גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מר ביטחון לנצח

נתניהו גונב קרדיטים, לפיד מתגנב לממשלה, ועם ליברמן אי אפשר לגנוב סוסים

בנימין נתניהו / צילום: רויטרס
בנימין נתניהו / צילום: רויטרס

נתניהו מעולם לא שש לכנס את הקבינט המדיני-ביטחוני. פעם הוא היה מעדיף לקבל החלטות קריטיות אם לא בצמד, אז בשלישיה. בקדנציה השנייה הוא הפך את השמינייה לקודש הקודשים שלו, לפורום יוקרתי שתפקד כמועדון חברים סגור. הוא היה מכונס שעות על גבי שעות, אפוף ניחוחות עשן הסיגרים היוקרתיים של נתניהו, ברק וליברמן. בקדנציה השלישית נכפה עליו בהסכמים הקואליציוניים קבינט מהגיהנום. מרבית החברים היו ראשי מפלגות ששיקוליהם היו נגועים באינטרסים פוליטיים.

בקדנציה הרביעית שלו נתניהו לא סופר אף לא אחד מחברי הקבינט. ודאי לא את איילת שקד, לנוכח התיעוב ההדדי השורר בין שניהם. הוא אמנם בילה במחיצתם למעלה מ-30 שעות השבוע, אבל את ההכרעות הכי דרמטיות הוא מעדיף לקבל לבד ולרוץ לספר לפייסבוק.

ביום ג' הופתעו חברי הפורום המצומצם הזה לגלות שהעניינים הרגישים מובאים לאישורם רק לאחר שפאנל המומחים של דני קושמרו בערוץ 2 עודכן וחיווה את דעתו עליהן. ממש מנהרת הזמן. הדיון על הצעדים למיגור גל הפיגועים עמד להתחיל, אבל בטלוויזיה כבר עדכנו אילו החלטות יעלו בדיון שעוד לא נפתח. כשהקבינט הסתיים באחת וחצי לפנות בוקר, אולפן ערוץ 2 כבר התרוקן מיושביו. אם ככה הדברים מתנהלים, אולי נכון יותר היה שהקבינט יגיש את התחזית בתום המהדורה.

השעות המאוחרות שאליהן גלש הדיון הביאו את השרים להתפלפלויות אינסופיות. דיון ער באותו הלילה התפתח סביב השאלה מה לעשות עם גופות המחבלים. שר הביטחון תמך בעמדה שיש להשיב אותן למשפחות, אולם בסופו של דבר הוחלט לאמץ את הצעתו של ארדן ולהקפיאן במקררים של אבו כביר עד להודעה חדשה. אחרי שהקפיאה את הבניה ממשלת נתניהו מקפיאה גם גופות.

עימות נוסף נתגלע בין סילבן שלום לשטייניץ. רשות הדיבור היתה נתונה לשר האנרגיה, אולם הזמזום של שר הפנים שדיבר במקביל עם היועמ"ש הפריע לשטייניץ והוא ביקש שיפסיקו. אני לא תלמיד ואתה לא מורה, צעק עליו שלום. מאוחר יותר בחוץ הם לחצו ידיים.

למרות שההחלטות כאמור פורסמו עוד לפני שנדונו, העובדה שהדיון נמשך עד לשעות המאוחרות של הלילה בהיעדר ויכוחים דרמטיים של ממש עוררה תמיהה מדוע נתניהו מושך את הזמן ועושה הפסקות בדיונים במקום לחזור הביתה לישון.

הפתרון של נתניהו: גניבת קרדיטים

הסיפור על ההדלפה מלמד בעיקר עד כמה נתניהו חושש מערעור מעמדו כמר ביטחון ומבריחת מצביעי הימין. אחרי שעשה קריירה מתדמית הקינג קונג שהביאה לו את הניצחון מדי מערכת בחירות, התברר לו בסוף השבוע בסקר שפרסם ערוץ 2 שמספר כפול של מנדטים מזה שקיבל בבחירות מאוכזב מהתפקוד הביטחוני שלו.

אז מה עושה מנהיג כשאת הפיגועים הוא לא מצליח לעצור והבייס מתחיל לברוח לו? במקום להילחם בטרור הוא פותח במערכה לחיסול בנט וממקד מאמצים בפירוק הסוכה שהקים לו יוסי דגן מול הבית מיד אחרי רצח בני הזוג הנקין ליד איתמר. את ההצעות של בנט דחה נתניהו אחת אחרי השנייה בקבינט וגרם להשתקתו, ולדגן שיגר שליחים, ח"כים, שרים וראשי ערים, שישכנעו את ראש המועצה האזורית שומרון לקפל את הסוכה שהפכה למוקד תסיסה של הימין ואיימה לטלטל את הקואליציה. דגן דווקא היה נחוש בהתחלה. התכנון המקורי היה להסלים את המאבק ולגרור חברי כנסת מחוץ למשכן לסיורים בירושלים דווקא בעת הצבעות חשובות, אבל הדרישות של המתנחלים לא נפלו על אוזניים קשובות. חידוש הבניה לא מעניין את הציבור כשמחבלים דוקרים ברחובות. בסופו של דבר המאמץ של נתניהו נשא פרי ועכשיו הוא מקיים עם דגן שיחות קירבה. לראש הממשלה יש יותר שעות דגן משעות אובמה או קרי, ולדגן יש יותר שעות עם נתניהו מאשר עם זמביש.

הפתרונות האלו הם רק שניים לפתרון-העל של נתניהו למציאות המתסכלת: לגנוב למי שרק אפשר את הקרדיט ולהוכיח שהוא שולט במצב. אחרי שבוע של התקוטטויות עם איילת שקד על הקרדיט על הצעת החוק נגד מיידי אבנים, חלה הסלמה במרדף של ראש הממשלה אחר הקרדיטים. בהיעדר הישגים משלו להתפאר בהם, עלה נתניהו לדוכן הכנסת ביום פתיחת מושב החורף ונשא נאום שהותיר גם את ותיקי השרים פעורי פה לנוכח התעוזה שהפגין, ולא בתחום המדיני. אחרי שבקדנציה הקודמת העלים ראש הממשלה לסילבן שלום את בית הספר לרפואה בצפת שהוא הקים והלאים אותו לטובת הישגי הממשלה, אף אחד כבר לא היה אמור להתרגש כשנתניהו עמד זקוף על הדוכן והתגאה בהקמת עיר הבה"דים, ברפורמות בבריאות וצעדים להורדת יוקר המחיה.

השיא הגיע כשרה"מ התהדר מעל לדוכן בעבודות הרכבת הקלה לתל אביב. אותה רכבת שמעולם לא זכתה לזיץ של גיבוי מצידו ושהדיווחים הבודדים על הפרויקט בעיתון הבית כללו בעיקר ידיעות על חולדות ועל פגיעה בבעלי העסקים, שהפרשנים הבכירים שללו את הצורך בה וקבעו שהיא משגה תחבורתי, התבררה לפתע כהברקה משובחת של ראש הממשלה.

בליכוד כבר התרגלו שנתניהו מנכס את הכל לעצמו, אבל כחלון, שחשב שהוא כבר נמלט ממפלגת השלטון וקיבל שיחרור מהמנהג המגונה הזה, גילה פתאום שגם הוא נושל מנכסיו בהבל פה אחד. רק בשבוע שעבר ביקש ראש הממשלה להצטרף לשר האוצר לטקס חתימת הסכמי גג לבניה ופיתוח של 20 אלף יחידות דיור בבאר שבע, ופתאום בנאומו התברר שנתניהו הוא בכלל בעל הבית. שר האוצר גילה שהוא עצמו היה רק קבלן המשנה בתוכנית שתכנן הוא בעצמו. ביציע היו מי שתהו אם כחלון הוחזר לליכוד, או שנתניהו לא עודכן שהוא עזב. "אם נתניהו יודע מה זה הסכמי גג אני חותך לעצמי את היד", מלמל אחד השרים סביב שולחן הממשלה. כחלון, שתפר היטב את ההסכמים הקואליציוניים מול הליכוד והותיר את כולם המומים מפרטי הפרטים שעיגן במסמכים, פספס כנראה רק דבר אחד: להכניס סעיף שאוסר על נתניהו לקחת את הקרדיט.

