גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"נעלמים": תערוכה חדשה בסדנאות האמנים בירושלים

תערוכה בסדנאות האמנים בירושלים עוברת בין משחקי מחבואים בילדות לחרדת ההיעלמות והנראות בעידן המעקב הדיגיטלי ■ וגם: התערוכה "נונפיניטו" מציגה את בוגרי המחזור השלישי בתוכנית שהות האמנים ארטפורט

"אירועי הקיץ שעבר העמידו בלב השיח הציבורי מוטיבים תת-קרקעיים שונים (ממקלטים ועד מנהרות), שהובילו אותי להרהר במגוון האפשרויות להסתתר/להתחבא/להיעלם ולהימצא מחוץ לחיי היומיום", כותבת קרני ברזילי, אוצרת התערוכה "נעלמים" המוצגת ב"ת(א)עשייה", גלריית סדנאות האמנים בירושלים. בתערוכה מציגים חמישה אמנים העוסקים בחשיפה והסתתרות, היעלמות והתעלמות, ובמצבי סף.

"נדמה כי המפגש הראשון שלנו עם פעולת ההסתתרות והכמיהה להיעלם היא במשחק הילדות 'מחבואים'.

"יחד עם זאת, התשוקה 'להתחבא' קיימת בנו לאורך כל חיינו, וביתר שאת כיום, כאשר אנו מודעים להיותנו נתונים למעקב, נצפים ומתועדים על-ידי אמצעים טכנולוגיים מתקדמים באשר נפנה (לוויינים, מצלמות אבטחה, מעקב אחר חיפושי גוגל במחשב שלנו ועוד). אמצעים אלו חושפים אותנו ונדרש מאמץ רב לחמוק מהם", ממשיכה ברזילי.

העבודות בתערוכה מתבוננות במושג ההיעלמות ובשאיפה של הפרט לטשטש את נוכחותו במרחב הפיזי כמו גם במרחב הווירטואלי. כך למשל, רמי מימון עוסק במצב מנטלי מעורער ומתעתע הנע בין נוכחות והיעדר, בין עירנות לשינה, גילוי והסתרה. הינדה וייס מצביעה על כמיהה כמעט נאיבית להיטמע בנוף, בעוד פעולת ההסתתרות של תמר נסים מופרת על-ידי המציאות המטרידה. ירון לפיד מציג מצב קיצוני של רצון לברוח מן המציאות הממשית. בעבודה אחרת הוא חוקר את אותה עמדה ביחס למרחב הווירטואלי.

כמוהו, ליליאנה פרבר מציבה במרכז את האמביוולנטיות והמורכבות של היעלמות בעידן הנוכחי - אם היא בכלל אפשרית.

ביום שישי הקרוב (14 באוגוסט, בשעה 12:00) תתקיים בתערוכה הרצאה של ליאור זלמנסון "איך להיעלם לגמרי?".

סדנאות האמנים גלריה ת(א)עשייה, רחוב האומן 26, א.ת. תלפיות, ירושלים. פתוח בימים א'-ה' 10:00-19:00, ו' 10:00-13:00. ללא תשלום.

תמר נסים,

רזידנסי: סוף באמצע הדרך

התערוכה "נונפיניטו" מציגה את בוגרי המחזור השלישי בתוכנית שהות האמנים ארטפורט

תערוכת סוף השנה של ארטפורט "נונפיניטו" מתרחשת ברגע מלאכותי בזמן - רגע לפני שתוכנית הרזידנסי (שהות אמן) מסתיימת, אך לאו דווקא כשהפרויקטים שעליהם עבדו האמנים בשנה האחרונה מגיעים לידי סיום - כך מסבירים אנשי תוכנית הרזידנסי ארטפורט, בראשות האוצרת ומנהלת התוכנית ורדית גרוס, את תמונת המצב.

"עבור רוב אמני המחזור השלישי של ארטפורט - גיא גולדשטיין, הינדה וייס, נטליה זרובוב, ציון אברהם חזן, רון עמיר וקבוצת 'תנועה ציבורית' - שנה אינה פרק זמן ארוך ליצירה. הפרויקטים שלהם דורשים אורך נשימה". האם לקהל יש את אותו אורך נשימה הדרוש להבשלת היצירות? האם הוא יחוש בהבדל? שאלות אלה נשארות פתוחות, כאשר אמנים מציגים את עבודתם. מבחינה מסוימת, עבודת האמן היא תמיד במצב ביניים - שהרי התהליך האמנותי לעולם לא מסתיים.

בארטפורט מבהירים שלא מדובר בפרויקט גמר של סטודנטים אלא בתוכנית שנועדה לאפשר לאמנים לעבוד ולהתפתח. "מאחר שרבים מהפרויקטים שנבטו השנה בארטפורט יבשילו רק בשנים הקרובות, 'נונפיניטו' היא לא תערוכת סיכום שנה. היא הזדמנות להכיר את הפרויקטים עליהם עבדו האמנים בחודשים האחרונים, לפני שהם הושלמו אבל כשהם כבר מוכנים לחשיפה לקהל".

בשישי הקרוב יתקיים סיור מודרך בתערוכה ומפגש עם האמנים (שישי, 14.8, שעה 12:00). הם יציגו את עבודותיהם, ידברו על תהליך העבודה ועל תכניותיהם להמשך הדרך.

גיא גולדשטיין עוסק בתרגום צבעים לסאונד ובחזרה, בפרויקט שאפתני הכולל אינספור ניסיונות, ציורים והדפסים. רק מתי מעט מהם מוגדרים על ידיו כעבודות שלמות שימצאו את דרכם אל הקירות. איך מחליטים מתי העבודה גמורה? מתי תרגום הצליל לתמונה הוא ניסיון ומתי הוא עבודת אמנות?

הינדה וייס יוצרת וידיאו מצילומים שמקורם בעולם האמיתי, שהופכים תחת ידה לסצנה סוריאליסטית מתמשכת. היא מתייחסת לנוף כמשקף מצב, עיצובו מחדש מאפשר לה לחשוף את מה שמוסתר בו. פעולה זו בוחנת כיצד הופך ההווה לסוג של אסקפיזם על-ידי טשטוש מתמיד של העבר והעתיד.

נטליה זורבוב, חברת קבוצת הציירות "הברביזון החדש", חושפת בתערוכה את התהליך הארוך בדרך לתמונה, הכולל רישומי ביניים, התבוננות מחודשת וחזרה שוב ושוב לאותה נקודה במקום ובזמן.

רון עמיר עובד שנים רבות על פרויקטים מורכבים של צילום. הצילומים שלו ממתקן חולות חושפים מציאות של ארעיות וזמניות, ואילו גיבוריו הם אנשים שיציבות היא הדבר לו הם כמהים יותר מכל.

קבוצת הפרפורמנס תנועה ציבורית מציגה מדי יום שישי עד סוף החודש (בשעות 12:00-16:00), את "תדרוך II", במהלכו נפרשת רשת מורכבת של קשרים ושיחות, שהיו חלק מהמחקר של הקבוצה אודות אמנות מודרנית שנעשתה בפלסטין לפני 1948. המעבר ממחקר לפעולה הופך את ציבור המתודרכים לסוכני מידע. ההשתתפות בהרשמה מראש במייל: debriefingsessions gmail.com@. ארטפורט מנוהלת ללא מטרות רווח ביוזמת ובמימון הקרן המשפחתית על שם תד אריסון.

ארטפורט, דרך בן צבי 55 (במתחם בזק לשעבר), תל-אביב. התערוכה פתוחה עד סוף החודש בימי חמישי 12:00-20:00, שישי ושבת 10:00-16:00. ללא תשלום.

נטליה זורבוב,

קראפט: שטיחים של זמן

תערוכת קראפט - "זמן שטיח" שבה מפורקים חומרי גלם "בעלי עבר" והופכים למארג חדש

התערוכה "זמן שטיח" היא תערוכת קראפט אמנותית ובה שטיחי קיר ורצפה עשויים מחומרים משומשים וממוחזרים. שתי אמניות ירושלמיות כרמל גורני ותמר פייקס, יוצרות יחד שטיחים מעשה טלאים, על-פי הגדרות עבודה ווקיות שניסחו לעצמן.

גורני היא גאולוגית, מעצבת גרפית, בונה בובות ענק ורהיטים מקרטון. פייקס היא אמנית, מעצבת טקסטיל, קדרית, פסלת ואחראית על תחום "אומנות בזבל" ומנחה קבוצות בתחום המחזור מטעם המחלקה לאמנות פלסטית בעיריית ירושלים.

בשטיחים שהן מציגות בתערוכה ב"גםגלריה" בתל-אביב, הן מפרקות חומרי גלם "בעלי עבר", כמו מכנסיים וחצאיות, וביסודיות ובדקדקנות הופכות אותם למארג חדש. התוצאה היא סדרה של אובייקטים מקוריים שמקומם בין האמנות לשימושיות. הסימטריה והגאומטריה המקורית של הבגד יוצרות שפה אסתטית ייחודית.

גםגלריה, מאפו 27, תל-אביב, ב' 17:00-19:00, ה' 19:30-2130, ש' 12:00-14:00.

מתוך התערוכה

עוד כתבות

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

איל וולדמן / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר החינוך התקפל ולאיל וולדמן יוענק פרס ישראל

לפני מספר שבועות הודיע שר החינוך יואב קיש כי הוא מבטל את טקס פרס ישראל, זאת בין היתר על רקע הפרסומים כי אחד מן הזוכים הוא היזם איל וולדמן ● כעת, חזר בו קיש מעמדתו והוא מכריז כי הטקס יתקיים כסדרו בשדרות ● ומי עוד בין הזוכים?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים כי הטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה

קריסת גשר פרנסיס סקוט קי בבולטימור / צילום: ap, Steve Helber

אמריקה סופקת כפיים וחוששת: עד כמה חסינים הגשרים שלה?

את הגשר בבולטימור הפילה ספינת ענק של 95 אלף טונות ● זו הייתה כנראה, אם כי לא בטוח, תוצאה בלתי נמנעת - הגשר קיבל ציון "מניח את הדעת" לפני שלוש שנים ● הנשיא ביידן רשאי לטעון שהשקעת טריליון דולר בשיקום תשתית מגינה על אמריקה מפני אסונות רבים כאלה

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

דובר צה"ל: בכיר בחמאס חוסל בביה"ח שיפא

נזק נגרם לחצר בית בשלומי אחרי רצף אזעקות בגליל המערבי • דיווח: ישראל תקפה אזור פעילות של חיזבאללה בדמשק, 2 נפצעו • בית הדין בהאג הורה לישראל להכניס סיוע לעזה ללא הגבלה • מוקדם יותר: פצוע בינוני בפיגוע ירי בכביש 90 מצפון ליריחו • עדכונים שוטפים

דם אברמוב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך

בלי אסקפיזם ועם לוחם בשיקום, הפרסומת של בנק הפועלים היא הזכורה ביותר

פרסומת הבנק, שבה מככב הלוחם הפצוע אדם אברמוב, היא גם המושקעת ביותר עם כ–1.6 מיליון שקל ● מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה עולה כי השבוע התברגו שתי פרסומות חדשות: מנורה מבטחים וטאצ' ● הפרסומת של ביטוח 9 היא האהודה ביותר גם השבוע

בנימין נתניהו ואריה דרעי / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

דרעי: "בג"ץ מתעמר בלומדי התורה, אות קין", גנץ: "בג"ץ פסק את המובן מאליו" | התגובות הפוליטיות על צו הביניים

הפוליטיקאים הגיבו על החלטת בג"ץ שקיבל את עמדת היועמ"שית ● גולדקנופף: "אות קלון וביזיון, ניאבק בכל דרך על זכותו של כל יהודי ללמוד תורה ולא נתפשר" ● דרעי: "מבין את הלוחמים שלא רוצים לשרת עכשיו בצבא" ● גנץ: "הגיעה העת שהממשלה תעשה את המובן מאליו"

סם בנקמן-פריד / צילום: ap, Bebeto Matthews

סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, נידון ל-25 שנות מאסר

בנובמבר האחרון חבר מושבעים בארה"ב מצא את סם בנקמן-פריד אשם ● היום, השופט בתיק קבע כי הוא ירצה 25 שנות מאסר ● "אני הייתי המנכ"ל ולכן האחריות היא עלי", אמר בנקמן-פריד עם מתן גזר הדין

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

ביום האחרון לפני הפקיעה: מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון מכר מניות

מנכ"ל הפניקס וסמנכ"ל הכספים שלו מימשו יחד 170 אלף אופציות במחיר של 37.48 שקל למניה ● המימוש בוצע יום לאחר שהחברה דיווחה על תוצאותיה הכספיות לשנת 2023, רווח של 1.1 מיליארד שקל המשקף תשואה להון של 10.5%

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

גזירת סרט בפתיחת משרדי ASI, חברת הבת בהודו יחד עם שגריר ישראל בהודו, נאור גילאון / צילום: תעשייה אווירית

מתחת לרדאר: התעשייה האווירית הקימה חברה בת בהודו

התעשייה האווירית השיקה השבוע את חברת הבת ההודית שלה בניו דלהי ● החברה הוקמה במסגרת שיתוף הפעולה בין התעשייה האווירית לבין DRDO, גוף המחקר והפיתוח בנושאי הגנה של ממשלת הודו

שי אהרונוביץ׳, מנהל רשות המסים / צילום: ניב קנטור

מס דירה שלישית חוזר לשולחן: "המערכות כבר מוכנות"

לדברי מנהל רשות המסים, שי אהרונוביץ', המדינה צריכה ליצור אחידות ולהפסיק לשנות את שיעורי מיסוי הנדל"ן בתדירות גבוהה ● עוד הוא הוסיף כי צריך לחשוב על מס דירה שלישית: "מבחינתנו זה צעד נכון שיעלה בתקציב 2025"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי