גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עורכות הדין בישראל מרוויחות 15% פחות מעורכי הדין הגברים

סקר "קודקס" מגלה: גם בקרב עורכי הדין קיימים פערי שכר צורמים בין גברים לנשים, שהולכים ומעמיקים ככל שהוותק במקצוע עולה ■ בזירת הבונוסים הקיפוח די דומה ■ "מרבית המעסיקים בענף הם גברים שבאים עם פרקטיקות כוחניות"

במדינת ישראל אסור, לפי החוק, להפלות בשכר בין גברים לנשים באותו מעמד בעבודה. למרות זאת, ממחקרים רבים עולה כי עדיין, בשנת 2013, קיימים בארץ פערי שכר ניכרים בין גברים שמשתכרים יותר, לנשים, שמשתכרות פחות, גם כאשר הם מועסקים בעבודת זהות או דומות.

סקר השכר השנתי שערכה "קודקס", חברת ההשמה המובילה בענף המשפט, זו השנה השישית ברציפות, מעלה כי גם בקרב עורכי הדין, אלה שמסייעים באכיפתו של חוק שכר שווה לעובד ולעובדת, קיימים עדיין פערים משמעותיים בשכר בין גברים לבין נשים. הסקר, שמתפרסם כאן בבלעדיות, מציג ממצאים מטרידים ביחס לפערי השכר בענף המשפט.

מסקר "קודקס" עולה כי עורכות דין נשים מרוויחות 15% פחות מעורכי דין גברים, והפער בין המינים מעמיק ככל שהוותק שלהם במקצוע עולה. לדוגמה, בוותק של כ-5 שנים מעמיק הפער ל-21%; יצוין כי גם בגזרת הבונוסים השנתיים ניכרים פערים בולטים לטובת הגברים.

פער בולט בהיי-טק

על-פי נתוני הסקר, שניתח בין היתר את ממוצע שכרם של עורכי הדין ביחס למין (גברים מול נשים), ללא תלות של ותק ותחום עיסוק - קיים פער של 15% בשכר לטובת עורכי הדין הגברים.

בדיקת השכר הממוצע בקרב סוגי מעסיקים שונים מעלה כי במשרדי עריכת הדין עומד פער השכר השנה על כ-16% לטובת הגברים, לעומת 15% בשנת 2012; ואילו בחברות שמעסיקות עורכי דין הפער הוא כ-17% לטובת הגברים, לעומת 21% אשתקד.

בסקר השכר השתתפו 1,450 עורכי דין פעילים, שהשיבו על שאלון שכר אינטרנטי מקיף, שהופץ במגוון ערוצי מדיה ושולב באתר האינטרנט של "קודקס". הנתונים נותחו ועובדו בשיתוף מכון הייעוץ והמחקר "מדגם".

הסקר בדק גם את השפעת המגדר על השכר בענף לפי הוותק של עורכי הדין במקצוע. כאן מתברר כי בוותק של עד שנת ניסיון אחת מההסמכה לעריכת דין, עומד הפער בין עורכי הדין לעורכות הדין על 6%. נשים בוותק זה משתכרות 8,714 שקל בממוצע לחודש, והקולגות הגברים משתכרים 9,200 שקל לחודש.

בוותק של שנתיים-שלוש, מעמיק הפער ועולה ל-17% לטובת הגברים. כך שעורכי דין בוותק שנתיים-שלוש משתכרים 13,012 שקל בממוצע, ועורכות הדין רק 11,116 שקל בממוצע.

הפער מגיע לשיאו כאשר מדובר בעורכי דין בעלי ותק של 4-5 שנות ניסיון; בוותק זה מרוויחות הנשים 13,450 שקל, בעוד שעמיתיהן הגברים משתכרים 16,300 שקל - פער רחב של 21% בשכר.

במסגרת סקר השכר נבחנו, בין היתר, ממוצעי השכר של גברים ונשים העוסקים בתחומי עיסוק זהים, שנמצאו כתחומי העיסוק הרווחיים ביותר לעורכי דין ב-2013.

מהנתונים עולה כי בכלל התחומים קיימים פערי שכר משמעותיים לטובת עורכי הדין הגברים, אולם הממצאים בולטים במיוחד בתחומי ההיי-טק והליטיגציה, שם עומד הפער על 11% לטובת הגברים.

