נעילה מעורבת באירופה; דריכות לקראת משאל העם בקרים

מדד הדאקס סיים בעלייה של כ-0.4% ■ הניקיי היפני נפל 3.3%, ירידות של כ-0.7%-1% בהונג קונג ושנגחאי ■ יציבות בוול סטריט ■ נתוני מאקרו חלשים בסין, חששות ממשבר רוסיה-אוקראינה

בורסות אירופה נעלו היום (ו') במגמה מעורבת , בהמשך לירידות באסיה שנרשמו מוקדם יותר ועל רקע יציבות במסחר בוול סטריט. השווקים דרוכים בשל החשש מהאטה בפעילות הכלכלית בסין ומהחרפת המשבר בין רוסיה לאוקראינה.

מדד Stoxx Europe 600 ננעל בירידה של כ-0.8% וסהשיל מערכו השבוע כ-3%. מניות חברות התרופות והכרייה בלטו בירידות במסחר באירופה.

המשבר בין רוסיה לאוקראינה גם נמצא ברקע למסחר, לאחר שמדינות ה-G7 הצהירו השבוע כי סיפוח חצי האי קרים לרוסיה זה הפרה של החוק הבינלאומי. אתמול הצטרפו לקריאות האזהרה גם ברק אובמה ואנגלה מרקל שטענו כי רוסיה תשלם מחיר כבד אם תספח אליה את קרים. ב-16 במארס, יום ראשון הקרוב, תתקיים הצבעה בחצי האי קרים האם להישאר עצמאיים או להסתפח מחדש לרוסיה.

בינתיים נראה כי רוסיה עושה הכנות לקראת החרפת המשבר ולפי דיווחים שונים כבר משכה כספים בהיקף 100 מיליון דולר מארה"ב. בצל המתיחות, הבורסה הרוסית צנחה לשפל של 4.5 שנים.

נעילה שלילית באסיה

בורסות אסיה ננעלו היום (ו') בירידות חדות בהמשך לנעילה השלילית בוול סטריט אמש והמגמה השלילית בחוזים העתידיים על מדדי ניו-יורק ואירופה.

בורסת יפן סיימה בירידה של 3.3% על רקע התחזקות הין מול הדולר. המטבע היפני רשם עלייה שבועית החדה ביותר מול המטבע האמריקני מאז 24 בינואר.

מדד MSCI אסיה ירד בכ-2% והוא רשם ירידה שבועית של כ-3.8% - החדה ביותר מאז מאי 2012 והראשונה מזה חודש לשפל שלא ראה מאז 7 בפברואר. בשבוע החולף נמחקו ב-1.2 טריליון דולר משווי חברות גלובליות. במסחר היום על כל מניה שעלתה 8 מניות רשמו ירידה.

בורסות סין והונג קונג ירדו ב-0.7%-1%. אתמול פורסמו בסין נתונים שמעידים על התקררות הכלכלה השנייה בגודלה בעולם. נתוני התפוקה התעשייתית, ההשקעות והמכירות הקמעונאיות בסין, הצביעו על צמיחה חלשה מהצפוי לחודשים ינואר-פברואר 2014. הכלכלן הפסימי מארק פאבר אף טוען כי הרשויות בסין "משפצות" את הנתונים ולכן קצב הצמיחה האמיתי עומד על 4% ולא כפי שהמדינה צופה - 7.5%.

הבנקים נומורה, בנק אוף אמריקה, JP מורגן ו-UBS הורידו את תחזיות הצמיחה שלהם לכלכלת סין ב-2014, לאחר שנתוני התפוקה התעשייתית עלתה בינואר-פברואר בקצב הנמוך ביותר מאז שלהי המשבר הפיננסי העולמי ב-2009. המכירות הקמעונאיות בסין עלו בקצב הנמוך מאז 2004.