אם יש שרים שתהו כיצד למדוד את הצלחתם, אז עכשיו המנגנון ברור. אין צורך בסקרי דעת קהל או בקבוצות מיקוד. אם התוכנית שהובילו נחשבת למוצלחת - יגיע נתניהו ויגנוב להם את הקרדיט.

מילא לריב עם שרים, מתברר שנתניהו רב גם עם שוטרים (!) על הקרדיט. בישיבת הממשלה השבועית, הציג השר לביטחון פנים את המפכ"ל החדש רוני אלשיך והפליג בשבחיו. באותה נשימה הודה ארדן למ"מ המפכ"ל היוצא בנצי סאו על מסירותו ואמר שישמח אם יישאר בשורות המשטרה לנוכח התפקוד המצוין של כחולי המדים בחודשים האחרונים. דבריו של ארדן עוררו הנהוני הסכמה. סביב שולחן הממשלה יש הסכמה גורפת שזה שיוצא וזה שנכנס הם אנשים ראויים מאוד ומעוררי תקוה. מיד עם תום הדברים ביקשו כמה שרים לפרגן לר' ולסאו ואז הגיע תורו של כחלון. "ראינו את השיפור שחל בתפקוד המשטרה בחודשים האחרונים", אמר שר האוצר, "ויש לזקוף זאת לטובתו של סאו", הוסיף. שרי הממשלה שחשבו ששמעו הכל נותרו המומים לנוכח התפרצותו של נתניהו לדברים: "מאוד מעניין, זה קורה לבד, אין פה מציאות, אין ראש ממשלה, לבד יש שינויים במשטרה", העיר בקול ראש הממשלה. החיוך המבויש של שר האוצר מטעה. הוא אולי נראה שקט, אבל לענות הוא יודע. "עם כל הכבוד ראש הממשלה, אני לא זוכר שכשהמשטרה היתה בשפל אתה לקחת אחריות. גם כשהם כבר עושים משהו טוב אתה רוצה לקחת להם את הקרדיט?", תהה כחלון. שרי הממשלה געו מצחוק אבל נתניהו היה משוכנע שהתודה מגיעה לו, בדיוק כשם שבסוף ישיבת הממשלה לאישור התקציב הצהיר נתניהו שאלמלא הוא התקציב לא היה עובר.

בכל זאת אחדות?

נשיא הודו שהוזמן אמש (ד') לארוחה חגיגית במשכן הנשיא, קיבל טעימה על קצה המזלג מהמציאות האבסורדית הישראלית. השולחנות בגינתו המטופחת של ריבלין היו ערוכים בחגיגיות כשעליהם כוסות יין ופרחים, לצידם נתניהו, שרה ואורחים נוספים, כולם דוברי אנגלית דיפלומטית, מנומסת ושקטה. זמרת ממוצא הודי הנעימה את ארוחת הערב המתוקתקת ורק ברקע ניסר את האוויר רעש הסירנות של כוחות הביטחון שהוזעקו לטפל בפיגוע בתחנה המרכזית. כמה הזוי.

למרות שהמצב הביטחוני יוצר תנאים להקמת ממשלת אחדות, לא קיים לחץ ציבורי להצטרפות המחנ"ץ לקואליציה של נתניהו. הרצוג ניחן בחריצות גדולה, ביכולת אדירה ללמוד מהר ולשתף פעולה, הוא איש ביצוע מעולה, אבל יש לו בעיה אחת עיקרית: אין לו ארומה ביטחונית. הוא לא היה אלוף ולא ראש שב"כ. כל עוד העומד בראש האופוזיציה לא מביא עמו ניחוחות של איש ביטחון, לא תיווצר אווירת חירום שקוראת למחנ"ץ להיכנס לממשלה. הרצוג הוא דמות טראגית. אפשר לקבוע כמעט בוודאות שלו היה ראש ממשלה הוא היה נוהג בדיוק כמו נתניהו בבואו לקבל החלטות ביטחוניות. בסופו של דבר גם נתניהו קשוב להמלצות מערכת הביטחון, הוא שומע ומקשיב ומקבל הערכות. אבל על הרצוג, בעל התסרוקת המוקפדת והמראה הנערי, הדימוי הביטחוני לא מתלבש. יש משהו בקול הבריטון, בדיבור האיטי, בשיער הסגלגל, שמשווים לנתניהו תדמית של מר ביטחון.

אם יש מי שקיווה שהתדמית הביטחונית של נתניהו תיסדק בעקבות גל הפיגועים, הוא עלול להתבדות. המיני אינתיפאדה הזו רק מחזקת אותו ומוכיחה שאין לו אלטרנטיבה מימין ומשמאל. גדעון סער יכול להאריך את החוזה במכון למחקרי ביטחון ולהמשיך לכתוב מאמרים על סוריה, והעבודה לא תהפוך לאלטרנטיבה שלטונית עד שגנרל לא יכבוש את צמרת המפלגה. המחנ"ץ יכולים רק להתחנן להיכנס לממשלת אחדות.

שני טריגרים יכולים להאיץ את הסיכוי לאחדות: הראשון הוא אישור התקציב, שלאחריו תחל הספירה לאחור של ממשלת נתניהו הרביעית, מתוך הנחה שהתקציב הבא לא יאושר; והשני הוא המפגש של ראש הממשלה עם אובמה בחודש הבא. אם הנשיא האמריקני ידבר עם נתניהו על הצורך בהקמת ממשלה מתונה יותר שתשדר מסר של פיוס פתיחה במו"מ מחודש עם הפלשתינים, יזכה הרצוג ללגיטימציה ציבורית להפוך לשר החוץ. בוז'י יהפוך לדמות הממלכתית שרוקמת הסכם עם האמריקאים, ונתניהו יקבל את הדבר שהוא הכי רוצה בו - ישיבה על הכיסא לעוד שנתיים, ובינתיים בניית בית ראש הממשלה החדש תוכל להתקדם לה.

בנאומו בפתח כנס החורף של הכנסת, הבהיר הרצוג לשומעיו באופן חד משמעי שהסיכוי שתוכנית מדינית תצא אל הפועל גדול מהסיכוי שהמחנ"ץ ייכנס לממשלה. צריך להקשיב למילים וללחן של הרצוג כדי להבין שיש רגעים בחייו של מנהיג שמהם אין חזרה. אי אפשר לטפס על עץ כל כך גבוה ולמחרת להצטרף לממשלה. אי אפשר לנהל מגעים בסתר וכלפי חוץ לדבר בכזו בוטות. אם הרצוג יצטרף אחרי האמירות האלה לממשלת אחדות הוא יעשה מעצמו צחוק. מצד שני, הפוליטיקה הישראלית כבר חוותה זגזוגים יותר גדולים. עיין ערך מופז ו"בית לא עוזבים".

במחנה הציוני לא קונים את האמירה של היו"ר ומאמינים שמאחורי הקלעים מתקיימים כל העת מגעים בין נתניהו להרצוג. במפלגה משוכנעים שנאום ה'עלינו להתאחד בימים קשים אלו ולהניח את המחלוקות מאחור' כבר נכתב ומחכה להישלף בקרוב. גם אם הרצוג באמת קיבל קריאה נרגשת ביומיים האחרונים, בקרב חברי מפלגתו מתרבים הקולות נגד כניסה לממשלה. אח, אין להרצוג מזל. למרות ההישג המרשים של 24 מנדטים, אין לו אף אחד ברשימה כמו פואד, שמחון, וילנאי או נוקד שהיו שמחים לקפוץ איתו על העגלה של נתניהו בכל רגע נתון.

הנאום של הרצוג מעל דוכן הכנסת הותיר בזיכרון גם רגע קומי שקרע את נתניהו מצחוק, אבל פחות שעשע את סיעות השמאל. כמה מחברי המחנ"ץ היו נבוכים כשהרצוג השיב מעל לדוכן ליו"ר מרצ זהבה גלאון שקראה קריאות ביניים שהיא הלכה לאחרונה יותר מדי לשמאל. גלאון, שציפתה לתגובות מהימין, גילתה שהיא בכלל מתנגחת עם יו"ר האופוזיציה.

נראה היה שהרצוג, שמנסה לשבור למרכז, נבהל מהתמיכה של מרצ והערבים, והזדעק אינסטנקטיבית לבדל את עצמו. זו אחת הבעיות שאיתן מתמודדת מפלגת העבודה היום. הרצוג מנסה להוכיח שהוא לא שמאל קיצוני, ולשחק על המגרש של קולות המרכז שעליו משחק לפיד.

