בכיר בש"ס: "עצוב שמוותרים על ישי ומעדיפים עבריין"

ש"ס בדרך לפילוג דרמתי ובכיר במפלגה מותח ביקורת חריפה על ההתנהלות: "אלי ישי הוא נכס לש"ס וכך היה צריך להתייחס אליו" ■ הוא מזהיר מהנזק התדמיתי שייגרם תחת הנהגתו של דרעי: "כיצד נוכל להסביר זאת לבוחרינו?"

אלי ישי  / צלם: איל יצהר
אלי ישי / צלם: איל יצהר

הקרע העמוק בהנהגת ש"ס מוביל לפילוג היסטורי בתנועה ובכיר במפלגה תוקף בחריפות את היו"ר אריה דרעי ומותח ביקורת על היחס לאלי ישי. הוא מזהיר כי יהיה קשה להסביר למצביעים "למה משאירים עבריין מורשע בראשות המפלגה".

בכיר בש"ס אמר אתמול (שבת) לחדשות 2 online: "יש להצטער על המצב שנוצר. אלי ישי הוא נכס לש"ס וכך היה צריך להתייחס אליו. עצוב שמפלגת ש"ס מוותרת על דמות ערכית וישרה כמו אלי ישי ומעדיפה להשאיר בצריח עבריין מורשע, אריה דרעי. כיצד נוכל להסביר זאת לבוחרינו?".

מוקדם יותר אתמול, חבר מועצת חכמי התורה הרב שמעון בעדני הודיע ליו"ר תנועת ש"ס אריה דרעי כי לאחר תיאום עם נשיא המועצה הרב שלום כהן, הוא מורה לו שלא לקיים היום פגישה עם ח"כ ישי. בעדני הוסיף כי כל נושא ח"כ ישי וכוונות הפרישה יטופל אך ורק על ידי מועצת חכמי התורה. בנוסף, ניתנה הוראה לכל פעילי ונציגי התנועה שלא להתראיין בנושא כלל ולהתרכז במערכת הבחירות שבפתח. הפילוג במפלגה החרדית-ספרדית נראה כעת כמו עובדה מוגמרת, לאחר שדרעי דחק את ישי מהמפלגה באמצעות מסמך דרישות בלתי אפשרי שכלל בין היתר הוראות שלא להתראיין ולהוציא הודעות לעיתונות ללא תיאום עם המפלגה.

אלי ישי היה מנכ"ל רשת החינוך של ש"ס, אל המעיין, וכשנבחר מטעם ש"ס לכנסת ב-1996 הוא מונה לתפקיד שר העבודה והרווחה - השר הצעיר ביותר בהיסטוריה של ישראל, שני רק לאריה דרעי עצמו. כשדרעי הורשע בפלילים בשנת 1999, בחר הרב עובדיה יוסף בישי להנהיג את התנועה במקומו, כשזה החל מאסר בפועל בין 2000 עד 2002, ולאחר מכן הוטלו עליו שבע שנות קלון שמנעו ממנו לרוץ לכנסת.

לפני בחירות 2013, הרב יוסף החליט כי ישי, דרעי ואריאל אטיאס יובילו את ש"ס ביחד לבחירות. אחרי הבחירות, החליט מרן שאריה דרעי, חביבו של הרב שנים ארוכות, יחזור לכהן כיו"ר התנועה תוך שהוא אומר כי ישי קיבל את הנהגת התנועה "כפיקדון", עד שדרעי יחזור - ובמקביל אמר שישי שירת אותו נאמנה שנים ארוכות והסב נחת לו ולבני ביתו.

עם מותו של הרב באוקטובר אשתקד נראה שהפילוג היה בלתי נמנע. במהלך השנה האחרונה דרעי הדיר את ישי באופן קבוע ממוקדי קבלת ההחלטות, ואף לא אפשר לו לנאום בהלוויתו של הרב עובדיה יוסף, בעוד שדרעי עצמו הספיד ברגש את מורה הדרך של שניהם. גם אטיאס עצמו פרש מהחיים הפוליטיים מוקדם יותר השנה. לקראת הבחירות המתקרבות, איש עדיין לא חולק על החלטת מרן המנוח למנות את דרעי ליו"ר, אך דרישותיו של דרעי מישי כתנאי להישארותו בתנועה הם אלה שדחקו את ישי החוצה.