גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יפית גרינברג: "אישית אני מצטערת שלא קנינו את ערוץ 10"

כשנה אחרי רכישת רשת סטימצקי, יפית גרינברג, בעלת השליטה בקבוצת הפרסום ג. יפית, מספרת לעורך הראשי של "גלובס", חגי גולן, כיצד הפכה חברה שהפסידה 50 מיליון שקל בשנה לחברה מאוזנת

חגי גולן ויפית גרינברג / צילום: תמר מצפי
חגי גולן ויפית גרינברג / צילום: תמר מצפי

שנה לאחר הדרמה הגדולה סביב רכישת סטימצקי רגע לפני שקרסה, מתארת יפית גרינברג, בעלת השליטה בקבוצת הפרסום ג. יפית ומבעלי רשת הספרים, את מה שהתרחש בימים הסוערים, בריאיון לעורך הראשי של "גלובס", חגי גולן, במסגרת פורום mentors Cal.

"שמעתי אז מה קורה בסטימצקי, אבל לא היה לי קשר לזה. יום אחד אני מתקשרת לבן שלי (אייל גרינברג, כיום מנכ"ל הרשת, י' מ'), והוא אומר לי שהוא בדרך אליי, עם רז שפירא שהפך בהמשך לסמנכ"ל הכספים בסטימצקי. מה להם ולרשת? אבנר פחימה, מנכ"ל הוצאות 'קוראים', ובהמשך מקבוצת הרכישה של סטימצקי, אמר שיש פה הזדמנות, וביקש להיפגש איתנו", היא מתארת.

"עד אותו רגע לא חשבתי על מהלך כזה, וזו הייתה לגמרי עסקה של הבן שלי. הוא ושפירא אמרו שהעסק נכשל, שיש פוטנציאל יוצא מן הכלל, ונגע ללבי שיש שם 1,200 עובדים, שאם לא נקבל החלטה תוך יממה ממש להזרים את הכסף, החברה 'הולכת'.

"היו לנו כמה תנאים, וכוח עליון סידר את זה שמרקסטון (בעלת השליטה הקודמת ברשת, י' מ') יכולה הייתה לעמוד בהם. אמרתי שאם התנאים מתקבלים, נזרים את הכסף - כשאנחנו עוד לא יודעים אם הרגולטור יאשר את העסקה ולא נפסיד את הכסף. הבנו ששיווקית ועסקית נוכל להצליח, עם שותפתי, עפרה מיתר, שהפכה ממש לאחותי.

"קיבלנו החלטה ונכנסנו לעסקה. ביום ראשון חתמנו על העסקה, וביום שני עפו טילים על תל-אביב. התחיל מבצע 'צוק איתן' - איזו תקופה זו הייתה. היום, שנה אחרי, החברה שהפסידה 50 מיליון שקל היא מאוזנת. ואיך אומרת מירי רגב? 'כפיים' - לבן שלי שמאוהב בסטימצקי ולצוות שלו".

מתקשה לפטר עובדים

גרינברג דיברה במסגרת האירוע על השפעת הרקע הדתי שממנו הגיעה על המשך דרכה: "כשאתה בא ממשפחה ערכית, זה מלווה אותך לכל החיים. גם החינוך בבית, גם בבני עקיבא. הקמתי את הסניף בגבעת-שמואל וניהלתי אותו. עכשיו הוא הסניף הגדול בארץ. אספתי שם ילדים. את ההחינוך שקיבלתי, אני רק מנסה להעביר לדורות הבאים".

- הייתה דמות שהיוותה עבורך מעין מנטור?

"קודם כל, ההורים שלי. אבי נפטר כשהייתי צעירה. אמי עזרה בבית. היא הייתה המנטורית שלי. איתה דיברתי על כל דבר, עד שנפטרה בגיל 98.