בניגוד לחברי המחנ"ץ שחוששים שהרצוג יכניס אותם באישון ליל לממשלה, במערכת הפוליטית רווחת הדעה שסיכויו של התרחיש קלושים בשל ההתנגדות המפלגתית שסוחב אחריו הרצוג, כמו גם הצטרפות של ליברמן לשורות הקואליציה. יו"ר ישראל ביתנו הצהיר השבוע שייכנס לממשלה אם יקבל את תיק הביטחון פלוס סמכויות. גם לליברמן ברור שאין סרט שנתניהו יחליף את בוגי שמקבל את סמכותו ללא עוררין ביו"ר ישראל ביתנו שלא רק שאי אפשר לגנוב איתו סוסים, הוא עוד עלול לברוח מהאורווה.

בכנסת הגיעו למסקנה שאם שני התרחישים האלה לא יקרו, אולי העובדה שלפיד החל להגיע בחליפות לכנסת, יחד עם ההתבטאויות המדיניות שלו, מרמזת על האפשרות שהוא עושה את דרכו למשרד החוץ. הנימוקים הגיוניים: ללפיד יש 11 חיילים שסרים למרותו, שיצעדו לפי החליל שלו ימינה ימינה שמאלה שמאל. הם לא בנויים לאופוזיציה. אחד כבר פרש, ויש שמועות שעד סוף הקדנציה הוא לא יהיה היחיד. לפיד שופך מים צוננים על התיאוריה הזו. הוא אמנם לא הגיש השבוע הצעת אי אמון בממשלה, אבל הבהיר באופן ברור שאין עתיד לתרחיש. נקודה. גם אם הוא היה בעניין, החרדים לא הסירו את הווטו על הצטרפותו לממשלה. זו או הוא או הם, והרי אף אחד לא מדמיין לעצמו ממשלה ללא ליצמן.

עוד כתבות

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר ושרת האוצר רייצ'ל ריבס / צילום: ap, POOL

הטבת מס בת 200 שנה בוטלה והמיליונרים נוטשים את בריטניה

כ־16 אלף מיליונרים זרים עזבו את בריטניה מאז תחילת השנה, בעקבות ביטול הטבת המס בת 200 שנה שפטרה אותם מתשלום על הכנסות מחוץ למדינה ● כעת שרת האוצר רייצ'ל ריבס שוקלת לצמצם את הרפורמה - שהייתה הבטחת בחירות מרכזית של מפלגת הלייבור

וול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

המניה הלוהטת שחזרה לככב בוול סטריט, והמניות שאכזבו בת"א

האופטימיות ביחס להסכמי הסחר והמערכה הקצרה עם איראן צבעו את המסכים בבורסה בתל אביב ובוול סטריט בירוק במהלך החודש החולף ● סקטור השבבים ובעיקר מניית אנבידיה הובילו את העליות, מי אכזבו והאם הראלי יימשך?

תשואות קרנות הפנסיה והגמל / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

זו הייתה מחצית פנומנלית לחוסכים לפנסיה, חוץ ממסלול אחד

למרות המכסים, המלחמות, הנפט והיחלשות הדולר - הקפיצה של הבורסה המקומית סידרה לחוסכים תשואות נאות מאוד ● גם הקאמבק של וול סטריט מהשפל של תחילת אפריל סייעה ● היחלשות הדולר פגעה בכולם אך בפרט במסלולים מחקי מדד ה-S&P 500

מטוס של איזי ג'ט / צילום: Shutterstock

באופן חריג, חברות התעופה הזרות והישראליות מתאגדות. מה הן דורשות?

