה''ל ברצועת עזה, השבוע

הותר לפרסום: ארבעה לוחמים נפלו בקרבות ברצועת עזה, ארבעה נוספים נפצעו קשה

באותו אירוע שבו נפלו הלוחמים, נפצעו קשה קצין ולוחם. בדרום הרצועה נפצעו קשה שני לוחמים נוספים • בקבינט המלחמה והקבינט המורחב אישרו פה אחד: צה"ל יעמיק את הפעולה ברפיח • אזעקות הופעלו בבאר שבע ובגליל • זוהתה נפילה בבאר שבע, נזק נגרם לבית • עדכונים בולטים

''ספגטי'' טונה. כחולת סנפיר מיוון / צילום: אסף קרלה

אחת המסעדות הטובות בישראל שינתה גישה בגלל המלחמה - ובינתיים, זה כנראה משתלם

מסעדת העילית היפנית איי, שאיבדה טבח בנובה, נסגרה לכמה חודשים ● היא נפתחה מחדש נגישה יותר, תוך שמירה על עומק הטעמים והייחודיות

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ / צילום: חיים צח-לע''מ

הגירעון זינק ל-7% וחצה את היעד השנתי כבר בארבעת החודשים הראשונים

הגירעון התקציבי עלה באפריל, והגיע לרמה שנתית של 7%, מעל היעד של 2024 כולה ● החשב הכללי אמר כי הוא צופה "שמגמת הגידול בגירעון תמשיך בחודשים הקרובים"

בורסת ת''א זינקה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בורסת ת"א סוגרת שבוע ירוק: המדדים המובילים זינקו ביותר מ-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.9% ● הבורסה פרסמה את סיכום המסחר השבוע: מדדי הטכנולוגיה הובילו את העליות ● עליות שערים אפיינו גם את מדדי איגרות החוב המקומיות, בדומה לאגרות בארה"ב ● מניות קמטק, טאואר ונובה זינקו היום בעקבות הדוחות

שיגור מיירט חץ 3 / צילום: דוברות משרד הביטחון

הרכיבים המזויפים במטוסים, והטילים היקרים שגורמים מבוכה לארה״ב

לגלובס נודע כי החברה הביטחונית הממשלתית תומר מגייסת 60 עובדים חדשים, אלביט עם הזמנה ראשונה למערכות מרגמה, בריטניה שוקלת להיכנס לתוכנית מערך ההגנה האירופית, טורקיה מנסה לרכוש מטוסי קרב ממקורות רבים, ובכיר גרמני קורא להגדלה משמעותית של תקציב הביטחון ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

רינת אפרימה, מנכ''לית קימברלי קלארק ישראל / צילום: נירי גתמון

אחרי 7 חודשים עם מ"מ: זו המנכ"לית החדשה של קימברלי קלארק ישראל

אפרימה תחליף את דורון רוזנפלד, סמנכ''ל הכספים, שכיהן כמ"מ מנכ"ל קימברלי קלארק ישראל מאז סוף ספטמבר 2023, לאחר שטל רבן הודיע על פרישה

העצרת הכללית של האו''ם / צילום: Reuters, Eric Thayer

האו"ם אישר חברות לרשות הפלסטינית בארגון


הרשות הפלסטינית למעשה תקבל הכרה דה-פקטו - בלי להיקרא "מדינה" • החברות באו"ם תעניק לרשות זכויות שיבטיחו השתתפות מלאה בפעילות העצרת הכללית • הפלסטינים נכשלו עד כה בעקבות הווטו האמריקני, ועל כן הם לא קיבלו את הזכויות המלאות בדומה לשל מדינות-חברות • ארדן: "נותנים זכויות למדינת טרור עתידית של חמאס"

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

השר ברקת: "הצעד של ארדואן יפגע בעיקר בתדמית הכלכלה הטורקית"

לפי נוכחים בכנס מכון היצוא בנושא קשרי הסחר של ישראל עם טורקיה אמר שר הכלכלה ניר ברקת כי תגובה לטורקיה תפגע ביוקר המחיה ● אך לא כולם מסכימים, יעל רביע־צדוק, סמנכ"לית כלכלה במשרד החוץ אמרה כי "צריך לצמצם את היקפי הסחר עם טורקיה"

חיילים וחיילות בצבא ברזיל, אפריל 2023 / צילום: ap, Eraldo Peres

בגלל מכתב מחאה? ברזיל משהה עסקה בשווי 145 מיליון דולר עם אלביט

לפי התקשורת המקומית בברזיל, הצבא במדינה החליט על השהיית רכישת 36 תותחי אטמוס מתוצרת אלביט ● המטרה מאחורי הצעד, על פי הדיווחים, היא להצדיק את ההחלטה לבחור באלביט בתור הזוכה במכרז ● סביר להניח כי מכתב מחאה עליו חתמו דמויות ציבוריות ברזילאיות, אמנים ופעילי זכויות אדם, תרם לעיכוב בעסקה

חוסיין סלאמי, מפקד משמרות המהפכה / צילום: Associated Press, Vahid Salemi

עם למעלה מ-30 אלף חיילים: האיום החדש של איראן על ישראל

חוסיין סלאמי, מפקד משמרות המהפכה, התייחס לסוגיה של פעילות ימית באגן הים התיכון, לצורך הידוק ההתקפה על ישראל ● זוהי לא הפעם הראשונה שמתייחסים באיראן לסוגיה זו, ולפני חודשים ספורים הוקם בסיג' ימי, משמר מתנדבים שיכלול לפי טהרן כ־55 אלף איש על כ־33 אלף כלים

שוק הנדל''ן מתאושש אך עדיין נמצא ברמות נמוכות מהממוצע / צילום: Shutterstock

הכלכלן הראשי: שוק הנדל"ן מתאושש אך עדיין נמצא ברמות נמוכות מהממוצע

ברבעון הראשון של השנה נמכרו הכי הרבה דיורת מאז הרבעון השני 2022 ● עם זאת, הנתונים נמוכים בכ-17% מהמוצע חודשי רב שנתי של רכישת דירות, והדרך להתאוששות הענף עוד רחוקה ● וגם, כמה דירות רכשו תושבי חוץ?

תע''ש רמת השרון / צילום: תמר מצפי

התוצאה המפתיעה והמטרידה של מחדל החימושים: תידחה בנייתן של 36 אלף דירות במרכז

הממשלה מקדמת בימים אלה החלטה לדחיית פינוי מפעל תע"ש רמת השרון, בשל "המאמץ המלחמתי", כך נודע לגלובס ● זוהי הודאה של מערכת הביטחון בכישלון לתכנן לטווח רחוק ובמחדל חימושים שפוגע כעת גם בשוק הדיור

משלוח יצוא בנמל אשדוד / צילום: תמר מצפי

"תהיו עם היד על הדופק": האזהרה לישראלים שמייצאים לדרום אפריקה

ברקע עצירת היבוא מטורקיה, חברת הביטוח "אשרא" פירסמה אזהרה ליצואנים לדרא"פ ● הבחירות במדינה בסוף החודש עלול לפגוע "בקשרי המסחר בין המדינות, באופן דומה למקרה של טורקיה"

קיבוץ בארי אחרי הטבח. ''לתעד כשאנחנו עדיין בתוך האירוע'' / צילום: מיטל שטדלר

"יש ערך לכל חומר שנאסף, גם לעדויות ממצלמות הגוף של מחבלי הנוח'בה"

ד"ר רוני מיקל־אריאלי, היסטוריונית שמתמחה בשואה וברצח עם, הבינה היטב את חשיבות התיעוד מיד לאחר 7 באוקטובר, והביאה להקמת הפורום למובילי יוזמות תיעוד במלחמה ● לדבריה "מכחישים יהיו, לא משנה מה נעשה. התיעוד יאפשר לספר את הסיפור שלנו"

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

הדאו ננעל בעליות בשבוע הטוב ביותר מתחילת השנה

נעילה חיובית באירופה ● מדד הניקיי ננעל בעליות של 0.5%, בורסת שנחאי ננעלה ללא שינוי ממשי, ומדד שנזן ננעל בירידה של 0.6% ● מניית שירות אחסון הענן דרופבוקס עולה לאחר שאמש פרסמה דוחות שעלו על התחזיות ● אחרי שני רבעונים של צמיחה שלילית, התמ"ג הבריטי עלה

היישוב עלי ביהודה ושומרון / צילום: מיכאל יעקובסון

לראשונה: בג"ץ חייב את המשטרה לחקור בנייה לא חוקית ביו"ש

בג"ץ קבע כי על משטרת ישראל לפתוח בחקירה פלילית בגין בנייה לא חוקית במאחז היובל, שנמצא ביישוב עלי ● ההכרעה בעתירה, שהוגשה על־ידי תנועת "שלום עכשיו", נדחתה מאז 2018, עקב הצהרת המדינה כי תוקם יחידת אכיפה ייעודית שתחקור חשדות לבנייה לא חוקית - שהקמתה בסוף בוטלה

דורון טאובמן / צילום: אמנון חורש

זה עורך הדין שייצג את הממשלה בבג"ץ חוק הגיוס

בחודש שעבר אישרה היועמ"שית לממשלה לקבל ייצוג נפרד בבג"ץ חוק הגיוס ● מי שהסכים לקחת את המשימה הוא עו"ד דורון טאובמן, שותף במשרד רם כספי, בעל ניסיון בייצוג בבג"צים המציגים עמדה שמרנית ● בין היתר מייצג טאובמן את הרבנים הראשיים בבג"ץ מתווה הכותל