גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

השיחה: משפחת תשובה סוגרת מעגל בניו-יורק

משפחת תשובה מפרגנת לבת גל נאור ■ ראובן קפלן טיפס את עזריאלי ■ גיא ברעם אירח בגלריה ■ וגם: ציון ומירה קינן מפרגנים לבן גלעד

בשבוע שבו נסגרה סופית העסקה למכירת הפלאזה על ידי יצחק תשובה לידי קבוצת סהרה ההודית, אשר במסגרתה נמכר המלון לפי שווי של 2.2 מיליארד שקל, חגגה משפחת תשובה אירוע נוסף. עשרות מוזמנים התגודדו בערב חמישי האחרון בכניסה למלון הפלאזה בניו-יורק כדי לקחת חלק באירוע הגאלה החגיגי שערכו רשויות השימור בעיר לרגל השקת הספר החדש שהוציאה גל נאור, אדריכלית מלון הפלאזה ובתו של תשובה תחת השם: The Plaza Unveiled. מדובר בספר צילומים ייחודי של נאור והצלם שחר עזראן, שהעבודה עליו נמשכה קרוב לשמונה שנים המתאר את עבודות השחזור והבניה מחדש שעבר המלון, מאז רכישתו של המלון על ידי תשובה ב-2004. נאור ציינה כי: "הפלאזה הוא לא עוד פרויקט עבורי אלא חלק בלתי נפרד מחיי. קיבלנו את הפלאזה כפיקדון למשמרת והחזרנו אותו לימי הזוהר הגדולים שלו. יפה יותר מתמיד". יצחק תשובה רעייתו חיה ובני המשפחה הגיעו לפרגן בגאווה. במסגרת האירוע נערכה מכירה פומבית מיוחדת למטרות צדקה של תמונות נדירות שצולמו במהלך השנים במלון.

עושים את ירושלים

צפריר גינסברג, מבעלי מתחם "מודרן" במוזיאון ישראל, אירח בחמישי בערב מוזמנים רבים שהגיעו לפתיחת אירועי 'חמשושלים' - פסטיבל תרבות ותיירות החורף של עיר הקודש. האורחים נהנו מקוקטייל עשיר בהשראת מאכלי ירושלים המסורתיים, כאשר ברקע נערכו מיצגים בהשתתפות שחקנים שגילמו ציירים ואמנים מתקופות שונות בתולדות האמנות. כמו כן נערכו סיורים פרטיים ליליים במוזיאון וכל אחד מן האורחים יכול היה לקחת חלק פעיל ביצירת אמנות ענקית העשויה מאוכל וממוצרי מזון.

שמואל וענת פרנקל, צפריר גינסברג, פתיחת אירועי
שמואל וענת פרנקל עם צפריר גינסברג

בילו את הערב בעיר הבירה: עמי פדרמן שהגיע עם בתו דניאלה, שמואל וענת פרנקל, ורד ואילן גרינבוים, ישראל טראו, יאיר ודסי שטרן, צוקי ויגאל גלאי, דורון סבג, אילנית מלכיאור מחזיקת תיק התיירות ברשות לפיתוח ירושלים, מוטי חזן מנכ"ל הרשות לפיתוח ירושלים, ציון תורג'מן מנכ"ל חברת אריאל וכמובן מנכ"ל המוזיאון ג'ימס שניידר שבירך משלחת שהגיעה מאירופה בעקבות מבצע "עמוד ענן".

עשור לדילוגים בעזריאלי

מרוץ המדרגות של כלל בריאות בעזריאלי שמתקיים זאת השנה העשירית, נערך בשישי בבוקר בהשתתפות למעלה מ-1,400 משתתפים מהארץ ומן העולם. טרנד מרוצי המדרגות במגדלים גבוהים החל ב-1987 בניו-יורק במגדל האמפייר סטייט בילדינג. לרגל חגיגות העשור של הגרסה המקומית, נערך השנה מקצה "שלוש הפסגות" שבמסגרתו "זכו" המשתתפים לטפס במדרגות לגגותיהם של שלושת מגדלי עזריאלי - המרובע, המשולש והעגול. במסגרת המרוץ נערך גם מקצה מנכ"לים בכירים. למקום הראשון במקצה המנהלים הבכירים הגיעה ראשונה עדית קרן צבי מנהלת בסמינר הקיבוצים (11:15 דקות). עוד טיפסו: ארנון תורן מנכ"ל מרכז עזריאלי (12:29 דקות) ששיפר את שיאו משנה שעברה, וראובן קפלן מנכ"ל כלל בריאות (12:43 דקות).

גיורא עופר בעבודה

אירוע ההתרמה השנתי של עמותת "בעצמי" נערך ברביעי בערב במועדון התיאטרון ביפו. גיורא עופר, יו''ר העמותה, והמנכ"ל צביקה גולדברג אירחו ערב שכלל מצגת אודות פעילות העמותה שלקחה על עצמה לסייע לאנשים השרויים באבטלה מתמשכת להשתלב בעבודה יציבה והוגנת, התואמת את כישוריהם ושאיפותיהם. בשיא הערב עלה לבמה הזמר שלום חנוך להופעה באורך מלא.

