גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אדוורטייזינג אייג'" מסמן את המגזינים המבטיחים של השנה

למרות התחזיות הקודרות לתעשיית הדפוס, יש מגזינים שלא מפסיקים להתחזק ■ על הפרק: שיתופי-פעולה חדשניים שמיישמים בחוכמה את החיבור לדיגיטל

Bon Appetit: מתווה מגמות במזון

כפי שדיווחנו ב"גלובס" בשבוע שעבר, המגזין הבולט ברשימה הוא מגזין האוכל Bon Appetit, שהפך לרלוונטי מתמיד, 4 שנים לאחר מותו של המגזין המתחרה Gourmet.

Bon Appetit מתבסס על המשיכה הרחבה של מזון בתרבות ומעניק לתרבות מקום רב יותר. השנה, נכון לחודש אוקטובר, עלה מספר עמודי הפרסום במגזין ב-21% יחסית לתקופה המקבילה בשנה הקודמת - כך על-פי ה-Media Information Newsletter, כשחלק ניכר מהמודעות החדשות מגיעות מלקוחות שאינם בתחום העיסוק המובהק של המגזין, כמו שאנל, BMW ובנק Chase.

אבל הפרינט הוא רק חלק אחד מהמשוואה. שורה של שותפויות חדשניות בין לקוחות מזון לבין מותגים מתחום המזון, הביאו את מיטב השפים והמסעדות בארה"ב מהדפוס אל אירועים חיים. המגזין גם עיצב מחדש את האתר שלו, BonAppetit.com. "אנחנו לא סתם עוקבים אחר מגמות בעולם המזון, כך אומרת סגנית המו"ל, פמלה סרוקר מאן, "אנחנו מתווים מגמות במזון".

Esquire: מתעלם מהפרות הקדושות של הפרינט

מספר המודעות בפרינט של מגזין הגברים Esquire עלה ב-18% נכון לחודש אוקטובר - כך על-פי ה-Media Industry Newsletter. זאת, בין היתר, הודות לגיליון השנתי החגיגי שיצא באוקטובר. ארגון American Society of Magazine Editors העניק למגזין ארבע מועמדויות ב-National Magazine Awards. המותג השיק מהדורה שבועית לאייפד ובחן מודל תשלום שבמסגרתו הוא גובה כסף מקוראים על קריאת כתבה בודדת.

המגזין מתעלם לעתים קרובות מהפרות הקדושות של הפרינט: במקום תצלום של סלב, כנהוג בתעשייה, השער של גיליון מארס, למשל, כלל טקסט בלבד.

ערוץ Esquire Network, עלה לאוויר עם סרט דוקומנטרי בן שנתיים על ההיסטוריה של המגזין, והוא נמנה עם מתיחות המותג האמיצות ביותר שנעשו בתחום המגזינים.

Vice: הדיגיטלי חובר לווידיאו, שחובר לכבלים

מה שהחל בקנדה בשנת 1994 כמגזין התרבות "Voice of Montreal" הפך לאימפריית מולטימדיה בינלאומית ששוכנת בברוקלין. החברה סגרה באחרונה עסקה עם ערוץ HBO להפקת Vice - סדרה הדוקומנטרית שהייתה מועמד לפרס אמי וזכתה לעונה שנייה הקיץ, זאת בעודה משחקת במגרש של הגדולים בעולם המגזינים.

גרסת הפרינט ממשיכה לשגשג, עם מספר הולך וגדל של מודעות ב-24 מהדורות בינלאומיות, שפירושן 1.1 מיליון עותקים בתפוצה בינלאומית. אך תוכן הווידאו של Vice זכה ליותר מ-1.1 מיליארד צפיות באתר Vice.com וערוצי הפצה אחרים, לרבות ערוץ Vice ביוטיוב. העסק הצומח הזה, שבו הדיגיטלי חובר לווידיאו, שחובר לטלוויזיה בכבלים, הוא מה שדחף את הכנסות הקבוצה אל מעבר ל-175 מיליון דולר בשנה שעברה (על-פי נתוני המגזין), והביא להשקעה בשווי 70 מיליון דולר בחודש אוגוסט על-ידי 21st Century Fox, אשר העמידה את השווי של Vice Media על יותר ממיליארד דולר.

Men's Fitness: מכה את המתחרה

המגזינים Men's Fitness ו-Men's Health באו לעולם בשלהי שנות השמונים של המאה הקודמת, אבל במהלך השנים, Men's Health הביס את יריבו על דוכן העיתונים - גם במכירות המודעות וגם באיכות החומר המערכתי שלו. ואז, בשנת 2012, המו"ל - חברת Rodale - הסתכסך עם העורך הכוכב של המגזין, דיוויד זינצ'נקו, שהוביל את המגזין במשך תריסר שנים. באופן טבעי, הוא הפך לכעין יועץ על למגזין המתחרה, שם סייע לגייס צוות חדש (לרבות אנשים שעבדו אצל המו"ל) על מנת לבצע שדרוג כולל של המגזין שרבים רואים בו את תחיית הכותר.

על אף ש-Men's Health עדיין גדול יותר, Men's Fitness נמצא על גל חדש, עם עלייה של 20% במכירות בדוכני העיתונים במחצית השנייה של השנה וגידול של 34% במספר עמודי המודעות עד לחודש אוקטובר.

Elle: מתחבר למשקפי גוגל

מגזין הנשים Elle משגשג בהרבה חזיתות בשנת 2013. הוא פרסם זה עתה לא רק את הגיליון העבה בתולדותיו לחודש ספטמבר, אלא את הגיליון העבה ביותר לכל מגזין שהוא שמפרסם המו"ל Hearst. גם האתר שלו הגיע לשיא חדש בהכנסות חודשיות - לא רק יחסית לאתר של המגזין אלא גם יחסית לכל אתר של המו"ל Hearst. המגזין חדשני ונושא את עיניו לעתיד: השנה הוא השיק מהדורה שבועית לאייפד ואת Elle Glassware, דריסת הרגל הראשונה של עולם המגזינים בשירותי התוכן של Google Glass.

אך מעבר לכול, אסור לשכוח את חשיבות התוכן האיכותי שבלב המגזין. העורכת הראשית של Elle, רובי מאיירס, החלה להוביל את המגמה של כתבות ארוכות ומעמיקות במגזיני נשים.

W: שערים יוצאי דופן

כשמתבוננים באתגרים העומדים בפני תעשיית המו"לות, מרענן גם לראות את ההצלחה המחודשת של W עם גרסת פרינט גדולה במיוחד ויפהפיה שממחישה את כל מה שאנחנו אוהבים במגזינים. המגזין W, שיצא נשכר הודות להובלה המערכתית של סטפאנו טונצ'י מאז שנת 2010, שלא לדבר על צילומי השער המדהימים של אמה סטון בפברואר וטילדה סווינטון בגיליון מאי, הגדיל את המכירות בדוכני העיתונים ב-23% במחצית הראשונה של שנת 2013. בה בעת, סגנית הנשיא-מו"ל, לוסי קריז, סייעה ליצור את המחצית הראשונה החזקה ביותר של כתב העת מאז שנת 2008, כך על-פי המו"ל, Conde Nast. מספר עמודי המודעות עלה ב-9% נכון לחודש אוקטובר.

Women's Health: ההכנסות מהדיגיטל צמחו ב-40%

זו הייתה שנה בריאה מאוד עבור המותג הזה, מבית המו"ל Rodale. מספר המודעות במגזין הבריאות הנוצץ גדל בשיעור של 32% נכון לגיליון חודש ספטמבר, בעוד ההכנסות מהתחום הדיגיטלי עלו ב-40%. תוכניות יצירתיות כמו מיזם הכושר הפילנתרופי Run 10 Feed 10 ותוכנית חיפוש הכישרונות "Next Fitness Star" - שבוצעו בשיתוף עם שותף המדיה The Today Show - חשפו את המותג Women's Health לאוהדים ב"חיים האמיתיים".

השנה בלבד הוסיף המגזין לשורותיו 3 מהדורות בינלאומיות נוספות, מה שמביא את הנוכחות העולמית שלו ל-24 מהדורות ב-43 מדינות.

InStyle: מתנסה בדברים חדשים

מגזין האופנה InStyle נכנס שוב לרשימת המגזינים המובילים בזכות התנסות בדברים חדשים. הוא העניק לקוראים בעלי מכשירי אייפד אפשרות להוריד חינם רימיקס שנעשה על-ידי נערת השער של חודש יוני, סלינה גומז, ערך ראיון בטוויטר עם דרו ברימור - חברה חדשה בשירות המיקרובלוגינג וכוכבת השער של חודש ספטמבר, וביקש מקוראים להצביע עבור מועמד סלבריטאי ב-Social Media Awards (פרסי המדיה החברתית) שהוא מחלק בעצמו.

המגזין גם השיק נעליים תחת המותג InStyle ברשת NineWest והוא מוכר באינטרנט את ה"InStyle Perfect White Shirt" ("החולצות היחידות הנמכרות לפי גודל החזייה"). הגיליונות של המגזין לחודשים מארס וספטמבר רשמו שיאים חסרי תקדים בהיקף העמודים שלהם. נובמבר יהיה הגיליון ה-22 ברציפות שבו נרשמת עלייה במספר המודעות.

New York: זכה בשער השנה

המגזין האייקוני הזה, בן 45 השנה, עדיין עומד על תילו, על אף שדומה שהשבועון נתקל בקשיים שרק הולכים ומתרבים. המגזין זכה בפרס "שער השנה" של ה-American Society of Magazine Editors על גיליונו הבלתי נשכח "The City and Storm" (העיר והסערה) שפורסם ב-12 בנובמבר, 2012, ולאחר מכן זכה בפרס "מגזין השנה" ב-National Magazine Awards לשנת 2013, כבוד המוענק על מצוינות הן בפרינט והן במדיה דיגיטלית. אבל New York שב לרשימה שלנו בעיקר בגלל המומנטום שלו בתחום הדיגיטלי. אתרי הספין אוף שלו, Vulture ו-GrubStreet, צומחים במהירות וסייעו לתחום הפרסום הדיגיטלי כולו לרשום את החודש הטוב בתולדותיו עד כה בספטמבר השנה.

EatingWell: שיתוף תוכן בהיקף גבוה

מהמטה שלו בשלברן, ורמונט, הדו ירחון החדש EatingWell מוצא את דרכו לשיח האמריקני על מזון ובריאות. קוראים ומפרסמים מצביעים ברגליים: EatingWell הגדיל את מחזור הקוראים שלו בתשלום ל-750 אלף קוראים בהשוואה ל-600 אלף קוראים בתחילת השנה ו-350 אלף כש-Meredith רכשה את המגזין בשנת 2011. גיליון יולי אוגוסט צפוי למכור 80,000 עותקים בדוכני העיתונים, שיא חדש, כך על-פי החברה. מספר עמודי המודעות נכון לחודש ספטמבר עלה ב-52%, כך על-פי ה-Publishers Information Bureau. אבל Publishers Information Bureau גם מוצא צמיחה באפיקים אחרים - כמו בריתות של רישוי תוכן עם ספקי שירותי בריאות ומותגים כמו Dole Salads. הרישוי מהווה כיום רבע מהכנסות המגזין.

3 מגזינים נוספים שכדאי לשים לב אליהם:

Sports Illustrated

זו הייתה שנה מצוינת עבור הצוות החדש של העורכים ב-Sports Illustrated, שלא רק העלו את המכירות שלו בדוכני העיתונים במחצית הראשונה של השנה אלא גם הגבירו את התעבורה לאתר. הקרדיט מגיע, בין היתר, לזיכיון בגדי הים הצומח של המגזין, כמובן, אך גם לסיפור הבלעדי על היציאה מהארון של שחקן ה-NBA ג'ייסון קולינס, שהוביל לתעבורה הרבה ביותר באתר של המגזין מאז ומעולם, כמו גם דיווחים מעמיקים כמו הסידרה על הפוטבול באוניברסיטת אוקלהומה.

Modern Farmer

המגזין יצא לאור לראשונה בחודש אפריל, ואפשר לומר בביטחה שמדובר במגזין המעוצב ביותר שמתמקד בחקלאות. אך הנישה של כתב העת הזה, שיוצא אחת לרבעון, אינה מסתכמת בחוות חקלאיות - היא מטפלת גם בנושא שהופך יותר ויותר פופולרי: מקורות המזון שאותו אנחנו אוכלים. שני הגליונות הראשונים טיפלו לעומק בתנועה האורגנית ההולכת ומתפשטת בסין ובחווה נטולת גלוטן בנוואדה תוך השאת עצות לגבי כללי ההתנהגות בשוק החלים על חקלאים, טיפים על "גידול קוקטיילים" ותובנות לגבי המגמות האופנתיות ביותר בעולם האגררי בסתיו. ביל קלינטון אפילו תרם את חלקו למגזין בשורה של שאלות ותשובות בגיליון השני. המאמץ המשותף סייע למשוך מגוון של מפרסמים, מרשת המזון המקסיקני Chipotle ועד לטרקטורים מתוצרת Kioti.

Wired

מגזין Wired עיצב מחדש את הפרינט בגיליון יוני, כחלק מהמאמץ של העורך החדש, סקוט דדיץ', להפוך את המגזין לבעל אוריינטציה של לייפסטייל, והמשיך להתפשט לתחומים אחרים - כולל לעולם הדיגיטל, כמובן, שם הוא מייצר כ-50% מסך ההכנסות שלו. בעזרת חסות מחברת סיסקו, המגזין השיק מגזין וירטואלי במימון המון בשם The Connective, שנוצר במהלך 48 שעות בלבד. התפוצה של מהדורת הטאבלט המעולה שלו עלתה על 100,000, מה שהפך אותו לאחד מכתריסר מגזינים בלבד שמגיעים לרף הזה. הוא הרחיב את עסקי הכנסים לתחום הבריאות ונכנס לתחום ה-native advertising באמצעות Amplifi, ששואף לייצר תוכן מטעם מפרסמים.

עוד כתבות

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כאב הראש החדש של האחים אמיר בשופרסל

‎בבקשה לאישור תובענה ייצוגית, נטען כי האחים יוסי ושלומי אמיר ביקשו לרכוש את השליטה בשופרסל באופן שיפטור אותם מלשלם לציבור את מלא פרמיית השליטה, כדי לא להיקלע לתחרות על השליטה בחברה ● התובעים מעריכים את הנזק לבעלי המניות מהציבור בסכום הנע בין 146-232 מיליון שקל

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

ראש אמ''ן, אלוף אהרון חליוה / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן האלוף אהרון חליוה הודיע על פרישה מצה"ל

חליוה הודיע היום על פרישה, חצי שנה אחרי המחדל המודיעיני העמוק של ה-7 באוקטובר ● במכתב שחיבר לרמטכ"ל, כתב כי "אגף המודיעין בפיקודי לא עמד במשימה עליה אנו אמונים. לעד אשא עמי את הכאב האיום של המלחמה"

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלה נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / חומרים: אתרי החברות, Shutterstock

תוספים וטריקים: כך קונים ברשת חכם ובזול

היקף הרכישות של ישראלים באונליין נמצא בעלייה מתמדת, אבל רבים לא מכירים את הכלים שמאפשרים לחסוך בתשלום ● מתוספים שמשתלם להתקין בדפדפן ועד שיחה עם צ'אטבוט

קשת שביט, חוקרת בפרויקט Candle של נאס''א / צילום: שמוליק עלמני

"ניצלתי בנס": הצעירה שהגיעה עד לפרויקט השאפתני של נאס"א

בגילה הצעיר במיוחד קשת שביט הספיקה להיות חתומה על מאמר פורץ דרך בשער מגזין Science היוקרתי, ועובדת בפרויקט של נאס"א על מחקר שעתיד לדייק את המידע שיש לנו על כוכבים ● ב-7 באוקטובר היא הייתה בביתה בקיבוץ בארי, כשמחבלים ניסו לחדור אליו: "הוא ספג הרבה כדורים, ניצלתי בנס" ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

הסופרקמפיוטר של חברת Cerebras בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

בחסות אלטמן ומשקיעים מישראל, המתחרה באנבידיה יוצאת להנפקה

סריבראס, יצרנית "השבב הגדול בעולם", בה מושקעים מייסדי OpenAI וכן ישראלים ואמירותים רבים, מתקדמת להנפקה ● בינתיים היא גייסה 723 מיליון דולר

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כארבעה דונמים בשכונת אשכול שבצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין - ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה