גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

השוואת מצלמות מירור-לס: סוני מצוינת, סמסונג משתלמת

כשמצלמת הסמארטפון לא מספיקה, ומצלמה מקצועית עולה הון, רבים מחפשים פתרון ביניים ■ "גלובס" בדק 4 מצלמות מקטגוריית המירור-לס ביום, בלילה ובצילומי וידיאו - ומצא הבדלים לא גדולים

קטגוריית מצלמות המירור-לס (MirrorLess) שנכנסה לארץ לפני כשנתיים, ממשיכה להתבסס בענף. מדובר במצלמות ללא מראה, שמתאפיינות בממדים יחסית קטנים, הנמכרות עם עדשה יחסית בסיסית במחיר שמתחיל ב-1,500 שקל.

העדשות שמגיעות בערכה הן בסיסיות, וניתן בעלות נוספת של מאות שקלים ויותר, לקנות עדשה טובה יותר. הן משמשות במיוחד כחלופה למצלמה קומפקטית שלא מציעה פערים משמעותיים לעומת הסמארטפונים החדישים.

למעשה, מצלמות המירור-לס אמורות לענות על צרכיהם של צרכנים שלא מסתפקים במצלמות קומפקטיות, אבל עדיין לא רוצים לרכוש מצלמת DSLR, בגלל משקלן הכבד והמבנה היחסית גדול של המצלמה.

למי כדאי לקנות מצלמה כזו? למי שלא רואה את עצמו קונה מצלמה עם מבנה גוף ענק, שדורשת לצלם דרך עינית ועם ממשקים שלא כל משתמש חובב רוצה ומסוגל ללמוד.

"גלובס" בדק 4 מצלמות מירור-לס ברמות מחיר בינוניות ומעלה, שבאות לתת פתרון למי שמוכן להשקיע כ-3,000 שקל - דגם NX300 של סמסונג, ILCE-5000L של סוני, J4 של ניקון ו-G6W של פנסוניק.

לכל הדגמים יש התקן WiFi, המאפשר להעביר את התמונות בקלות באמצעות אפליקציה תואמת לסמארטפון. כך אפשר לחלוק את התמונות עם חברים במייל או באחת מהרשתות החברתיות, ללא צורך בחיבור למחשב.

המצלמות שונות בגודלן - ניקון מרגישה כמעט כמו מצלמה קומפקטית, ואילו סוני קצת יותר גדולה ונוחה ביד. סמסונג מציעה את העדשה הבומבסטית ביותר, בעוד שפנסוניק כבר מזכירה בגודלה מצלמת DSLR.

כדי לבדוק את איכות הצילום, הגדרנו כל מצלמה להגדרות הצילום האוטומטיות שלה, כפי שהיצרן חושב שהצילום יהיה הטוב ביותר עם זיהוי המצבים האוטומטי. כולן הוציאו תמונות טובות באור יום או במקומות סגורים. ההבדלים באור יום היו מינוריים, כאשר ניקון נתנה צבעים חמים יותר מהאחרים, אך איכזבה בצילומי הלילה ובצילום הווידיאו. גם האחרות אכזבו לרוב בצילומי הלילה.

נראה שעל המחיר הבסיסי של המצלמה, כדאי להוסיף עדשה טובה יותר מהמקורית. מסקנה נוספת היא שמצלמות המירור-לס אמנם מציעות איכות טובה ממצלמה קומפקטית, אבל לא מדובר בתחרות באיכות של מצלמת DSLR.

מבין המצלמות שבדקנו, אהבנו במיוחד את סמסונג וסוני. את סמסונג אהבנו גם מבחינת העיצוב והממשק החכם, וגם בזכות המחיר - שהוא הנמוך ביותר מבין הדגמים שבדקנו. תוצאות הצילום היו חדות ונקיות, ואפילו בלילה קיבלנו תוצאות טובות.

בסוני 5000L אין אמנם מסך מגע, אבל הצג שלה מסתובב ב-180 מעלות לצילום עצמי, הזום מוצלח יותר מאחרים והצילומים התוצאות ביום ובלילה טובים. מי שרוצה לחסוך 500 שקל, יכול לקבל את הדגם של סמסונג במחיר משתלם יותר.

סוני ILCE-5000Lף צילום טוב גם בלילה

עדשה: בדגם 5000L של סוני מציעה חיישן של 20.1 מגה פיקסל ועדשה של 16-50 מ"מ. הזום מוצלח.