"היה גם חגי בר-כוכבא ז"ל, איש עסקים ואיש פרסום לשעבר. הוא היה המנטור הראשון שלי. היינו יושבים פעמיים בשבוע - הייתי באה אליו עם בעיה גדולה וחוזרת עם בעיה מסודרת, וברגע שהיא כזו, ואתה יודע לחשוב עליה נכון - הפתרון הרבה יותר קל".

כשנשאלה גרינברג על החסרונות שלה, היא דיברה על קושי לפטר עובדים: "אני רחמנית ממש. זו חולשה. למנהל טוב אסור שיהיה קושי כזה. אני גם לא אקח לקוח מחברה אחרת. זה לא נכון ברמה העסקית, אבל אני לא עובדת כך".

צער על ערוץ 10

גרינברג התייחסה גם לפרשת הרכישה שלא התרחשה של ערוץ 10: "אישית אני מצטערת שלא קנינו. אם היינו מתגברים על כל הקשיים, והייתי נותנת עוד קצת כסף - היינו מגשימים את התוכניות. זה ערוץ נהדר".

- לקחת בחשבון את המעורבות של ראש הממשלה נתניהו בנושא?

"אחד הדברים שלא לקחתי בחשבון זה את זה. אם יש לי עכשיו צמרמורת, ואם אני שמחה היום שאיני שם, זה בגלל כל הלחצים מצד כאלה שמסקרים אותם בערוץ. אתה לא יכול להתערב בחדשות, בכל מה שקשור לעיתונאות".

- אם היית קונה את ערוץ 10, לא היה לך ערב שקט אחד.

"עוד לא קניתי את הערוץ, וכבר פנו אליי חברות שהלכו לעשות עליהן כתבות".

- עופר נמרודי היה אמור להיות שותף שלך.

"אחרי שכבר ביטלנו את העסקה ויצאנו לתקשורת כשזה קרה, טלפן אליי רונאל פישר והשאיר הודעה שהוא רוצה לדבר איתי. התקשרתי, והוא אמר: 'ציפור קטנה לחשה לי שאת מתעניינת בערוץ 10'. עניתי לו: 'הציפור שלך ממש לא אקטואלית, כי אנחנו כבר הרבה אחרי'.

"הוא אמר שיש לו לקוח שרוצה לדבר איתי ומתעניין בערוץ 10. מי? עופר נמרודי. לקחתי את בעלי, ובאנו לביתו של נמרודי, והתחלנו לדבר. אחרי 10 דקות אמרתי: 'תעזבו. אני מכבדת אתכם, אבל לא רוצה לעשות אתכם עסקים'. אמרתי לבני, כמו שביבי אמר לשרה: 'בוא בני, הולכים'. חבר שלי אמר שיש לי אינטואיציות טובות. לא שופטת של אף אחד, אבל לא רוצה איתם עסקים".

חיקויים ב"ארץ נהדרת"

את הפריצה שלה עשתה גרינברג עם פרסום מסוג שונה, כזה שנותן מידע במקום עוד סלוגן, שמצד אחד משדר משהו יותר אמין, ומצד שני דומה, אולי דומה מדי, למוצר העיתונאי.

- בתוכן שיווקי כזה, המאזין או הקורא לא יודע עד הסוף שמה שהוא רואה מולו זה פרסומת.

"זה ממש לא נכון. אל תזלזל באינטליגנציה של הצרכן. כשכתוב 'מדור פרסומי', הם יודעים שזה מידע מטעם, אבל כשזה מידע שמעשיר, זה מעניין אותם".

- במשאל רחוב, תשעה מעשרה יגידו שאת עיתונאית...

"ממש לא. אני 22 שנה בעולם הפרסום ויודעים מי זו ג. יפית. אני פרסומאית, פרסומאית בנשמה. אני לא אפרסם מוצר שאיני מאמינה בו או שלא בדקתי, ויש קטגוריות שלא אגע בהן אף שהן מאוד רווחיות - אלכוהול, סקס, הימורים ואוכל לא כשר, והיו המון פניות. יש רשת מזון לא כשר שהיא נהדרת אבל אינה בשבילי. אני לא אוכלת לא כשר, אז לא אוכל להמליץ לאנשים. הציעו לי הרבה כסף, וזה קשה לסרב".

