גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שרה ג'ונסון: "אפשר לחיות בישראל ולהצליח בבריטניה"

ג'ונסון עשתה את דרכה במעלה תעשיית הטלוויזיה הבריטית, עד שמונתה בחודש האחרון לנציגה הראשונה של קשת מעבר לים ■ בראיון ראשון היא מספרת מה צריך יוצר ישראלי כדי לעשות את זה במדינה שהמציאה את הטלוויזיה המצוינת

בזה אחר זה עלו לרגל, לפני כחודש, אל משרדי קשת בתל-אביב בכירי הכותבים ויוצרי הטלוויזיה בישראל. לא שהמשרדים ברחוב ולנברג לא מושכים סוג זה של אנשים בימים כתיקונם, אלא שהפעם נפתח לשוק הישראלי אפיק חדש שלא היה מוכר עד כה.

במשך 4 ימים שהתה בישראל האישה שלנו בשוק הטלוויזיה הבריטי. שרה ג'ונסון מונתה על-ידי מנכ"ל קשת אבי ניר, וראש "קשת אינטרנשיונל" אלון שטרוזמן, למנהלת הדרמה של הזכיינית בלונדון. במהרה התמלא יומן הפגישות שלה והיא החלה בחיפושים אחר הרעיון, הפורמט, הטאלנט שיפרוץ לקשת את הדרך אל הממלכה המאוחדת.

"אני ילדה יהודייה ממנצ'סטר שחלמה לעבוד בטלוויזיה", אומרת על עצמה בצניעות מי שהפכה להיות אחת הדמויות הדומיננטיות בשוק הדרמה הבריטי. "ולא באמת יכולתי לעבוד בטלוויזיה בעירי לאחר שסיימתי אוניברסיטה. הייתה גרנאדה, והיה הבי.בי.סי, שם עבדה אמי כמזכירה. רציתי לעבוד בדרמה, אז נאלצתי לעזוב ללונדון. לו זה היה קורה עכשיו, לא הייתי צריכה לעשות את המעבר. אני חושבת שאפשר לחיות בישראל ולהיות מצליח בבריטניה".

ג'ונסון, קטנה ותוססת, קוראת לעצמה "גשר" בין היכולות הישראליות לשוק הבריטי. אתם תביאו את הרעיון, היא כבר תמצא את הקשר הנכון בשוק בלונדון, שאותו היא מכירה כאת כף ידה.

היא החלה את הקריירה שלה באמצע שנות התשעים כמזכירה בהפקות שונות, ובהן סבוניית הלהיט של הבי.בי.סי "איסטאנדרס". היא שבה אליה בשלהי אותו עשור כעורכת תסריט וקו עלילתי. משם נדדה כעורכת ומפתחת תוכן ב-ITV, סוני אינטרנשיונל, צ'אנל 5, והייתה לראש חטיבת הדרמה והקומדיה בסקיי. בתפקידה האחרון לפני קשת עבדה כראש חטיבת הפיתוח של חברת ההפקה של לינדה לה-פלאנט, יוצרת "החשוד המיידי".

"חבר שהיה ב-NBC יוניברסל המליץ עליי לאלון שטרוזמן. דיברנו והסתדרנו מיד. עבדתי במשך ארבע שנים וחצי עם לה-פלאנט וחיפשתי את הדבר הבא. אלון היה מקסים ומלא אנרגיה, ומאוד לא ציני. אני אדם לא ציני וטלוויזיה יכולה להיות מקום מאוד ציני. כשראיתי את התוכן של קשת לא יכולתי לסרב".

אף שג'ונסון עובדת בעבור קשת, בחברה אומרים שהיא בהחלט מחפשת עבודה גם בעבור גופי שידור אחרים. "קשת תהיה חברת הפקה עצמאית בבריטניה", היא מספרת. "ואני רואה שקשת עומדת במחויבותה כשהיא שוכרת אנשים מקומיים שעבדו בזירה בבריטניה, כי קשת רוצה אחיזה חזקה שם. יש לי מנהל פיתוח שמכיר המון כישרונות מקומיים במדינה ויהיה לנו ראש חטיבה לא מתוסרטת (בידור וריאליטי - ל"א) שמכיר את השוק ואת צרכיו.

"אני מנהלת שיחות עם כל הרשתות וחברות ההפקה העצמאיות שמכירות את קשת מ'הומלנד' והזכיות בפרסים, אבל גם נכנסות לאתר של קשת ואומרות הייתי רוצה לדבר איתך על זה ועל זה".

- מדוע המדינה שנחשבת לערש הדרמה הטלוויזיונית מחפשת כישרון פה במזה"ת? הרי לא נוכל לעשות כאן דברים מדהימים כמו "דאונטון אבי".

"אולי לא תוכלו לעשות סדרות כמו 'דאונטון אבי', אבל אין ספק שיש כאן אנשים עם היכולת לכתוב סדרות כמו 'דאונטון אבי' או כל סדרה אחרת שיש לנו. מאחורי כל סדרה בריטית, יש כישרון גדול, וכישרון גדול לא יושב רק בלונדון, בירמינגהם, ניו-יורק או לוס אנג'לס. אני חושבת שאנחנו תעשייה גלובלית, והכישרון נמצא איפה שתמצא אותו".

מחפשת הכול וכלום

קשת הפכה, אם כך, לגוף הישראלי הראשון שמחזיק איש תוכן בכיר מקומי בבריטניה, והכוונה היא שבקרוב ימונה אדם מקביל גם בארצות-הברית. זאת כחלק מתהליך של הפיכה לגוף שמפיק תוכן מחוץ לישראל. לכן ג'ונסון מחפשת גם רעיונות בלבד, והאפשרות לחבר אותם לכותבים ומפתחים בריטיים ריאלית לחלוטין.

- מה גילית בביקורך?

"כשיש לכם משהו 'נכון', אז הוא כל כך 'נכון'. והכישרון שיש לכם הוא מאוד חזק. היה לי חשוב לפגוש הרבה מאוד אנשים ודחסתי ללוח הזמנים שלי ככל הניתן. יש משהו ייחודי לישראלים, לא רק היוצרים, אלא גם לצופים. אתם לומדים אנגלית מאוד מוקדם. ואתם פתוחים ויכולים להכיל סדרות אמריקאיות ובריטיות. ואני מוצאת שאין דבר פריפריאלי בעשייה פה וזה יכול לנוע נהדר אל מעבר לים. אני לא יודעת איך נעשה זאת, אבל אנחנו בהתחלה".

- מה את מחפשת?

"הכול וכלום. יש לנו טלוויזיה מאוד מגוונת בבריטניה. לכל ברודקאסט יש הזווית שלו. אפשר למכור כל ז'אנר ולמצוא לו את הבית המתאים. אם אתה חושב על המגוון והאישיות של כל אחד מהמנהלים בכל אחת מהרשתות, אני רוצה להיות פורטל לכותבים, קומיקאים ובמאים שחושבים בינלאומי, אבל בינתיים עושים דברים רק בישראל. כל יוצר וכותב שפגשתי סיפר לי על סדרה בריטית אחרת שאהב והושפע ממנה. אז הנה, יש להם אותי שיושבת בלונדון ומוכנה לחבר אותם לשותף בבריטניה. הייתה לי פגישה עם רשת שפספסה את קניית 'הומלנד' והם לא מפסיקים לדבר על זה. אף אחד לא רוצה להרגיש שהוא מפספס משהו".

פשוט תכתבו

"אני זוכרת כשבסקיי קנינו סדרות מארצות-הברית והבנו שבריטניה צריכה לשנות את הזרימה לכיוון השני, ולקח לנו עשור לעשות את זה. קשת בתחילתו של הגל השני של שינוי הזרימה. תוכן מגיע מכל מקום שיש בו כישרון".

- בפגישותייך יש משהו שגילית שהיוצר הישראלי צריך לשנות בעצמו?

"ממש לא. אני מדברת עם יוצרים פה בדיוק כמו שאני מדברת עם יוצרים בכל מקום אחר. כותב שמעולם לא ראה סדרה בריטית, שאין לו כל ידע על השוק, ואני חייבת לציין שכולם פה יודעים, הדבר היחיד שהוא צריך לדעת זה לכתוב וקצת להביט סביב. מעבר לזה, מאז שאני פה כולם אומרים לי שאני מאוד לא בריטית, שאני מאוד ישראלית. אני כל הזמן מחבקת את כולם, מתלהבת. יש תפיסה שגויה של בריטיות. לא כולנו 'דאונטון אבי'".

- כשכותב חושב גלובלית כשהוא יוצר, זה לא בעייתי?

"זה עשוי להיות. כשבא אלי כותב עם רעיון ואומר מה זה יכול להיות, דרמה? קומדיה? אני אומרת 'פשוט תכתוב את מה שיש לך', עם הדמויות והסיפור, ותן לי לעשות את העבודה שלי, לעצב את זה למה שזה יכול להיות ולמי שאליו זה מיועד".

- המצוקות הכלכליות בישראל לא מאפשרות הרבה ניסוי וטעיה, תהליך הכרחי כמעט ליצירת תוכן טוב.

"בריטניה היא עדיין הקרובה הענייה של ארצות-הברית מהבחינה הזו. השוק האמריקאי מוצף בכסף. אתה יכול לעשות פיילוטים על גבי פיילוטים שלא יראו אור לעולם. באנגליה זה לא כך, למרות שיש שם כסף. לכן אני לא במרוץ, כי אני רוצה שדברים יתקיימו כמו שצריך. כדי להמשיך לממן ולקיים את היוצרים אנחנו חייבים לחשוב עסקית על השוק הכלל-עולמי. אסור לך להתמקד בעשייה של דבר אחד במקום אחד, זו הדרך להתמודד עם הקושי הכלכלי של השוק היום. אני מאמינה בכוח של הטלוויזיה וגם המפרסמים והרשתות מאמינים בכוחה".

הכתבה המלאה - במגזין פירמה

עוד כתבות

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

הלחצים על הנגיד ובית ההשקעות שמעריך: "הריבית עשויה היום"

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית היום (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה היום עומדת על 65%

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מניות הבנייה טסו ומשקיעים בצמח המרמן דרשו שעזריאלי תשלם יותר

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

ייבוא רכבים / צילום: Shutterstock

כשהיצע הרכבים והמותגים בשיא, מי צריך את הרפורמה ל"הגברת התחרות"

בוועדת הכלכלה דורשים "לפתוח את שוק יבוא הרכב לתחרות", אבל ניתוח המסירות במחצית הראשונה של 2025 מגלה תמונה של שוק היפר־תחרותי, ביקוש ריכוזי ומלחמת מחירים שכבר שוחקת את הרווחיות ● אז למה כולם רוצים, ורצים, לקבל זיכיונות יבוא בחסות הרגולטור?

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שתעלה היום לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: באדיבות עיריית קריית אונו

הרוב קובע, גם כשהבניין שלכם נהרס מטיל. וזה לא תמיד כל כך פשוט

השאלה הגדולה העומדת בפני דיירים שהבית המשותף בו הם מתגוררים נפגע היא האם קיים רוב לשיקום הבניין ● אם כן - המחוקק מעודד זאת ● במידה ואין הסכמה שכזו - יכול להתבטל רישום הזכויות הפרטניות והדיירים הופכים לשותפים במקרקעין ללא זיקה לחלק מסויים בשטח ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

לקבל את המשכורת באמצע החודש: המהלך המפתיע של קשת טעמים

מכללת גל נבחרה להוביל את תוכנית "צומחים" לחוסן תעסוקתי, התוכנית כוללת ייעוץ אישי למעסיקים וסדנאות לעובדים ● הסטארט-אפ Payro מודיע על שיתוף פעולה עם קמעונאית המזון קשת טעמים, שתאפשר לעובדיה למשוך עד 2,000 שקל או  30% משכרם במהלך החודש