התחום המשפטי היחיד שבו עורכות דין נשים מרוויחות יותר מהקולגות הגברים הוא הקניין הרוחני, שבו הן מרוויחות 7% יותר מעורכי דין. לפי "קודקס", עורכות הדין העוסקות בתחום הקניין הרוחני משתכרות 15,720 שקל בממוצע, לעומת 14,600 שקל שמשתכרים עמיתיהן הגברים. יצוין כי נתון זה מלמד על היפוך מגמה בתחום לעומת נתוני אשתקד.

לדברי מנכ"לית "קודקס", אלינור מור-סיטבון, אם בעבר סברנו כי נשים שהן אימהות עובדות מוותרות על שכר למען האפשרות לעבוד בשעות גמישות, ומכאן הפער בשכר - ההנחה הזו הולכת ומתערערת.

"כבר בשלבי הקריירה המוקדמים, קיימים פערים בולטים בין נשים לגברים, בעת שאין שוני מהותי ביניהם בעבודה, ומרבית הנשים עובדות במשרה מלאה. הדבר בולט גם בקרב הדרגים הבכירים ביותר, שבהם מרבית האימהות כבר אינן מטופלות בילדים קטנים, וזמינות יותר לעבודתן".

לדברי מור-סיטבון, לא ניתן להימנע מאי-הנוחות הקיימת בפער הזה המעיד על כוחן המוחלש של הנשים, בין היתר, במסגרת ניהול המשא-ומתן על שכרן. "מרבית המעסיקים המגייסים שניצבים בעמדות בכירות הם גברים בעלי ניסיון בעולם העסקים, שמגיעים לשולחן המשא-ומתן עם פרקטיקות כוחניות ואגרסיביות. נשים, לרוב, נכונות כמעט מראש להתפשר על שכרן, מתוך הנחה שמקצועיותן ומסירותן ידברו בעד עצמן ויובילו בהמשך לקידום ולהעלאת שכר כאשר יוכיחו את עצמן. אך הניסיון מלמד כי ברוב המקרים עיגון השכר בעמדת הפתיחה יגביל את עמדת המיקוח שלהן בהמשך ויקבע את מצבן.

"גברים שמגיעים כביכול מעמדת-מוצא דומה, מרגישים לרוב נוח מאוד בסביבה הגברית, הם משדרים תחרותיות ושאפתנות, וקל להם יותר להתחבר עם המעסיק, מהטעם שפעמים רבות הם מגיעים מרקע דומה, מהעולם הצבאי, החברתי והמגדרי".

- אז מי בעצם אשם בכך שפערי השכר אינם מצטמצמים?

מור-סיטבון: "ניתן לשוב ולדבר על החשיבות שיש בעידוד נשים 'לדאוג לעצמן' בעולם גברי כזה ובמתן כלים מתאימים. אולם בענף שמגלגל סכומי-עתק ותובע מסירות טוטאלית, ראוי להפנות אצבע גם למעסיקים הגברים, ובעיקר לאחריותם להשוואת התנאים. אם לא מטעמים שבחקיקה, אזי מתוך אחריות והגינות, וכן שאיפה להגדיל את מספר הנשים החזקות בענף שנשלט כמעט כולו על-ידי גברים".

הנשים מוכרעות גם בזירת הבונוסים

סקר "קודקס" בחן גם את מצב מקבלי הבונוסים בקרב הגברים והנשים אצל מגוון מעסיקים בענף המשפט. מהסקר עולה כי גם בתחום הבונוסים זוכים הגברים ליתרון גדול מאוד על פני הנשים. 31% מעורכי הדין הגברים המועסקים במשרדי עורכי הדין נהנו השנה מבונוסים, לעומת 17% בלבד מקרב עורכות הדין.

בחברות נרשמה השנה ירידה משמעותית בהיקף הבונוסים שחולקו לעורכי הדין, וכן הצטמצם משמעותית הפער בין הזכאים לבונוסים בקרב הגברים והנשים. 18.1% מעורכי הדין בחברות קיבלו השנה בונוסים, לעומת 16% מהנשים.

יצוין כי הסקר ניתח אף את פערי הבונוסים, בהתבסס על מאפיינים של מין ותחום עיסוק. ואף שגם כאן נרשמו פערים משמעותיים בין הגברים לנשים, חל שיפור מסוים לעומת נתוני אשתקד

בתחום ההיי-טק נהנו 28% מעורכי הדין מבונוסים בשנת 2013, לעומת 17% מהנשים (עלייה לעומת 2012, שבה קיבלו 12.5% בלבד). ובתחום שוק ההון זכו 31.9% מהגברים לבונוסים, ורק 26% מהנשים (לעומת 21.2% אשתקד).

מנגד, בתחום המסחרי-הבינלאומי נרשמו תוצאות מעודדות: 36.2% מעורכי הדין קיבלו בונוסים, לצד 36.5% מהנשים. בתחום המסחרי-המקומי ירד שיעור מקבלי הבונוסים ועמד על 15.4% בקרב הגברים, לעומת 16.9% בקרב הנשים.

לדברי מור-סיטבון, על אף השיפור הקל בנתונים לעומת 2012, גם בנושא הבונוסים נשמר הפער בין נשים לגברים. "הבונוסים לעורכי הדין מוענקים הן בגין הישגים מקצועיים והן כביטוי הערכה של המעסיק על היבטים שונים, בהם יציבות העובדים, נאמנותם, התמדתם וכיו"ב. נשים וגברים בענף המשפט מצופים לעמוד בסטנדרטים זהים, הן מבחינה מקצועית והן מבחינת המאפיינים הרכים.

"מעסיקים רבים מציינים כי עורכות הדין מתעלות על עמיתיהן הגברים באיכות העבודה, ביסודיות, בהעמקה ובתפוקה, וכן כי הן לויאליות יותר למקום העבודה. אולם נתוני השכר והבונוסים אינם משקפים זאת, ומלמדים שנשים אינן מתוגמלות על כך".

ומור-סיטבון מסכמת: "לענף המשפט נדרשת עוד כברת-דרך ארוכה, התבגרות וקבלת אחריות על מיצובן הגבוה יותר של הנשים, בשאיפה שבשנים הבאות הפערים הגדולים בשכר ובבונוסים יצטמצמו".

"השוויון לא יבוא במתנה"

עו"ד מיה ליקוורניק - מעורכות הדין הבכירות בארץ, והאישה היחידה שעומדת זה שנים בראש אחת מ-5 פירמות עורכי הדין הגדולות בארץ (הביג-5) משרד מיתר, ליקוורניק, גבע, לשם, טל - לא הופתעה מנתוני "קודקס" על פערי השכר המשמעותיים בין נשים לגברים בשוק עריכת הדין.

עם זאת, ליקוורניק רואה את הנתונים האלה בחומרה. "אני חושבת שעולם המשפט לא מתנהג אחרת מהעולם כולו. ולכן אנחנו מוצאים פערים כאלה בשכר, וזה חמור מאוד בעיניי", היא אומרת.

לדבריה, "לאפליה על רקע מגדרי אין כל הצדקה בשום תחום וגם לא בתחום המשפט, ויש להילחם בתופעה במגוון דרכים. באפליית נשים צריך להיאבק באמצעות החוק וגם על-ידי חינוך, הסברה והגברת מודעות אצל המעסיקים. השוויון לא יבוא אף פעם במתנה. בכל מקום שנתקלים באפליה כזו, צריך לטפל בה בכל האמצעים הנדרשים. חשוב לזכור כי זה לא פשוט ולא קל לאישה שמגלה שהיא מופלית לרעה לצאת במאבק כזה נגד המעסיק".

ליקוורניק אומרת כי כתבות שמאירות את הבעיה הן מאוד חשובות כי הן שמות את הנושא על השולחן ומוודאות שהשיח בנושא לא ייפסק. "יש אולי אנשים שחושבים שהכול בסדר ושאין יותר מה לשנות, אבל לא זה המצב".

עם זאת, לדבריה, במשרדי עריכת הדין הגדולים בארץ לא קיימת אפליה בלתי עניינית בשכר בין נשים לגברים. "אצלנו במשרד אין דבר כזה, וגם לא במשרדים אחרים שאני מכירה. זה לא שאין שונות בין העובדים, אבל השונות היא עניינית. הפערים בשכר הם פערים שמקבילים לפערים בעומס העבודה.

"יש אצלנו נשים שעובדות ב'משרת-אם', והן עובדות פחות, ולכן אולי מרוויחות פחות, אבל פר שעה הן משתכרות כמו כולם. חשוב להדגיש כי גם הן עובדות קשה ונותנות שירות מצוין ללקוחות, וכי יש כיום גם גברים שמבקשים לעבוד במסגרת מצומצמת משיקולי משפחה, ואנחנו פתוחים גם לזה. כמו שאנחנו לא מפלים נשים אנחנו לא מפלים גם גברים".

- האם העובדה שנשים רבות עובדות ב'משרות-אם' פוגעת בקידום שלהן?

"השנה צירפנו 9 שותפים למשרד, מתוכם 5 נשים. כל החמש הן שותפות צעירות שהיו בחופשות לידה בשנתיים האחרונות. העובדה שהן ילדו ומקיימות חיי משפחה לא עצרה את ההתקדמות המקצועית שלהן, וגם לא תעצור בעתיד".

פערי שכר

עוד כתבות

בנימין נתניהו ודונלד טראמפ / צילום: ap, Mark Schiefelbein

ראש הממשלה נתניהו והנשיא טראמפ ייפגשו בבית הלבן ביום שני הבא

דיווח: הנשיא טראמפ יחתום על הוראה שתקל את הסנקציות הכלכליות על סוריה ● דני אלגרט, אחיו של החטוף איציק אלגרט ז"ל, חושף: חמאס חקר את איציק בשבי בחשד שהוא טייס ● דובר צה"ל בהודעת פינוי לתושבי שכונות במרחב העיר עזה וג'באליה ● מקורות דיפלומטיים לעיתון "אל-אח'באר" הלבנוני: קהיר מאמינה כי סימני "פריצת דרך" במו"מ להפסקת האש בעזה "נראים באופק" ● 50 חטופים - 633 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים

מטוס של איזי ג'ט / צילום: Shutterstock

באופן חריג, חברות התעופה הזרות והישראליות מתאגדות. מה הן דורשות?

בחברות התעופה הישראליות והזרות מאחדים כוחות, ומבקשים הקלות בחוק שמחייב אותם לפצות נוסעים שבוטלה טיסתם ● לפני מספר חודשים, החוק כבר תוקן כדי לתת מענה לחברות תעופה בזמן חירום, וכעת החברות מבקשות שהמדינה תספוג את הנזק במקומן ● "אנחנו נמצאים בזמן קריטי בו חברות התעופה בוחנות האם יחזרו לארץ"

חנות של רשת סבון / צילום: יח''צ-דן לב

קבוצת גולף נמצאת במגעים מתקדמים לרכישת מרבית הפעילות של רשת סבון

גולף דיווחה כי היא מעוניינת לרכוש את פעילות ההפצה, הפעלת החנויות ואתר האינטרנט של סבון ● במקביל, סבון עדכנה כי היא נמצאת בשלב מתקדם של מו"מ למכירת מפעל הייצור שלה הממוקם בקריית גת ● אם המפעל לא יימכר, הוא מתוכנן להיסגר בעוד שנה

ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: יוסי כהן

החמרה בפיקוח על הנפקות בבורסה: מפיצים יידרשו להירשם ולדווח לרשות ני"ע

בעקבות העלייה בפעילות המפיצים בשוק ההון, רשות ניירות ערך תחייב גופים שפעלו עד כה בענף ללא פיקוח להירשם במרשם החתמים – גם אם אינם מציעים חיתום ● מרבית המפיצים כבר רשומים, אך ברשות פועלים להגביר את הפיקוח על גורמים נוספים הגוזרים קופון מהנפקות

מבנה בית המשפט העליון / צילום: Shutterstock

העליון בפסק דין תקדימי: גם נכסים מלפני הנישואים עשויים להתחלק שווה בשווה בגירושים

בפסק דין תקדימי, נקבע כי הזכויות בחלקת קרקע שקיבלה האישה במתנה לפני הנישואים יחולקו בינה לבין בן זוגה ● שופטת העליון יעל וילנר קבעה כי התנהגות הזוג לאורך השנים, מלמדת על הסכמה ביניהם לשתף גם את הנכס שהיה רשום רק על שם האישה

גיוס הון לחברות הייטק / צילום: Shutterstock, Pushish Images

שיא חדש בגיוסי ההייטק, אבל עם כוכבית

ההייטק הישראלי מגייס מיליארדים - אבל הפער בין הדוחות עלול לחשוף גם תרגילים תדמיתיים: בין 2.7 ל-6 מיליארד דולר גויסו ברבעון, תלוי איך ואת מי סופרים ● הדומה בשני הדוחות - סייבר, AI ותוכנה ארגונית ממשיכים להוביל את המגמה

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: עמוס בן גרשום לע''מ

נתניהו: "נפתחו הרבה הזדמנויות - לחלץ את החטופים ולהכריע את חמאס ואפשרויות אזוריות רחבות"

סמל ישראל נתן רוזנפלד, נהרג בפיצוץ בתוך מבנה בג'באליה, האירוע מתוחקר ● שב"כ סיכל תשתית חמאס בחברון, מהגדולות שנחשפו בשנים האחרונות ● צה"ל יגיע בימים הקרובים לשליטה ב-75% משטחי הרצועה, הרמטכ"ל יציג היום לקבינט: אנו מגיעים ליעדים שהגדרתם לנו ● 632 ימים למלחמה 50 חטופים בעזה • עדכונים שוטפים

השקל מתחזק, אבל מחירי המזון לא יורדים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

השקל מתחזק ומחירי הסחורות בירידה, אז למה ההוזלות לא מגיעות לצרכנים?

הדולר נחלש, מחירי הסחורות בירידה - אבל המחירים בסופר לא צפויים לזוז בקרוב ● בכירים בתעשייה מסבירים כי היבואנים והיצרנים לא ממהרים להוזיל בשל התנודתיות הרבה של השקל, התחייבויות עבר וקשיים לוגיסטיים ● ירידות מחירים, אם יגיעו, לא צפויות לפני 2026

ועדת חוץ וביטחון / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

דרמה פוליטית: גדי איזנקוט פורש מהמחנה הממלכתי ויתפטר מהכנסת

איזנקוט אמר בשיחות סגורות כי "הפריימריז כפי שהתגבשו במחנה הממלכתי לא מאפשרים התמודדות אמיתית, ואינם מבטאים עקרונות דמוקרטיזציה שנדרשים בראייתי למפלגת שלטון" • בתחילת החודש, סיעת המחנה הממלכתי קיימה ישיבה שבסופה הוחלט כי ייערכו בחירות לראשות המפלגה

צילומים: ענת לברון, איל יצהר, שלומי יוסף, תמר מצפי, טלי בוגדנובסקי

פי 3 בשנה: מאחורי התשואה הפנטסטית של מניות הביטוח בת"א

מדד ת"א ביטוח קפץ היום ביותר מ-5% בבורסת ת"א בהובלת מניית מגדל ● בין הסיבות לזינוק: החברות לא צפויות להיפגע מהמלחמה עם איראן, הדוחות הטובים מהרבעון הראשון ורוח גבית מהביצועים החזקים של הבורסה המקומית ● ואיזו חברה מובילה בתשואה בשנה האחרונה?

אלי שגיב, מנכ''ל לוריאל ישראל / צילום: גדי סיארה

בהיקף של 100 מיליון אירו: לוריאל משיקה תוכנית עולמית בנושא חדשנות

קבוצת לוריאל משיקה תוכנית האצה עולמית לחדשנות בת-קיימא בהיקף של 100 מיליון אירו על פני חמש שנים ● האקזיטים של שלוש חברות הייטק הפכו לאחרונה לתרומה של 1.2 מיליון שקל לארגונים ועמותות, באמצעות קרן תמורה ● לאור הנזק שנגרם בבאר שבע מהטילים, ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד האמריקאי גייס תרומה של כ-10 מיליון שקל עבור שורת מיזמי חירום לסיוע לתושבים ● אירועים ומינויים

שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל / צילום: תמר מצפי

לחץ המכירות על מניית מגדל השתחרר, ואליהו כבר מורווח מעל 3 מיליארד שקל

מימוש אופציות על־ידי גופים מוסדיים הכביד עד לאחרונה על מניית מגדל ● בעל השליטה, שלמה אליהו, יכול כעת לחייך, אך השקעה במדד הביטוח הייתה מניבה לו תשואה של פי כמה וכמה