צילום סטילס: הצבעים בתמונות רוויים (קצת פחות מאלו של ניקון). התמונות שמתקבלות חדות. הופתענו לטובה מתוצאות הצילום בלילה, בשל הרמה הנמוכה של הרעשים בתמונה.

צילום וידיאו: צילום הווידיאו מתבצע באיכות HD.

התוצאות טובות, כאשר כיוון הצבעים הוא יותר מט.

ממשק ותקשורת: הממשק של סוני בנוי לעולם משתמשי הסמארטפונים, רק שסוני לא גיירה אותו לעברית.

המסך נוח לשימוש, כאשר סוני גם מציעה חיבור WiFi המאפשר לתקשר עם סמארטפון והורדת אפליקציות נוספות.

יש כאן גם חיבור אלחוט מסוג NFC, המאפשר להעביר תמונות בין שני המכשירים באמצעות נגיעה (דרוש סמארטפון תומך בטכנולוגיה).

תשמחו לדעת שסוני מאפשרת גם שימוש בכרטיסי זיכרון סטנדרטיים מסוג SD ולא רק באמצעות הפורמט הכושל של סוני - ממורי סטיק.

מסך: הצג בגודל 3 אינץ', אך אינו מסך מגע. איכות המסך בינונית ויוצרת תחושה שהתמונה פחות טובות ממה שהן בפועל.

אחד הדברים הנחמדים במסך של סוני הוא שהוא מסתובב ב-180 מעלות כלפי מעלה, כך שניתן לצלם צילומי סלפי בקלות.

הנדסת האנוש של המצלמה מאפשרת אחיזה נוחזה ויציבה, מה שתורם לאיכות התמונה.

משקל: 385 גרם.

מחיר: 3,000 שקל, כולל כרטיס זיכרון 4 ג'יגה מתנה, 3 שנות אחריות על-ידי היבואן ישפאר וקורס צילום.

סמסונג NX300: טובה ומשתלמת

דגם NX300, שהושק כבר לפני שנה (ואף נסקר במדור זה), מספק תמורה מצוינת לכסף גם בהשוואה לדגמים חדשים של היצרניות המתחרות.

עדשה: סמסונג מספקת בדגם הזה חיישן עם רזולוציה של 20 מגה פיקסל, ועדשה של 18 עד 55 מ"מ.

צילום סטילס: העדשה של סמסונג הצליחה לחלק את האור בצורה טובה מאוד, כאשר הגוונים היו יותר לכיוון המט. צילום הלילה היה סביר, ללא גוונים שנתנו תחושה לא אמיתית, אבל התאורה לא הגיעה לכל האזורים בתמונה. סמסונג מצרפת לערכה פלאש חיצוני.

צילום וידיאו: צילום Full HD שבהחלט עשה עבודה טובה.

ממשק ותקשורת: מבין הדגמים שבדקנו, סמסונג היא היחידה שהבינה שאין טעם לסבך את המשתמש בממשקים מעצבנים.

הדגם מציע ממשק פשוט בהשראת הסמארטפונים, כולל גיור מלא שלו לעברית. המצלמה כוללת חיבורWiFi, המאפשר בצורה קלה מאוד, לשלוח את התמונות בדואר אלקטרוני, לגבות אותם לשירותים שונים ברשת, כמו OneDrive של מיקרוסופט ושיתוף בפייסבוק. מעבר לזה, המצלמה יודעת לתקשר בקלות עם סמארטפונים התומכים בטכנולוגיית אלחוט לטווח קצר מסוג NFC.

במכשירים שאין בהם NFC ניתן לבצע פעולה זו בהגדרות שונות.

מסך: המצלמה כוללת מסך מגע באיכות מוצלחת בגודל 3.3 אינץ', נוח לשימוש וגם מאפשר לכוון אותו, כך שניתן לצלם, גם שמחזיקים את המצלמה מעל הראש. לא לצילומי סלפי.

משקל: 395 גרם.

מחיר: 2,500 שקל, כולל אחריות לשנתיים.

ניקון J4: טובה בעיקר ביום

עדשה: דגם J4 של ניקון מציע חיישן של 18.4 מגה פיקסל ועדשה 10-30 מ"מ.

צילום סטילס: הזום קצת חלש. הצבעים רוויים וחמימים ונעימים לעין. צילומי הלילה מאכזבים בשל גירעון ורעשים רבים.

