גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רוכברגר מתעקש: "רונאל פישר מעולם לא ייצג אותי אישית"

עיריית רמת-השרון: "המחלקה המשפטית בעירייה מעסיקה מספר עורכי דין חיצוניים, ובין היתר שכרה גם את שירותיו של עו"ד רונאל פישר בשני תיקים. אין לעירייה כל מידע בנושאים האישיים שבין רוכברגר לפישר"

עיריית רמת-השרון, תחת הנהגתו של יצחק רוכברגר, ראש העיר המושעה, השתמשה בשירותיו של עו"ד רונאל פישר בעניינים שונים. זאת, בשנים שקדמו להחלטתה של עו"ד רות דוד-בלום לא להעמיד את רוכברגר לדין - כך עולה ממסמכים ומעדויות שהגיעו לידי "גלובס".

רוכברגר טען לפני מספר ימים כי "מעולם, מעולם, מעולם לא השתמשתי בשירותיו של פישר", כשהתנער באופן שאינו משתמע לשתי פנים מהמידע שפורסם ב"גלובס", שלפיו קיבל שירותים משפטיים מפישר, גם באופן אישי. "לא קיבלתי שירותים בדרך כלשהי מפישר", הצהיר.

האם הכחשתו של רוכברגר נסמכת על העובדה שאת חשבון שכר-הטרחה של פישר שילמה העירייה, שעימה בוצעה ההתקשרות רשמית?

לפני שבוע פורסמה ב"גלובס" ידיעה על התייחסות של עו"ד רות דוד-בלום לעניינו של רוכברגר. דוד-בלום, שכיהנה בעבר כפרקליטת מחוז תל-אביב, הייתה לשותפתו של עו"ד רונאל פישר למשרד עורכי דין עד לא מכבר; היום היא נאשמת מרכזית ב"פרשת פישר" הקרויה על-שם שותפה לשעבר.

עו"ד דוד-בלום החליטה לא להעמיד לדין את רוכברגר בפרשת "קרן ההשתלמויות", אך לאחר פרישתה הוחלט כן להעמיד לדין את רוכברגר. בעקבות זאת, בדצמבר האחרון הורשע רוכברגר בעבירות של מירמה והפרת אמונים, רישום כוזב במסמכי תאגיד וזיוף מסמך.

הרשעתו של רוכברגר נוגעת לכך שבמקביל לכהונתו כראש עיר, הוא שימש גם כיו"ר הדירקטוריון בקרן ההשתלמות של עובדי הרשויות המקומיות. לפי הכללים החלים עליו כראש עיר, אסור היה לו לקבל שכר מהקרן, ולכן פעל - לפי הרשעתו - כדי לקבל כספים מן הקרן כהחזרי הוצאות בסכום של כ-120 אלף שקל, תוך זיוף מסמכים.

הרשת של פישר

לפי כתב האישום שהוגש נגד דוד-בלום ונגד פישר ביום חמישי האחרון, השניים היו חלק ממה שמצטייר כרשת של שוחד לכאורה, בתמורה למידע מחקירות משטרה מתנהלות ולסגירת תיקים פליליים.

נוסף לפרשיות המרכיבות את כתב האישום, נפוצו בשבועות האחרונים סיפורים רבים המעלים חששות לפגיעה בטוהר המידות בקבלת ההחלטות של דוד-בלום בכהונתה כפרקליטת מחוז תל-אביב.

היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, הודיע כי ייבדקו מספר תיקים שבהם טיפלה דוד-בלום כפרקליטת מחוז, ובהמשך יוחלט אם להתחיל בחקירה בנושא. הצהרה זו באה לאחר שיום קודם לכן הודיע מפכ"ל המשטרה, יוחנן דנינו, כי בכוונת המשטרה לחקור את תפקודה של דוד-בלום כפרקליטת מחוז.

בכנס שהתקיים לפני כחצי שנה התייחסה דוד-בלום לעניינו של רוכברגר. "הסעיף של מירמה והפרת אמונים הוא סעיף רחב מאוד, שבגדרו נופלים מעשים שלא היו צריכים להיבדק בכלים הפליליים מחד, ואף לא בכלים הפוליטיים (בחירות) מאידך... למשל, ראש עיר (רוכברגר - ג' מ'), שאני חשבתי שאין הפרת אמונים בהתנהגותו; ושנתיים אחרי פרישתי הוגש נגדו כתב אישום", ציינה. "אני אומרת שזה בעייתי שמספר אנשים שיבדקו את התיק, לפי אותן ראיות, יגיעו להחלטות סותרות".

לאחר הפרסום ב"גלובס" הגיב רוכברגר ציבורית לטענות, והכחיש מכל וכל שהשתמש בשירותיו של פישר "בדרך כלשהי". רוכברגר אף טען כי גורמים פוליטיים מנסים לשרבב את שמו לפרשת פישר.

וכך כתב ראש העיר המושעה בפייסבוק: "מעולם, מעולם, מעולם לא יוצגתי בדרך כלשהי על-ידי משרדו של עורך דין רונאל פישר. לא על-ידו ולא על-ידי מי מטעמו בכל דרך. מעולם הוא לא נתבקש לפעול למעני. הפעם אבוא חשבון עם כל הגורמים בדרכים משפטיות, גם אם אצטרך למכור את ביתי אעשה זאת, לא אוותר. שיטת החיסול הזו לא תפעל ולא תעבוד. לא אתן עוד לשפוך את דמי ולתלות אותי בכיכר העיר".

לפי המידע הנוסף שהגיע ל"גלובס" בימים האחרונים, פישר ייצג את העירייה בסכסוך מול אדם בשם מאיר יצחקי, הקשור לפוליטיקה המקומית וגם לעולם הספורט. הסכסוך בין רוכברגר ליצחקי לבש גם פן אישי, והפך בהמשך לתביעת דיבה אישית בין יצחקי לבין רוכברגר, שבה, יצוין, רוכברגר לא יוצג בידי פישר. לטענת גורמים בעירייה, ההתנהלות של העירייה מול יצחקי שירתה גם צרכים פוליטיים של רוכברגר.

עוד נודע ל"גלובס" כי בשנת 2007 נשכר משרדו של פישר לטיפול בתיק כלשהו מול עמותת אומ"ץ, אשר גם בינה לבין רוכברגר ישנה יריבות. היריבות הזו עולה גם מדבריו של רוכברגר עצמו באותו פוסט בפייסבוק, שבו כתב כך: "נשאלת שאלה, אז מה סתם כותבים? כן, כן, כן. מדובר באנשי רוע אינטרסנטים, כמו אדם מסוים מעמותת אומ"ץ".

לדברי ראש העיר המושעה, "מדובר בקשקשן המופעל על-ידי הגורמים הללו, הוא יודע בדיוק למה הוא נטפל אליי".

פרט מעניין נוסף הוא שרוכברגר נכלל ברשימת העדים שצורפה לכתב האישום שהגישה פרקליטות המדינה לבית המשפט בתיק רונאל פישר. לפי מידע שהגיע לידי "גלובס", רוכברגר צפוי להעיד שקיבל פנייה מפישר, בבקשה שיתווך בין פישר ובין שי ברס, לשעבר מנכ"ל נתיבי ישראל (מע"צ) ואחד מן הנאשמים בתיק. גורם במשרד המשפטים מסר ל"גלובס" כי לפי הממצאים שבידי הפרקליטות, רוכברגר לא נעתר לבקשתו של פישר.

בתגובה לדברי רוכברגר, שבהם הכחיש כי עשה שימוש בשירותיו של פישר, פרסם חבר מועצת העיר לשעבר, אלי בר, פוסט משלו בפייסבוק, שבו טען כי הוא קיבל בעבר מכתב איום בתביעת לשון הרע מפישר, בשמו של רוכברגר.

בר כתב: "כמעט בכיתי מרוב התרגשות (מדבריו של רוכברגר - ג' מ'). אבל אז נזכרתי במכתב האיום בלשון הרע שרונאל פישר כתב לי בשם ראש העיר... נזכרתי גם בתדפיס הגזברות של העירייה, ששילמה לפישר אחרי שנה עשרות אלפי שקלים עבור ייצוג משפטי שלא היה ולא נברא מעולם".

מעיריית רמת-השרון נמסר: "המחלקה המשפטית בעיריית רמת-השרון מעסיקה מספר עורכי דין חיצוניים, ובין היתר שכרה גם את שירותיו של עו"ד רונאל פישר בשני תיקים. אין לעירייה כל מידע בנושאים האישיים שבין ראש הרשות דאז לפרקליט הנ"ל".

רוכברגר מסר: "אני עומד מאחורי דבריי: העירייה יוצגה על-ידי פישר, אך מעולם לא יוצגתי אישית על-ידו". לגבי הסיבה שהתבקש להעיד, מסר: "אינני חייב להשיב על שאלה זו".

עוד כתבות

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר ועד העובדים בכללית מזהיר: "אם משרד הבריאות ימנה מנהל מטעמו - כל העובדים ישבתו"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

אילון מאסק / צילום: ap, Kevin Lamarque

אילון מאסק הכריז על הקמת "מפלגת אמריקה"

יום לאחר ששאל את עוקביו ב-X האם יש להקים מפלגה פוליטית חדשה בארה"ב, אילון מאסק הודיע: "מפלגת אמריקה הוקמה" ● מאסק סבור שלמפלגה החדשה עשויה להיות השפעה משמעותית בבית הנבחרים ובסנאט, נוכח הרוב הדחוק של הרפובליקנים

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

חרדים בלשכת גיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

צה"ל מסיר כפפות: המהלך הדרמטי לגיוס משתמטים - והאכיפה

עשרות אלפי צווי הגיוס שיישלחו, והמחסומים שיוקמו בכניסה לאזורים מיושבים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● בקטאר מדווחים: סבב המשא ומתן העקיף בין חמאס לישראל החל בדוחה ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבנקים רוצים לחלק יותר דיבידנד ושני בעלי שליטה ייהנו מכך במיוחד

עם עודפי הון של 27 מיליארד שקל, הבנקים מעוניינים שבנק ישראל יעלה את שיעור הדיבידנד המשולם לבעלי המניות מדי רבעון מ־40% ל־50% ● מהם הנימוקים בעד ונגד המהלך, מהי עמדת המפקח על הבנקים והאם ומתי הוא ייצא לפועל?