- נדמה שככל שהתקשורת נעשית קשה יותר, ואין ערוץ תקשורת שמרוויח כסף - היא נאלצת להיפתח יותר לתוכן שיווקי.

"פרסום סמוי בתוכניות, שהוא כאילו חלק מהתוכנית, מוגבל בידי הרגולציה, אבל עוקפים אותה. בכל אופן, אנחנו לא שם".

- לאורך השנים היו לא מעט שניסו לחקות אותך.

"לשני הכיוונים - עסקית וגם בתוכניות כמו 'ארץ נהדרת'. זה היה מוצלח".

- למה אחרים לא הצליחו לחקות אותך?

"אם הייתי יודעת בהתחלה שאצליח ככה, זה היה חוסך לי הרבה לילות בלי שינה. כשהגעתי לטלוויזיה, הביאו לי מחקר שהציע שאני אנחה, כי השם ג.יפית חזק, יש לו אמינות. לא אהבתי את מה שראיתי בפיילוטים, אבל התרגלתי עם השנים. ברגע שאתה לוקח שחקן או מנחה, זה יכול להיות מוצלח, אבל בלי האמינות של ג. יפית. הביאו את אודטה, וחשבתי שהיא לוקחת לי את הפרנסה".

- ולמה הצליח דווקא לך?

"בגלל האמינות. פרסמנו לאותו לקוח, ויטה, מוצר אחד שלי ומוצר אחד שלה - שלה נעלם, ושלי, השמנת ריץ', נמכר עד היום".

- מה מניע אותך? מה הדרייב?

"המניע אינו לגדול אלא ההנאה שבעשייה. אני נהנית גם ממה שיש לי, אבל גם מהצוות שכיף לי לעבוד איתו. בלעדיו אני לא שווה כלום".

- ברוב העסקאות את נכנסת עם שותפים.

"כל השנים עבדתי לבד. ואז, לפני 20 שנה התחילו פה רכישות מצד חברות בינלאומיות. גם אחריי חיזרה אז חברה בינלאומית, וגיליתי שהעסק שלי שווה עשרות מיליוני דולרים. בעצמי לא עיכלתי את זה. המנכ"ל של החברה, שראה את העסקה סגורה, הביא אותי לפגישה ברומא, שם הציע במקום פגישת עסקים ריצת עסקים.

"הייתה שמש בעיניים, אז ירדתי מהמדרכה לכביש, והוא תפס אותי ואמר: 'תגידי, את רוצה שכל העסקה שלי תידרס עכשיו?'. באותה שנייה הבנתי שאם אני לא אהיה - בלעדיי העסק לא יחיה. זו תובנה ששינתה את חיי. חזרתי לארץ והחלטתי לעשות את העסקה דווקא עם שותפים ישראלים".

- לגבי האשראי, אומרים שמי שלא מהמילייה, לא מקבל אשראי מהבנקים בישראל.

"לא לקחתי אשראים. אצלנו לא לוקחים משכנתא ולא מלווים מאף אחד. אבל כשאתה צריך מימון, הבנקים צריכים לדעת עם מי הם מתקשרים. אז ברור שכאשר אנו צריכים להעניק אשראי לחברה בבעלותנו, זה יותר קל, כי יש לנו היסטוריה פיננסית. בארה"ב לכל אחד יש את הרקורד הפיננסי. שם אם חזר לך צ'ק - אתה אבוד".

- זה שאת אישה, זה הקשה בקריירה או עזר?

"אין הבדל. אני אישה אבל לא בלונדינית גבוהה עם סיליקון. את הכבוד אתה מקבל ממה שאתה עושה".

- מהי העצה הכי טובה שלך?

"בלילה לפני השינה תגידו 'שמע ישראל', את כל התפילה, כמנטרה, וזה יכניס אתכם לאווירה. תבקשו כל מה שאתם רוצים, גם אם זה להיות בלונדינית רזה וגבוהה. אחרי 3 שבועות תראו מה חשוב לכם, ואז תזכרו עוד משפט - אלוהים עוזר למי שעוזר לעצמו, ואז תפעלו בכיוון. זה עובד וזה כדאי".

"קודם כל המשפחה"

בחזרה לסטימצקי: מאז נרכשה הרשת, אייל הבן עומד בראשה; אף שנכנס אליה בלי היכרות עם התחום, הוא הצליח להעלות אותה לדרך חדשה ומוצלחת. האם לא מסתירה את גאוותה, כשגולן שואל אותה על עירוב בני משפחה בעסקים.

"בשביל מה אני באה לעבודה? לאיזו אמא הבן שלה מתקשר 5 פעמים ביום כי הוא צריך לעדכן אותה? חסר לי משהו בחיים?", היא משיבה לקול צחוק הקהל.

- ואת לא חוששת שהוא לא יהיה הכי טוב?

"בלי עין הרע, הבן שלי, בן פורת יוסף, יש בו את כל מה שיש לי, הכול נתתי לו, ויש לו את כל מה שיש לו, וזה אלף מונים ממה שיש לי".

- ובאופן כללי, אם לי יש עסק, ואני מתלבט אם לקחת את הבן שלי או מישהו אחר שיהיה כנראה טוב יותר?

"השאלה היא מה הרצון שלך".

- שהעסק יהיה הכי טוב, לא?

"לא. הרצון שלי הוא שהמשפחה שלי תהיה הכי מאושרת בעולם. קודם כל המשפחה שלי, רק אחר-כך העסק. למי אשאיר אחריי את הכסף? אף אחד לא לוקח איתו הלאה כלום, גם לא גרביים".

- ואם בנך יעשה טעות?

"אז אעיר לו, ואנחנו מספיק פתוחים שהוא יקשיב".

- הוא ילד טוב, אבל יש כאלה שהילדים שלהם פחות מקשיבים.

"אז תחנכו אותם יותר טוב. הוא שותף ורוצה להצליח. ואני מאחלת לו שהבנים שלו יעניקו לו את אותו הכבוד שהוא מעניק לי".

השאלון הקצר

- מה היית אם לא היית אשת עסקים?

"אשת עסקים".

- את מי היית רוצה לפגוש?

"ביל קלינטון".

- מי הפרסומאי מספר אחד בארץ?

"אייל גרינברג".

- תפסיקי לקרוא ספרים הארד קופי ותעברי לספרים אלקטרוניים כאשר:

"בחיים לא!"

- כיכר המדינה בתל-אביב היא:

"הבית שלי".

- מה האמונה הטפלה שלך?

"טפו טפו טפו".

פורום mentors-Cal: העסקים הקטנים פוגשים את המנטורים

המפגש עם יפית גרינברג הוא החמישי במסגרת פורום Cal mentors, יוזמה של חברת Cal ועיתון "גלובס", שנועדה לסייע בייעוץ לעסקים בינוניים וקטנים. במסגרת האירועים הללו פוגשים בעלי עסקים קטנים ובינוניים, לקוחות Cal, אנשי עסקים בולטים שצמחו מלמטה.

במפגשים הקודמים השתתפו רמי לוי, בעל השליטה ברשת רמי לוי שיווק השקמה; דוד פתאל, הבעלים של רשת מלונות פתאל; רמי שביט, הבעלים של קבוצת המשביר; ושלומי גבאי, לשעבר מנכ"ל איקאה.

הפעילות של Cal עם גרינברג תימשך - היא תעביר סדנאות לבעלי עסקים הסולקים עם חברת כרטיסי האשראי, בדגש על הפריפריה. בסוף הסדנאות יתבקשו המשתתפים ליצור פרזנטציה של העסק ולהעבירה לגרינברג, אשר תבחר גם בתי עסק, שאליהם היא תגיע ותצלם איתם סרט פרסום.

עוד כתבות

דואר ישראל. בעיגול: שי ויל / צילום: איל יצהר, יח''צ

התחילו מביסלי: כך צמחה האימפריה של האחים ויל, בעלי הבית החדשים בדואר

שמם אינו מוכר לרבים, אך שי וגיל ויל, שסבם נמנה עם מייסדי אסם, חולשים כיום על עסקים המוכרים היטב לכל ישראלי - חברת הגבייה מילגם, האפליקציות הפופולריות פנגו (חניה) וגט (מוניות) וכעת גם השליטה בדואר ישראל ● בדרך הייתה גם הסתבכות נדל"ן ברומניה, החמצה בשוק האנרגיה הירוקה והשקעה במפעל מלט כושל, שהפך לבוננזה נדל"נית ● וגם: הקשרים עם ראש הממשלה לשעבר בנט

סטיבן שוורצמן, מנכ''ל בלקסטון / צילום: Associated Press, Richard Drew

אחד המנכ"לים המשפיעים בוול סטריט הודיע: חוזר לתמוך בטראמפ לנשיאות

סטיבן שוורצמן מנכ"ל בלקסטון ואחד האנשים העשירים בעולם צפוי לחזור ולתמוך בטראמפ, כך על פי דיווחים בארה״ב. ברקע, מדיניותו של ביידן בנושאים שונים ועליית האנטישמיות

אפליקציית ICQ / צילום: Shutterstock

הרשת החברתית ICQ תיסגר: ממליצה לעבור לרשת הבית של פוטין

ICQ, שהיתה לרשת החברתית הפופולרית בישראל בשנות התשעים, נסגרת ● זאת לאחר ניסיונות כושלים להשיק מחדש את האפליקציה ולהפוך אותה פופולרית בקרב משתמשים ברוסיה תחת VK, הרשת החברתית הרוסית ● ICQ הותירה בישראל מורשת של תרבות יזמית וגם הפכה לא מעט ישראלים למיליונרים ● מכירתה נחשבת לאקזיט האיקוני הראשון

איתי שילוני / צילום: תמר מצפי

המומחה שבטוח: גל עזיבות המנכ"לים רומז שהידרדרות נוספת בדרך למשק

איתי שילוני, ד"ר לפסיכולוגיה ויועץ אסטרטגי לחברות הגדולות בישראל, לא מופתע מעשרות הבכירים שפרשו לאחרונה: "הם מעדיפים לצאת בשיא, ולא בתקופת צמצומים" ● כך השירות בצה"ל השפיע על המנהלים הישראלים - וגם על השפה העסקית של ההנהגה המקומית

צילומים: AP (HENRY NICHOLLS, Kin Cheung), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אוקראינה תורשה לפגוע באדמת רוסיה ומה קורה כשנשיא ממנה שופטים

רישי סונאק מקווה להיאחז בשלטון עם קצת הנדסה של לוח השנה: בחירות באמצע הקיץ ● "התינוק הרע" גוזל מזון ממיליוני אפריקאים ● המערב עשוי לשנות את דעתו: אוקראינה תוכל לשגר טילים לתוך רוסיה ● ביידן מינה 200 שופטים שמאליים ● מורידים מחירים של 5,000 מוצרים באמריקה ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

ג'נסן הואנג, מנכ''ל ומייסד אנבידיה, עם יישות בינה מלאכותית / צילום: ap, Eric Risberg

אנבידיה 2030: השלב הבא של המניה החמה ביותר בוול סטריט

היא עשתה זאת שוב: ענקית הטכנולוגיה הדהימה את וול סטריט, עקפה את התחזיות וסיפקה שלל הבטחות לעתיד ● "המהפכה התעשייתית הבאה החלה", הכריז המנכ"ל והמייסד המיתולוגי ג'נסן הואנג ● מהדור הבא של המעבדים, דרך שירותי התוכנה המתקדמים ועד לענן - מומחים מנתחים איך תיראה המהפכה

מאפים בעגלת הקפה שושה / צילום: שרית עטר

בשר מיושן, מאפים מתפקעים וסדנת שוקולד ורוד: ביקור במושב בשרון שלא יפסיק להפתיע אתכם

עגלת קפה שמגישה בורקס פינוקים מתפקע, שוקולדים עם שילובים דמיוניים, סטודיו שתרצו לקנות בו הכול ומשק חקלאי עם זנים ומעדנים מיוחדים ● ביקור במושב צופית

משרדי משרד העבודה של מדינת ניו יורק. פחות משרות חדשות מהצפוי / צילום: Reuters, Anthony Behar

התופעה החריגה הזו התרחשה רק שש פעמים ב-50 השנים האחרונות. בכל פעם הגיע אחריה מיתון

התופעה החריגה שבה הריבית על אג"ח לטווח קצר גבוהה מהריבית על אג"ח ארוכות התרחשה שש פעמים בלבד ב–50 השנים האחרונות ● העננים מצטברים: הסבירות למיתון בשיא לפי הפד, נתוני התל"ג והתעסוקה מדשדשים ופשיטות הרגל בעלייה ● השינויים המהירים בריבית בעשור זה וההדפסה המסיבית של פרוץ הקורונה מגיעים בקרוב למאני טיים

NIO EL7 / צילום: יח''צ

אם אתם מוכנים לשלם יותר מחצי מיליון שקל על חשמלית סינית, זו כנראה המכונית שאתם צריכים

ל-EL7 של NIO הסינית יש מחיר שאפתני, אבל היא מציעה ממדים מכובדים, תא מרווח, חבילת ביצועים, אבזור וטכנולוגיה - שעליה גובים המתחרים האירופים עשרות אחוזים יותר

אמיר ירון. צילום: איל יצהר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בנק ישראל עמוק בבוץ: מה יקרה מחר?

האינפלציה הגואה לא מאפשרת לבנק ישראל להוריד את הריבית, אך כנגדה עומדת האטה בצמיחה ● הגירעון המאמיר, פרמיית הסיכון מהווים מכשול עבור מתווה ההקלות של הבנק ● שפריר מפועלים: העתיד תלוי בתמונה הגיאופוליטית

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

בית המשפט הכריע: למי מהשכנים באמת שייך הגג?

העליון הסדיר את הסוגיה הנוגעת לאופן שבו יש להתחשב בתשלומי משכנתה לאחר הפרידה ● בית המשפט לענייני משפחה קבע בהחלטה עקרונית כי יש לפרסם פסקי דין והחלטות בתחום המשפחה ככלל ● וגם: 48 בעלי דירות מול 3 בעלי פנטהאוזים - מי ניצח בבית המשפט?

את'ריום / צילום: Shutterstock

הביטקוין לא לבד: מטבע קריפטו נוסף מגיע לוול סטריט

רשות ני"ע האמריקאית אישרה השקת קרנות סל שעוקבות אחר מחיר האת'ריום בספוט, מה שהופך אותו למטבע השני שייכנס בדלת הראשית של וול סטריט, אחרי הביטקוין ● מה משמעות המהלך, מה הוביל לשינוי ואיך זה יעבוד בפועל? ● גלובס עושה סדר

ג'ושוע ברגין / צילום: Nick Hanyok imaging

ההייטקיסט שעזב הכול ובטוח: תור הזהב של היהודים באמריקה נסדק

הוא היה אחד מ-100 העובדים הראשונים באמזון, ומילא שורת תפקידים בכירים בעמק הסיליקון, אבל המלחמה גרמה לג'ושוע ברגין היהודי לעזוב הכול ולהצטרף לסטארט–אפ ישראלי בתחילת דרכו ● בראיון הוא מספר גם על שתיקת החברות הגדולות לאירועים בארץ, ומסביר: "מיעוט אנטישמי קיצוני מחזיק את ענקיות הטכנולוגיה כבנות ערובה"

חצי שעה של השראה. על עובדים מופנמים / צילום: כריכת הספר, מנחם רייס

מקשיבים יותר ומשתפים רק מה שיש בו ערך: זה סוד הקסם של המנהלים המופנמים

בניגוד לדימוי המקובל, לא כל המנהלים הם מוחצנים בעלי כריזמה נוטפת ● מה האנשים השקטים מביאים לשולחן, למה הם בעצם מנהיגים מעולים ואיך ניתן לעזור להם לשגשג ● המלצת ספר

אלברט איינשטיין / צילום: לע''מ

החוקר שמנסה לפרק את המיתוס של אלברט איינשטיין

נתחיל מהסוף: איינשטיין היה גאון. אבל האם הסיפור שהוא שינה לבדו את כל מה שאנחנו יודעים על העולם שבו אנחנו חיים נכון? ספר שיצא לאחרונה באוניברסיטת פרינסטון מציג מציאות מורכבת יותר ● פרופ' חנוך גוטפרוינד, המנהל המדעי של ארכיון איינשטיין באוניברסיטה העברית ומחבר משותף של הספר, מסביר מדוע איינשטיין לא פעל בחלל ריק

מושב הבונים / צילום: שלומי יוסף

בכמה נמכרה קרקע של חצי דונם במושב היוקרתי מול הים?

מגרש של חצי דונם במושב הבונים נמכר ב־3.76 מיליון שקל, נמוך מההצעות במכרזים קודמים ● מדובר בקרקעות נדירות בחוף הכרמל, שמחלקן הגדול אף נשקף נוף לים, ולכן המכרז עורר רעש גדול

מהמנכ''לים שפרשו / צילומים: איל יצהר, שלומי יוסף, רמי זרנגר, יונתן בלום, יוסי זמיר, ענבל מרמרי, עידן גרוס, קרן בן ציון, גבע טלמור, שרפן לופו, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

53 מנכ"לים עזבו את תפקידם מאז החלה המלחמה. השאלה היא למה

קושי לגייס משקיעים, לחץ גובר והזדמנויות חיצוניות: בשמונה חודשי המלחמה 10% ממנכ"לי חברות בבורסה המקומית עזבו בזה אחר זה את תפקידם ● התופעה, שחוצה ענפי מסחר - החל מנדל"ן, דרך תעשייה ועד תחום הקנאביס - אפילו התפשטה לחברות ישראליות שנסחרות מעבר לים ● מדוע זה קורה דווקא עכשיו ואיך אפשר להסביר את התופעה?

תחנת כוח אשכול / צילום: יוסי וייס חברת החשמל

בצל המלחמה והאמברגו: החברה הטורקית שמוכרת אחזקות בישראל

חברת זורלו הטורקית מוכרת לאדלטק את מלוא אחזקותיה בתחנות הכוח אשדוד אנרגיה ורמת נגב אנרגיה ● ברקע בין היתר, הסנקציות שהטיל ארדואן על סחר עם ישראל

רכב חשמלי בהטענה / צילום: Shutterstock

בניסיון למלא את הקופה בעוד מאות מיליוני שקלים: באוצר בוחנים גזרה חדשה

משרד האוצר בוחן להעלות את המס על רכבי בנזין, על־ידי הקטנת ההטבה הכספית של "המס הירוק", שמוענקת לכל כלי הרכב המיובאים לארץ, בהתאם לרמת הזיהום שלהם ● וגם: שלושה דגמי פרימיום חדשים של ב.מ.וו, אאודי ו־JEEP הושקו בארץ ● השבוע בענף הרכב

שר הביטחון יואב גלנט ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' הערב / צילום: צילום מסך ממסיבת העיתונאים

מסר בן 110 מברלין: כך עושים כלכלת מלחמה

ב-1914 תעשיין יהודי מבריק העביר את כלכלת גרמניה אל מסלול של מלחמה ארוכה ● דמוקרטיות ודיקטטורות למדו את השיעור המדהים שהעניק ולטר רתנאו