בחברות התעופה הישראליות והזרות מאחדים כוחות ומבקשים הקלות בחוק שמחייב אותם לפצות נוסעים שבוטלה טיסתם ● החוק כבר תוקן לפני מספר חודשים כדי לתת מענה לחברות תעופה בזמן חירום, וכעת החברות מבקשות שהמדינה תספוג את הנזק במקומן ● "אנחנו נמצאים בזמן קריטי בו חברות התעופה בוחנות האם יחזרו לארץ"

מבנה נטוש בחיפה / צילום: תמר מצפי

בחיפה יש כ-700 בניינים נטושים. לעירייה יש יוזמה להשמיש אותם

בחיפה יש כ-700 בניינים נטושים, הגורעים מהכנסות הארנונה כ־33 מיליון שקל בשנה ● כעת בעירייה נוקטים במספר צעדים להילחם בתופעה, בין היתר בעירייה יסייעו בקידום תוכניות או היתרי בנייה, כמו גם קידום חקיקה על פיה יחויבו בעלי הנכסים לשלם עליהם ארנונה לאחר 3 שנים

ג'רמי בלנק, מבעלי יעז / צילום: תמר מצפי

ג'רמי בלנק פועל להביא את חברת ההתחדשות העירונית יעז להנפקה

יעז התחדשות עירונית, שבבעלות משפחת יקואל רייפמן וקרן קומיוניטי של בלנק, שואפת לגייס 65 מיליון שקל בהנפקה בתל אביב ● החברה, שבונה עשרות פרויקטים בת"א, סיימה את השנה החולפת עם מכירות של מעל 200 מיליון שקל ● השווי המתוכנן אינו מהווה הצפת ערך משמעותית

הבורסה בפרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

יציבות בבורסות אירופה; טסלה נופלת ב-5% במסחר המוקדם בעקבות עימות מחודש בין טראמפ למאסק

הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים • S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות • גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

חנות של רשת סבון / צילום: יח''צ-דן לב

קבוצת גולף נמצאת במגעים מתקדמים לרכישת מרבית הפעילות של רשת סבון

גולף דיווחה כי היא מעוניינת לרכוש את פעילות ההפצה, הפעלת החנויות ואתר האינטרנט של סבון ● במקביל, סבון עדכנה כי היא נמצאת בשלב מתקדם של מו"מ למכירת מפעל הייצור שלה הממוקם בקריית גת ● אם המפעל לא יימכר, הוא מתוכנן להיסגר בעוד שנה

מנכ''ל בלקרוק, לארי פינק / צילום: בלקרוק

בלקרוק ממליצה למשקיעים: תתרכזו ב"כאן ועכשיו", ותקנו יותר מניות

בבלקרוק סבורים שקשה היום יותר מבעבר, לחזות את העתיד הכלכלי, בשל השינויים המבניים שמובילה ארה"ב ושינוי זה "מחייב גישה חדשה כלפי סיכון" ● במקום שבע המופלאות, ענקית ההשקעות ממליצה על יצרניות החומרה ועל מגזר שירותי התשתיות

ועדת חוץ וביטחון / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

דרמה פוליטית: גדי איזנקוט פורש מהמחנה הממלכתי ויתפטר מהכנסת

איזנקוט אמר בשיחות סגורות כי "הפריימריז כפי שהתגבשו במחנה הממלכתי לא מאפשרים התמודדות אמיתית, ואינם מבטאים עקרונות דמוקרטיזציה שנדרשים בראייתי למפלגת שלטון" • בתחילת החודש, סיעת המחנה הממלכתי קיימה ישיבה שבסופה הוחלט כי ייערכו בחירות לראשות המפלגה

טל יעקובסון, מנכ''ל פריון / צילום: אוהד דיין

איך לדבר על שיווק בשפה שסמנכ"לי כספים מבינים, והקשר ל-AI

תעשיית הפרסום הדיגיטלי צמאה לא רק ליצירתיות, אלא גם לאופטימיזציה ומדידה עסקית, אומר טל יעקובסון מנכ"ל פריון, שרכשה את Greenbids המתמחה ברכש מדיה מבוסס בינה מלאכותית ● "עכשיו אנחנו בשוק של 750 מיליארד דולר, שמחבר קריאייטיב, מדיה וטכנולוגיה"

מטוס F-15 של חיל האוויר האמריקאי / צילום: Reuters, Mark Cosgrove

מערכת ישראלית תשמש את חיל האוויר האמריקאי

לגלובס נודע כי מערכת של חברת TSG הישראלית תוטמע בחיל האוויר האמריקאי, כחלק מעסקה בגובה מאות אלפי דולרים

יריד דירות נדלניישן של יד2 / צילום: רוני הרמן

רוכשי הדירות היו אמורים לשלם פחות על המשכנתא, למה זה לא קורה?