שרון קדמי, גיורא עופר, שלום שמחון, אירוע ההתרמה של
שרון קדמי, גיורא עופר ושלום שמחון

את הערב הנחו אסתר גולן ויעקב כהן, בוגרי התוכנית, שהיו מובטלים לאורך שנים והשתלבו מחדש בעולם העבודה. כיבדו בנוכחותם: שר התמ"ת שלום שמחון שהגיע עם מנכ"ל המשרד שרון קדמי, ארז ויגודמן שכיהן כיו''ר העמותה 8 שנים והעביר את התפקיד לגיורא עופר, מיכל פרבר מייסדת העמותה, יצחק קאול, יעקב בן אדיבה, דוד תדמור, דורון ספיר, רמי יהושע, טובי שמלצר ועוד רבים.

בוקר של אמנות ועירום

גיא ומיכל ברעם אירחו ביום שישי בבוקר בגלריית FERRATE בבית הדפוס CITY PRESS שבבעלותם, אנשי עסקים בולטים לרגל השקת תערוכת הצילומים של אמן הצילום הבינלאומי ספנסר טוניק. בתערוכה מוצגים לראשונה בגלריה בישראל צילומים של טוניק, ביניהם מיצב ים המלח - צילום העירום ההמוני הראשון שנערך בישראל. האירוח כלל ארוחת בוקר מפנקת בניצוחו של השף שאול בן-אדרת. את תשומת-לב האורחים כבשה אלה, בתם של הזוג ברעם, שלא הלכה לגן כיוון שלא הרגישה טוב וזכתה לבלות עם הוריה ואורחיהם הרבים.

גיא בר-עם, שאול בן אדרת, מיכל בר-עם, השקת תערוכת הצילומים של ספנסר טוניק / צילום: סיון פרג'
גיא ברעם, שאול בן אדרת ומיכל ברעם

בילו בוקר שמשי במיוחד ביחד: אסתר אלדן מנכ"לית כיתן, איה עזריאלנט, נאוה ברק נשיאת עמותת עלם, מודי כידון יו"ר איגוד חברות הפרסום ומבעלי גיתם BBDO, ד"ר הלן גור, מנור גינדי דירקטור ומנכ"ל משותף בגינדי השקעות, עו"ד אלון גלרט, רוני דיסנצ'יק מנהל מוזיאון נחום גוטמן לאמנות ורעייתו נאוה, פרופ' איזי בורוביץ' ורעייתו יעל, ציפי לנדאו יו"רית מוזיאון נחום גוטמן לאמנות ובעלה יגאל, חנה ובני פרי-זן שהגיעו עם נכדתם. עוד הגיעו: הבעלים של רולדין קובי חקק ורעייתו שרון, פרופ' פנחס סירוטה, שוקי אברמוביץ' ורעייתו יעל, ג'ניס גילרמן ובתה קארן, מירי טוכמאייר, אורן מוסט נשיא גולן טלקום, דנה אונגר מבעלי אמור, חיים קרופסקי מנכ"ל ישראכרט לשעבר, אברהם (לולו) אסף יו"ר מועצת המנהלים של אמנת, איש העסקים דב תדמור ועוד.

קינן עושה פן

גלעד קינן, בנם של מנכ"ל בנק הפועלים ציון קינן ורעייתו מירה, חגג בחמישי בערב את פתיחת העסק החדש שלו. קינן הבן, 32, רווק, המתגורר בתל-אביב, חזר לפני כשנה מניו-יורק שם למד אנימציה. מאז הוא חבר לשלושה שותפים עסקיים: איש חיי הלילה איתי סגל, האדריכל רואי לויאן ומעצב השיער עמית בן יקר, ויחד חנכו הארבעה את ה"פן בר" הראשון בישראל. מדובר במיזם הכולל בר מעוצב של עיצוב שיער, פן ותסרוקות מושקעות. הלקוחות שייכנסו ייהנו גם ממוזיקה עדכנית ומשמפניה איכותית.

ציון גלעד ומירה קינן, פתיחת ה
ציון, גלעד ומירה קינן

לדברי היזמים, המקום נפתח כדי לתת מענה לכל מי שתחפוץ לעשות פן בדרך לראיון עבודה, פרזנטציה ללקוח, אירוע או דייט רומנטי, בכל שעה של היום וכמעט בכל שעה של הלילה. הגיעו להתרשם: עו"ד דוד אפרתי ואשתו אורית, אשת העסקים עירית רפפורט, אשת העסקים נוני מלכא, איש העסקים ויזם הנדל"ן אלון קסטיאל ועוד.

עוד כתבות

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהים את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

שר החוץ הטורקי מעוניין בשת"פ עם המיליציות הפרו־איראניות

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר, היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור