המסחר בבורסות אירופה נחתם היום (ה') במגמה מעורבת, לאחר שבארה"ב הגיעו המחוקקים להסכמה על הרמת תקרת החוב ופתיחת פעילות הממשל מחדש. מגמה עמורבת נרשמת גם במדדי וול סטריט, כאשר בזמן כתיבת שורות אלה מדד ה-S&P 500 נסחר בשיא כל הזמנים.
במאקרו, היום דווח על עלייה של 0.6% במכירות הקמעונאיות בבריטניה בספטמבר, לעומת צפי אנליסטים לעלייה של 0.4%.
מניית חברת הטלקום KPN רשמה ירידות חדות לאחר שחברת אמריקן מובייל הודיעה שאין בכוונתה לרכוש מניות של החברה.
בורסות אסיה נסחרו הבוקר (ה') בעליות שערים בשיעור מירבי של כ-1.1%, לאחר סיום המשבר בארה"ב סביב תקרת החוב. בוול סטריט ננעל המסחר אמש בעליות שערים של עד 1.4%.
המחוקקים בארה"ב הגיעו הלילה להסכמה לפתיחת הממשלה מחדש ולהרמת תקרת החוב, לאחר 16 ימים של שיתוק בממשל האמריקני. על פי ההסכם, מימון הממשלה הפדרלית יימשך עד 15 בינואר, ותקרת החוב תעלה עד 7 בפברואר. הלילה הסנאט ובית הנבחרים אישרו את ההסכם ונשיא ארה"ב אובמה חתם עליו הבוקר.
בכך, נמנעה ברגע האחרון כניסה של ארה"ב למצב של חדלות פירעון - מה שהיה מטלטל את השווקים בכל העולם. ואולם, ייתכן שמדובר בהפוגה זמנית בלבד, ושהמשבר ייתחדש בתחילת 2014. את ההפסד הגדול ביותר מכל הסאגה הזו ספגה כלכלת ארה"ב: חברת הדירוג S&P דיווחה אמש, כי ההשבתה חוללה נזק של 24 מיליארד דולר למשק האמריקאי וגילחה לפחות 0.6% מהתוצר ברבעון הרביעי של 2013. הסוכנות תיקנה את תחזית הצמיחה שלה לרבעון הרביעי מ-3% לכ-2%. מאות אלפי עובדים ממשלתיים הובטלו ולרבבות עסקים שתלויים בממשל נגרמו הפסדים.
"עכשיו הפוקוס יעבור לנזק העצום שנגרם לכלכלה עקב ההשבתה של הממשלה הפדרלית ולכל נתוני המאקרו שלא פורסמו במהלכה", אמר גארי יאו, אנליסט מ-Crédit Agricole. "העובדה שאנחנו יכולים לראות 'שידור חוזר' של המשבר בעוד כמה חודשים תשפיע על המשקיעים אבל בטווח הקצר אנחנו צפויים לראות שיפור ניכר בסנטימנט".
הנתון החשוב ביותר שלא פורסם בארה"ב עקב השיתוק הוא דוח התעסוקה לחודש ספטמבר, והוא צפוי להתפרסם עד יום שלישי הקרוב ולהאיר על מצבו של שוק העבודה האמריקני.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.