התמתנות קצב האינפלציה, הירידה בתשואות האג"ח והצפי להורדת ריבית - מאותתים על הקלה גם בריבית המשכנתאות ● אבל בבנקים לא ממהרים להפחית לפני שייראו מגמה חיובית לאורך זמן

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

עליות בבורסת תל אביב; מדד הביטוח מזנק ב-3%

חצי שנה פנומנלית בבורסה בת"א: 28 שיאי כל הזמנים, 9 הנפקות ראשוניות, ושני מדדים שכיכבו מעל כולם ● השקל יציב הבוקר, הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים ● S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות ● גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

אילוסטרציה: Shutterstock

"חייבים הסכם ממון": טלטלה בעקבות התקדים לגבי נכסים מלפני הנישואים

אחרי שבית המשפט העליון קבע כי ניתן לחלק בין בני זוג המתגרשים גם נכס שהיה שייך לאחד מהם לפני הנישואים, מומחיות לדיני משפחה מזהות שינוי דרמטי ● בעוד שחלקן סבורות כי מדובר בפריצת דרך לטובת שוויון במשפחה, אחרות מתריעות כי "אין יותר חסינות" לשום נכס

מנכ''ל פריון, טל יעקובסון / צילום: אוהד דיין

גם הפניקס דורשת מפריון לבטל את גלולת הרעל: "רואים בחומרה את התנהלות הדירקטוריון"

הפניקס מצטרפת לדרישה של ווליו בייס לבטל את גלולת הרעל ● השתיים מבקשות לכנס אסיפת בעלי מניות ובה להצביע על ביטולה ודרישה לאישורה ברוב רגיל ● בפניקס אומרים שהתוכנית אומצה תוך התעלמות מהנזקים שייגרמו לבעלי המניות

סטיב וויטקוף, השליח האמריקאי למזרח התיכון / צילום: ap, Evelyn Hockstein

גורם המעורה במו"מ: תיתכן פריצת דרך לעסקה מול חמאס בזמן הקרוב

איראן: מתקני הגרעין שלנו ניזוקו בצורה קשה, אין לפי שעה תאריך לחידוש שיחות הגרעין ● שרי החוץ של מדינות ה-G7: יש לפעול לחידוש המו"מ עם איראן על הסכם הגרעין ● נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הסיר את הסנקציות מהמשטר בסוריה ● דיווחים ערביים: כוחות צה"ל פועלים באזור שכם ● 50 חטופים - 634 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

שרת התחבורה מירי רגב / צילום: עמית שאבי - ידיעות אחרונות

רגב הורתה להחרים את הדיונים על הקמת שדה תעופה בעמק יזרעאל

שרת התחבורה הורתה שלא לקדם את הקמתו של השדה הצפוני עד להצגת חלופות לשדה הדרומי לראש הממשלה ● בכך מצטרפת רגב לקריאתו של ח"כ אלמוג כהן שלא לקדם בינתיים את השדה

נשיא אזרבייג'ן אילהם אלייב (מימין) עם נשיא איראן מסעוד פזשכיאן / צילום: ap

המל"ט שחשף ידידה ותיקה של ישראל להאשמות איראניות

על רקע קשריה ההדוקים עם ישראל, מוצאת את עצמה אזרבייג'ן מטרה לחשדות של טהרן בשיתופי-פעולה ביטחוניים עם ישראל בזמן המלחמה, לרבות תנועות של מל"טים על גבול איראן ● באקו מכחישה, אבל המשטר האיראני דורש הסברים - והמתיחות האזורית מתגברת

חיילי צה''ל בגבול עם עזה / צילום: ap, AMIR COHEN

חריגה של 25 מיליארד שקל, לפחות: באוצר תוקפים את התנהלות צה"ל

באוצר טוענים כי משרד הביטחון קובע עובדות בשטח, והם נאלצים לאשר הוצאות בדיעבד ● אם לא יחול שינוי, הם מזהירים כי לא יהיה מנוס מהטלת גזרות חדשות על הציבור בתקציב 2026 ● מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אמיר ברעם: "אני מקווה שמשרד האוצר לא שכח שאנו במלחמה"