המצלמה יודעת לצלם עד 40 תמונות בו-זמנית ואז ניתן לבחור את התמונה הטובה ביותר - מדובר ביכולת שימושית כשמצלמים פעילויות ספורט. אפשר לשנות צבעים ולבצע אפקטים לתמונה ישר מהמצלמה (למשל, שפרח מופיע עם הצבעים שלו וכל הרקע מופיע בגווני אפור).

בעוד שבמצלמות אחרות העדשות מגיעות עם כיסוי פלסטיק נפרד, שצריך לזכור לשים בכיס בזמן שמצלמים, ה-J4 כוללת כיסוי עדשה אלקטרוני.

צילום וידיאו: צילום הווידיאו עומד על Full HD. התוצאות בינוניות, התמונה לא נקייה, לעתים קרובות קצת רועשת ובמקרים מסוימים חשוכה, גם באור יום. עדיף להשתמש בצילום הווידיאו רק כשאין פתרון אחר.

ממשק ותקשורת: ניקון לא גיירה את הממשק שלה לעברית, וחבל שכך. ניתן לחבר את המצלמה באמצעות תקשורת ה-WiFi לסמארטפון ואז להשתמש בו בתור שלט רחוק להפעלת המצלמה, כולל חיווי המתרחש מהעדשה בזמן אמת. ניתן גם להעביר את התמונות מהמצלמה לסמארטפון ולשלוח אותן כבר מהשטח לחברים בוואטסאפ או במייל.

מסך: מסך מגע בגודל 3 אינץ' עם צבעים חיים, כך שהתמונות על מסך המצלמה נראות טובות יותר מעל מבמחשב.

משקל: 317 גרם (כולל עדשה וסוללה).

מחיר: 2,700 שקל כולל אחריות לשנתיים דרך היבואן הדר.

פנסוניק Lumix G6W: טובה אך מגושמת

עדשה: דגם G6W של פנסוניק מציע חיישן 16 מגה פיקסל, והיא כוללת עדשה 14-42 מ"מ.

צילום סטילס: הזום סביר ומקביל למתחרים (פרט לסוני שסיפקה תוצאות יותר טובות). התמונות יוצאות בגוון מט קצת דהוי, כשבסך-הכול האובייקטים נראים בצורה חדה. בלילה התמונות מוארות ועם מעט רעשים.

צילום וידיאו: צילום הווידיאו עומד על Full HD. התוצאות בסך-הכול טובות עם צבעים רווים. בהחלט מדובר בפתרון שימושי כאשר רוצים לצלם סרטוני וידיאו של הילדים.

ממשק ותקשורת: ממשק המצלמה לא גויר לעברית - בעיה שחוזרת על עצמה אצל רוב היצרניות (פרט לסמסונג בכתבה זו), וחבל מאוד שכך.

הממשק סביר, אבל לטעמנו לא תמיד מספיק פשוט להבנה. המצלמה כוללת חיבור WiFi וגם NFC לצילום מרחוק עם המצלמה באמצעות הסמארטפון - צג ה-G6W משודר בזמן אמת לסמארטפון. ניתן גם להעביר תמונות בין שני המכשירים.

מסך: מסך מגע בגודל 3 אינץ' באיכות טובה, כאשר פנסוניק גם מאפשרת להפוך אותו ב-180 מעלות ובכך לשמור עליו מוגן מפני שריטות. מעבר לזה, ניתן בקלות לצלם עם המסך תמונות סלפי. לחובבי העיניות, פנסוניק מאפשרת לוותר על שימוש המסך בעת צילום ולעבוד עם העינית.

משקל: ה-G6W לא קלה - 555 גרם. גם העיצוב שלה יחסית גדול לעומת הדגמים האחרים שנבדקו.

מחיר: 3,200 שקל, כולל שנת אחריות על-ידי היבואן יורוקום.

עוד כתבות

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: איל יצהר, shutterstock

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קולנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים על ידי משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

פעילות כוחות צה''ל בשטח רצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

בכיר בחמאס: "רוצים להגיע להסכם, לא בכל מחיר"

בארגון הטרור מוכנים לוותר על השלטון ועובדים על מערכת שלטונית חדשה ● המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית • דיווח בתקשורת הערבית: חמאס לא ימסור הלילה את תשובתו למתווכות • בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי על ההצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו מזנקת הבוקר ביותר מ-23% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: "פרודוקטיביות איטית" בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

מפעילי כטב''מים בצה''ל / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

וול סטריט ג'ורנל: ישראל רוצה להיכנס לרפיח, וזה יכול להיגמר רע

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית