האם השכיר העשיר יהפוך לבעלים? בימים אלו מוביל עקיבא מוזס, לשעבר מנכ"ל כיל ויו"ר בז"ן מקבוצת החברה לישראל, קבוצת משקיעים המנהלים מו"מ לרכישת השליטה (51%) במפעל תעשיות גומי עין שמר, שבבעלות קיבוץ עין שמר, תמורת עשרות מיליוני שקלים. כך נודע ל"גלובס". לצדו שותף בהובלת הקבוצה גם תומר עמיר ממשרד היועצים "גורן עמיר".
קיבוץ עין שמר, הנמצא סמוך לכביש 65 ליד פרדס חנה-כרכור, נמצא כיום, כמרבית מהקיבוצים בארץ, בהליך של הפרטה, שבמסגרתו נמכרים חלק מנכסי הקיבוץ, ותמורתם עוברת, בין היתר, לחברים.
מפעל תעשיות גומי עין שמר (ES Rubber) הוקם ב-1968. לפי אתר המפעל ואגודת בית התעשיינים מונה המפעל, המוביל בתחומו בארץ, למעלה מ-150 עובדים, ומספק לשוק המקומי ולשוקי העולם מגוון רחב של מוצרי גומי מתקדמים, העומדים בדרישות תקן מקומי ובינ"ל, לתעשיות הרכב, המים, הבנייה, המנהרות והתשתיות, ולתעשיות ייחודיות. חלק נוסף בפעילות המפעל הוא ייצור צינורות, פרופילים, מוצרי חידוש לצמיגים ואטמים למערכות דלק.
לפני יותר משנה אפפה את מפעל הגומי של עין שמר עננת פיטורים, שהתפוגגה עם החלטת ועדת הכספים במארס 2013 לאשר הטלת היטל היצף בגובה של 7.5% למשך שנתיים על יבוא סוליות גומי מדרום אפריקה, המשמשות כחומר גלם לחידוש צמיגים.
שיפור בתוצאות המפעל
ההחלטה על ההיטל התקבלה בעקבות תלונה של תעשיות גומי עין שמר, לאחר שמאז 2011 החל יבוא מדרום אפריקה במחירים זולים בצורה חריגה לעומת המקובל בעולם. היבוא, שגרם לירידת מחירים בענף, העמיד כאמור בסכנה את מקומות עבודתם של עשרות עובדים שהועסקו במפעל.
המהלך שנקטה המדינה, אשר נועד להגן על התעשייה המקומית, תרם לשיפור בתוצאות המפעל בשנה האחרונה. ככל הידוע, בקבוצת הרוכשים שמובילים מוזס ועמיר רואים פוטנציאל השבחה עתידי בהתרחבות פעילות החברה לחו"ל.
את המו"מ מטעם קיבוץ עין שמר מנהל אסא גיארי, המשמש כיו"ר הכלכלי של הקיבוץ, ושל קיבוצים נוספים, ביניהם שדה נחום וחניתה. גיארי, בן קיבוץ בעצמו (עין חרוד), בקי בתעשיית ההפרטה הכלכלית של הקיבוצים, שכן הוא מציין באתר שלו שמאז שנות ה-80 הוא כיהן בתפקידים ניהוליים מגוונים בסביבה הקיבוצית, תוך כדי התמחות בניהול ובהובלה של תהליכים אסטרטגיים בהם.
באוקטובר האחרון פרש עקיבא מוזס מתפקידו כיו"ר חברת בז"ן, עקב "סיבות אישיות ורפואיות". מוזס מונה לתפקיד יו"ר בתי הזיקוק בחיפה בספטמבר 2012, בהיקף של שני שלישים משרה, לאחר שסיים תקופה מוצלחת של 13 שנים בתפקיד מנכ"ל כיל, שעבורו זכה להערכה רבה ולתגמולים בהיקף יוצא דופן.
מוזס צבר בכיל כ-300 מיליון שקל
מוזס, שעבד בכיל 37 שנים, פרש ממנה בינואר 2012, לאחר שנים ארוכות של עבודה אינטנסיבית, ובזמנו הצהיר כי הוא מעוניין לפרוש לביתו ולהתמקד במשפחתו. כבר אז הערכנו כי קיים סיכוי טוב שמוזס עדיין לא אמר את המילה האחרונה בעולם העסקים, זאת בשל ההון הרב שצבר בשנותיו בכיל, המוערך בכ-300 מיליון שקל, שעשוי להפוך אותו משכיר עשיר לבעלים של עסקים משלו.
מוזס מנהל כאמור את המו"מ לרכישת השליטה במפעל הגומי של עין שמר לצד תומר עמיר, השותף עם עליזה גורן במשרד היועצים "גורן עמיר". משרד "גורן עמיר" הוא אחד ממשרדי הלובינג המובילים. בין לקוחותיו של עמיר ניתן למצוא את בזן, שם כאמור כיהן עד לאחרונה מוזס כיו"ר, זאת לצד איגוד חברי הבורסה שאינם בנקים, איגוד יבואני הרכב, איגוד לשכות המסחר, אל על, בתי זיקוק לנפט, דובק, דלק תעשיות ועוד.
לא היה ניתן להשיג את תגובתם של הצדדים למו"מ.
תעשיות גומי עין שמר
■ שנת הקמה: 1968
■ מספר עובדים: 150
■ מיקום: קיבוץ עין שמר
■ תחומי פעילות: מספק לשוק המקומי והעולמי מגוון רחב של מוצרי גומי מתקדמים לתעשיות הרכב, המים, הבנייה, המנהרות והתשתיות, ולתעשיות ייחודיות
תעשיות גומי עין שמר
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.