גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"מעריב" יימכר לבן-צבי; 1,400 עובדים יועסקו; הוועד: הצעה רעה

אישור לחשיפת "גלובס": ‎נאמן "מעריב" שלמה נס הגיש את המלצותיו לביהמ"ש ‏‎■‎‏ בן-צבי מבקש להמשיך להוציא לאור את העיתון והמגזינים תחת המותגים הקיימים ■ בית הדפוס יימכר לעמוס מימון ■ ההיקף הכולל של העסקה: 145 מיליון שקל

‎‎כפי שנחשף אתמול (א') ב"גלובס", בתום הליך משא-ומתן מורכב ואינטנסיבי, נאמן "מעריב ", ד"ר שלמה נס, ממליץ לבית המשפט למכור את עיקר נכסי העיתון למו"ל העיתון "מקור ראשון", שלמה בן-צבי, ואת בית הדפוס ליזם הנדל"ן עמוס מימון. הסכום הכולל של העסקה הוא 145 מיליון שקל.

אם יאשר בית המשפט את הצעת הנאמנים שלמה נס וירון ארבל, תשלם קבוצת מימון 65 מיליון שקל תמורת בית הדפוס, וקבוצת בן-צבי תשלם עד 80 מיליון שקל בעבור פעילות העיתון, המגזינים ואתר האינטרנט וכן עבור רכישת חובות החייבים של "מעריב".

מבנה העסקה של בן-צבי מבוסס על תשלום שייפרש בתשלומים, וחלק עיקרי בו יבוסס על עמידה בהבטחה לגביית חובות "מעריב".

‏‏12 מיליון שקל ישולמו במועד ההעברה. 9.7 מיליון שקל נוספים ישולמו 120 יום לאחר מועד ההעברה, ו-11 מיליון שקל נוספים ישולמו שנה אחרי. יתר הסכום, כאמור, תלוי בגביית חובות העיתון.

35 מיליון שקל הוא סכום חובות לקוחות "מעריב" שנוצרו בחצי השנה האחרונה. 26 מיליון שקל נוספים נחשבים "חובות קשים לגבייה". בן-צבי התחייב לפעול לגבות אותם, ואם וכאשר ייגבו, יקבלו הנאמנים מחצית החובות השוטפים ו-85% מהחובות הקשים. היתר ילך לקבוצת הירש מדיה.

בן-צבי העמיד ערבות בנקאית אוטונומית בסך 2 מיליון שקל. נקבע כי בן-צבי יעביר את מלוא התקבולים מהגבייה לקופת הנאמנים, והנאמנים יעבירו את חלקה של קבוצת בן-צבי לידיה על-פי השיעור הרלוונטי. העיתון "מקור ראשון" עצמו יעמיד ערבות לעסקה.

‎‎עסק חי ופעיל

‏‎‎הנאמנים הגישו את המלצתם לשופטת בית המשפט המחוזי בתל-אביב, ורדה אלשיך, אתמול בשעות הלילה, לאחר התמחרות שנמשכה שעות ארוכות.

על-פי הנאמנים, קבוצת "מעריב" תימכר כעסק חי ופעיל. כמו כן גובש הסכם עבודה בין בן-צבי למציע רכישת בית הדפוס, עמוס מימון, להמשך העסקת עובדי הדפוס.

600 מבין 2,000 עובדי "מעריב" כיום יפוטרו, זאת לאחר שהעסקה כוללת התחייבות קצובה בזמן להעסקת 1,400 מהעובדים. הנאמנים ציינו כי "לנגד עיניהם עמד שיקול מרכזי בדמות גורלם ושמירת מקור תעסוקתם של עובדי הקבוצה".

‏לפי ההצעה, קבוצת בן-צבי מתחייבת להעסיק 330 עובדי מינהלה ומערכת עיתונאית לתקופה מינימלית של שנה וחצי, ובין 50 ל-70 קבלני ועובדי הובלה שהועסקו על-ידי חברות הקבוצה כקבלנים עצמאיים, לתקופה מינימלית דומה.

בנוסף, בין 70 ל-110 עובדי דפוס יועסקו במסגרת ההתקשרות המסחרית בין בן-צבי למימון. לבן-צבי יש אפשרות להקטין את מספר העובדים המועסקים בשיעור של 10% לאור מצבו של העיתון כפי שיהיה בעתיד.

על-פי ההמלצה, אף אחת מההצעות לא כללה הצעות לרכישת חברת ההפצה "גל", המעסיקה כ-900 עובדים. בסופו של דבר הגיעו נציגי עובדי ההפצה יחד עם הנאמנים להסכמה כי פעילותה תימשך בשלב זה תחת הנאמנים. עם זאת, רוכש העיתון יתקשר עם קבוצת עובדי ההפצה בהסכם מסחרי שיאפשר את המשך הפעלת מערך ההפצה, בתקווה שיימצא לבסוף רוכש פוטנציאלי. בן-צבי התחייב כי יתקשר עם עובדי ההפצה וישתמש בשירותיהם לתקופה של שנתיים לפחות.

‏מימון הציע לרכוש את שטח בית הדפוס וכן את מלאי הנייר והציוד שעומדים לרשותו. בזמן ההעברה ישלם מימון 22.5 מיליון שקל ו-7 מיליון שקל ישלם בעבור המכונות והציוד. כעבור חודשיים ישלם 10.5 מיליון שקל נוספים ו-25 מיליון שקל בתוך חצי שנה. מימון יציג ערבויות בסך 6 מיליון שקל.

מימון, שכוונותיו הן ככל הנראה לעשות שימוש בקרקע ולא להמשיך ולהפעיל את בית הדפוס, הסכים להשכיר את בית הדפוס לקבוצת בן-צבי כדי להמשיך להעסיק בין 70 ל-110 עובדי דפוס.

‏עד למועד ההעברה, קובעת ההמלצה, יהיה ניתן לשנות את ההסכם, כך שבמקום רכישת המגרש תרכוש קבוצת מימון את מניות חברת לוין אפשטיין וכן את המכונות והציוד בבית הדפוס.

‎‎ההצעות האחרות

‏‎‎ההצעות שבחר הנאמן גברו על כ-17 הצעות אחרות. הרציניות שבהן היו של ה"ג'רוזלם פוסט" של אלי עזור.

"עזור שיפר את הצעתו ממש בשעות הערב", אמרו הנאמנים, ששיבחו אותו והוסיפו כי הבחירה התבססה על הצעה כספית גבוהה יותר. עזור הציע לרכוש את העיתון ואת בית הדפוס יחד ב-122 מיליון שקל, והתחייב להעסיק 500 עובדים לשנה וחצי ולהמשיך להעסיק גם את עובדי ההפצה לחצי שנה לפחות.

‏הפרסומאי הדר גולדמן ביקש לקנות את נכסי העיתון ללא בית הדפוס. הוא הציע 6 מיליון שקל ותוכנית תשלומים לנאמנים על פני עשור שהייתה מגיעה ל-22.5 מיליון שקל. גולדמן הציע להעסיק 400 עובדים שמהם 120 ל-7 שנים לפחות.

‏ההפתעה הגדולה, עם זאת, הייתה העובדה ש"ישראל היום" לא הצליח לשים את ידו על בית הדפוס. העיתון של שלדון אדלסון הציע 50 מיליון שקל בעבור בית הדפוס. לאור העובדה שבניגוד למימון ביקש אדלסון להמשיך ולהפעיל את בית הדפוס, הוא הציע להמשיך ולהעסיק את כל עובדיו.

ועד העובדים לא מרוצה

לאור הודעת הנאמן, אמר היום (ב') ועד העובדים כי "ההצעה החדשה מהווה שיפור קל לעומת ההצעה הקודמת, אולם לטעמנו לא די בכך. אנו ממשיכים לנהל משא-ומתן עם כלל הגורמים, במטרה להמשיך לשפר את ההצעות הן מבחינת זכויות עובדים והן מבחינת חופש העיתונות".

על-פי גורם בוועד, "זו הצעה מאוד רעה לעובדים. הוא מדבר על 330 עובדים מתוך 800, ולא מובטח לנו דבר. לא דובר דבר על הסכם קיבוצי שדרשנו, המשכיות תעסוקה וקליטה של מקסימום עובדים. נגיע לבית המשפט ונביע התנגדות לעסקה. לא ייתכן שישלחו 600 עובדים הבייתה בגלל שיש הצעה יותר משתלמת לנאמן".

העובדים ייוועדו היום אחר-הצהריים כדי לחשב את המשך פעולותיהם. ‏‎‎‏

‎‎עיקרי העסקה למכירת "מעריב"

‏1. קבוצת "מעריב" תימכר כ"עסק חי" ב-145 מיליון שקל. ‏

‏2. קבוצת מימון תשלם 65 מיליון שקל עבור בית הדפוס, וקבוצת בן-צבי תשלם עד 80 מיליון שקל בעבור העיתון.

‏‏3. 12 מיליון שקל ישולמו במועד ההעברה, 9.7 מיליון שקל ישולמו 120 יום לאחר מכן, ו-11 מיליון שקל ישלמו שנה לאחר מכן‏.

‏4. יתר הסכום תלוי בגביית חובות העיתון. ‏

‏5. בן-צבי העמיד ערבות בנקאית אוטונומית‏ בסך 2 מיליון שקל.

‏‏6. 600 מתוך 2,000 עובדי "מעריב" יפוטרו‏.

רוכש בית הדפוס של "מעריב": עמוס מימון, יהלומן ואיש נדל"ן / אורי חודי

עמוס מימון, בעלי קבוצת צמרות סלע, הציע לרכוש את בית הדפוס של "מעריב" בעבור כ-65 מיליון שקל. העסקה כוללת את מבנה בית הדפוס, את הציוד שבתוכו וכמובן את הקרקע שעליה הוא שוכן ברחוב הקוממיות באזור התעשייה של בת-ים.

על-פי רשם החברות, מימון הוא יהלומן המחזיק במניות בחברת חלום בים בנתניה ומ.ע. גאיה פנטגון ברמת-גן. גורמים בענף מספרים כי מימון היה מעורב בעבר בעסקה לרכישת מתחם עלית על-ידי שעיה בוילמגרין ואזורים.

המגרש של בית הדפוס בבת-ים, המשתרע על שטח כ-18 דונם, כולל מבנה בן כ-5,100 מ"ר המשמש את בית הדפוס, משרדים ומרתף. נכון להיום ייעוד המגרש הוא תעשייה. המגרש נמצא בבעלות פרטית ואינו מוחכר מהמינהל, מה שהופך אותו לאטרקטיבי יותר עבור הרוכש.

מכרזים של עיריית בת-ים שנסגרו לפני כמה חודשים בקרבת מקום, ברחוב הקוממיות, משקפים שווי של כ-82 מיליון שקל לקרקע בשטח של מעט יותר משישה דונם. המגרשים שנמכרו מאפשרים בנייה של כ-250 דירות ושטחי מסחר.

אם נשווה את הזכויות שניתנו במגרשים הסמוכים למגרש שעליו ממוקם בית הדפוס של "מעריב", נראה כי אם אכן ישונה הייעוד תיתכן בנייה של יותר מ-700 דירות במקום.

עוד כתבות

השגריר גלעד ארדן. גורס את אמנת האו''ם בעצרת הכללית / צילום: צילום מסך מתוך UNTV

ישראל והאו"ם: מה כדאי לזכור לפני שגורסים

ב–29 בנובמבר 1947 הכריז נציג סוריה באו"ם בעקבות החלטת החלוקה: "היום האו"ם נרצח" ● בזכות היום ההוא הגענו אל השבוע הזה

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

"החשב יפקח": היועמ"שית מבקשת מבג"ץ לדחות את העתירה בעניין מימון מעונות רה"מ

לעמדת גלי בהרב־מיארה, אין מקום להתערב בהחלטת ועדת הכספים לממן את שני מעונות ראש הממשלה, גם לנוכח הפרשנות שיש לתת לה והן בשל האישור הנדרש של החשב, בנוסף לזה של מנכ"ל משרד רה"מ

אפריל האדום של הפנסיה וההשתלמות / צילום: Shutterstock

אחרי שנה בצמרת, בית ההשקעות שמוצא את עצמו בתחתית טבלת התשואות לפנסיה

הירידות בשוקי ההון בעולם הובילו את המסלולים הכלליים לירידות של כ-1.5% ואת מסלולי המניות לירידות חדות יותר של כ-3% • אלטשולר שחם, מור ומנורה מבטחים בלטו לטובה כשמנגד אנליסט עם ירידות חדות • מה עשו המסלולים שעוקבים אחרי ה-S&P 500?

מפעל המלט נשר. ''אין קשר בין רמות האבק לפעילות המפעל'' / צילום: תמר מצפי

אחרי פחות משנה: מנכ"ל נשר מפעלי מלט מסיים את תפקידו

מנכ"ל נשר מפעלי מלט, יובל לזרוב, מסיים את תפקידו בחברה אחרי כהונה בת פחות משנה ● באוגוסט האחרון הוציא המשרד להגנת הסביבה צו מינהלי לחברה, המורה על מניעה או צמצום של זיהום אוויר לפי סעיף 45 בחוק אוויר נקי

מרכז הסחר המקוון של דואר ישראל / צילום: שחר פליישמן

אכזבה למדינה: קבוצת מילגם זכתה במכרז להפרטת הדואר בתמורה ל-461 מיליון שקל בלבד

קבוצת מילגם-הפניקס-ליימן שליסל זכתה במכרז על הדואר, ותשלם סכום נמוך משמעותית מהערכת השווי שקיבל הדואר בעבר ועמד על מעל 1.5 מיליארד שקל ● קבוצת דלק ישראל-רמי לוי התמודדה מולה במכרז ● שתי ההצעות היו נמוכות בתחילה מהממוצע של הערכת השווי שהוכנו לצורך המכרז. לבסוף התוצאה הזוכה הייתה גבוהה יותר

הפגנה בתל אביב / צילום: Reuters, Mostafa Alkharouf

ימי השיבושים חוזרים מחר עם פתיחת מושב הקיץ של הכנסת: "להחזיר את המנדט לעם"

המחאה נגד הממשלה תוציא לפועל שיירות רכבים הנוסעות במהירות אטית מהצפון, מהדרום ומהמרכז ● בין מובילי ההפגנה, יהיו משפחות נרצחים וחטופים, והיא צפויה להמשיך בערב למעון ראש הממשלה ברחוב עזה בירושלים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: (AP (Vincent Thian ,Armando Franca ,Steve Helber

"השוק מתפוצץ": 8 מניות מומלצות בזמנים של מלחמה

מסוקים, סימולטורים ומערכות תקשורת: בבנק ההשקעות מורגן סטנלי הצביעו לאחרונה על 8 מניות של יצרניות ביטחוניות בחו"ל שצפויות ליהנות מהעלייה בביקושים בעקבות חוסר היציבות הגאו-פוליטית ● בבית ההשקעות הורייזן טוענים כי המלחמה באוקראינה משפיעה על הביקושים בשוק הביטחוני יותר מאשר המערכה בעזה: "מדינות באירופה מגדילות את תקציבי הביטחון בגלל האיום הרוסי"

בנייה ברמת גן / צילום: פביו טרופה

התוכנית של רמת גן במקום תמ"א 38: עד 10 קומות ברחובות המסחריים

תוכנית מחליפה לתמ"א 38 שגיבשה העירייה בראשות כרמל שאמה הכהן, מספקת פתרון ביניים בין הגישה המרחיבה שנקטו ראשי העיר הקודמים, לבין הגישה הקמצנית שנקט כרמל שאמה הכהן, שזכתה לביקורת מצד בית המשפט

נתיבות. בעיגול: מירי רגב / צילום: דייגו מיטלמן, מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט)

בלי תוכנית, ללא תקציב ובניגוד לדעת אנשי מקצוע: רגב מקדמת עוד תחנת רכבת בנתיבות

במשרד התחבורה בוחנים הקמת תחנה בעיר הדרומית במרחק 5 ק"מ בלבד מזו הקיימת ● גורמי המקצוע מתנגדים בגלל תחזית נוסעים נמוכה ופגיעה בציבור שזמן נסיעתו למרכז מתארך ● השבוע נחשף בגלובס שגם במוסד רוצים רכבת ישירות למטה הארגון בניגוד לתוכניות המטרו

חסאן טואפרה, ראש הרשות לפיתוח חברתי כלכלי במגזר המיעוטים / צילום: תמר מצפי

"במסגרת תוכנית החומש לחברה הערבית, אנחנו משקיעים קודם כל בחינוך. הפערים מצטמצמים"

חסאן טואפרה, ראש הרשות לפיתוח כלכלי בחברה הערבית, התייחס בכנס גלובס לאתגרים באוכלוסייה זו ולחשיבותה ● לדבריו, ברקע יישום תוכנית החומש הייעודית, החברה הערבית חוותה שינוי משמעותי: "רוב התלמידים לא היו זכאים לבגרות. היום יש 20% סטודנטים לתואר ראשון"

בחינות הסמכה של לשכת עורכי הדין / צילום: רוני שיצר

בצל המלחמה: רק 16% מעבר בבחינות לשכת עורכי הדין

מספר הניגשים עמד על 770 בלבד, מאחר שמדובר במועד משלים שנערך בשל המלחמה ● האוניברסיטאות מובילות את טבלאות העוברים, כאשר מבין כלל הניגשים, המוסד האקדמי המוביל הוא האוניברסיטה העברית

ווסימוזי מדונסלה (מימין), נציג דרום אפריקה בדיון בהאג / צילום: Reuters, Yves Herman

המשטר בדרום אפריקה פותח מערכה לשלילת ההכרה בזכות הקיום של ישראל

עיון באוצר המילים והדימויים של נציגי המשטר הדרום אפריקאי בבית הדין בהאג מראה כי הם מתרחקים במהירות משאלת עזה ועוברים אל שאלת הלגיטימיות של קיום ישראל ● אפשר להגיד שהיחסים עם משטר ה–ANC במדינה הגיעו אל סוף הדרך

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

בממשלה מפקפקים בסיכוי של סמוטריץ' להטיל מכס של 100% על טורקיה

הצעד שמבקש לקדם סמוטריץ' דורש אישור של הממשלה כולה, וההערכות הן ששני מוקדי ההתנגדות המרכזיים עשויים להיות בלשכת ראש הממשלה ואצל שר הכלכלה ● גורמים במגזר העסקי מפעילים על הממשלה לחץ לסגת מהרעיון, שעלול לגרור עליות מחירים שיתגלגלו לכיס של הצרכן הישראלי

נשיא איראן, אברהים ראיסי / צילום: ap, Vahid Salemi

בכיר במשמרות המהפכה: התקבל אות מהמסוק של ראיסי

מסוקו של הנשיא התרסק בשעות הצהריים (שעון ישראל) ונותק הקשר עימו ● אחרי מספר דיווחים סותרים, באיראן מדווחים שהתקבלו אותות מהמסוק ● באותו מסוק טס גם שר החוץ האיראני, חוסיין אמיר עבדוללהיאן, ובכיר איראני מסר לרויטרס כי יש חשש לחייהם

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

הזכויות בקרקע בנווה צדק הוכרעו בלי כל היורשים. מה קבע ביהמ"ש?

ביהמ"ש העליון פסק כי קרקע בנווה צדק תירשם על שם בנו של בעל קרקע שהלך לעולמו - אך הדיון הוסתר מצאצאים נוספים שלו ● אישה ביקשה להרות מזרעו של בן זוגה המנוח, אך משפחתו הציבה בפניה תנאי לפיו עליה לוותר על זכויות ממוניות ● אדם ערך הסכם להחלפת קרקעות עם המדינה, אך קיבל פחות משליש מהשטח שהתחייבה לו

"חיזבאללה ספג מכות קשות": בלבנון מעריכים שהחזית בצפון לא תתרחב

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: כלי תקשורת מסביב לעולם סיקרו את השבת גופותיהם של ארבעה חטופים, בלבנון מעריכים שהמלחמה בצפון לא תסלים בשל עייפות בשני הצדדים ומה צפוי ביחסים בין ישראל וארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

הפגנה פרו-פלסטינית באוניברסיטת גנט בבלגיה / צילום: Reuters, JAMES ARTHUR GEKIERE

"קיבלנו כבר עשרות פניות": הפתרון של הטכניון לאנטישמיות בקמפוסים בחו"ל

הטכניון מזמין חוקרים מחו"ל להצטרף למוסד הלימוד, והנשיא מגלה כי "קיבלנו כבר עשרות פניות" ● בתוך כך, מועצת האקדמיה הלאומית למדעים מזהירה מפגיעה במעמד המחקר הישראלי, וקוראת לתקצוב מוגבר כתשובה לחרמות

דואר ישראל - שירות מיון ארצי / צילום: איל יצהר

למה המדינה הסכימה למכור את הדואר בשליש מהשווי שבו העריכה אותו?

לאחר תחרות בין שני מתמודדים בלבד, קבוצת מילגם זכתה במכרז על דואר ישראל במחיר המהווה שליש מזה שבו הוערכה החברה הממשלתית בעבר ● הזוכה מתכוונת להתמקד בשוק הבנקאות ● וגם: המשפחה שעומדת מאחורי חברת מילגם

עו''ד דן גבע, שותף במשרד מיתר / צילום: איל יצהר

משרד עורכי הדין מיתר ממזג אליו את משרד הפטנטים קליגלר

עורך הדין ועורך הפטנטים דניאל קליגלר ינהל את תחום הפטנטים של מיתר, ויחד איתו יצורפו למשרד שותפו יובל שלום ועורכי פטנטים נוספים ● בעקבות המיזוג יכלול צוות הפטנטים של מיתר 18 עורכי פטנטים ועורכי דין

ברק עילם, גיא ברנשטיין, צבי אלון / צילומים: שלומי יוסף, יח''צ, טיגו

כך הגיבה מניית נייס בוול סטריט לעזיבה של המנכ"ל

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● מג'יק נסחרה בסוף השבוע במחיר הנמוך בכ-48% מהשיא בעקבות הדוחות ● נייס צללה על רקע עזיבת המנכ"ל ● וטיגו נפלה בחדות לאחר פרסום הדוחות למרות שפרסמה תחזית חיובית