מתחם בזן במפרץ חיפה / צילום: שגיא מורן

בזן חוזרת לפעילות חלקית ותשוב לפעילות מלאה עד אוקטובר

בשל טיל האיראני שפגע בתחנת הכוח של בזן במפרץ חיפה, שלושה מעובדי בית הזיקוק נהרגו, ופעילות בזן הופסקה לחלוטין ● כעת בזן מודיעה: חזרנו לפעילות חלקית ● מניית בזן   עלתה ב-20 הדקות האחרונות של יום המסחר ב-1.6%, ובכך השלימה עלייה יומית של 2.5%

חיילי צה''ל בגבול עם עזה / צילום: ap, AMIR COHEN

חריגה של 25 מיליארד שקל, לפחות: באוצר תוקפים את התנהלות צה"ל

באוצר טוענים כי משרד הביטחון קובע עובדות בשטח, והם נאלצים לאשר הוצאות בדיעבד ● אם לא יחול שינוי, הם מזהירים כי לא יהיה מנוס מהטלת גזרות חדשות על הציבור בתקציב 2026 ● מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אמיר ברעם: "אני מקווה שמשרד האוצר לא שכח שאנו במלחמה"

נשיא אזרבייג'ן אילהם אלייב (מימין) עם נשיא איראן מסעוד פזשכיאן / צילום: ap

המל"ט שחשף ידידה ותיקה של ישראל להאשמות איראניות

על רקע קשריה ההדוקים עם ישראל, מוצאת את עצמה אזרבייג'ן מטרה לחשדות של טהרן בשיתופי-פעולה ביטחוניים עם ישראל בזמן המלחמה, לרבות תנועות של מל"טים על גבול איראן ● באקו מכחישה, אבל המשטר האיראני דורש הסברים - והמתיחות האזורית מתגברת

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

גילעד אלטשולר ויוסי לוי / צילום: איל יצהר, יח''צ

אלטשולר שחם מאבד לקוחות, והשווי נחתך. ומי בית ההשקעות הצומח שמככב?

עד לא מזמן אף אחד לא דמיין שזה יקרה: שווי חברת הגמל של מור עקף את זה של אלטשולר שחם ● ברקע: הנטישה ההמונית של לקוחות אלטשולר, שמצטברת ליותר מ־100 מיליארד שקל, והצטמקות רווחיו ● במקביל, מור מככב בטבלת התשואות וצומח מהר בהכנסות וברווחים

מכונות הדפוס של לנדא דיגיטל פרינטינג / צילום: באדיבות לנדא דיגיטל פרינטינג

הצרות בחברת הדפוס של בני לנדא מגיעות לחברת הנדל"ן המניב

חברת ויתניה דיווחה היום כי חברת לנדא דיגיטל פרינטינג שוכרת משרדים בשלב א' בפרויקט שהיא מקימה בנס ציונה ואמור להתאכלס בשנה הבאה ● דמי השכירות שאמורים היו להיות משולמים מוערכים בכ-48 מיליון שקל בשנה

זהבית כהן יוסף / צילום: רמי זרנגר

מצטרפת למימושים: קרן אייפקס מוכרת מניות מקס סטוק ב-120 מיליון שקל

לאחר שמניית מקס סטוק זינקה ב-34% בחודש האחרון, מצטרפת בעלת המניות הגדולה בה, אייפקס, למגמת המימושים בבורסה ● החברה מכרה 5.5% מניות מקס סטוק ב-15.4 שקל למניה - הנחה של 5% על מחיר השוק

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בוול סטריט; רובינהוד קפצה ב-13%, פלנטיר בכ-4%

נאסד"ק עלה ב-0.5% ● אירופה ננעלה בירידות קלות ● פעילות הייצור בסין התכווצה בחודש יוני זה החודש השלישי ברציפות ● קנדה מבטלת את המס על שירותים דיגיטליים "מתוך ציפייה" להסכם סחר כולל עם ארה"ב ● סין מזהירה את ארה"ב כי לא תסבול הסכמי סחר עם מדינות אחרות אשר מנוגדים לאינטרסים שלה ● בוול סטריט, שבוע המסחר יהיה מקוצר ויסתיים ביום חמישי ב-20:00 שעון ישראל