הפריימריז בליכוד: ארדן ניצח, רגב מקום 5, חוטובלי בחוץ

(עדכון) - בתום ספירת הקולות, זכה השר לשעבר במקום ה-20 הריאלי ואילו חוטובלי הגיעה רק למקום ה-26 הלא ריאלי ■ רגב המנצחת הגדולה, אדלשטיין, ישראל כץ וסילבן שלום משלימים את החמישייה

בנימין נתניהו / צילום: תמר מצפי
בנימין נתניהו / צילום: תמר מצפי

בתום קרב צמוד בבחירות המקדימות בליכוד זכה השר לשעבר אבי דיכטר במקום האחרון של המפלגה בכנסת ה-20. נכון לספירת 99% מהקולות, זכה דיכטר ב-900 קולות יותר מיריבתו ח"כ ציפי חוטובלי ויתברג במקום ה-15 ברשימה הארצית, שלאחר השתלבות נציגי המחוזות והשריונים יהפוך למקום ה-20 ברשימה הסופית. חוטובלי, שהגיעה למקום ה-16, תשתלב רק במקום ה-26 ברשימה הסופית, שעל פי הסקרים אינו צפוי להיות מקום ריאלי בבחירות הבאות.

בראש הרשימה יעמוד שר הפנים גלעד ארדן, שנאבק עם שר התחבורה ישראל כץ על הבכורה וכך כמעט זכה יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין במקום הראשון, שהסתפק בסופו של דבר במקום ה-2. כץ נדחק למקום ה-3.

כך או אחרת, המנצחת הגדולה של הבחירות המקדימות היא מירי רגב, שהצליחה לזנק מהמקום ה-13 היישר למקום הרביעי ברשימה. רגב נהנתה מתמיכה של מרבית הפוקדים, וכיכבה ב"דילים" - גם של חיים כץ וגם ביהודה ושומרון. יחד עם תמיכה ממתפקדים לא מאורגנים, שאינם משתייכים לקבוצה מסוימת, היא הצליחה לא רק להיות האישה הראשונה ברשימת הליכוד, אלא גם לעקוף על הדרך את רוב בכירי המפלגה.

שאר חברי הכנסת והשרים - משה יעלון, סילבן שלום, יובל שטייניץ, יריב לוין, זאב אלקין, אופיר אקוניס וגילה גמליאל - יכולים להיות מרוצים כך ששמרו פחות או יותר על מיקומם מהכנסת הקודמת. חלקם עלו במעט, ומהם בלט במיוחד צחי הנגבי, וחלקם ירדו במעט, בייחוד דני דנון, שהמרוץ לראשות המפלגה הקשה עליו לשחזר את ההישג מהפריימריז ב-2012, אבל התמונה בכללותה לא השתנתה באופן דרמטי. יעלון אמנם התלונן אתמול כי מתפקדי יהודה ושומרון מנסים "לחסל" אותו, ובסביבתו הביעו חשש ממשי שיידרדר לעשירייה השנייה, אך ספירת הקולות הראתה כי בקרב כלל המתפקדים מצבו נותר טוב למדי, והוא יכול להיות מרוצה.

השינויים המשמעותיים ביותר ברשימה הם היחלשותם של הפוקדים המאורגנים - חיים כץ ומשה פייגלין. כץ, שעל פי מספר המתפקדים שלו היה אמור להתברג בקלות לחמישייה השנייה, הגיע רק לחמישייה השלישית, שמבטיחה לו מקום ריאלי, אבל לא יותר מזה. עובד בתעשייה האווירית אמר אתמול לוואלה! חדשות: "הכריחו אותנו לבוא להצביע, אבל מאחורי פרגוד אנחנו לא מחויבים לדילים שלו. אנחנו אנשים עצמאיים". סיפורו של פייגלין עגום אפילו יותר: מי שרק לפני שנתיים היה זוכה לעלייה לרגל מצד פעילים שרצו לבקש את תמיכתו, נותר הרחק מאחור, ללא סיכוי לכהן בכנסת הבאה. זאת אחרי שמרבית חברי הסיעה סירבו לחתום עמו על "דילים" בטענה שבפריימריז הקודמים הוא לא עמד בסיכומים עמם. מדובר אפוא בכישלון למפקד המאורגן אל מול המצביעים העצמאיים.